„Nevėžis“ gelbėjasi: klubą perėmė nauji savininkai, laukiama LKL malonės

2019-08-23 15:48
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kėdainių „Nevėžio“ klubas žengė svarbų žingsnį siekdamas sugrįžti į Lietuvos krepšinio lygą. Penki buvę VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ dalininkai įgyvendino LKL valdybos reikalavimą ir perdavė visas dalis naujiems investuotojams.

LKL administracija penktadienį sulaukė naujojo „Nevėžio“ direktoriaus Mindaugo Arlausko dokumentų, parašais patvirtinančių „Nevėžio“ perėmimą.

Naujaisiais VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ dalininkais tapo Vytenis Gulbinas ir Aurimas Žemaitis.

„LKL valdyboje „Nevėžiui“ buvo iškeltas reikalavimas perduoti klubo valdymą naujiesiems investuotojams, ir klubas įgyvendino šį reikalavimą. Šiandien Kėdainiai pradeda naują etapą. Iš ankstesnio etapo lieka tik arena, kuri yra viena geriausių Lietuvoje, ir pavadinimas. Tačiau ar „Nevėžis“ žais Lietuvos krepšinio lygoje, spręs LKL valdyba“, – teigė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

LKL administracija raštu surengs LKL valdybos narių balsavimą, ar suteikti VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionato dalyvio licenciją ir leisti „Nevėžiui“ dalyvauti 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionate.

Sprendimas bus priimtas balsų dauguma, valdybos nariai balsuoti gali iki pirmadienio.

LKL valdybą sudaro 12 narių: Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgiris“), Darius Gudelis (Vilniaus „Rytas“), Sigitas Ambrazevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Alvydas Bieliauskas (Panevėžio „Lietkabelis“), Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas (Utenos „Juventus“), Aurimas Bartuška (Prienų „CBet“), Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“), Romanas Seliava (Kėdainių „Nevėžis“), Artūras Nacickas („Šiauliai“) ir du LKL vadovai – prezidentas Remigijus Milašius bei generalinis direktorius Brazauskas.

Naujieji „Nevėžio“ investuotojai žengė pirmą svarbų žingsnį – sumokėjo daugiau nei 50 tūkst. eurų įsiskolinimą Valstybinei mokesčių inspekcijai. Dėl šios skolos VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ sąskaitos iki šiol buvo areštuotos.

„Taip susigrąžintas paramos gavėjo statusas bei panaikintos visos sąsajos su „Krepšinio angelų” fondu, – rašoma naujųjų investuotojų pranešime, kurį gavo LKL administracija. – Šiuo metu yra atliekamas auditas.

Galutinai sužinojus tikslų įsipareigojimų dydį, bus susisiekta su visais kreditoriais ir sudarytas aiškus bei tikslus grafikas įsipareigojimams padengti. Artimiausiu metu planuojame pristatyti pilnai suformuotą komandą bei plačiau papasakoti apie naują Kėdainių „Nevėžio” viziją.“

Oficialiai „Nevėžis“ neteko teisės dalyvauti „Betsafe–LKL“ čempionate neįvykdęs LKL licencijavimo procese numatytų reikalavimų. Tačiau LKL valdybos nariai balsų dauguma gali grąžinti „Nevėžį“.



Komentarai:

Rai
nesupratau,jei sako viskas ten keičiasi lieka tik arena ir pavadinimas tai prie ko Seliava lkl valdyboj.spirt lauk ir šitą nevėžio parazitą!!!
2019-08-24
-15
Atsakyti
Gidas
Svarbu, kad netaptų agentų žaisliuku, komandą laikant vien tam, kad galėtų perparduoti brangiau jos žaidėjus, tame tarpe ir visokius perėjūnus.
2019-08-24
+8
Atsakyti
Zemaitis
Šudmaliai ta lkl jokio sportinio principo jamam i burna beleka kaipkurva
2019-08-23
+2
Atsakyti
Serbentautas
o ar kasnors tikrina ar neatsiranda naujų įsiskolinimų?? kas jeigų senos skolos dengianos naujomis?
2019-08-23
+17
Atsakyti
Anonimas
jei su visais skolininkais atsiskaito,tuomet lai buna LKL kadangi nieko geriau is NKL kolkas nematyt.bet jei sena imone bankrotinta ir stumia raga buvusiems zaidejams,tai uz ka jie turetu likt?naujas klubas,tuomet ir kelias i LKL taip pat nuo pradziu
2019-08-23
+8
Atsakyti
Anonimas
Patis paskaitikyt apie 50 zaideju be darbo.tai nevezi nuses bent 10.su kaita sezono metu.tai LKL ui. i nauda nes nepraras formu.nes patis pagalvokyt po metu pertraukos tokius zaideju dalus bus baige pasirodimus auksciausiame ligija.Cia buvo lkl vienintelis minusas kad garsiai lojo o dabar tenka nusiliesti.Kas skaite matyt zinot kokias salygas Jonavai siule 200 gabolu po 50 i metus per 4metus.o Sakem neleidzia zaisti.tai duotu 200 gabalu zaidejam kurie skolu negali atgauti...
2019-08-23
-14
Atsakyti
Ai ai ai atsilupeliai komentatoriai
vistiek nesuprasiu kodel cia daug "fanu" kurie nori kad Kedainiai neturetu krepsinio? cia tokie terlioziai "fanai" matyt sutine nuo kompo neatsitraukia, aukia 3 pasaulinio karo. ir foteli prisimyze
2019-08-23
-3
Atsakyti
Nevėžio fanas
Chėbra, gi klubas perimtas į naujas rankas, senų vadovų nebelieka. Nesuprantu iš kur tiek pykčio vien dėl to, kad senieji nesiskaitė? Net lkl aiškina, kad tai tik arena ir pavadinimas išliko, o visa kita nauja. Prisiminkit kaip Neptūno valdžia pasikeitė. Viskas bus gerai su šiuo klubu, tik mažiau negatyvo. p.s. tiem kurie kišat uspaschika, tai jis nėra gerbiamas Kėdainiuose, todėl ir neinvestuoja.
2019-08-23
+24
Atsakyti
asas
LKL SHUDU LYGA - tai irodymas.. (prizadu nebeziureti lkl niekada gyvenime!!!) vstk neidomu
2019-08-23
-8
Atsakyti
ekspertas
kaip paziuret per rekvizitai.lt ju sodros skolos duomenis ir istorija? ir kad tie 50k eur tikrai nusedo sodros saskaitoje? :DDDD
2019-08-23
+7
Atsakyti
Santabarbara
Santabarbara
2019-08-23
+2
Atsakyti
RYTAS-PADARYTAS :DDDDD
LKL BESMEGENIAI.
2019-08-23
+4
Atsakyti
RYTAS-PADARYTAS :DDDDD
KUR TAS KEDAINIU MAGNATAS AGURKICHAS ? KO NEPERIMA TO KEDAINIO ?
2019-08-23
-8
Atsakyti
kas bled tas Zalgiris kad jie nori tai dar ne viskas. tegul buna tas Nevezis.
2019-08-23
-12
Atsakyti
abcdef
Nu kai kuriems reik gero spyrio i sikna ar net vieno gero i nosi, kad suprastu ka turi ir ka gali prarast. Tikiuosi tai pradzia naujo NORMALAUS PROFESIONALAUS klubo, tik kol kas dar abejoju :D
2019-08-23
+11
Atsakyti
Kaksjjd
Kai per rasai masina ant tėvo, kad pigesnis draudimas būtų, bet pats naktim saulutės paisai shules stadike, tai va... LKL išvis bestuburių armija, Nevėžis issidirbineja kiek tik nori...
2019-08-23
-5
Atsakyti
kokios dar malonės, jei 9 komandų norėjo tik Žalgiris, kurio norus irgi galima suprasti. Vienu žodžiu, pasibučiuojam - ir toliau važiuojam!
2019-08-23
+17
Atsakyti
Gūga
taip ir galvojau kad taip bus.
2019-08-23
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.