Detaliai derybas su „Žalgiriu“ apibūdinęs Erdoganas: „Tai buvo į NBA panašus procesas“

2020-07-22 21:57
Nuotr.: imago/Seskim Photo-Scanpix
Nuotr. imago/Seskim Photo-Scanpix

Strategas iš Turkijos Ertugrulas Erdoganas detaliai apibūdino penkias dienas, per kurias šią vasarą jis derėjosi su Kauno „Žalgirio“ komanda dėl vyriausiojo trenerio posto.

Specialistas apie „Žalgirio“ dėmesį sužinojo iš Šarūno Jasikevičiaus, o vėliau ėmė bendrauti su Pauliumi Motiejūnu.

„Praėjus dviem dienoms po to, kai pratęsiau kontraktą su „Galatasaray“, sulaukiau skambučio iš Šarūno Jasikevičiaus. Mes su juo bendravome nuo tada, kai kartu dirbome „Fenerbahče“ klube, su juo gerai sutariame.

Šį sezoną metamos baudos

83%
14,9
Pataiko: 14,9
Taiklumas: 82,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Jasikevičius pasakė, kad jam skambino „Žalgirio“ vadovas ir paprašė mano numerio, o Šaras jį davė. Jis „Žalgiriui“ pasakė, kad aš turiu kontraktą, bet jie vis tiek norėjo derėtis, jeigu tik gaus klubo leidimą. Jasikevičius pasakė, kad būčiau pasiruošęs, „Žalgiris“ man pateiks pasiūlymą, jis pats dėl to labai džiaugėsi.

Po 4-5 valandų, ketvirtadienio vakarą, man paskambino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. Pasakiau jam, kad esu pasirašęs kontraktą, o jis paklausė, ar norėčiau susitikti, jeigu klubas duotų leidimą“, – laidoje „Tivibu Spor“ pasakojo Erdoganas.

Treneris susisiekė su „Galatasaray“ prezidentu ir iš jo gavo sutikimą pradėti derybas su „Žalgiriu“. Erdoganas Motiejūnui turėjo tik vieną prašymą.

„Pasakiau Motiejūnui, kad būčiau labai laimingas, jeigu mes susitartume, man tai būtų didelis karjeros šuolis, bet noriu tai išspręsti kuo greičiau. Tuomet jau analizavau žaidėjų rinką, todėl nenorėjau, kad nukentėčiau aš pats, „Galatasaray“ ar „Žalgiris“. Pasakiau, kad noriu baigti derybas per 2-3 dienas, vėliausiai – sekmadienio vakare.

Mes susitikome 2-3 kartus, kartą turėjome video skambutį. Jie man sakė, kad turi dar du kandidatus. Tai normalu, tokia komanda, išsiskyrusi su Jasikevičiumi, turi rinktis iš kelių kandidatų. Žinoma, aš Lietuvoje nebuvau gerai žinomas treneris, bet apie mane tiek rašė, kad žmonės ten jau ėmė mane atpažinti.

Pirmadienio vakare aš jau ketinau paskelbti pranešimą spaudai (kad lieka „Galatasaray“ klube – aut. past.), bet „Žalgiris“ manęs paprašė dar pusdienio. Jaučiau, kaip jie yra neapsisprendę. Manau, kad jie patys turėjo įvairių nuomonių.

Nuotr. Imago Sport – Scanpix

Kai atsikėliau antradienį ryte, vis dar nebuvau gavęs jokio atsakymo, todėl išplatinau pranešimą spaudai. Prabėgus pusantros valandos jie man pateikė paaiškinimą ir netrukus paskelbė apie naująjį savo trenerį. Akivaizdu, kad jie naktį bendravo su JAV dirbusiu treneriu.

Žmonės kalba, kad mano kandidatūra buvo atmesta spaudoje, bet tai nėra tiesa. Derybų procesas buvo labai civilizuotas, sklandus. Visgi aš turėjau priimti sprendimą ir aš priėmiau teisingą sprendimą. Aš išplatinau pranešimą, o iš jų nesulaukiau žinutės „Ką tu darai, mes norėjome su tavimi susitarti“. Tai reiškia, kad mano reakcija buvo teisinga.

Manau, kad šios derybos buvo svarbios dėl to, jog atėjo laikas mums, treneriams iš Turkijos, pradėti užimti aukštesnes pareigas ir užsienyje. Aš buvau labai laimingas ir jaučiausi įvertintas. Manau, kad jeigu birželio mėnesį televizijoje būtume kalbėję apie tai, kad Turkijos treneris gali vadovauti „Žalgiriui“, tuomet žmonės to nebūtų priėmę rimtai.

