Pocius nėra tikras, ar vasarą atstovaus Lietuvai

2014-03-07 18:45
Nuotr.:

Martynas Pocius skundėsi po poilsio trūkumu
Martynas Pocius skundėsi po poilsio trūkumu
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Rudenį Kauno „Žalgirio“ gynėjas kartu su Lietuvos rinktine Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo sidabro medalius bei užsitikrino vietą šią vasarą Ispanijoje vyksiančiame pasaulio čempionato. Visgi, stabiliai rungtyniaujantis Martynas Pocius nėra tikras, ar jis kartu su nacionaline komanda bus ten.

„Kol kas anksti apie tai kalbėti, kadangi dar liko nemažai laiko iki sezono pabaigos, per kurį dar daug gali kas atsitikti. Per pastaruosius dvejus metus neturėjau daug poilsio. Kiekvieną kartą tik pasibaigus klubiniui sezonui aš prisijungdavau prie nacionalinės komandos. Gali būti, jog šią vasarą skirsiu poilsiui ir truputį atitrūksiu nuo krepšinio“, – apie ateitį „FIBA Europe“ puslapiui šnekėjo „Žalgirio“ žaidėjas.

Pasak Pociaus, Lietuvos rinktinės pasaulio čempionate laukia kur kas lengvesnis pirmasis etapas nei Senojo žemyno pirmenybėse. Lietuviai Ispanijoje kovos D grupėje, kur ginklus surems su Australijos, Angolos, Meksikos, Pietų Korėjos bei Slovėnijos nacionalinėmis komandomis.

„Manau, jog Europos čempionato grupės etapas buvo sunkesnis nei pasaulio pirmenybių. Rudenį pirmajame etape žaidėme prieš daug rinktinių iš buvusios Jugoslavijos. Vėlgi, aš nesu susipažinęs su komandomis, kurios – mūsų grupėje šią vasarą, bet, galvoju, kad pirmąjį etapą turėtume įveikti lengvai“, – savo įžvalgomis pasidalino vilnietis.

Po rankos traumos į rikiuotę sugrįžęs Pocius Eurolygos „Top 16“ etape demonstruoja geresnius rezultatus nei reguliariajame sezone. 

Vienu „Žalgirio“ lyderiu tapęs 27 metų 196 cm ūgio žaidėjas kalbėdamas su „FIBA Europe“ žurnalistu pareiškė, jog patirta trauma Pociui išėjo į naudą, kadangi jis po Slovėnijoje vykusio Europos čempionato tinkamai pasiruošti nesuspėjo.

„Šiuo metu jaučiuosi sveikas. Pasibaigus praėjusiam sezonui iš karto prisijungiau prie Lietuvos rinktinės bei neturėjau pakankamai laiko poilsiui. Šį sezoną susilaužiau ranką, tačiau, manau, jog ta pertrauka man išėjo į naudą. Galvoju, kad per tą mėnesį sustiprėjau, kūnas pailsėjo ir tinkamai pasirengiau „Top 16“ etapui“, – teigė žalgirietis.

Prieš šį sezoną į „Žalgirį“ po dvejų metų pertraukos sugrįžęs Pocius tapo vienu ekipos lyderiu. „Top 16“ etape jis vidutiniškai pelno po 13,2 taško, atkovoja po 3,7 kamuolio ir atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Pasak vilniečio, sulaukęs pasiūlymo iš Kauno klubo Pocius jo atsisakyti negalėjo.

„Niekada neatsisakiau žaisti „Žalgiryje“, kur pradėjau savo karjerą, bei komandoje, kuri man labai patinka. Džiaugiuosi galimybe vėl apsivilkti Kauno ekipos marškinėlius, – kalbėjo į antrą pagal dydį Lietuvos miestą sugrįžęs Pocius. – Po paskutinio mano sezono „Žalgiryje“ čia įvyko daug pasikeitimų: kita valdžia, puiki arena, kurioje – nuostabi įranga. Nemanau, ar kur kitur Europoje yra tokios puikios galimybės treniruotis. Čia viskas neįtikėtina.“

Europos vicečempiono atstovaujama komanda šį sezoną pernelyg įspūdingų rezultatų nedemonstruoja – „Žalgiris“ tik paskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture žengė į „Top 16“ etapą, kuriame šiuo metu yra pasiekęs vos vieną pergalę per devynias sužaistus mačus.

„Mūsų ekipą labai dažnai kamuoja traumos. Net ir dabar keli krepšininkai žaidžia kęsdami skausmus. Sezoną pradėjome savo sudėtyje turėdami 17 žaidėjų, tačiau dabar kartais  treniruotėse mes negalime sužaisti net 5 prieš 5. Esame sunkioje padėtyje“, – atviravo Pocius.



