Į kampą įvarytam „Lietkabeliui“ laikas traukti rezervus

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-05-16 12:20

Kauno „Žalgiris“ pirmajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijos mače išgyveno tikrą dramą ir minimalia persvara palaužė Panevėžio „Lietkabelį“. Šiandien serija keliasi į Panevėžį, kur Lietuvos čempionams tikrai nebus lengviau.

„Žalgiris“ pirmosiose rungtynėse turėjo dviženklį deficitą, o pabaigoje juos išgelbėjo neužtikrinta „Lietkabelio“ aukštaūgių greita ataka. Viskas buvo šalia to, jog Panevėžio klubas jau pirmame mače perimtų namų aikštės pranašumą.

Taip neįvyko, bet tai nesumažino panevėžiečių vairininko Nenado Čanako ambicijų.

Fotogalerija

„Žaidžiame tam, kad laimėtume šią seriją“, – užtikrintai po pralaimėjimo sakė Čanakas.

O argumentų, lyginant su pirmosiomis serijos rungtynėmis, atrodo, „Lietkabelis“ šį vakarą turi net daugiau.

Į save nepanaši perimetro linija

Nuotr. LKL

Kaune „Lietkabelis“ gyveno ant priekinės linijos pečių, kas buvo netikėta. Prieš pusfinalio seriją, jei ir galėjai ieškoti kažkokių Lietuvos čempionų pranašumų, tai būtent buvo kalbama apie priekinę liniją.

Vis dėlto Gediminas Orelikas (26 naud.), Džordže Gagičius (25 naud.) ir Gabrielius Maldūnas (14 naud.) surinko 65 iš 86 komandos naudingumo balų ir nustelbė oponentų aukštaūgius, o didžiausia problema buvo į save nepanaši perimetro linija.

Pirmiausia, Kristupas Žemaitis. Per 14 minučių jis prametė visus keturis dvitaškius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir surinko -2 naudingumo balus. Tai tikrai ne jo skaičiai.

Prieš mačą Kaune proveržio sezoną žaidžiančio Žemaičio šešerių rungtynių atkarpos vidurkiai siekė 8,5 taško, 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir 15,3 naudingumo balo. Toks Žemaitis tiesiog būtų keitęs jėgų pusiausvyrą šeštadienį ir būtent šiandien tokio auklėtinio žaidimo tikisi Čanakas.

„Taip, šiandien buvo jo prastesnės rungtynės. Tikimės, kad pirmadienį bus geresnės“, – šeštadienį Žemaičio pasirodymą komentavo Čanakas.

Vis dėlto Nikola Radičevičiui nepavyko kompensuoti prasto Žemaičio žaidimo.

Serbas, nors ir įmetė 6 taškus, mačą baigė su -2 naudingumo balais. Po Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) patirtos traumos Radičevičius žaidžia labai nestabiliai ir nėra savo geriausia versija, bet faktas, jog jo indėlio laukiama didesnio.

Pridėkime vos du metimus išmetusį Dovydą Giedraitį (2 tšk., 4 naud.) ir iš po krepšio mačo pabaigoje prametusį Vytenį Lipkevičių (1 naud.) bei gauname 14 taškų ir 1 naudingumo balą iš keturių pagrindinės sudėties žaidėjų.

Keturių žaidėjų, kurių vidurkis LKL yra 33,1 taško ir 38,5 naudingumo balo. Ir nepaisant to, „Lietkabelis“ vis tiek šeštadienį surinko daugiau naudingumo balų (86) nei „Žalgiris“ (80).

Faktas, jog reikia pagirti Lietuvos čempionų gynybą, bet tikėtis stabilumo iš jos šį sezoną neverta. Matėme ne sykį šį sezoną, kuomet vienas iš trijų „Žalgirio“ strategų pasidžiaugia geru darbu prie savojo krepšio, bet jau kitose rungtynėse pamatome absoliutų išsimušimą, ypatingai individualioje gynyboje.

„Žalgirio“ puolimas, iškritus Edgarui Ulanovui, atrodo daug nuspėjamesnis – viskas laikosi ant Luko Lekavičiaus pečių. Varžovams svarbiausia, jog tą dieną šalia jo neatsirastų kito lygiaverčio pagalbininko.

„Luko mes tiek nepristabdysime, kad Luko įtaka žaidimui būtų 10 taškų, – po trečių ketvirtfinalio serijos rungtynių taktiką aiškino Klaipėdos „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis. – Ar rezultatyviais perdavimais, ar savo taškais atneša. Bet mes negalime turėti žaidėjo faktoriaus. Pavyzdžiui, pirmosiose rungtynėse – (Karolis) Lukošiūnas. Mums reikia juos pristabdyti. Šiandien tas faktorius buvo (Joffrey) Lauvergne'as, kuris darė skirtumą.“

Tuo faktoriumi šeštadienį „Žalgiryje“ tapo Tai Websteris, pelnęs 14 taškų ir buvęs rezultatyviausias savo komandoje. Dėl auklėtinių gynybos prieš zelandą buvo nepatenkintas ir Čanakas.