Ačiū Jasikevičiui, jis man labai padėjo. Mes kalbėjomės, kartu vertinome šį variantą, jis irgi turėjo savo minčių. Aš sutikau su jo komentarais, bet kaip jau sakiau, tai yra pasirinkimo klausimas. „Žalgiris“ nusprendė pasirašyti sutartį su Martinu Schilleriu. Laikas viską parodys. Niekada negali sakyti, kad sprendimas buvo geras ar blogas, tai gali suprasti tik po visko. Galbūt, jeigu būčiau išvykęs, man būtų nepasisekę, o galbūt būčiau komandoje baigęs sezoną.

Aš padariau viską, o dienos pabaigoje sprendimas buvo priimtas direktoriaus ir dviejų darbuotojų.

Tos 4-5 dienos man buvo labai malonios. Mano vardas buvo ten paminėtas… Tai irgi yra patirtis. Aš pirmąjį kartą turėjau tokį susitikimą. Tai buvo įdomus, į NBA panašus procesas“, – teigė treneris.

Galiausiai „Žalgiris“ su Martinu Schilleriu pasirašė dvejų metų sutartį, o Erdoganas liko ir toliau vadovauti „Galatasaray“ ekipai.



Komentarai:

Anonimas
o is kur jis zino kokie procesai vyksta nba?
2020-07-23
-2
Atsakyti
ATI
Maniau Jaske nori gero Zalgiriui, bet draugeliai svarbiau zinoma...
2020-07-23
+1
Atsakyti
Anonimas
NBA:D aciu dievui sitas klounas neatvyko i kauna
2020-07-23
Atsakyti
Pakenas
gavau info degalineje kauno parodija sustiprins Motiejunas
2020-07-23
-11
Atsakyti
Valdas
as laimejau 3x3 su bendradarbiais pries kita imone, jausmas lyg buciau nba laimejas, mes su erdoganu panasus, abu galvojam kad tai tarsi nba, net neturim zalio supratimo tiek as koks jausmas nba laimeti, tiek jis koks procesas buna nba treneri renkant
2020-07-23
-1
Atsakyti
Urbonas
Visi bega is kauno parodijos
2020-07-23
-2
Atsakyti
man tai idomu i koki procesa bus panasu atsisveikinimas su landale, kazkaip labai tylu ir nieks nedrista net pasiaiskint, pakalbint australa paklaust ka jis galvoja apie tai kad i jo vieta jau paimtas zaidejas, o su juo net neissiskirta dar...
2020-07-23
-14
Atsakyti
Klo
saras koki vafli norejo prakisti zalgiriui ,bet motiejunas laiku susiprotejo.
2020-07-23
-5
Atsakyti
Anonimas
Tai žinoma kat kaip NBA taigi tokia žvaigždė gavot NBA top 15 žvaigždė. Tai užtat rinkosi kropscei trenerį turbūt net su mareku kalbėjosi ar tiks jam jis
2020-07-23
-15
Atsakyti
prancius
Dėl to tikriausiai ir nepasirinko, kad daug sneka. Vokietis yra vokietis :)
2020-07-23
+4
Atsakyti
auriukass
Čia ne Jaručio sms\'as Adomaičio agentui dėl algos susimažinimo:):):)
2020-07-23
+2
Atsakyti
Anonimas
tai kuo cia i nba panasu buvo taip ir nepagavau :D
2020-07-23
-6
Atsakyti
ne_emygeriams
Didziule pagarba Turkijoje turi Zalgiris kaip super auksto lygio klubas, pvz: "Manau, kad jeigu birželio mėnesį televizijoje būtume kalbėję apie tai, kad Turkijos treneris gali vadovauti „Žalgiriui“, tuomet žmonės to nebūtų priėmę rimtai."
2020-07-22
-2
Atsakyti
Klaipeda
Prie ko cia eurolygos patranku mesa ir NBA? Erdoganas ka turejo derybu is NBA klubu kad taip drasiai lygina?
2020-07-22
-6
Atsakyti
uz zalgiri
treneriu rinkoj motiejunas apsijuoke konkreciai. pradzioj skelbesi kad bus lietuvis ir nesugebejo sutart su laisvu kemzura, tada vel skelbesi kad ims maksvyti ir vel fail-nesugebejo ispirkt is rusu vidutinioku. o tada istrauke sita turka(kuriu nieks uzsienyje neima) bet net su juo nesugebejo sutart ir kaip kazino mete ant juodos pasiulydamas 2 metu kontrakta treneriui kuris praktiskai neturi jokios patirties auksciausiam lygyje zinant kiek treneris reiskia geram komandos zaidimui
2020-07-22
-6
Atsakyti
Nu jo
Kažkoks briedas
2020-07-22
-4
Atsakyti
Anonimas
Nuo kada Motiejūnas prezidentas? Sabonis lygtais prezidentas ar pasikeitė
2020-07-22
+3
Atsakyti
Anonimas
Koks malonus zmogus. Noretusi, kad pasisektu su tuo Galatasaray ir Saro liaupses nenueitu perniek.
2020-07-22
+3
Atsakyti
Antanas
Sitas dar ne tiek deg.radavo kad parsiduotu uz buteli
2020-07-22
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 46

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.