Kazlauskas apie skirtingus įžaidėjus: „Man reikalingas toks, su kuriuo komanda žaistų gerai“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2016-07-01 20:40

Lietuvos rinktinė sužaidė dvejas draugiškas rungtynes, o per jas įžaidėjo pareigas dalinosi Vaidas Kariniauskas ir Mindaugas Girdžiūnas.

Abu įžaidėjai rungtyniauja itin skirtingai. Kariniauskas per dvejas rungtynes nė karto neatakavo krepšio. Jis pirmame draugiškame susitikime metė keturias baudas, tačiau visos skriejo pro šalį.

Visgi savo ruožtu Kariniauskas vidutiniškai atlieka po 4,5 rezultatyvių perdavimų ir taip kur kas pranoksta Girdžiūną, kuris atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu Girdžiūnas vidutiniškai pelno po 12 taškų ir puikiu pataikymo procentu atakuoja krepšį. Jis pataiko 83 proc. dvitaškių ir 50 proc. tritaškių.

„Man reikalingas toks įžaidėjas, su kuriuo komanda žaistų gerai ir pirmautų, – į klausimą, kokio tipo įžaidėjo jam renka, atsakė treneris. – Kartais viskas nesiseka, todėl toks žaidėjas, kuris gali įmesti, yra labai reikalingas. O kartais reikalingi perdavimai perimetre.

Kariniauskas praėjusį sezoną žaidė daug, tačiau prastesniame lygyje. Įsivaizduokite, atvyko iš Graikijos antros lygos į rinktinę. Adaptacija nėra tokia paprasta.

Taip ir Robertui Javtokui, kuris atvyko po traumos. Šiandien pabandėme jį 27 minutes, bet jam sunku tai atlaikyti.“

Komentuodamas rungtynes, treneris pabrėžė, kad liko patenkintas tik antruoju ir trečiuoju kėliniu. Tuomet lietuviai varžovus pranoko 52:28.

„Kas labiausiai krito į akis, tai mūsų klaidų skaičius. Kaip pradėjome rungtynes, taip ir baigėme klaidomis. 6 klaidos ir keturi jų atkovoti kamuoliai puolime stabdė mūsų žaidimą. Antras ir trečias kėliniai buvo geri, žaidėme taip, kaip ir norime – buvo laisvumo, greičio, taiklių metimų“, – kalbėjo treneris.

Lietuvos rinktinė pirmosiose rungtynėse varžovus triuškino vidutiniškai 27,5 taško skirtumu. Visgi treneris mano, kad dar ne laikas kažką pagirti.

„Mes tik ruošiamės, olimpinės žaidynės dar toli. Nereikia nieko girti. Ir varžovai dar ne tie. Nematau reikalo nei kažką girti, nei peikti“, – pareiškė treneris.

Artimiausias rungtynes mūsiškiai liepos 10-ąją dieną žais su Venesuela. Per devynių dienų pertrauką komanda stengsis į žaidimą įtraukti aukštaūgius.

„Pagausėjo mūsų būrys, turėsime daugiau padirbėti komandoje, kartoti derinius, įvesti kažką naujo. Neturėjome derinių dideliems žaidėjams. Prisijungė Jonas Valančiūnas, Paulius Jankūnas ir Domantas Sabonis, tad turėsime viską pasikartoti“, – teigė Kazlauskas.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Trenerio komentaras:

https://www.youtube.com/watch?v=uT_x3l7Qw-M



Komentarai:

Dy
Javtokas kai varosi kamuoli atrodo kad pakarrojima suletintai rodo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-03
-9
Atsakyti
jau ka ka,bet Seibuti Kazlauskas tikrai neatkabins,kaip ir Javtoka.Gudaitis teisingai suprato kad jei kvieciamas Robertas,tai net nera prasmes vaziuoti i stovykla,uzteko jam paziuret kaip kadaise Kemzura pastoviai atfutbolindavo Motiejuna.
2016-07-02
+5
Atsakyti
To sdf
Ne tai kad priekaistaujam kazlui, o yra nesazininga kitu zaideju atzvilgiu, kurie pasiruosime atrodo geriau. Taciau, zinoma, yra pilna pavyzdziu kad pasiruosime gerai zaide bet champe sude male ar atvirksciai, bet javtoko ir seibucio atvejai patikrinti - jau 2 metus abu visai neoazaidzia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-01
+3
Atsakyti
sdf
Anonimaskažin atsiras LT kada toks strategas kuris , nepaisys autoritetų ir ims šiai diėnai geriausius, o ne žiūrės praeitiės nuopeltų. galvojau kad toks kažlas bus kažkada , bet.


kloune tu dar Kazlui priekaistauji kai jis ima kiekvienais metais medalius? ;DD
2016-07-01
+2
Atsakyti
Javtokas absoliutus medis, neįsivaizduoju ką jis čia veikia.
2016-07-01
-2
Atsakyti
Anonimas
apiė savo numylėtynį (javtoka) kaip visada nė žodelio kritikos.
2016-07-01
+3
Atsakyti
Anonimas
kažin atsiras LT kada toks strategas kuris , nepaisys autoritetų ir ims šiai diėnai geriausius, o ne žiūrės praeitiės nuopeltų. galvojau kad toks kažlas bus kažkada , bet.
2016-07-01
+1
Atsakyti
o ar sugebesi ispeikti normaliai javtoka arba seibuti kada nors?
2016-07-01
-17
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.