Vasara su klaustuku: Kuzminskas ir Gudaitis – klubų paieškose

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-06-19 09:01
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kšištofo ir Darjušo Lavrinovičių atsisveikinimo rungtynėse dalyvavo būrys gerai žinomų aktyvių ir karjerą baigusių krepšininkų. Tarp aktyviųjų buvo ir Mindaugas Kuzminskas su Artūru Gudaičiu.

Kuzminskas balandžio 8 d. oficialiai nutraukė sutartį su Sankt Peterburgo „Zenit“. Sezoną jis užbaigė be klubo, bet dabar aktyviai ieško variantų kitam sezonui.

BasketNews kovo pabaigoje skelbė, jog Kuzminsku domėjosi Trevizo „NutriBullet“ ekipa, tačiau konkrečiais veiksmais tai nevirto.

Artūras Gudaitis

Artūras  Gudaitis
Komanda:
Pozicija: C
Amžius: 29
Ūgis: 211 cm
Svoris: 115 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

Bendraudamas su žiniasklaida po brolių karjeros finalo, Kuzminskas apie savo ateitį daug pasakyti negalėjo.

„Neturiu naujienų, – sakė Kuzminskas. – Dar sezonai ne visur pasibaigę, kažkokių kalbų kalbelių yra, bet tokių, kad rašytis ant stalo – nėra.“

Chaotiška sezono pabaiga galėtų signalizuoti apie norą rungtyniauti namuose. Realiausias variantas pagal žaidėjo lygį šiai dienai vis dar atrodytų Kauno „Žalgiris“.

Vis tik pats krepšininkas, paklaustas, ar grįš į Lietuvą, pateikė labiau neigiamą atsakymą.

„Panašiausia, kad ne, – nusišypsojo Kuzminskas. – Ar norėtųsi? Taip. Bet panašiausia, kad ne.“

Kalbėdamas apie rinktinę, Kuzminskas patvirtino, jog jei bus kviečiamas, jungsis į Kazio Maksvyčio sudėtį.

„Mano planai visada buvo, yra ir bus atstovauti rinktinei, – sakė Kuzminskas. – Manau, kad per karjerą esu tai parodęs ir jei būsiu reikalingas – visada už.“

Lietuvos rinktinė jau pradėjo pasiruošimą FIBA pasaulio čempionato atrankos langui. Ši sudėtis turėtų išlikti iki liepos 4 d., kai mūsiškiai sužais su Čekija.

Į rinktinės sudėtį Kuzminskas nebuvo pakviestas. Jo pozicijoje atsirado dar vienas konkurentas Ignas Brazdeikis, yra ir Eigirdas Žukauskas, Gytis Radzevičius. Kuzminskas apie pokalbį su Maksvyčiu neišsiplėtė.

„Tegul lieka tie dalykai tarp mūsų, – kalbėjo Kuzminskas. – Treneriai žino, ką daro, ir viskas bus gerai.“

Panaši situacija buvo ir su Artūru Gudaičiu, kuris taip pat paliko Rusiją. Vis tik centrui pavyko greitai rasti komandą – sezoną jis užbaigė Neapolio „GeVi“ klube.

Neapolio ekipa išliko aukščiausioje Italijos lygoje, o po sezono Gudaitis vėl tapo laisvuoju agentu.

„Ruošiuosi naujam sezonui, laukiu komandos, ieškome rinkoje“, – dabartinę savo situaciją BasketNews apibūdino Gudaitis.

Prieš išvykstant į Italiją, Gudaitį kurį laiką kamavo čiurnos trauma. Krepšininkas tikina, kad bėdas pavyko išsilaižyti, o viena iš priežasčių, kodėl ir jo nėra šio lango rinktinėje, yra atsistatymas.

„Viskas gerai, tiesiog ruošiuosi naujam sezonui, – savo būklę po traumos apibūdino Gudaitis. – Rinktinės klausimas irgi buvo dėl to, nes norisi visiškai sutvarkyti savo kūną ir būti puikiai pasiruošus sezonui. Dabar vyksta vien fizinis pasiruošimas ir tiek.“

Kad aukštaūgis gali būti iškviestas ruošiantis Europos čempionatui, kiek anksčiau patvirtino Maksvytis. Dabar Gudaitis pradėjo naujo klubo paieškas, o galimo sugrįžimo į gimtinę nesureikšmina.

„Aš neturiu jokių prioritetų, – apie savo padėtį rinkoje kalbėjo Gudaitis. – Visus pasiūlymus reikia svarstyti ir galvoti, kur geriausia.“



Komentarai:

