CSKA palikęs Hackettas atsivėrė: „Rusijos žmonės nenori kariauti“

2022-04-09 15:25
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Rusijai sukėlus karą Ukrainoje, Maskvos CSKA paliko gausus legionierių desantas. Ne išimtis ir ketverius metus ten praleidęs Danielis Hackettas.

Italijos ir JAV pilietybes turintis 34-erių krepšininkas CSKA rungtyniavo nuo 2018 m., bet prasidėjus žiaurumams Ukrainoje, persikėlė į gimtinę – pasirašė kontraktą su Bolonijos „Virtus“.

Hackettas apie situaciją Rusijoje atsivėrė Italijos žurnalui „Sportweek“. Atletas pripažino, kad sprendimas išvykti nebuvo lengvas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
19,0
Pataiko: 19,0
Taiklumas: 51,8%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Tornike Shengelia

„Iki pat galo tikėjau, kad pratęsime sezoną, – sakė Hackettas. – Kai Eurolyga priėmė sprendimus, viskas pasikeitė. Užsieniečiai paliko komandą vienas po kito, aš likau paskutinis. Tačiau jau buvo laikas pokyčiams. Buvo šlykštu atsisveikinti tokiu būdu po ten praleistų ketverių metų.“

Italas taip pat kalbėjo apie Rusijos žmonių nuomonę dėl įsiveržimo į taikią valstybę.

„Nė vienas žmogus klube nenorėjo, kad taip atsitiktų. Esu užtikrintas, kad bent 90 proc. rusų nenorėjo šio karo. Deja, ten klesti diktatūra, kuri dabar matoma labai aiškiai.

Ten yra draudžiamas laisvas idėjų srautas. Kai prasidėjo karas, patys tai matėme savo akimis. Raudonojoje aikštėje buvo suimta per 2 tūkst. žmonių“, – sakė Hackettas.

Taip pat krepšininkas negalėjo paaiškinti Rusijos prezidento Vladimiro Putino veiksmų.

„Man tikrai sunku suprasti, kas dedasi Putino galvoje, – kalbėjo Hackettas. – Jis nesidalina jausmais, emocijomis ar net mintimis. Neįsivaizduoju, kokios yra karo priežastys, bet 2022 m. žmonių mirtys dėl dviejų šalių „konflikto“ man atrodo absurdiška.

Esu tikras dėl vieno – paprasti Rusijos žmonės nenori kariauti. Didžiausia problema yra, tai kad jie negauna tikrųjų vaizdų ir yra verčiami tikėti tuo, kas nėra tiesa.

Daug žmonių supranta, kad jie gyvena diktatūroje ir priima tą faktą, nes nėra kito pasirinkimo. Jei finansinės sankcijos taps dar stipresnės, žmonės eis protestuoti, bet dabar jie yra parklupdyti ant kelių ir neturi iš ko rinktis.“

Prasidėjus karui CSKA paliko ir lietuvis Marius Grigonis. Taip pat paskelbta apie Tornikės Šengelijos, Joelio Bolomboy, Gabrielio Lundbergo, Johanneso Voigtmanno išvykimus.



Komentarai:

