Bedantis „Žalgiris“ sutriuškintas Atėnuose (video, statistika)

2015-01-16 20:43
Nuotr.:

Žalgiriečiai mėgina apsiginti nuo Jameso Gisto atakos
Žalgiriečiai mėgina apsiginti nuo Jameso Gisto atakos
Nuotr. AFP - Scanpix

Jamesas Andersonas ir Paulius Jankūnas kartu sudėjus pelnė vos 8 taškus, o Kauno „Žalgiris“ (1-2) Eurolygos „Top 16“ etapo trečiosiose rungtynėse išvykoje 58:77 (16:24, 17:22, 9:17, 16:14) neprilygo Atėnų „Panathinaikos“ (2-1) krepšininkams.

Bedantis „Žalgirio“ puolimas Atėnų komandos gynyboje pradėjo strigti nuo pirmųjų minučių. Pirmajam kėliniui įpusėjus svečiai galėjo pasigirti pataikę vos 1 tritaškį, o „Panathinaikos“ žaidėjai per tą laiką jau buvo surinkę 16 taškų.

Tuomet Gintaras Krapikas į aikštelę nusprendė mesti Willą Cherry, kuris gerokai suaktyvino kauniečių puolimą ir leido žalgiriečiams atsilikimą sumažinti iki 8 taškų. Antrojo kėlinio pradžioje, po Dariaus Songailos dvitaškio „Žalgirio“ deficitas apskritai ištirpo iki 4 taškų (24:28), tačiau tuo Lietuvos čempionų pasispardymas Atėnuose ir baigėsi.

„Panathinaikos“ vėl perėmė iniciatyvą ir nutolo, o po ilgosios pertraukos iš naujo atsitiesti Kauno ekipa neturėjo jokių galimybių – per trečiąjį kėlinį vos 9 taškus sukrapštę žalgiriečiai kapituliavo anksčiau laiko.

Juodas vakaras šį sykį buvo ne tik -4 naudingumo balus surinkusiam bei daugiau žalos, nei naudos davusiam „Žalgirio“ lyderiui Andersonui, bet ir kitiems patyrusiems kauniečiams.

Paulius Jankūnas pasižymėjo tik atkovodamas 7 kamuolius, o Robertas Javtokas per 16 min. prametė visus 3 dvitaškius ir gynyboje neįstengė sustabdyti varžovų aukštaūgių Jameso Gisto ir Estebano Batistos.

Kovingiausiai iš kauniečių aukštaūgių žaidė Artūras Gudaitis, tačiau visus 8 savo taškus jis pelnė tuomet, kai mačo baigtis jau buvo nulemta.

Rezultatyviausias tarp žalgiriečių buvo Cherry, tačiau amerikiečio žaidimas pasižymėjo skubotumu. Neretai, vietoje perdavimo komandos draugams, įžaidėjas pats vienas mėgindavo pralaužti varžovų gynybą, o tai baigdavosi įprastai vadinamu „įlipimu į medį“. Tokią gynėjo žaidimo manierą atpindi ir statistika – legionierius pataikė tik 3 iš 10 savo dvitaškių metimų.

„Žalgirio“ komanda Atėnuose pralaimėjo 9 Eurolygos rungtynes iš eilės – laimėti Graikijos sostinės arenoje kauniečiams nėra pavykę nė sykio.

„Žalgiris“: Willas Cherry 13 (3/10 dvit., 2/3 trit.), Edgaras Ulanovas 10, Artūras Milaknis 9, Artūras Gudaitis 8, Jamesas Andersonas 5 (2/10 dvit., 0/3 trit., -4 naud. bal.).

„Panathinaikos“: Nikoas Pappas 14, Jamesas Gistas 13, A.J. Slaughteris 11, Estebanas Batista 11, Vlantimiras Giankovitsas 11.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

namie paimsim juos vistiek

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-17
Atsakyti
Nu čia kas liečia nusiteikimą, energiją ir motyvaciją, tai Žalgiris turėtų ją konservuot per derbius su Rytu, nes kartais tuose derbiuose viso to būna per daug, o va kai to jau prireikia Eurolygos mačuose būna išsibezdėję...
2015-01-17
-4
Atsakyti
Jen_PsakiDzekilazEurolygos kekse tas zalgiris :D jau 10 metu dulkinamas kaip putka :DTai dar karta irodo, kad zaliam sudlizingui kur kas svarbiau ikast LRytui ir Neptunui, net patiems gerai zaist uz Lietuvos varda. Cia ne mokyklinuku varzybos, kad svarbiau ne pergales, o dalyvavimas. Cia eurolygos top-16. Nors siaip blogiausios visu laiku eurolygos komandos patekimas i ta top-16 jau yra didziulis pasiekimas, nes per fuksa aplenkti susilpnejusi uniksa ir sasari - tai virs galimybiu ribos pasalpiniams.


