Adomaitis apie Girdžiūno atkabinimą: „Visiškai pasitikiu rinktinės treneriais“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2016-07-15 13:38
Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas

Kuomet Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas gegužės ir birželio mėnesiais siautėjo LKL arenose, ne vienas šalies krepšinio sirgalius mintyse pradėjo rikiuoti Lietuvos rinktinės dvyliktuką, kuriame būtų matoma ir Girdžiūno pavardė.

Vis tik praėjo mėnesis ir nacionalinės ekipos strategas Jonas Kazlauskas paskelbė dviejų kandidatų, kurie palieka rinktinę pavardes, o vienas iš dviejų nelaimingųjų ir buvo vikrusis 188 cm ūgio klaipėdietis.

Puikiai visas Girdžiūno savybes žinantis „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino, kad jį nuliūdino Kazlausko sprendimas atsisakyti jo auklėtinio paslaugų, tačiau išreiškė pasitikėjimą trenerių štabu.

„Visų šansai prasidėjus stovyklai yra lygūs ir viskas priklauso tik nuo žaidėjo. Žinote, mes matome tik rungtynes, bet nematome treniruočių proceso, kaip jie dirba. Manau, kad šioje situacijoje reikia pasitikėti mūsų treneriais. Man norėjosi, kad Girdžiūnas, kaip mūsų komandos žaidėjas, būtų tame dvyliktuke, bet čia yra rinktinė ir konkurencija yra didelė“, – konstatavo Adomaitis.

– Akivaizdu, kad rinktinėje ir „Neptūno“ komandoje Girdžiūno užduotys buvo skirtingos. Ar jūsų nuomone, žaidimo organizavimo kokybe Girdžiūnas nusileido Vaidui Kariniauskui?
– Pasikartosiu, kad mes nematome treniruočių proceso. Mindaugas yra labiau atakuojančio stiliaus žaidėjas, kuris mėgsta pats užbaigti atakas. Bet rinktinėje jo užduotis kitokia – jam reikia organizuoti žaidimą ir pratintis prie to modelio, kokį braižo rinktinės treneriai. Jie ir sprendžia, ką pagal atitinkamą stilių pasirinkti.

Deivido Gailiaus, kurio taip pat atsisakė treneris Kazlauskas, pozicijoje taip pat yra nemaža konkurencija. Ar tai reiškia, kad jis šiuo metu nusileidžia savo konkurentams – Edgarui Ulanovui ir Mariui Grigoniui?
– Na, tai trys skirtingo tipo žaidėjai. Grigonis visose rungtynėse, kuriose žaidė, pademonstravo aukštą lygį. Jis atakavo išties geru procentu ir gerai dirbo gynyboje. Grigonis buvo vienas iš labiausiai nustebinusių rinktinės žaidėjų ir, manau, kad treneriai tikrai pelnytai suteikė jam šansą.

Gailius ir Ulanovas taip pat yra skirtingi žaidėjai. Bet čia yra trenerių sprendimai, kokius žaidėjus rinktis prie jų propoguojamo žaidimo stiliaus. Gailiaus potencialas trenerių štabui yra žinomas geriausiai, todėl greičiausiai dėl to sprendimas ir yra toks.

Artūras Milaknis kol kas blykstelėjo tik mače su Baltarusija, o netyla kalbos, kad šįmet prie tritaškio linijos jis turi rimtą konkurentą – Grigonį.
– Milaknis yra tipinis snaiperis, kuris yra reikalingas rinktinei. Jis gali apversti rungtynių eigą, pakeisti ritmą. Jis yra tikras snaiperis, o ne metikas. To pataikymo nevertėtų sureikšminti. Kartoju, mes nežinome treniruočių proceso. Pasiliksiu prie nuomonės, kad tegul jie kovoja dėl vietos, o treneriai atsirinks geriausius kandidatus. Aš visiškai pasitikiu mūsų rinktinės treneriu.

