Kalnietis nusprendė baigti karjerą

2023-01-18 12:33

Krepšininko karjeroje tašką dedantis Kauno „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis paskutines rungtynes sužais sausio 29-ąją dieną su Jonavos „CBet“. Užbaigęs vieną etapą Kalnietis greitai ners į kitą – kaunietis taps Kauno „Žalgirio“ futbolo klubo prezidentu.

Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Kauno „Žalgirio“ simboliu bėgant metams tapęs ir meilę klubui viešai nekart deklaravęs Mantas Kalnietis deda tašką profesionalo karjeroje.

36-erių 196 cm ūgio gynėjas sportbačius ant vinies pakabins po sausio 29-osios „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių „Žalgirio“ arenoje su Jonavos „CBet“ klubu.

„Įvykis man – neeilinis, visiems noriu pranešti, kad baigiau krepšininko karjerą. Dar liko savaitė kita, iki kol sužaisiu atsisveikinimo rungtynes, bet šitas gyvenimo etapas, trukęs nuo 1993 metų lapkričio mėnesio, užsibaigė. Ieškosime gyvenime naujų tikslų“, – bendraudamas su „Žalgiris TV“ kalbėjo Kalnietis.

Būsimoms paskutinėms Kalniečio krepšininko karjeros rungtynėms „Žalgirio“ klubas ruošia šventę žaidėjui ir sirgaliams. Sausio 29-ąją vyksiančioje dvikovoje su Jonavos „CBet“ žaliai baltų sirgaliai kviečiami užpildyti „Žalgirio“ areną ir padėkoti už ilgus metus komandai atidavusiam Kalniečiui.

Dar 2005–2006 m. sezono antroje pusėje „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje debiutavęs ir su pertraukomis beveik 10 sezonų klube praleidęs kaunietis taip pat vilkėjo Krasnodaro „Lokomotiv–Kuban“, Milano „Emporio Armani“ ir Vilerbano ASVEL klubų marškinėlius.

Į „Žalgirį“ paskutiniam karjeros etapui 2021 m. vasarą sugrįžęs krepšininkas šį sezoną daugiau žaidybinio laiko sulaukdavo vietiniame čempionate, kuriame žaisdavo po daugiau nei 13 minučių ir rinkdavo po 3,7 taško ir po 3 rezultatyvius perdavimus.

Kalniečio teigimu, sprendimą užbaigti karjerą 2022–2023 m. sezono viduryje padiktavo jo sumažėjusi svarba komandos žaidimui bei „Žalgiryje“ atsiradę sudėties pokyčiai.

„Buvo daugybė priežasčių. Krepšinis man visuomet buvo malonumas, o ne darbas. Visą laiką džiaugiausi žaisdamas krepšinį. Atėjo toks momentas, kai nebesugebėjau gauti to vaidmens, kurį įprastai atlikdavau komandoje. Tiesiog nesijauti, kad save išnaudoji ar realizuoji.

Ateina momentas, kai suprantu, kad galbūt pasitraukęs komandai būsiu naudingesnis, nei joje būdamas. Galų gale, naujų žaidėjų pasirašymai, prieš kuriuos buvo nutikusios dviejų kitų krepšininkų traumos, padiktavo, kad reikės ir naujų finansinių išlaidų komandai. Pasiryžau, kad būtent taip „Žalgiriui“ būsiu naudingesnis“, – aiškino Kalnietis.

„Su abiem Pauliais (P.Motiejūnu ir P.Jankūnu – past.) esame suderinę, kad nusitraukiu kontraktą nuo vasario 1 dienos. Su treneriu kalbėjome, kad dar galėsiu būti prie komandos, ją palaikyti. Praktiškai tą dariau ir visą šį sezoną – prisidėti patarimais ir paskatinimais komandos draugams. Žiūrovai dar mane galės pamatyti ir Eurolygos rungtynėse Kaune, prisijungsiu prie komandos ir išvykos rungtynėse Eurolygoje. Stengsiuosi palaikyti komandinę dvasią. Tik tiek, kad jau nebebūsiu krepšininkas“, – pasakojo Kalnietis.

Užbaigęs vieną karjeros etapą Kalnietis greitai ners į kitą – kaunietis taps Kauno „Žalgirio“ futbolo klubo prezidentu. Dar anksčiau futbolo reikalais aktyviai domėjęsis Kalnietis jau yra pradėjęs įsiliejimo į Kauno „Žalgirio“ futbolo klubo procesus.

„Futbolo čempionatas prasideda Lietuvoje tik vasario mėnesį. Į naujus darbus įsijungti yra lengviau nei nuo vasaros ar rugsėjo. Būsiu naujasis Kauno „Žalgirio“ futbolo klubo prezidentas ir kibsiu į naujus darbus. Jau dalyvauju susitikimuose su treneriais, su komandos vadovais. Darau tą patį, ką daro ir Paulius Jankūnas, tik, aišku, man to reikės dar daugiau, nes sporto šakos konceptas kitoks. Reikia atsiraitoti rankoves ir ištempti ausis“, – teigė Kalnietis.

Paskutinės krepšininko karjeros rungtynės įvyks sausio 29-ąją „Žalgirio“ arenoje.