Buvęs Italijos ministras pirmininkas Berlusconi: „Pažinojau Putiną maždaug 20 metų. Jis man visada atrodė demokratas ir taikos žmogus“ , – sakė 85 metų milijardierius. Tai ko norėt iš Italijos krepšininko...
2022-04-10
-4
Atsakyti
Egis
D.Hackettas perdaug naivus kalbėdamas, kad 90 % Rusijos žmonių nenori karo, kad matė suimamus protestuojančius prieš karą, tai būtent 3% protestuojančių, o 90 % užzombintų ir tikinčių, kad Putinas išgelbėjo Rusiją nuo Ukrainos "puolimo", kad Ukrainos laboratorijose buvo "sukūrtas" Covidas ir "paleisti" iš Ukrainos į Rusiją balandžiai "apkrėsti" virusinėm ligom. D.Hackettas sėdėjo jam skyrtam bute Maskvoj, tikriausiai valgė specialiai jam pristatomą maistą, žiūrėjo per palydovinę televiziją tik užsienio šalių televizijas ir štai žmogelis susidarė vaizdą, kad rusai nenori karo pamatęs kelių šimtų, kurie jam pasirodė, kad tūkstančiai, protestuojančių prieš karą suėmimus.
2022-04-10
+19
Atsakyti
Anonimas
na jis ten praleido beveik 4 metus ir gal kazka girdejo is vietiniu. tuo tarpu tu paburei is lempos ir isivaizduoji kad tavo nuomone svarbesne
2022-04-10
-8
Atsakyti
joks issilavines ir psichiskai sveikas zmogus nenori karo. nesvarbu rusas, arabas ar koks ciurka, nes supranta pasekmes. ir nera tie rusai ten kazkokie apkvailinti ir propagandos isplauti. paprasti gal ir taip, bet aukstuomene puikiai supranta, kas yra kas. tiesiog bijo atvirai kalbet, ka galvoja, nes bus pasalinti, todel priversti kalbet tai, ka reikia. tokia diktaturos realybe.
2022-04-09
+6
Atsakyti
Reikia suvokti vieną kartą ir visiem laikams!!! Rusija rusai tai zombiai vergai su imperializmo virusu galvoje. Jie visad su neapykanta žiūrėjo į Baltijos šalys tarsi čia jų teritorija,Ukraina tai jiems visas kolonija buvo. Mes kaip vakarų civilizacijos pasaulio žmonės paprasčiausiai negalime suvokti kaip taip gali elgtis Rusija neva visuomenė nepritaria. Tai mitas kuri laikas sugriauti
2022-04-09
+4
Atsakyti
Pagal priklausomas ir nepriklausomas apklausas apie 70- 85% nori :) , jis tikriausiai su tais 15% bendrauja .
2022-04-09
+9
Atsakyti
Pamatėme,kokia yra propagandos galia ir kaip ten žmonės yra jos paveikti.Jie yra įtikinti,kad jų šalis yra geriausia,gražiausia,stipriausia,prezidentas išvis auksinis.Nors realybė visiškai priešingybė,nes ten klesti korupcija,diktatūra,žodžio laisvė paminta,o sūtrauka "prezidentas"yra išsigimėlis.Ir jis nieko negalvoja,nes žmogus be smegenų tiesiog negali mąstyti.Toks yra Putka,kiaura puodyne ant pečių.
2022-04-09
+4
Atsakyti
rr
Nesutinku, dauguma pritaria, tik dabar kai jau mato kad kraunasi malkų, pradeda kitaip vapėti. Manau adekvačių tik koks 20-25 proc.
2022-04-09
+10
Atsakyti
Deepah
Kokia prasmė tokių naujienų? Ko rusai nori ar nenori čia jau visam pasauliui tas nerūpi, nesugeba savo kiemo susitvarkyt jie tai jau čia jų bėdos. Po karo 2014-ais visi ten laimingi buvo, "Krymo naše" ir kitas skanduotes skandavo. Dabar kai rusai sėdi ties bankroto riba ir mato kad jie jau pralaimėjo karą, tai jau teisinasi kaip jie to karo nenori. Situacija yra elementari kaip 2+2, rusai sukėlė karą ir už tai turi būti nubausti. Jokių bet ir tačiau. O kad komentarai bnews matosi apgailėtini tai nėra čia ko ir tikėtis iš sporto portalų. Sportas dažniau pritraukia neintelektualius asmenis, nei išsilavinusiąją liaudį. Jūs ko norite, galite bent tai įvardinti? Žodžio laisvės? Ko jums trūksta? Norite verslus su rusiją atidaryti? Jei nepatinka čia gyventi tai susitaupot pinigų ir varote gyventi kitur. Niekas jūsų įkaitais čia nelaiko. Va rusijoje tai biški sunkiau palikti šalį, ten tik ketvirtadalis populiacijos gali išskristi tolyn nuo rusijos, nes tokioje civilzacijoje gyveno tie mankurtai šimtus metų, iš vieno diktatoriaus į kitą.
