Skiriasi Adomaičio ir „Ryto“ keliai

2020-06-02 18:23
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Rytas“ nepasinaudojo galimybe pratęsti sutarties su vyriausiuoju treneriu Dainiumi Adomaičiu.

Dėl pasaulinės pandemijos sukeltų pasekmių ir ekonominio neapibrėžtumo, klubas priverstas mažinti kitų metų biudžetą, todėl neturės finansinių galimybių išlaikyti per paskutinius metus savo vertę išauginusio trenerio.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ duomenimis, „Rytas“ Adomaičiui buvo pateikęs pasiūlymą su mažesniu uždarbiu, bet strategas jį atmetė.

„Noriu visiems, kurie buvo kartu, padėkoti už dvejus metus Vilniuje. Džiaugiuosi, kad du sezonus pavyko įgyvendinti visus klubo iškeltus tikslus. Ačiū už palaikymą ir sėkmės „Rytui“ sekančiame sezone garbingai atstovauti Vilniaus vardą Lietuvoje ir Europoje“, atsisveikindamas linkėjo treneris Dainius Adomaitis. 

„Ne kartą esame viešai pasakę, kad Adomaičio sportinius rezultatus „Ryto“ klube vertiname tik teigiamai. Neturime priekaištų ir galime ištarti tik nuoširdų ačiū už atliktą darbą ir pasiektas pergales, – atviravo komandos generalinis direktorius Rolandas Jarutis.  

Tačiau, mes turėjome dvi opcijas – išlaikyti trenerį ir viršyti planuojamą kito sezono biudžetą arba pradėti ieškoti kito tinkamiausio sostinės klubui ilgalaikio varianto.

Situacija aiški, todėl abiem pusėms gaišti laiko iki liepos 1 nėra jokios prasmės. Nenorime, kad prasidėję kito sezono komplektavimo darbai apribotų „Ryto“ ir trenerio galimybes rinktis, todėl priėmėme greitą, bet reikalingą sprendimą. Linkime treneriui didžiausios sėkmės kitoje karjeros stotelėje.“ 

Adomaičio vadovaujamas sostinės klubas sugrįžo į LKL finalus, sėkmingai pasirodė Europos taurėje ir po septynerių metų pertraukos pateko į turnyro ketvirtfinalį. Iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę. 

Dabar Vilniaus „Rytas“ susitelkęs į naujo vyr. trenerio paieškas ir kartu su juo pradės naujo sezono komplektaciją. Artimiausiu metu sostinės krepšinio aistruolius tikimės informuoti apie naujas sutartis su žaidėjais.



Komentarai:

