JV pasirodė tragiškai, o 40 taškų pelnęs Lowry neišgelbėjo „Raptors“

2018-01-21 07:25
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix
  • „Raptors“ išvykoje 109:115 pralaimėjo „Timberwolves“
  • JV surinko -2 naudingumo balus
  • Sezono rungtynes sužaidęs Kyle'as Lowry pelnė 40 taškų

Tragiškai rungtynes pradėjęs Jonas Valančiūnas per keturias minutes aikštėje susirinko keturias pražangas ir aikštėje atrodė prasčiausiai per kiek daugiau nei pustrečių metų. 

Lietuvos rinktinės puolėjas surinko -2 naudingumo balus, o jo atstovaujama Toronto „Raptors“ (31-14), nepaisant 40-ies Kyle'o Lowry taškų, svečiuose 109:115 (28:26, 34:28, 21:33, 26:28) turėjo pripažinti Minesotos „Timberwolves“ (30-18) pranašumą.

Mačą starto penkete pradėjęs Valančiūnas pirmąją pražangą užsidirbo dar 34-ąją rungtynių sekundę. Paskui jis prarado kamuolį ir iš karto bandė išpirkti savo kaltę – neleistinai sustabdė varžovą ir po pustrečios minutės pirmajame kėlinyje buvo pasodintas ant suolo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
27
Tritaškiai
100%
2/2
Atkovoti kamuoliai
10

Antrajame ketvirtyje į žaidimą mestas Valančiūnas antruoju išėjimu vis tiek neįsibėgėjo – minutę ant parketo praleidęs uteniškis prasižengė ir tuoj pat buvo pakeistas. Po ilgosios vėl trenerio Dwane'o Casey pasitikėjimo sulaukęs JV startavo nuo trečiojo kėlinio pradžios, tačiau jau 21-ąją sekundę gavo ketvirtąją asmeninę pražangą ir Lucas Nogueira žengė į aikštę vietoj lietuvio.

Dar vieną šansą reabilituotis Valančiūnas turėjo įtempčiausiu „Raptors“ komandai metu, kada ketvirtojo kėlinio viduryje svečių deficitas buvo dviženklis – 92:102.

Tuomet centras sėkmingai asistavo Kyle'ui Lowry ir atkovojo kamuolį gynyboje, o po Lowry dvitaškio, fiksavusio Kanados klubo spurtą 11:0, „Raptors“ išsiveržė į priekį – 103:102.

Po kelių sėkmingų atakų „Timberwolves“ susigrąžinus minimalią persvarą 107:106, Valančiūnas bandė vėl persverti rezultatą savo komandos naudai, tačiau tą padaryti sutrukdė tiesioginis varžovas Tajus Gibsonas, blokavęs JV metimą. 

Kitoje atakoje Karlas-Anthony Townsas smeigė tritaškį, vėliau Marcusas Georgesas-Huntas realizavo tris baudų metimus ir įtvirtino „Timberwolves“ pergalę – 111:108.

Vienintelį dvitaškį per 11 minučių metęs ir iš viso 3 kamuolius atkovojęs Valančiūnas be taškų liko antrąkart šį sezoną, kada sausio pradžioje į Čikagos „Bulls“ neįmetė nė taško ir surinko -1 naudingumo balą.

Tuo metu -2 naudingumo balų rodiklis – prasčiausias nuo 2014-2015 metų sezono, kada Jonas tokį pat rezultatą užfiksavo balandžio viduryje vykusioje dvikovoje su Majamio „Heat“.

Asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą pasiekęs Lowry pataikė 8/15 dvitaškių, 6/10 tritaškių ir 6/7 baudų. Jis taip pat dar atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei 5 sykius prasižengė.

„Timberwolves“: Andrew Wigginsas 29, Karlas Anthony-Townsas 22 (10 atk. kam.), Tajus Gibsonas 14 (8 atk. kam.), Marcusas Georgesas-Huntas 12.

„Raptors“: Kyle'as Lowry 40, DeMaras DeRozanas 20, Serge'as Ibaka 13, Delonas Wrightas 12.



Komentarai:

Nieko tragisko
Na, tragiskai jis nezaide, o tiesiog nezaide. Teisejai svilpe bet ka, plius pirmos dvi baudos - Derazono nuopelnas. Pirmoj prazangoj salia stovejo ir ziurejo, kaip Bjelica kovoja kamuoli po kasiu. Net nebande atsitvert. Jonas, aisku, kovojo ir gavo bauda. Pats derazonas iskart klaida propazino.

Antra prazanga - lievas derazono perdavimas, del kurio Jonas, zinoma kovojo. Nere gaudyt kamuoli or susvilpe bauda...

O tada jau sedo ant suolo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-21
-8
Atsakyti
zaliakurwanews.lt
zalia kurwa
2018-01-21
-4
Atsakyti
Nu jo
Nulis is to jonio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-21
+1
Atsakyti
djgaffer
Pasikarščiavo JV rungtynių pradžioje ir paskui jau buvo sunku į ritmą įsivažiuoti.Šį sezoną stebina gana nestabilus jo žaidimas.Sužaidžia atrodo porą monstriškų rungtynių,o po to įmeta vos kelis taškus ar kaip šį kartą išvis nė taško.Tokiam jo amžiuje tai jau kaip tik turėtų žaisti stabiliai ir užtikrintai.Bet dar kartais išlenda tas jaunatviškas maksimalizmas.Nu nieko,kitose rungtynėse turėtų dvigubai atsigriebti ir daug geriau sužaisti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-21
+2
Atsakyti
raptors
Butu bent jonas prisidejes tai gal butu ir istrauke runktynes

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-21
Atsakyti
kunigas
Ir pofik kad tragiskai zaide,svarbu ne trauma

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-21
Atsakyti
Siandien
Zaide tragiskai ,bet tie keitimai suzaidus minute -dvi zmogui nedave isivaziuoti . Kazkaip teagiskaiu zaide ir Nogueira ir Siakam , Poeltl irgi nerado sau vietos . Raptors pastatyta ant gyneju zaidimo , priekine linija tik susirenka jeigu turi sansa , tokia realybe.
2018-01-21
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.