2022-04-09
+20
Atsakyti
Lu
maziau tv ziurek
2022-04-10
-4
Atsakyti
Politologas
Rusijos žmonės nenori kariauti, bet jiems nelieka ką daryti, kai Ukrainos valdžia aštuonis metus žudo žmones Donbase.
2022-04-09
-45
Atsakyti
Klausymas tau
po kiek dabar kremliaus kabelinė?
2022-04-10
-7
Atsakyti
Algis
Nu kam jie kalba ko neišmano. Grynai valanda su Rūta gaunasi. Sako dviejų šalių konfliktas, 90 proc nenori kariaut. Dundukas.
2022-04-09
+27
Atsakyti
Zmogus
Tikrai yra didele salies dalis rusu, kurie yra pries kara ir pries ju valdzia. Tiesiog zmones yra taip prigasdinti ir sekami, kad jokio organizuotumo neina suveikti sukilti pries ta ju supuvusia valdzia. Kaip jus nesuprantate, kad nera paprasta netgi iseiti ir kalbeti i gatve apie pokycius salyje, nes tai nenaudinga putkos sistemai. Kiek pavyzdziu yra - Navalnas kalejime, kiti jau anapilin iskeliave ne savo noru. Atsakas iskarto, reaguojama zaibiskai i bet kokius sukilimus pries sistema, tiek internete, tiek viesumoje. Teroras vyksta psichologinis, todel ir nera nei drasos nei noro kazka keisti paprastam rusijos pilieciui. :/
2022-04-09
-1
Atsakyti
Jack Swagger
Sigis yra etatinis Kirtimu taboro lankytojas, bet kai ten sunaikino taborus tai degradui beliko tik klajoti po sudrajonius ieskotis dozes is itartinai atrodanciu praeiviu.
2022-04-09
+7
Atsakyti
alioalio
Nezinau,kas ten vyksta ukrainoje,kazkoks karas,ar gerai tas karas ar ne,gi mes Lietuviai tikrai nuo seno nemegome Ukrainieciu,bet dabar staiga jau mes cia su ukraina broliai ir t.t. biski juoka kelia....bet privaluma pokolkas dideli matau,kad daug ukrainieciu privaziavo i Lietuva ir numuse labai kainas,o ir pilna ukrainieciu skelbimu atsirado...padave daugiau mergu i Lietuva..tai nezinau kur jus tuos karo minusus matote?
2022-04-09
-27
Atsakyti
Įspėjimas
Basketnews platformoje galima lengvai peržiūrėti komentatorių istoriją. Taigi dažnas komentatorius nenaudoja VPN software. Kremliaus naratyvo komentarai yra renkami atitinkamų tarnybų, sėkmės pasiaiškinant. Delfi platformoje tokių buvo daug sugaudyta.
2022-04-09
-17
Atsakyti
Politologas
Kur dabar tie visi sugaudyti delfio platformoje? Nužudyti ar sukišti į kalėjimus?
2022-04-09
-5
Atsakyti
TDaY
kiek vatos komentaruose, biasu. o mikimauzui pochui, kad tik clicku gauti tai dar i pacia matomiausia centra ideda net ne naujiena, o ziadejo interviu. gali palukt mikimauzas paskui putkos laiva, neveltui patreon jau pora menesiu kaip vis "palikineja" :DDD
2022-04-09
+7
Atsakyti
Anonimas
Gal mums reiketu daugiau ziureti, kas dedasi pas mus Lietuvoje. Zmones ant tiek susikoncintrave i Ukraina, kad nepastebi kas viksta Lietuvoje. Tikiuos, kad turesim ka valgyt ir bus silta butuose. Zinau viena dalyka, NATO nepades jeigu nebus ka valgut ar bus per brangu nusipirkti maista.
2022-04-09
-21
Atsakyti
123
i apdovanojimu ceremonija?
2022-04-09
-5
Atsakyti
TDaY
uztai putka nori kariauti. niekam ten neidomi zmoniu nuomone
2022-04-09
-1
Atsakyti
Jeigu pagal Hacketta bent 90% rusijos nenori karo tai kodel nera milijoniniu protestu? Valstybe eina link bankroto ribos, gatves pilnos rusu su karinem emblemom bet nieks nenori karo ir visi tik bijo ane. Jei rusai bijo gyvent geriau ar nenori gyvent geriau, reiskia rusam niekas nepades.
2022-04-09
+33
Atsakyti
Antanas
manau jis girtas
2022-04-09
-5
Atsakyti
Antanas
ane
2022-04-09
-7
Atsakyti
ruskij karabl
tai ne putinas, o visi rusai, ir lai plaukia jie ten kur neuseina
2022-04-09
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 55

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.