tu isvis slepkis, slykstyne, eik savo raudona parodija palaikyk..ir nusiimk ta slykscia savo motinos nuotrauka nuo profilio, wilno daune - tik geda sau darai
2015-01-17
+5
Atsakyti
DzekilazEurolygos kekse tas zalgiris :D jau 10 metu dulkinamas kaip putka :D


vienintele k**se tai tik tu, plytfani, kad parsiduodi ir tik buni pries zalgiri
2015-01-17
+6
Atsakyti
Pamatem pernai metu kibiro nugaletojus siemet Eurolygoje kai net i TOP16 neisejo bei ta pati Neptuna praleido i prieki, todel tie kibiro favoritai geriausiu atveju laviruoja tarp Eurolygos mesu ir pretendenciu su mazais sansais i TOP 16, nu bet aisku debiliukams rytfaniams Kibiras=Eurolyga, o ir pralaimeti isvykoje no name'ams is rumunijos ant 20 maziau gedos negu pralaimeti isvykoje vienam is Eurolygos grandu Pana :/
2015-01-17
+2
Atsakyti
JDarturas97Po keliu savaiciu andersonas paliks zalgiri ir kelsis i nba.O db tegul gailisi kad nepersikele i kita eurolygos komanda kuri kovotu del titulo o trinasi top16dugne+dabar lauks kruva pralaimejimu makabi barca isvyka i belgrada ir reals.Zodziu nesuvokiamas sprendimas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltKoks dar NBA, priedurni? Praeitame sezone aiskinai kad ir Dentmonas tuoj paliks Zalgiri, o jis isbuvo iki pat pabaigos ir dar tavo raudonai kurwai susere per lkl pusfinali.


JDn_28Veidu i suda :D net kibiro taures komanda "Ritas" ir tie yra Atenuose Panathinaikosa nukale :D kai Eurolygos senbuve "Kawno kapiniu prieziura" per 2 desimtmecius to padaryt niekaip neistengia :DDD--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltO cia kas islindo? Kur tu buvai treciadieni bei pirmadieni kai pralosete belgams bei kai Zalgiris eilini syki prievartavo tavo raudona komuniagu kurwa? Va tada ir buvo veidu i suda nes visi ritfaniai pries tas varzybas reke kad Zalgiris jau tikrai gaus nuo ju projektelio. Veidu i suda galima vadinti kazkokiu belgu spjuvi jums, padla. Zalgiris zaidzia su rimtom komandom kai jus su antrarusemis kalates ir dar plius gaunate.


Donce3000LMbackarturas97Po keliu savaiciu andersonas paliks zalgiri ir kelsis i nba.O db tegul gailisi kad nepersikele i kita eurolygos komanda kuri kovotu del titulo o trinasi top16dugne+dabar lauks kruva pralaimejimu makabi barca isvyka i belgrada ir reals.Zodziu nesuvokiamas sprendimas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltduok savo tevams paskaitineti ka rasyneji internete, bent i kaili gausi ir busi paliktas be interneto :/


Esi jau toks debilas kokiu reta. Kitus matai, o save nepastebi, ligoni :DDD Pats gi dabar kalbiesi su savim. Gal jau nepatinka, kaip visiems ne lizingo fanams nusispjaut ant jusu projektelio? Jau gailisi pasalpines kurvos, kad i ta top-16 tai stengesi papult, kad net sugebejo savo lygio varzova Sasari aplenkt:DD Pagaliau suprasi, kad geriau kovot del Europos Taures apdovanojimu, nei mazochistiskai dziaugtis bunant visu spardomiems. Kiekvienas adekvatus suprantantis klubini Europos krepsini zmogus zino, kad buti tarp Europos Taures prizininku kur kas geriau, nei visisku skuduru moneylygos top-16 etape.
2015-01-17
+1
Atsakyti
O kas islindo pagaliau - pats Lasariukas, Arturiuko brolis :DDD Ir dar ne vienas, o ir klona pajunge diskusijoje su paciu savimi :D Matau Lasarai reikia kazkur triju dienu atsigavimo kai jo palaikomus sudrytiecius pagaidina kibiro vidutiniokai plius Zalgirio pralaimejimo :DD Ant tiek jau paluzes po daugybes ryto pazeminimu zmogus, susenai Lasarikai emociskai :/
2015-01-17
+3
Atsakyti
DzekilazEurolygos kekse tas zalgiris :D jau 10 metu dulkinamas kaip putka :D