„Man tai nebuvo staigmena, Žinome, ką jis gali. Leidome jam prasiveržti, o tokios detalės labai daug lemia“, – gynybos spragas aiškino jis.

Pagrindinis „Žalgirio“ rezervas pirmadienį bus grįžtantis Nielsas Giffey, kuris vargiai kauniečių perimetro linijai pridės daugiau pasirinkimo, o taip pat ūgio gynyboje. Bet tai yra gynybos žaidėjas, o kur rezervai puolime?

Taip, „Žalgirio“ priekinė linija, nors po Eurolygos sezono atrodo ženkliai pasyvesnė, vis tiek išlieka faktoriumi LKL prieš bet kurią komandą. Bet perimetre su rezervais visą sezoną yra labai sunku, tad Kazys Maksvytis čia tikrai negali jaustis ramus ir nuoširdžiai tikėti, jog Panevėžyje bus lengviau.

„Gyvenk arba mirk“

Nuotr. LKL

Būtent ši puikiai žinoma frazė idealiai tinka apibūdinti „Lietkabelio“ situaciją prieš pirmadienio rungtynes. Ir tai turėtų kelti papildomą įtampą panevėžiečiams.

Emociškai atrodė, jog šeštadienio pralaimėjimas „Lietkabeliui“ galėjo būti labai skaudus, bet trenerių štabo bei žaidėjų užtikrintumas po mačo sufleruoja, kad panevėžiečiai kaip niekada šiemet tiki, jog gali įkąsti „Žalgiriui“.

„Dabar yra 0-1. „Žalgiris“ gavo tašką, o mes – ne, – „kklietkabelis.lt“ kalbėjo Orelikas. – Galbūt mums dar geriau, nes žinome, jog atsilikinėjame ir turime stengtis žūtbūt išlyginti rezultatą.“

Orelikas Kaune žaidė 29 minutes, Gagičius – 30, o po mačo Maksvytis svarstė, ar „Lietkabelio“ aukštaūgiams pavyks fiziškai atsistatyti per dvi paras.

Visgi Aukštaitijos klubas neturi, kur trauktis, o prieš šią seriją turėjo laisvesnę savaitę, per kurią galėjo pataupyti jėgas.

Svarbiausia, jog Gagičiui, paslydusiam Kaune ant reklaminio lipduko, BasketNews žiniomis, nieko rimto nenutiko ir jis yra pasiruošęs kautis šį vakarą.

O pirmadienio vakarą Panevėžyje „Žalgiriui“ tikrai nebus lengviau nei reguliariojo sezono pabaigoje, kuomet jie buvo sutriuškinti (67:85), o šeimininkus palaikė rekordinis 3124 žiūrovų skaičius.

BasketNews žiniomis, „Cido“ arena ir šį vakarą balansuos ties nauju rekordu, o „Lietkabelis“ nebeturi, kur trauktis. Pralaimėjimas šį vakarą juos nustumtų į avarinę situaciją, o pergalė atstatytų lygybę ir dar labiau padidintų intrigą, kurios ir taip netrūko prieš šią seriją.

Šiemet LKL atkrintamosios – įdomiausios lygos istorijoje, o nežinomybė ir lažybininkų skiriamas lygybės ženklas prieš šį vakarą tik dar labiau kaitina aistras. Laukia Lietuvos krepšinio šventė Panevėžyje!



Komentarai:

