Apie Jameso skyrybas su CSKA prakalbęs Singletonas: „Klubas tinkamai nesuvaldė situacijos“

2021-09-24 14:02
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr. Reuters – Scanpix

Vienas ryškiausių Eurolygos žaidėjų Mike'as Jamesas šį rugsėjį galop užbaigė užsitęsusią skyrybų ceremoniją su Maskvos CSKA klubu ir susitaręs dėl kompensacijos su rusais nutraukė iki 2023 metų galiojusią sutartį. Dabar amerikietis – jau „Monaco“ narys.

Pagrindinė priežastis, kodėl Jamesas paliko CSKA – nesutarimai su vyr. treneriu Dimitriu Itoudžiu. Graikas ilgai ieškojo bendros kalbos su savo žvaigžde, tačiau viskas sprogo kovo 28-osios mače su Kazanės UNIKS klubu, kuomet abu vyrai susikivirčijo bei Jamesas patraukė į rūbinę. Nuo to laiko gynėjas buvo suspenduotas ir CSKA pagrindinės komandos marškinėlių nebeužsivilko.

Savo nuomonę apie 31-erių 185 cm ūgio gynėjo etapą Maskvoje turi ir Stambulo „Anadolu Efes“ puolėjas Chrisas Singletonas. Anot jo, su Jamesu nebuvo elgiamasi gražiai.

Mike James

Mike  James
Komanda: Monako Basket
Pozicija: PG, SG
Amžius: 31
Ūgis: 185 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Oregonas, JAV

„Mano akimis, CSKA nesuvaldė visos situacijos su Jamesu tinkamai, – graikų portalui SDNA kalbėjo Singletonas. – Jamesas yra žmogus, kuris dažnai neužgniaužia savo emocijų ir mėgsta bendrauti su žmonėmis. Svarbiausia, jog jis nebijo išsakyti savo nuomonės. Sutinku, kad kartais tai įneša šiek tiek sumaišties, bet tai yra emocijos.“

Singletonas kartu su Jamesu kartu žaidė 2016-2017 metų sezone Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Puolėjas taip pat išskyrė, jog žaidėjai negali tiesiog palikti komandą dėl nesutarimų ir apie situaciją kalbėjo detaliai.

„Mike'as yra žmogus, kuris myli krepšinį ir dienos pabaigoje nori išeiti kaip nugalėtojas. Jei kažkas pasižiūrėtų į visas lygas, visose rastų nesutarimų. Visada bus nesutarimų tarp šviesių protų ir puikių žaidėjų.

Nesutarimai egzistuoja ir juos matome toli gražu ne pirmą kartą. Man atrodo, kad CSKA visko tinkamai nesuvaldė. Jamesas norėjo toliau žaisti CSKA. Jis apsistojo Los Andžele ir treniravosi, bet norėjo tęsti etapą Maskvoje.

Tu negali tiesiog atleisti žaidėjo, dėl to, nes turėjai su juo nesutarimų. Jeigu taip būtų visur, pusė žaidėjų Europoje negalėtų žaisti krepšinio!

Ypač didelėse komandose gali matyti, kad ten vyksta intensyvios diskusijos ir nesutarimai tarp žaidėjų bei trenerių. Bet dienos pabaigoje tu turi tai suvaldyti. Pykčiai kyla dėl to, nes visi nori laimėti. Aš nepritariu tam, kas čia atsitiko, bet CSKA ir Jamesas nuėjo savais keliais“, – dėstė „Anadolu Efes“ puolėjas.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, artėjantį sezoną „Monaco“ ekipai atstovausiantis Jamesas padėjo parašą ant 900 tūkst. eurų sutarties.

Iki nušalinimo nuo komandos praėjusį kovą, Jamesas su CSKA marškinėliais Eurolygoje vidutiniškai rungtyniavo po 31 minutę, įmetė po 19,3 taško, atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 3,1 kamuolio ir rinko po 19,7 naudingumo balo.

Maskvos klubui leidus persikelti į NBA, gynėjas Bruklino „Nets“ gretose sužaidė 22 mačus, per kuriuos aikštėje praleido po 15 minučių, pelnė po 6 taškus, išdalino po 3 rezultatyvius perdavimus ir sugriebė po 2,2 kamuolio.



Komentarai:

Antanas
kas cia per sutrius?
2021-09-24
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.