Tai dar karta irodo, kad zaliam sudlizingui kur kas svarbiau ikast LRytui ir Neptunui, net patiems gerai zaist uz Lietuvos varda. Cia ne mokyklinuku varzybos, kad svarbiau ne pergales, o dalyvavimas. Cia eurolygos top-16. Nors siaip blogiausios visu laiku eurolygos komandos patekimas i ta top-16 jau yra didziulis pasiekimas, nes per fuksa aplenkti susilpnejusi uniksa ir sasari - tai virs galimybiu ribos pasalpiniams.
2015-01-17
+1
Atsakyti
Eurolygos kekse tas zalgiris :D jau 10 metu dulkinamas kaip putka :D
2015-01-17
-9
Atsakyti
arturas97Po keliu savaiciu andersonas paliks zalgiri ir kelsis i nba.O db tegul gailisi kad nepersikele i kita eurolygos komanda kuri kovotu del titulo o trinasi top16dugne+dabar lauks kruva pralaimejimu makabi barca isvyka i belgrada ir reals.Zodziu nesuvokiamas sprendimas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


duok savo tevams paskaitineti ka rasyneji internete, bent i kaili gausi ir busi paliktas be interneto :/
2015-01-17
+5
Atsakyti
JD
n_28Veidu i suda :D net kibiro taures komanda "Ritas" ir tie yra Atenuose Panathinaikosa nukale :D kai Eurolygos senbuve "Kawno kapiniu prieziura" per 2 desimtmecius to padaryt niekaip neistengia :DDD--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O cia kas islindo? Kur tu buvai treciadieni bei pirmadieni kai pralosete belgams bei kai Zalgiris eilini syki prievartavo tavo raudona komuniagu kurwa? Va tada ir buvo veidu i suda nes visi ritfaniai pries tas varzybas reke kad Zalgiris jau tikrai gaus nuo ju projektelio. Veidu i suda galima vadinti kazkokiu belgu spjuvi jums, padla. Zalgiris zaidzia su rimtom komandom kai jus su antrarusemis kalates ir dar plius gaunate.
2015-01-17
+29
Atsakyti
JD
arturas97Po keliu savaiciu andersonas paliks zalgiri ir kelsis i nba.O db tegul gailisi kad nepersikele i kita eurolygos komanda kuri kovotu del titulo o trinasi top16dugne+dabar lauks kruva pralaimejimu makabi barca isvyka i belgrada ir reals.Zodziu nesuvokiamas sprendimas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Koks dar NBA, priedurni? Praeitame sezone aiskinai kad ir Dentmonas tuoj paliks Zalgiri, o jis isbuvo iki pat pabaigos ir dar tavo raudonai kurwai susere per lkl pusfinali.
2015-01-17
-6
Atsakyti
Ko jūs nervuojaties, žali gi laimėjo :D

O kas dėl baltų, tai realybė yra tokia, kad gal dar 1 emocinę pergalę namie ir sukrapštys. Atsimerkit, TOP16 prasidėjo ir visi jau pradeda žaisti. Sekmės !!
2015-01-17
+7
Atsakyti
sdf
bet arturiukas konkretus adaptas maziau nei pries menesi pratese sutarti su Andersonu iki sezono galo o jis cia peza kazkokias nesamones :D :D :D beje pernai dentmonas paliko komanda kai top16 vieni vartai buvo? ;DD
2015-01-17
+8
Atsakyti
kai nera ko dziaugtis plytfaniams, tai kai k***os eina uz kitas komandas, nors tu komandu fanai NE UZ KA nepalaikytu ryto :D
2015-01-17
+6
Atsakyti
arturas97Po keliu savaiciu andersonas paliks zalgiri ir kelsis i nba.O db tegul gailisi kad nepersikele i kita eurolygos komanda kuri kovotu del titulo o trinasi top16dugne+dabar lauks kruva pralaimejimu makabi barca isvyka i belgrada ir reals.Zodziu nesuvokiamas sprendimas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


