Songailą „Žalgirio“ štabe pakeitęs Masiulis: „Tai mano svajonių darbas“

2019-02-25 11:56
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Prie pagrindinės Kauno „Žalgirio“ komandos nuo sezono pradžios prisijungęs treneris Tomas Masiulis savaitinėje laidoje „Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“ kalbėjo apie iššūkius, praleistus metus ugdant jaunuosius žalgiriečius bei naują, tačiau pažįstamą darbovietę.

1999-ųjų Eurolygos čempionas bei trenerio karjeros laiptais kylantis specialistas tikino, kad patekimas į pagrindinės komandos trenerių štabą įvyko visiškai natūraliai.

„Nemažai laiko praleidau stebėdamas „Žalgirio“ vyrų treniruotes, visada buvau šalia pagrindinės komandos, o Dariui Songailai išvykus į JAV, atsirado laisva vieta. Gavau pasiūlymą, kurio negalėjau atsisakyti ir smarkiai nesispyriodamas sutikau. Tai mano svajonių darbas“, – patikino Masiulis.

Šį sezoną pelnomi taškai

51%
86,8
Pelno taškų: 86,8
Taiklumas: 50,8%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 109
Blogiausias pasiekimas: 60
Daugiausia pelno: Brandon Davies

Net septynerius metus „Žalgirio“ jaunimo komandoje praleidęs treneris visą tą laiką prisimena tik iš gerosios pusės ir pabrėžė, jog krepšinyje daugiausiai pasiekiama turint tam reikalingas charakterio savybes.

„Dublerių komandoje jaučiausi puikiai. Nors dažnai girdėjau iš aplinkos, jog turiu bandyti kilti karjeros laiptais, su jaunimu darbas man ypač patiko, o ir pats jaučiausi tobulėjantis kiekvieną dieną. Tiek aš vaikinams duodavau pamokų, tiek ir pats pasisemdavau naujų žinių. Su trenerių štabu analizuodavome, kodėl vieni jauni žaidėjai pereina į aukštesnį lygį, o kiti lieka žemesniame arba išvis nutraukia profesionalią karjerą. Tai tikrai įdomus specifinis darbas“, – pasakojo Masiulis.

„Pastebime, kad žaidėjui norint pasiekti aukštumų karjeroje svarbiausios yra charakterio savybės. Gali išmokyti metimo technikos, įskiepyti krepšinio suvokimą, tačiau jei pats krepšininkas neturi sportinio pykčio, nieko nebus. Iš savo asmeninės patirties žinau, kad daugiausiai pasiekia tie, kurie rimtai žiūri į savo darbą, nemėgsta pralaimėti, daug dirba ir kasdien tobulėja tam, kad būtų geresniais nei vakar“, – savo pastebėjimais pasidalino specialistas.

Net septynias skirtingas kartas „Žalgiriui“ užauginęs treneris TV6 eteryje sekmadieniais nuo 10.30 val. rodomoje laidoje taip pat kalbėjo apie naujas pareigybes, darbščius žalgiriečius, darbą su jaunais aukštaūgiais Martiną Gebeną, Gytį Masiulį ir Lauryną Birutį bei likusius sezono iššūkius.



Komentarai:

Išsiskyrusi lesbietė Luana
Tu koncina karvė nx kažkokia iš padvalo išlindus nx tai bybi dėjau žiūrėt į tokią sabaka, mokytojos keikia tave sako kas čia per prastitutka nx klasėje atsirado kažkokia ebola

Eik nx suka maža aš dar tave galiu ir ne tai pavadinti ir kitai moku
2019-02-25
-13
Atsakyti
Na
kad šitas darbas Masiuliui yra svajonių darbas, tai visiškai sutinku, bet ar šis treneris yra svajonių treneris aukštaūgiams, tai labai abejočiau. Išėjus Songailai/atėjus Masiuliui Źalgiris ženkliai susilpnėjo trenerių pozicijoj dirbant su aukštais
2019-02-25
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.