„Hoptrans-Sirenoms“ iki LMKL bronzos liko tik vienas žingsnis

2014-04-16 19:43
Nuotr.:

Dramatišką pergalę antrose Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažojo finalo serijos rungtynėse iškovojo Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“ komanda. Lino Šalkaus auklėtinės svečiuose tik po atkaklios kovos 72:65 (11:14, 22:25, 17:15, 22:11) palaužė Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkių pasipriešinimą.

Serijoje iki trijų pergalių „Hoptrans-Sirenos“ pirmauja 2-0. Trečiasis mačas šeštadienį bus žaidžiamas Garliavoje.

Ketvirtojo kėlinio viduryje po Kristės Druskytė taiklaus tolimo metimo rezultatas tapo lygus (62:62), tačiau tuomet kaunietės spurtavo 7:1 bei prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei Šalkaus vadovaujama komanda turėjo saugią persvarą (69:63).

Per daugiau nei 30 sekundžių aikštės šeimininkėms surengti rezultatyvios atakos nepavyko, o beveik be klaidų baudas pataikusios „Hoptrans-Sirenos“ įtvirtino pergalę bei dar labiau priartėjo prie LMKL bronzos medalių.

„Fortūna“: Lina Aglinskaitė 17 (8 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė 14 (8 rez. perd.), Monika Grigalauskytė 12, Simona Dobrovolskytė 7.

„Hoptrans-Sirenos“: Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 18, Eglė Tarasevičiūtė 18 (8 atk. kam., 8 rez. perd.), Kornelija Balčiūnaitė 14 (11 atk. kam.), Santa Okockytė 14.



Komentarai:

to to to muse
Tai, kad "muse" visada aukština Pikčiūtę ir niekina jos konkurentes, kurios ją jau aplenkusios yra ;D Ok, Tau nepatinka..Bet kažkodėl Paulauskas pasirinko Šikšniūtę ir Grigalauskytę, o ne Pikčiūtę, kuri pateko tik dėl kitos žaidėjos traumos ;) Viskas tuo ir pasakyta. Nebeišvysim Pikčiūtės ir kitais metais rinktinėje, nes daug perspektyvesnė yra ta pati Preskienyte, o kur dar naudingiausia lygos krepšininkė Laura Svaryte.
2014-04-18
Atsakyti
to to muse
nesupratau prie ko cia tu apie Pikciute, matos kad tu jai pavydi. O jai as myliu pikciute ir man jos zaidimas tinka, tai atsiprasau labai.