realus
klubas grizo i LKL finalus... verkiu :))
2020-06-04
-11
Atsakyti
Jonas
sitas nevykelis Adomas pasikele verte??? :)) jo verte yra 500 euru/men. o su tom savo facking anglu ziniom jam nebent I kaukaza skrist.
2020-06-03
Atsakyti
Vilnietis
Kamandai ateina galas... Klubas tapo liberalų, mg baltic ir jaručio pinigų plovimo plovykla..
2020-06-03
-6
Atsakyti
Lrytas
“D.Adomaitis jau sulaukė susidomėjimo iš Azijos klubų” Skaityti daugiau:
2020-06-03
+2
Atsakyti
lol
Jis 200 tukstanciu pries ateinancia krize nori? LOL 😂😂😂 good luck
2020-06-03
+1
Atsakyti
Ka jis treniruos :D
Zurnaliugos siandien kalbejo, kad jis domins francus, vokiecius ir vtb klubus :DD Kokie dar francai?? ten USA krepsinis.. be sansu.. Kokie dar vokieciai?? nuo lenteles dugno nebent, bet ten tu jo norimu pinigu tikrai nera :)) VTB? I kaleva? :DD Kitas variantas Lenkija? :DD
2020-06-03
-15
Atsakyti
Keistokai
Pablo paskubejo, netikiu, kad kazkas mokes jam daugiau siuo momentu 😎
2020-06-03
+10
Atsakyti
Klausimelis
Paaiskinkit kas tuos 200k jam mokes? Tokie klubai kurie gali tai leisti turi ambicingu zaideju kaip Suttonas. Kaip Adomaitis su tokiais tvarkosi puikiai zinom :) Idomu ar is vis kontrakta kazkoki gaus Dainius
2020-06-03
+3
Atsakyti
?
Virgis ir "nedaugiau 2 juodu" Vainauskas gryzta
2020-06-03
Atsakyti
Ceska
gerai bicas galvoja apie save, kaip treneris jis yra totalus 0 ir tai akivaizuu, 99 proc. kad tokiu rezu butu pasieke ir isvis jeigu treneriu nebutu buve
2020-06-03
+4
Atsakyti
Vakarų Ganga
Atėjo 3,14zė raudonajam sku2rui - bus 8 vieta LKL ir 21 skarbonkių taurėje 🤣
2020-06-03
+4
Atsakyti
JIS
TIKTU I ZALGIRI VIETOI JASIKEVICIAUS
2020-06-03
-4
Atsakyti
qe
Nesuprantu aplamai kada rašoma, kad treneris kažkokių lūkesčių nepateisino ar yra per skystas?? 🤔 Eurocup top 16 etapas pasiektas. Pakovot su Žalgiriu? Paprastamas palyginimas priekinė linija Landale, LeDay prieš Echodą ir Bairstow. Kol Žalgiris kiekvienoje pozicijoje turi lygiaverčius žaidėjus, Rytas teturėjo Cruzą, Bendžių ir Butkevičių. Vėliau prikabina pralaimėjimus Nevėžiui. Ar tikrai treneris kaltas jeigu Ryto žaidėjai net ir be motyvacijos nesugeba įveikti Nevėžio? Ne į trenerį ir žaidėjus žiūrėt reikia, o į vadovybę kur klubo dalininkai kas porą savaičių keičiasi ir neduoda klubui jokio stabilumo ir testinumo.
2020-06-03
+2
Atsakyti
grgw
Adomaitis nėra blogas treneris. Čia labiau "fanų" sukurtas stereotipas kuomet už visus pralaimėjimus viskas krenta ant trenerio o prie to dar prisideda, kad Adomaitis ne bet kokios komandos, o Ryto strategas. Abejoms pusėms atrodo geras sprendimas. Rytui čempionų lygoj užteks pigesnio trenerio, o Adomaitis turėtų rast darbą už daugiau nei 60tūkst. algą.
2020-06-02
+11
Atsakyti
Sveiki vyrai,nu ka nekokios naujienos,,ryto intriga dingsta isvis,,sunku bus rytfaniam
2020-06-02
-6
Atsakyti
ate nemegtmausia komanda amzinatelis numarink sita raudona parodija ir ju debilus dilmah ir antanus
2020-06-02
+2
Atsakyti
valio
aciu dievui. ir kiek cia maestro pablito gerbeju atsirade - nieko nepasieke ir nulis zaidimo buvo prie pab lo - apie kokia ateiti buvo galima galvoti su tokiu treneriu?
2020-06-02
-3
Atsakyti
Koganas
kaip sakoma viso gero Pablitai...
2020-06-02
+5
Atsakyti
Cercas
Kas priėmė šį sprendimą yra didžiausias ryto priešas. Adomaitis dar tempė ryto prestižą į viršų, dabar neišvengiamas Ryto regresas (žaidimo ir autoriteto prasme). Liūdnas galas. Lietkabelis bus 2 komanda LKL. Gėda Vilniui. Meskit visą valdybą, nes sprendimai žalingi klubui.
2020-06-02
+10
Atsakyti
Algio
aciu trreneri uz tos du sezonus. Sekmes jam.
2020-06-02
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 90

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.