„Ne, kalendoriuke dienų iki karjeros pabaigos nežymiu, bet net neabejoju, kad paskutinę dieną emocijų netrūks“, – šypsojosi žalgirietis.



Komentarai:

Manau sprendimas parodantis, kad jam rūpi klubas. Jam atsisakius algos, padidės biudžetas. Tik nesuprantu vieno... prieš du metus buvo Vieningosios lygos metų MVP. Kodėl taip greitai žaidimo kreivė krito žemyn? Gaila labai... taip norėjau, kad Kalnas dar bent vieną syki rimtai iššautų... Ačiū Kalnai... atėjo laikas kelt Kauno futbolą i viršų 🙂
2023-01-18
+8
Atsakyti
Galite laikyti mane heiteriu, tačiau man visada kildavo mintis- kas jeigu mano sūnus pasakys, kad noriu būti kaip Mantas Kalnietis? Iš vienos pusės KOVINGAS PATRIOTAS, visada maksimaliai atiduodantis save aikštelėje. Tačiau aš nenorėčiau, kad mano sūnus mokytųsi iš krepšininko, kurio vieninteliai pliusai, jog iššauna trumpuose turnyruose ir gerai mato aikštę:) Noriu, kad mano vaikas būtų fiziškai pasirengęs kaip Marčela, valdytų kamuolį minimum kaip DC(bet tikrai ne Kalnietis, xexe), pataikytų į krepšį kaip Šaras, na ir tebūnie mato aikštelę kaip Kalnietis ir žinoma myli savo šalį bei yra kovingas. Mano filosofijos esmė tokia, tai Lietuvos legenda, tačiau toli gražu nėra sektinas pavyzdys ateities kartoms. Vidutiniokas, sugebantis fenomenaliai sužaisti 2 savaites:)
2023-01-18
-66
Atsakyti
Geras manau sprendimas :) ir Lkl'o zieda chebra gal suveiks Mantui :)
2023-01-18
+29
Atsakyti
Liuks. sugalvojo P. Motiejunas kaip išsisukt. Likusią algą išmokės futboliukas... 👍
2023-01-18
+25
Atsakyti
Nu nx tokia nata viduri sezono baigt karjera tokiam zmogui. bbd
2023-01-18
+1
Atsakyti
Pirmą kartą pamačiau Kalną prieš Unicaja ir jo achujieną dėjimą. Dabr suprantu kaip greit laikas eina... Ačiū, Kalnai už visas smagias emocijas <3
2023-01-18
+69
Atsakyti
Superinus zaidjeas ir zmogus Mantas. Dauguma verkia, kad nereikejo jau šito sezono zaist. Reikejo ir dar galejo but iki galo sezono, nes ziuriu dauguma jau pamiršo, o kaip buvo romanovo laikais kai negavo algu zaidejai ir Kalnietis liko su nevisu ismoketu atliginimu tai nesvarbu? ir i jokius teismu Zlagirio Kalnietis nepadave, kaip padare kiti buve zalgirieciai. Sekmes tau Mantai tolimesnioje karjeroje
2023-01-18
+77
Atsakyti
keistas sprendimas .reikėjo pabaigt sezona kaip jankiui pasiimt lkl ir gal dar ka o dbr nei šis nei tas.Kažin ar ne su Motiejuno paspaudimu šitas sprendimas priimtas
2023-01-18
-18
Atsakyti
ačiū už garbingą pasitraukimą. gal nereikėjo jau ir šio sezono žaisti, bet svarbu kad laiku susipratęs žmogus pats išeina aukštai pakelta galva. lauksim marškinėlių palubėse!
2023-01-18
+48
Atsakyti
Na tikrai nemanau, kad vertas jis marškinėlių, su visa pagarba žinoma
2023-01-18
-30
Atsakyti
Šaunuolis Mantas, kad suprato jog kojos jau nėra tokios greitos, kad būtų konkurencingas šiuometiniam Žalgiryje. Pagarba, kad nesėdėjo iki sezono galo, o palieka dabar. Sėkmės keliant Kauno Žalgirio futbolo komandos lygį ir DIDELIS AČIŪ už atsidavima Lietuvos rinktinėje !!!
2023-01-18
+70
Atsakyti
Išmintingas sprendimas.
2023-01-18
+39
Atsakyti
Oksimoronas  ⭐ 
Didelė pagarba žmogui, daug gerų epizodų ir pergalių, pastoviai save aukojo už Lietuvą. Gaila, kad atsisveikina ne EL rungtynėse prie 15k žmonių, o mače su Cbet...
2023-01-18
+48
Atsakyti
Pagarba! Garbingiausias įmanomas pasirinkimas esamoje situacijoje
2023-01-18
+92
Atsakyti
Labai smagu, kad krepšininkas nepaisant to, kad galėjo pasilikti iki galo ir gauti visą kontraktą, pamatė, kad visgi jau nebe tas Mantas koks buvo anksčiau per 1.6m, tai bent už tą kantrybę iš Žalgirio pusės nusprendė tokiu būdu padėti komandai nusitraukdamas kontraktą ir palengvindamas situaciją. Tikrai tai yra labai retas atvejis, gal net ir pirmutinis toks Europoje? Ir žinoma ačiū už viską Mantui.
2023-01-18
+120
Atsakyti
Ačiū Mantui už viską.
2023-01-18
+114
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.