Bet apie siksniutes, grigalauskytes ir kitu fortunos zvaigzdziu zaidima ne mano vieno nuomone.....
2014-04-18
-5
Atsakyti
to muse
Sveikas, čia ir vėl aš ;DD Klausyk mielasis, gal pakalbėkim apie Pikčiūtės pasirodymą finalo serijoje?? metimai - 1/10, naudingumas vidutiniškai - 4,5 :DD wow..GERIAUSIA lietuvos krepsininke yra dauzoma i vienus vartus Ievos Prieskienytes, kuri tikrai vertesne buti pakviesta i rinktes stovykla nei iskeltoji grazuole misse ;D jei jau Grigalauskyte soko tango, tai Pikciute net nezinau kaip pavadinti toki TAVO mylimiausios krepsininkes zaidima. Ir baik zeminti visas aukstauges nes jau pabodai!! Zemini Salkauske,Grigalauskyte,Siksniute,Svaryte, kurios desimt kartu geresnes uz Pikciute..
2014-04-18
-4
Atsakyti
Vieno komentatoriaus buvo teisingai pasakyta,,grigalauskyte šoko tango o ne žaidė krepšinį,, ir jei ne įkišti jai po krepšiu taip ir būtų prašokusi rungtynes, šikšniutė vis lakstė apie tritaškio linija lygtai bijodama lysti po krepšiu, kad jos kartais ,,nesutraiškytų,, Balčiūnaitė.....gutkauskaitė vis lipo į medį, o kai jau nebeturi kur dėti kamuolio meta bet kur. Nemačiau normalių derinių, atrodė, kad Fortūnos žaidėjos laukia kad tik greičiau baigtūsi rungtynes ir nesvarbu kokiu razultatu....Labai nusivyliau Šikšniute...aukščiausia po Alminaitės Lietuvos krepšininkė, o negali apžaisti visu 20 cnt žemesniu Sirenų krepšininkių, iš Grigalauskytės naudos kaip iš aukšatūgės irgi nebuvo...pasisukinėja tango ritmu apie tritaškio linija...ir kartais netyčia palenda po krepšiu, puolime jokiu veiksmų.....GRAUDU.....
2014-04-18
+4
Atsakyti
ekspertas
pasak ekspertu del visko kalti teisejai:)
2014-04-18
-2
Atsakyti
Kazas
Fortunoj ziadzia rinktines zaidejos ir nesugeba sirenu nugalet, kur losia sesi zmones ir auksciausia ju labai zema:) cia ir parodo visa lygi.
2014-04-17
+3
Atsakyti
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Trenerio faktorius labiausiai ir kiso koja Fortunai viso sezono metu. Utena gavusi gera treneri pakilo akyse. Jei sezonas dar butu ilgesnis, tikrai butu pakliuvusios toliau. Komanda nieko gero, bet treneris zino ka daro. Apie Kibirksti to nepasakyciau. Su tokia sudetimi turejo triuskint visas, nu bet nieko. O Kumpiene man atrodo yra labai gera trenere jaunimui, bet paskui reikia ta jaunima atiduoti treneriui kuris zino ka daryti su komanda. Dabar visada matesi kad zaidejos aiksteleje nelabai zino ka daryti, ir daznai imasi individualiu veiksmu, nors nei viena is startinio penketo tikrai nera savanaudes, gal siek tiek Lina. Daug zaidimo pastatyta per Siksniute ir jei si nepataiko, kas siemet buvo labai daznai, nieko pakeisti negalima, nes nera kitu deriniu. Tada ir prasideda improvizacija, kuri ne visada pasiteisina. Pas Salku improvizacijai vietos palikta minimaliai. Todel ir toks rezultatas. Linkiu kitiems metams susirasti gera treneri ir tada praktiskai komandoje nelabai ka reikes keisti.
2014-04-17
+3
Atsakyti
mh
Stebejau rungtynes, merginos visiskai nesistengia, nezaide savo lygiu, atidavinejo kamuoli tiesiai sirenoms i rankas ir nereikia cia treneres kaltint. Jei kas pamenat ji tapo u -18 europos cempione pries kelerius metus ir isaugino tokias zaidejas kaip Grigalauskyte,Siksniute,Pikciute,Gutkauskaite ir dar daug jaunu talentu kurios zaidzia auksto lygio klubuose.
2014-04-17
+13
Atsakyti
dede
Pritariu kas rase,kad cia buvo treneriu dvikova. Komandos lygios, o Kumpiene pralaimejo Salkui triuskinanciu skirtumu. Ir nereikia cia stumti ant zaideju. Kokia taktika arba jos nebuvimas, toks ir zaidimas.
2014-04-17
-1
Atsakyti
saras
Fortuna turi labai didziuli potenciala. Visdelto Monika,Egle,Gabriele,Lina yra rinktines zaidejos ;) Kriste Druskyte - taip pat zaide puikiai jaunimo rinktinese ir buvo viena svarbiausiu zaideju. Agne,Roberta ir Justina taip pat savo amziaus vienos geriausiu zaideju turbut ne tik Lietuvoje bet ir tarp Baltijos valstybiu. Taciau sios komandos didziulis kirvis - trenere. Nelabai net ja ir pavadinciau trenere, kadangi jokiu zaidybinio braizo, jokiu taktiniu gudrybiu. Taip, galbut moteru krepsinyje nera tiek daug schemu, mastymo ir pns., bet paziurekime i Kibirksti ar ta pacia Utena, kuri matesi, jog komandoje turi treneri. Aukstos zaidejos isvedamos pries zemas, deriniai, kurie isveda gynejas mesti tritakius, uztvaros, sustyguotas zaidimas ir t.t. To nematyti Fortunoje. Nors kaip ir sakau startinis penketukas rinktines lygio, visos zaidejos kartu zaidzia nuo paauglystes, taciau trenere visiskai nevaldo ir nekontroliuoja komandos. Nera tikros izaidejos, kuri ramiai diriguotu komandai.
