Nenoriai apie naujoko paieškas kalbėjęs Schilleris: „Dėl Mudiay esame nusiteikę optimistiškai“

Edvinas Jablonskis
BasketNews žurnalistas
2021-10-07 22:34

Kauno „Žalgiris“ po ilgos pertraukos namų arenoje ir vėl sulaukė dešimties tūkstančių sirgalių palaikymo, tačiau Lietuvos čempionai po atkaklios kovos 64:70 nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“. Martinas Schilleris po dvikovos džiaugėsi pagerėjusia gynyba, tačiau pripažino, jog išspausti buvo galima daugiau.

„Visų pirma sveikinimai Xavi Pascualiui ir „Zenit“ su pergale, – spaudos konferenciją pradėjo Shilleris. – Iš mūsų pusės, manau, kad gynyboje pagerinome žaidimą antroje dalyje, sulaikėme juos iki 30 taškų. Atlikome kur kas daugiau kamuolio numušimų.“

„Pirmoje pusėje ginantis vienas prieš vieną praleidome 15 taškų, antroje dalyje – tik šešis. Jeigu sustabdai tokią komandą, kaip „Zenit“, turėtume pelnyti daugiau taškų greitajame puolime, bet to nepadarėme

Fotogalerija

Taip pat noriu nukelti kepurę prieš sirgalius, kurie buvo tarsi šeštas žaidėjas. Jie mums yra labai svarbūs ir šį vakarą jie buvo fantastiški“, – pridėjo specialistas.

– Kas lėmė užstrigimą pačioje dvikovos pabaigoje tiek gynyboje, tiek puolime?
– Loydas pabaigoje sužaidė puikiai, galėjome pajausti, kad aukštos klasės žaidėjas paima rungtynių eigą į savo rankas. Janis gynėsi prieš jį gerai, tačiau jis vis tiek atliko savo darbą.

– Ko trūksta „Žalgiriui“, kad jis galėtų agresyviau žaisti gynyboje?
– Nesu tikras ar mums trūksta kažko gynyboje, antroje pusėje juos pristabdėme. Be abejo, kad pasiruošimo etape padarėme didelius pakeitimus gynyboje ir manau, kad šiuo klausimu viskas bus gerai.

Svarbiausia bus gerai žaisti gynyboje vienas prieš vieną. Tai reiškia, kad turėsime būti darbštūs su tam tikrais oponentais, taip pat skautingo analizėje. Tam tikri varžovai yra sudėtingesni už kitus. ASVEL su savo atletiškumu yra labai sunkus varžovus, „Zenit“ – šiek tiek lengvesnis varžovas iš skautingo pusės. Vis dėlto nesupraskite klaidingai ir nemanykite, kad su „Zenit“ žaisti yra lengviau.

– Minėjote trūkumus vienas prieš vieną gynyboje? Galbūt kartais paprasčiausiai nėra gynyboje pajėgių žaidėjų ir dėl šios priežasties turėtų būti geresnė komandinė gynyba?
– Sutinku su tuo. Jau padarėme didelius pokyčius pikenrolo gynyboje, tačiau sutinku su tuo.

– Puolime matėme du skirtingus veidus. Vieną su Mudiay – kitą su Lekavičiumi. Ar tikėjotės tokių Mudiay sunkumų?
– Jau sakiau anksčiau, kad veikiausiai (Mudiay geros formos) turėsime laukti iki gruodžio. Emmanuelio stiprybė yra veržtis link krepšio ir kol kas tai nėra išnaudojama bei to nematome stabiliai. 

Nors LKL ir Eurolygos lygis skiriasi, tačiau ten (LKL) matėme proveržių. Esame optimistiškai nusiteikę, kad jis pagaus ritmą.

– Kaip Mudiay taikstosi su vaidmeniu ant suolo?
– Manau, kad kol kas jis atliko puikų darbą siekdamas susipažinti su komandos draugais ir kultūra. Galvoju, kad jam viskas bus gerai, Mudiay tebėra jaunas vyrukas. 

Jis supranta, kad šiai dienai aikštelėje reikėjo kitų žmonių. Esu tikras, kad tiek jis, tiek komanda viską išspręs. Krauti spaudimą ant Mudiay nėra sąžininga.  

– Kaip paaiškintume sprendimą leisti Jankūną į startinį penketą?
– Mickey buvo starto penkete pas „Zenit“, todėl reikėjo solidžios kovos po krepšiais. Manau, kad Paulius atliko puikų darbą.

– Paulius Motiejūnas spaudos konferencijoje minėjo, kad yra tikimybė įsigyti naujoką. Kurią poziciją norėtumėte sustiprinti labiausiai?
– Suprantu, jog norėtumėte išgirsti atsakymą į šį klausimą, tačiau komentaro šia tema neduosiu.

– Ar turite nusibrėžę datą iki kada reiktų įsigyti naujoką?
– Jos nėra. Paskutinė diena, kada turėtume įsigyti naujoką, yra Eurolygos taisyklėse nurodyta diena, kurios dabar net nežinau. Ji bus kažkada kitais metais.



Komentarai:

Jankunas startiniame viska parodo apie komandos lygi , be to zaide tris kartus ilgiau nei turejo . Vienu zodziu nieko gero .
2021-10-08
-20
Atsakyti
Puolimo praktiškai nėra - jei neįmeti bent 80 taškų, tai apie kokią pergalę gali kalbėti?
2021-10-08
+1
Atsakyti
Andrius
Taip ir reikia, tam kaunui zalgiriui, uz sulugdytus lietuvos talentus😁
2021-10-08
Atsakyti
In vino veritas
Apie Schillerio kompetencija viska pasako vienas sakinys - Zenit yra lengvesnis varzovas is skautingo puses. WTF? :D:D:D. Berzininkaitis galetu jam papasakot apie Pascualio deriniu knygos storuma ir kaip lengva juos analizuot, bet, ai, pala... Vienintelis, atrodo, bent kazka ismanes zmogus buvo ismestas is stabo.
2021-10-08
+5
Atsakyti
Ai
Iskur istrauke tuos lavonus Cawanaugh ir Gifey kurie net ubagisko biudzeto Alba netiko?
2021-10-07
Atsakyti
Mmm
viena zinau reikia RAUS vienam asilui pasakyt
2021-10-07
-4
Atsakyti
Anonimas
Kad ne naujoko reikia taip, bet labiausiai reikia naujo trenerio
2021-10-07
-7
Atsakyti
Ziu
gintaras krapikas jau sypsosi sau i usa ir laukia pasiulymo
2021-10-07
+8
Atsakyti
Anonimas
Naujoko reikia dabar,tai tuoj bus 0-4 ,arba dar blogiau bus
2021-10-07
-3
Atsakyti
Naujokas
naujoko reikia be į aikštę. o šalia aikštės. pakeisti vieną mažiuką garbaniuką. nuo to ir pradėkite
2021-10-07
-2
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.