kadangi andersonas jau liko cia iki sezono galo, tai tavo sapaliones yra dar labiau nesuprantamos..bet zinant kokia parodija yra tavo komanda su "krepsininku" leslie priesakyje, as nesistebesiu kad tu greitu metu i durnyna gulsi kai suvoksi savo nesamones
2015-01-17
-3
Atsakyti
Emocijoms atslūgus dabar norėčiau ir aš pakomentuoti. Reikia kažką keisti, startiniam penketuke manau Javtoką turi keisti Gudaitis, kuris visada nors ir ne efektyviai lošia, tačiau su noru, užsidegimu ko trūksta Javtokui, Songailai. Vakar nebepamenu 3 ar 4 kėlinuke, kai įleido Gudaitį iš kart žaidimas pagyvėjo, o prieš tai žaidžiant su Songaila aikštėje buvo flegmatiškas krepšinis. O Milaknį penketuke turėtų pakeisti Ulanovas, pastūmus Ulanovą į SF, o Anderson"ą į SG manau pačiam Anderson"ui atsirištų rankos prieš fiziškai silpnesnius ir žemesnius žaidėjus. Labai gaila, tačiau, kad ir kaip gerai Milaknis mestu tritaškius, tačiau be to jis tuščias, o Ulanovas ir gynyboj ganėtinai gerai atstovi, ir nugara moka žaisti ir prasiveržimą turi na ir tritaškį vieną kitą pataiko (nekalbu apie vakar). O nuo suolo Milaknio tritaškiai pagyvintų puolimą, nes kartais po atliekamų keitimų mūsų puolimas uždūsta. Dėl Songailos puolimo tai irgi nesuprantu, jo stiprioji pusė metimas iš vidutinio nuotolio, kodėl Krapikas nepadaro derinukų, kad Darius galėtų mesti iš vidutinio, todėl taip silpnai ir atrodo jis viso sezono metu. Dimša vakar parodė, kad atkarpas ganėtinai gerai gali sulošti, tai kodėl jo nenaudoti nuo suolo. Ir dar labai trūksta judėjimo... Lekavičius veržiasi, daro dvižingsnį ieško perdavimo ir jo.... neranda, nes visi komandos draugai arba už nugaros prieš tritaškio stovi, arba varžovų priekinei linijai už nugaros po ko seka klaidos, Cherry irgi kelis kartus prasiveržimas pritraukė po kelis varžovus, tačiau priekinė linija mūsų nejudėjo nebuvo kaip iškišti perdavimo, ko pasekoje teko mesti nesąmoningus metimus. Ir gal kas žinot, kiek liko Songailos ir Javtoko kontraktams? Kitą savaitę užpildom Žalgirio areną! Padarom, kad čia varžovai bijotų važiuot, kaip kad ir į Belgradą.
2015-01-17
Atsakyti
sdf
arturas97Po keliu savaiciu andersonas paliks zalgiri ir kelsis i nba.O db tegul gailisi kad nepersikele i kita eurolygos komanda kuri kovotu del titulo o trinasi top16dugne+dabar lauks kruva pralaimejimu makabi barca isvyka i belgrada ir reals.Zodziu nesuvokiamas sprendimas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


kaip tavo lesliui sekas? visa dar gerenis nei Andersonas? beje sakiai kad Andersonas neatstos Pociaus :D :D :D
2015-01-17
-2
Atsakyti
Po keliu savaiciu andersonas paliks zalgiri ir kelsis i nba.O db tegul gailisi kad nepersikele i kita eurolygos komanda kuri kovotu del titulo o trinasi top16dugne+dabar lauks kruva pralaimejimu makabi barca isvyka i belgrada ir reals.Zodziu nesuvokiamas sprendimas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-17
-11
Atsakyti
n_28Veidu i suda :D net kibiro taures komanda "Ritas" ir tie yra Atenuose Panathinaikosa nukale :D kai Eurolygos senbuve "Kawno kapiniu prieziura" per 2 desimtmecius to padaryt niekaip neistengia :DDD--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


jo, kai pao visai nereikejo pergales, tai leido laimet - buvo gaila jusu :D
2015-01-17
+19
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.