2014-04-17
+5
Atsakyti
to to As
butent kad nesimate! Aikstej visi dare ka norejo. Toki krepsini zaidziant kitom komandom, po puse komandos sedetu ant suolo su 5 baudom. Cia ne futbolas, drauge mielas
2014-04-17
+3
Atsakyti
to juokas ima
ISREIKALAUK SAVO BOBOS ar BOBO, BET NEVISADA ISEINA AR NE? PRADEK REKT, GRASINT, ZEMINT, GAL ISEIS, KAIP SALKUI? Ne visi tokie, bet gal kaikiuriom patinka ir tinka, nes toks mentalitetas, nes pacios nesugeba.
2014-04-17
-6
Atsakyti
xxx
gali pasimti ta salkauske is tos suduvos kad ji tik trajakus moka mesti gyneboje tingi ir t.t ir tai pasiziurejos jos statistika per atkerentamases tai baisu !
2014-04-16
+6
Atsakyti
Būtų Šalkauskė likus, tai ir sidabrą drąsiai būtų turėjusios.
2014-04-16
+2
Atsakyti
to to as
Komentatorius vis kritikavo teisejus, kad Sirenom nefiksuoja prazangu. Tai cia ka ji irgi Fortuna nusipirko. Baikit cia apie teisejus. Nepakliuvo Kaunas i LKF finala, tai bronza joms tikrai pazadeta.
2014-04-16
-1
Atsakyti
to As
Tas komentaras tavo apie rankinio teisejus kai zaidziam su Sirenom tai visiskai neitem! Sakyciau siandien teisejai dirbo puikiai nes ju aiksteleje nesimate ir nesikiso i zaidima
2014-04-16
-1
Atsakyti
yyyyyyy
Prajuokinot. Turbut nematet nei vienu LMKL varzybu gyvai. Gabriele savanaude. Cia tai prajuokinot. Viena didziausiu juodadarbiu, ginybos zaideja. Nezinau kuris savanaudis isvis ginyboj tiek dirba. O kad trenere nesustato komandos cia jau kita beda.
2014-04-16
-1
Atsakyti
dar
Nu neatspindi asistai gabrieles zaidimo komandai.Komanda pralose irvo tikrai izaideja blogai vadovavo ir prieme blogus sprendimus svarbiausiais momentais.Ji nera tikra izaideja..bet cia ne jos kalte.Jai taip leidzia zaisti MKL lygio trenere.
2014-04-16
-1
Atsakyti
AS
Na ka. Buvau maciau. Kazkaip kyla rankos parasyti ir SAVO NUOMONE. Subjektyvia. Rungtynes idomios. Atmosfera super. Gal dudu perdaug. Nesuprantu kaip Fortuna gali pralosinet 0:2 Komandos sudetis turbut triskart geresne, suolas ilgesnis. Yra toks dalykas kaip kovingumas. Sirenos kovoja ir nori laimet. O pas klaipedietes kovotojos visa sezona buvo tik dvi - Gutkauskaite ir Aglinskaite. Kitos kaip bangos juroj. Gal ir nekeista, kad jaunimas sudeges per lemiamas kovas, bet Siksniute, Grigalauskyte, Druskyte - baisu ziuret. Kam Siksniutei ugis jei bijo izengt i baudos aikstele? Grigalauskyte siandien tango soko o ne krepsini zaide. Bet...manau siandien svarbiausias aspektas buvo TRENERIU DVIKOVA, kuria uztikrintai laimejo Salkus! Net atrode, jog Fortuna nepasiruosusi taktiskai rungtynem. Jaunos zaidejos perlaikytos STIPRIAI. Nezinau, gal istaisyt padarytas klaidas turejo, del to laike aikstej? Mizgeryte net zaist nenori. Teisejai irgi idomus, kai tik su sirenom tai rankinio teisejai laksto. Ir tik kai zaidziama su Sirenom. Ka tai reiskia?
2014-04-16
+3
Atsakyti
juokas ima
"Kiekvienas trenris noretu turet tokias zaidejas" - sitam zmogui reiktu pasakyt kad treneris jas kaip tik tokias ir padaro - kovingas, siekiancias laimet bet kokia kaina. O tokie treneriai kurie atsistoja ir vardina: 1. Komanda nenusiteike, 2 komanda nesugeba paso duot 3. komandoje zaideja ta to nepadare, ta ano... tai tik parodo koks ubagiskas treneriu poziuris Lietuvoj.

Salkus del to ir yra treneris is didziosios raides. O kiti jai per metus nesugeba savo komandu pakreipt tinkama linksme ir ISREIKALAUT bent jau kovojimo aikstej, tegu eina meskeriot.

Antra nesamone, kad gutke ant saves zaide. Cia visiskas neismanelis raso
2014-04-16
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 26

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.