– Ar galima teigti, kad Donato Motiejūno praradimas yra rimtas smūgis rinktinei?
– Tokio lygio krepšininkas visada yra rimtas praradimas, bet situacija yra suprantama ir niekas nenori ilgai laukti. Aišku, kad rinktinėje jis būtų vienas pagrindinių žaidėjų, bet suprantama, kad treneriui sprendimo reikėjo jau dabar. Žvelgiant iš Motiejūno pusės, viskas taip pat yra žmogiška. Pastaruoju metu jis išgyveno ne patį lengviausią periodą, kentėjo nuo traumų. Tokios situacijos yra suprantamos, o kitą vasarą galbūt jis ir vėl prisijungs prie rinktinės.

– Kalbant bendrai, kas per praėjusias penkerias lietuvių draugiškas rungtynes jus nustebino labiausiai?
– Pirmas dalykas, kuris atkreipia dėmesį, yra labai geras pataikymas. Žaidėjai išties gerai išnaudoja situacijas prie tritaškio linijos, juolab, kad ir po krepšiu turime labai daug jėgos. Nenoriu prikalbėti, bet šis aspektas labai džiugina. Man patinka ir tai, kad rinktinė nuo pat pirmų rungtynių demonstruoja itin solidų krepšinį. Aišku, yra matomos klaidos ar nesusikalbėjimai gynyboje, bet tai, ką matėme per visas šias rungtynes, yra tikrai solidu.



Komentarai:

...
Arūnas, na tu iš vis kaip iš medžio iškritęs.
2016-07-16
+8
Atsakyti
jusyasidomiausia tai kad visiem kritikam ir visokiem nesveikiem samokslu kurejam pareina pliucha nuo Kazlausko turnirui pasibaigus


O, štai, nežinia - gal su Girdžiūnu būtume pasiekę daugiau?

Neptūno pasiekimai tai rodo.
2016-07-16
-6
Atsakyti
To lb33
Mindaugai cia tu? :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-16
-2
Atsakyti
to lb33
isikirsk, su kazlausku dukart europos vicecempionai ir pasauli ketverti, tai uzdusk nevykeli su savo kritika
2016-07-16
+1
Atsakyti
jusyas
idomiausia tai kad visiem kritikam ir visokiem nesveikiem samokslu kurejam pareina pliucha nuo Kazlausko turnirui pasibaigus
2016-07-16
-4
Atsakyti
Arunas
Kalnietis izaidejo pozicijoj zais 32-35 minutes zais kitas likusiasv5-8 min pasidalins adas su renaldu nereikia nei girdziuno nei kariniausko.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-16
-3
Atsakyti
M
Nei pasitiki,nei ką,tik bijai išreikšti savo nuomonę,nes mūsų krepšinyje ilgam susiformavęs UAB ateityje gali prisiminti,o juk daug kas nori tapti ir rinktinės trenerio asistentu ir dar kažkuo,juokinga ir tiek...
2016-07-16
-6
Atsakyti
...
O Girdžiūnas nežaidė Eurolygoje, jam nebuvo sunku? Girdžiūnas > Kariniauskas. Turbūt dar spėsi įsitikinti ir prieš Ispanus, jei žaisti gaus.
2016-07-15
+3
Atsakyti
idomucha
lb33 tu teisus, bet komandone yra 12 zaideju ir 8 stipresni nei Girdziunas.... su stipriais varzovais taip nepazaisi uzstos paims ranka ir prarasi kamuoly.... pasipils klaidos... sumus raumeny nebepataikysi, o tu pg ne gynejas dar 8 stiprus zaidzia..... Kariniauskas komanda atvede i pirma lyga, zaide Eurolygoje puse sezono ir ten nebuvo lengva....
2016-07-15
+4
Atsakyti
Anonimas
cia

kaunas, kaip bebutu liudna, cia islenda ne profesionalumo klausimas, o zaideju

paruosimo mokyklu itaka

kaip besuksi, bet galutinio sprendimo priemime (ir cia daugelio atveju taip yra buve) lemia ar tas zaidejes yra praejes pro garsiausia salies sporto mokyklos veliava, kurios federacijai visapusiska itaka yra islikusi nuo pacios virsunes