Lordas
kaip su volu zalgiri pervaziavo panevezys
2022-05-16
+4
Atsakyti
Myliu ir visada mylėsiu Žalgirį,tačiau bandau realiai žiūrėti į šio vakaro rungtynes.O realybė tokia,kad po pralaimėjimo Lietkabelis bus dar labiau užsivedę,kai tuo tarpu Žalgiris kažkiek emociškai pakritęs.Noriu mylimos komandos pergalės,bet nenustebčiau,jei ir Lietkabelis laimės.Intrigos tikrai turėtų būti šiandien.
2022-05-16
+1
Atsakyti
Žiūrėjau bilietų situaciją. Daug išparduota. Matyt, atmosfera bus nuostabi. Gaila Kazio man, kad į tą skęstantį laivą atėjo, bet tikrai noriu intrigos.
2022-05-16
Atsakyti
Lietkabelis
Pralose Klaipedoje pralos ir Panevezyje
2022-05-16
+8
Atsakyti
Anonimas
i koki dar kampa? visa sezona Lietkabelis zaidzia ta pati krepsini,trenerio sistema aiski.Cai zalgiriui pasiseke 1tsk.laimeti.Siandien pergale namuose,po to Kaume ir serija uzdaroma Panevezyje.Simple 🙂
2022-05-16
+5
Atsakyti
x
Žalgirio fanai nesutiks, bet.. finalas be Žalgirio yra naudingas tiek lygai tiek Lietuvos krepšiniui.
2022-05-16
-3
Atsakyti
x
jei jus tenkina vienvaldystė Lietuvos krepšinije , kitų komandų vegetavimas tai viskas ok. koks tikslas Panevėžio, Šiaulių ar Vilniaus verslui , savivaldai investuoti į krepšinį jei dešimt metų niekas nesikeičia. motyvas parduos žalgiris daugiau bilietų viename finale? Kiek kartų pakiltų Panevėžio biudžetas jei jie taptų čempionais, ar betkurio kito miesto? Kiek galėtų grįšti neįperkamų Loietuvių žaisti į Lietuvą. bet ne viskas juk dėl parduotų kauno bilietų.
2022-05-16
+4
Atsakyti
86513
Mes vis dar kalbam apie tapati Žalgirį ? Pergalė vienu tašku atrodo viską pakeitė ?
2022-05-16
+4
Atsakyti
RYTAS-PADARYTAS :DDDDD
Zalgiris - cempionai.
2022-05-16
Atsakyti
Anonimas
Taigi cia lazybu kontoros krepsinio lyga. Prasileis Zalgiris dvi nuo Lietkabelio, bet vistiek serija paims 3-2 ir tada su Rytu zais finale. Itemptos serijos, visi nuo to gauna naudos.
2022-05-16
-7
Atsakyti
ka norit ta rasykit.bet zalgiris laimes serija
2022-05-16
+12
Atsakyti
Wtf
a tai per tv nerodys tokiu varzybu???
2022-05-16
-3
Atsakyti
Wtf3
saunu tada. Suklaidino
2022-05-16
-3
Atsakyti
As
Wow wow, ta prasme į kampą Lietkabelis įspaustas?? Klubas du 0,9mln prieš Žalgirio 10 mln ir taip jau užkūrė pirtį ir 1 tašku laimėjo susikaupes Žalgiris. Nieko Panevėžys neturi čia įrodyti ir laimėti
2022-05-16
-5
Atsakyti
Dundukam
jei del budget tai gal paziurekyt i Virtus budget...
2022-05-16
+4
Atsakyti
Vox
Kas stipresni žaidėjai išsiaiškins ant parketo. Svarbiausia, kad į kovą neįsitrauktų teisėjai. Tikiuosi, kad šįkart teisėjaus Vilius ir nebeleis siausti nei Jankūnui, nei kitiems, taip pat ir kolegoms.
2022-05-16
-11
Atsakyti
Juventus fanas
ble, rytfaniu burelis. Nekas...
2022-05-16
+4
Atsakyti
Ir vel dirbtinai keliama intriga. Išaukštinant Lietkabelį ir sumenkinant Žalgirį. Atrodo, kad Žalgiris čia dabar jau drebėt turėtų koks Lietkabelis galingas kokie rezervai neišsemiami. Nieko panašaus 2 -0 ir važiuosim užbaigt serijos į Kauną.
2022-05-16
-1
Atsakyti
Almis
Sakyčiau Basketnews truputį gėda taip akivaizdžiai palaikyti Lietkabelį, kur žurnalistinis neutralumas? Ypač Karolis komentuodamas varžybas ryškiai išsidavė :)
2022-05-16
Atsakyti
Juventus fanas
Lietuvoje zodziu junginys - zurnalistinis neutralumas skamba kaip anekdotas. Priedo prie saliskumo dar ausi rezia komentatoriu nekompetencija. Baisu kai vestuviu vedejas eteryje ima aiskinti kad jo nuomone teisingesne nei teiseju nepaisant perziuros, o kitas korifejus sauna savo legendine fraze apie susitarima leisti mesti, kai tik koks zaidejas laisvesni metima issimeta
2022-05-16
-7
Atsakyti
Ne visai į temą, bet kodėl LKL trečias serijos varžybas organizuoja BŪTENT tuo pačiu metu, kai vyks pirmasis Eurolygos pusfinalis?
2022-05-16
+11
Atsakyti
Yra krepšinio gerbėjų, kurie mato ne tik savo kiemą.
2022-05-16
-1
Atsakyti
Jovaiša
Lietkabeliui būtu tikra gėda nenugalėti silpno Žalgirio, silpniausia Žalgirio sudėtis per 20 metų ir nepatekti į finalą.
2022-05-16
+1
Atsakyti
Haha
Zalgirio atmazai ,:D Žalgiris pakeitė 3 trenerius šiemet, Lietkabelis su tuo pačiu 3 metus...
2022-05-16
+2
Atsakyti
as
sekmes zalgirio komandai
2022-05-16
-3
Atsakyti
Lietkabelis
Turi laimet Topsporte 1.86 1.95 Tie turi suzaisti kurie Kaune nesuzaide Lietkabelio zaidejai
2022-05-16
-1
Atsakyti
A.
gero žaidimo lietkabeliui, neisivelti i Jankuno provokacijas. ir sekmes sutvarkant komunikacija.pvz. svetaine kklietkabelis.lt skamba kiek kaip kaka.
2022-05-16
+1
Atsakyti
.
tu užtat su nemokėjimu interpretuoti puikiai;, kklietkabelis - ar pats suptanti ka reiškia, nesiimant šifruoti? ogi plynos raidės priešais klubo pavadinimą. nebent būtų pozicionuojamasi tik lt rinkai.
2022-05-16
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 48

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.