Komentarai:

Stai ir vel prasideda... kleiza gal ilsesis db ir pocius,bet jus zmones nelb mokate gerbti zmogaus pasirinkima,pamenu kaip buvo su siska irgi sneketa per daug buvo... jeigu jam to rekia tegul.
2014-03-09
-1
Atsakyti
Kur tas nuovargis? Karjera ir taip trumpa, o zaist rinktineje gali ir nebebut galimybes kai noresi. Pailsesi 40:) O jei rimtai tai cia jo pasirinkimas, bet viena tai,kad Pocius apsizenijo cia ir esme.
2014-03-09
+9
Atsakyti
sakietis
Kokio dar poilsio ,pailsesi kai busi 40ties...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-08
-3
Atsakyti
sdf
to sdfGal tu nebegasdink zmoniu su tokia sudetim. Nuo Latvijos gautu , o Belgai tai sutriuskintu


kokia tokia? 2 zaidejus pasiuliau kuries reiktu isbandyt per pasiruosima nes si sezone neblogai atrodo
2014-03-08
+6
Atsakyti
to sdf
Gal tu nebegasdink zmoniu su tokia sudetim. Nuo Latvijos gautu , o Belgai tai sutriuskintu
2014-03-08
+11
Atsakyti
nu, basketnews..
atstovauti ką? Lietuvą.. :))
2014-03-08
-3
Atsakyti
marko7
Na ir ka jus siulot i pociaus vieta? Toki astru po krepsiu,nebloga snaiperi is uz trit.l. ka?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-08
-2
Atsakyti
sdf
veikala verta isbandyt pasiruosime o gailius kaip sf zaidzia ar galiir antru numeriu?
2014-03-08
-2
Atsakyti
Džimylis to sdf
Manai ims daug levu maziuku?
2014-03-08
-2
Atsakyti
...
pasakykit kas Lietuvoje dar turejo tiek ir tokiu traumu, kaip jis...gal nepulkit, jis jei gales, tikrai atstovaus...
2014-03-08
-3
Atsakyti
sdf
DžimylisJei ilsesis ir Kleiza ir pocius sudetis maždaug tokiaPG:Kalnietis,JuskevičiusSG:Seibutis,GevecičiusSF:Jasaitis,Mačiulis,KuzminskasPF:Jankūnas,MotiejūnasC:Javtokas,Darjuš,Valančiūnas


su 4 mazais niekas nevaziuos buk ramus
2014-03-08
+5
Atsakyti
as
kaip jus nesuprantat, kad jis turejo daug sunkiu traumu, po kuriu neatsigaves iki galo atstovavo Lietuva rinktineje...perna i po tokios kojos traumos jis dar negalejo zaisti rinktineje, bet zaide... jam reikia sustipreti, kad vel nebutu traumu...
2014-03-08
+3
Atsakyti
Džimylis
Sory ne Gevecičius o Gecevičius
2014-03-08
-6
Atsakyti
Džimylis
Jei ilsesis ir Kleiza ir pocius sudetis maždaug tokia

PG:Kalnietis,Juskevičius

SG:Seibutis,Gevecičius

SF:Jasaitis,Mačiulis,Kuzminskas

PF:Jankūnas,Motiejūnas

C:Javtokas,Darjuš,Valančiūnas
2014-03-08
Atsakyti
Anonimas
neee, martynai, nee!!! :(((
2014-03-08
-6
Atsakyti
wai?
Su okoko sudetim is garantuotai is grupes neiseitume
2014-03-08
-6
Atsakyti
sdf
okokoMan tai kolkas šitaip atrodytuiž.Kalnietis Čižauskas (Dambrauskas, Pečiukevičius)at.g. Gailius, Gecevižius (Dambrauskas, Giedraitis)l.k. Mačiulis, Kuzminskas (Ulanovas)s.k. Motiejunas, Dilys (Staniulis)C. Valančiunas, Lideka, Kupšas


gerai kad tu ne treneris ... atsilupes ;DDD
2014-03-08
-4
Atsakyti
nuk
Lyg du metus reale butum nepailsejas
2014-03-08
-9
Atsakyti
okoko
Man tai kolkas šitaip atrodytu

iž.Kalnietis Čižauskas (Dambrauskas, Pečiukevičius)

at.g. Gailius, Gecevižius (Dambrauskas, Giedraitis)

l.k. Mačiulis, Kuzminskas (Ulanovas)

s.k. Motiejunas, Dilys (Staniulis)

C. Valančiunas, Lideka, Kupšas
2014-03-08
-1
Atsakyti
okoko
Yra Gailius yra Giedraitis yra Dambrauskas, galu gale visai teisingai butu Gecevicių paimt kuris taip ir negauna progos. Seibuciuj beja irgi reiketu pailset kaip ir Pociuj Martynui.
2014-03-08
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 57

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.