liudniausia kad visi tai zino ir tyli, nes bijo buti suvalgyti arba uzdusinti, o nuo sios tylumos kencia tai visi

o Adomaitis tik sakele nuo sios federacijos piramides, jei kas to ne suprato
2016-07-15
+3
Atsakyti
Vandenis
Vienam simpatizuoja kitam ne ,štai ir rinktinė ...
2016-07-15
-4
Atsakyti
to lb33

kad sabonis nelieciamas cia ir durnam aisku,o stai kad kitus tarkuoja tai skamba labai nemaloniai..na bet cia jau kiekvienas treneris su savo "fokusais" ir nieko nepadarysi,nebent is federacijos kazkas galetu tart zodi bet panasu kad ten viena chebra
2016-07-15
+7
Atsakyti
Patikima info. iš rinktinės vidaus. Kazlas - buvo labai užsisėdęs ant Girdžiūno. To nepadarai, tas negerai ir t.t. Gailiui dar blogiau buvo. Nenuostabu, jei treniruotėse tave maišo su žemėmis, tai dingsta pasitikėjimas, atsiranda įtampa. Be to, Grigoniui uždrausta veržtis link krepšio, turi mėtyti trajekus. Neklausysi ant suolo. Saboniukas - neliečiamas, viskas galima, viskas atleidžiama.

Žinote, su tokia old school nieko gero nebus. 2014 m. pasisekė kai grupėje Kleiza ištraukė, prairais metais vos iš grupės išlindom. Būtų gerai gauti dabar du kartus nuo ispanu po 30 taškų, kad Kazlas ant žemės nusileistų. Nes kai OŽ nuleis bus skaudžiau.
2016-07-15
+3
Atsakyti
djgaffer
Juškevičius,net ir būdamas daugiau SG,dažniau sukuria progas,nei Girdžiūnas.Ado žaidimas du prieš du su Kavaliausku yra visiem puikiai žinomas.Su tuo pačiu Javtoku Žalgiryje taip pat yra žaidęs,todėl čia Adas turi daugiau kūrybiškumo,nei Girdžiūnas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
-2
Atsakyti
2 djg
vadinasi Juskevicius staiga taps kurianciu izaideju?
2016-07-15
-5
Atsakyti
djgaffer
Prisiminus Kazlausko žodžius,kad jam reikalingas kuriantis PG,o ne atakuojantis,tai dabar tas Girdžiūno atkabinimas neatrodo labai jau didelis netikėtumas.Dar neaišku ir dėl Kariniausko,ar vešis jį į olimpiadą-Adas taip pat galės įžaidėju pabūt.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-15
+8
Atsakyti
KabelisMan patiko, kad vis pakartojo ta fraze "mes nematome treniruociu proceso is vidaus", nes nuo to daug kas priklauso. Is esmes Girdziuno atkabinimas atrodo keistai, bet tikriausiai tiesiog nusprende, kad tikro izaidejo Kalniecio pakeitimui vis dar nera, o Girdziunas nors ir geras SG pozicijoj nusileidzia Adui/Grigoniui.


Teisingai ta pati ir pabreže pats kazlauskas ir dabar ta pati pasake ir adomaitis kad jis labiau sg nei pg :)
2016-07-15
-6
Atsakyti
saulius
Gaila Girdziuno tai vienintelis zaidejas taikliai metantiis is vidutinio nuotolio.Lietuvoje geriausias
2016-07-15
+2
Atsakyti
Man patiko, kad vis pakartojo ta fraze "mes nematome treniruociu proceso is vidaus", nes nuo to daug kas priklauso. Is esmes Girdziuno atkabinimas atrodo keistai, bet tikriausiai tiesiog nusprende, kad tikro izaidejo Kalniecio pakeitimui vis dar nera, o Girdziunas nors ir geras SG pozicijoj nusileidzia Adui/Grigoniui.
2016-07-15
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 21

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.