Gandas
kuze planuoja gryzti i siaulius jei jie zais cempionu lygoje..
2022-06-20
+7
Atsakyti
Anonimas
Kam tas Kuzmicius jau reikalingas zalgiriui,kad kelis taskus imestu ?Imkit 6 ar 7 legionierius,bet vis bl kompleksai vis geriau pavepes bet lietuvis arba ne daugiau 3 juodi nes susidarys gauja,issivaduokit is tu kaimietisku kompleksu viena karta ar paimciau isvis 7 juodaodzius i komanda nes ir soklesni ir atletiskesni uz baltus
2022-06-19
-13
Atsakyti
Madridista
Tikiuosi ir viliuosi, jog ne vienas is ju nebus Zalgiryje nei siemet nei kazkada ateityje, nieko asmenisko, bet tiesiog jie ne tie zaidejai su kuriais galetum tiketis bei siekti aukstu rezultatu. Pas viena isvis nera balls o pas kita labai jau mazi nors pats ir didelis, bet dideliais kiausiais tikrai negali pasigirti.
2022-06-19
+6
Atsakyti
nezinau uz ka tave minusuoja bet as tau pritariu 100%
2022-06-19
Atsakyti
Ramiai
Žalgiriui nei vienas netinka, nes netinka nei kaina nei 'kokybė'. Dėl kainos. SF-PF pozicijai jau yra Ulanovas, ir ilgam. Reikia atsarginio. (+ tai ne prioritetine pozicija) Dėl kokybės. Labai kristų, jei vietoje Lauvergne + Nebo ateitu Gudaitis + Birutis. O pinigo ne mažiau reiktų išleisti. + Lauvergne ir Nebo vis dar neispirkti uz simboline suma.
2022-06-19
+10
Atsakyti
Jojo buvo brangiausias žaidėjas Žalgiryje. Apie kokią dar simbolinę sumą kalba eina?
2022-06-19
+1
Atsakyti
Kas del centru
Tai nei su Nebo, nei su Lauvergne dar neatsisveikinta. Oficialiai niekas su (nedidele) ispirka nepaeme. Ir panasu, kad LKL uzemus 3 vieta , kaina nekyla. Todel ir su Mareku neskubama, imho.
2022-06-19
-2
Atsakyti
del Nybo jau Virtusas domisi
2022-06-19
-2
Atsakyti
Anonimas
imti zukauska vietoj kuzes sprendimas toks idomus
2022-06-19
+3
Atsakyti
Turim omeni Kuzminska Rinktyneje nei Zukauska
2022-06-19
-5
Atsakyti
Kuzminskas daug geriau butu su Latviais Cekais nei Zukauskas 😒
2022-06-19
+5
Atsakyti
Geriau Butkeviciu nei Zukauska 😒
2022-06-19
+13
Atsakyti
😒😞 Nusivylimas kuom geriau Zukauskas uz Kuzminska bet ir sprendimas 👎
2022-06-19
-5
Atsakyti
pvz.
Kaina. Be bukai lyginant kainas, o skirstant biudzeta. Kurioms pozicijoms daugiau isleist, kurioms maziau. Jau yra SF-PF vietinis Ulia, tai sitai vietai reikia tik atsarginio.
2022-06-19
+12
Atsakyti
Su visa pagarba jiems,bet nensinorėtų jų Žalgiryje.Kuzia jau Zenite matėsi,kad sunku jam EL,konkurenciją sunkiai atlaiko.O Gudaitis dažnai traumuotas,todėl nesinori su juo rizikuoti,pastaraisiais metais Motiejūnas jau ir taip buvo paėmęs krūvas sulūžusių žaidėjų.Pats Gudaitis po tų traumų jau ne tas,koks buvo,o ir Maksvytis minėjo,jog reikės daugiau atletiškumo komandai.
2022-06-19
+7
Atsakyti
Tai Gudaiciu domejosi kol nepasikviete Biruciu
2022-06-19
-5
Atsakyti
Tai valio
Gudaitis su didele traumu rizika, Birutis dar jaunas kylantis. + Birutis atsarginis centras, o Gudaiciui reiketu duoti bent tiek, kiek Lauvergne
2022-06-19
-7
Atsakyti
O ne kartais Jau ule yra tai kam Kuzminskas nors nezinau kurio pozicija
2022-06-19
-6
Atsakyti
Cia kaip ir maciulis Jei zaistu lietuvoje tai tik Zalgiryje kuzminskas bet ankciau ar veliau zais
2022-06-19
-3
Atsakyti
Tai reikia tiek Kuzminsko tiek Gudaicio Rinktyneje tik neaisku kodel dabar nekviete
2022-06-19
-5
Atsakyti
Tėvas
Kam tie lietuviai reikalingi. Imt perspektyvius žaidėjus iš užsienio ir pigiau ir norės pasirodyt ir po sezono parduot. O su lietuviais bus kaip šis sezonas, nors komplektacija panašu į tai veda
2022-06-19
-6
Atsakyti
Anonimas
Kaip jiems nepasiseke turejo gerus pinigus Rusijoj o dabar kam jie reikalingi?
2022-06-19
-5
Atsakyti
Žalgiris
Gudaičio ir Kuzės norėtųsi Žalgirį. bet Kazys tikriausiai yra nusistatęs prie kuze. gal kas žino kodėl?
2022-06-19
-10
Atsakyti
tas kuzminskas silpnas ginyboje o ypac silpnas jo charakteris, nafik jis nereikalingas, del manes gali jis karjiera baigt
2022-06-19
-4
Atsakyti
Teisybė jop...
Suras klubus, jie nubus geresni negu Taur÷s lygiio. Vienas teliukas gsrbanius,kitas Tipo elitinis medis su En kontraktu. Šlavėja Anastasija Kaustos ir Ekinstos salės šluota turi daugisu garbės šitam reikale.
2022-06-19
-8
Atsakyti
kad jau teisybe
eik putinui i burna pasysiot
2022-06-19
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.