Nerimas rinktinėje: Kalniečio skausmas verčia galvoti ir apie planą B

Donatas Urbonas
„BasketNews.lt“
2021-06-17 18:43
Nuotr.: Ž.Vingelis
Nuotr. Ž.Vingelis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykloje aidi pavojaus signalas. „BasketNews.lt“ žiniomis, Mantas Kalnietis dar negali treniruotis visa jėga, o Darius Maskoliūnas atsargiai dairosi jam dublerio.

34-erių Kalnietis susižeidė čiurną gegužės pradžioje ir daugiau nei mėnesį nežaidė kontaktinio krepšinio.

Lietuvos rinktinės medikai vylėsi, kad kapitonas tikrai spės sugrįžti į ritmą treniruočių stovyklos pradžioje, tačiau skausmas vis neapleidžia patikimojo atakų generolo. Kalnietis gali sportuoti tik pagal individualų planą ir baiminamasi, kad jo sugrįžimas ant parketo gali užtrukti.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Komanda: Lietuvos rinktinė
Krasnodaro Lokomotiv
Pozicija: PG
Amžius: 34
Ūgis: 196 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Šaltinių teigimu, Kalnietis greičiausiai praleis pirmąsias draugiškas rungtynes su Dominikos Respublika penktadienį, bet po jų bandys dalyvauti komandinėse treniruotėse.

„BasketNews.lt“ žiniomis, Lietuvos rinktinė vertina galimus Kalniečio dublerius ir domisi Vaido Kariniausko situacija.

27 metų Utenos „Juventus“ įžaidėjas sužavėjo Maskoliūną per Europos čempionato atranką, tačiau balandžio pabaigoje susilaužė ranką ir liko olimpinės rinktinės kandidatų sąrašo paraštėse. Šiuo metu 199 cm ūgio krepšininkas tęsia reabilitaciją ir ruošiasi artėjančiam sezonui. Kvietimas į rinktinę paskubintų Kariniausko sugrįžimo planus, bet kritiniu atveju jis greičiausiai būtų pasiruošęs padėti Lietuvai.

Šiuo metu Lietuvos komandos gynėjų grandyje stovykloje pluša Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis ir Tomas Dimša.

Lietuviai kovą dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes pradeda birželio 29-ąją Kaune.



Komentarai:

Kelkis atsronaute
Planas B turėjo būti Adas Juškevičius, akivaizdu, kad be jo ir Klaniečio įžaidėjų grandy nieko rimtesnio neturime. Jokūbaitis dar per jaunas, kad vienas tvarkytis su tokia didele atsakomybe. Kariniauskas tiek nežaidęs ir dar su viena ranka irgi ne išeitis.
2021-06-18
-4
Atsakyti
Ryto fanas visada
Tai tegu girdziunas eina vietoj kalno jauciu gal net geriau suzaistu negu kalnas
2021-06-18
-3
Atsakyti
LeRomka
Velickoviciu tegul pakviecia
2021-06-18
+7
Atsakyti
Griūk ngvs
pirdžiūnas praverstų
2021-06-18
-4
Atsakyti
jonas
oij kaip triedzia i kelnes musu verksniai, isgirde Doncic pavarde. butu dar Goranas tai issityciotu is musu zvaigzdziu🙂
2021-06-18
-1
Atsakyti
Lol
nu teks kazka is basketnews komentatoriu imti
2021-06-18
-2
Atsakyti
Woah
Kai pas juos gynėjų grandy stovės Dončičius ir Prepeličius(kuris rotuos su Zoran Dragič)... Jokubaitis dar neturi daug patirties ir visi žinom apie jo silpnybę lendant iš už užtvarų. Lekavičius - visi žinom jo puikias stiprybes, bet būtent prieš tokią gynėjų grandį gynyboje... iš eurolygos jau žinom, kad prieš Prepeličių gynyboj negalim palikt, nes meta trajakus virš Luko rankų. Neturi dydžio gintis pieš Dragič prasiveržimus. O prieš Dončič žinoma, nekalbu. Jeigu Patrick Beverly buvo maudomas į vienus vartus: "He\'s too little!". Duoti Kalniečiui reabilitaciją kiekvieną mielą dieną kol pabaigs sveikti. Stengtis palaikyti fizinėje formoje kiek tai bebūtų įmanoma. Nors ir prieš Venesuelą(kuri bus dar silpnesnė dėl covid), Korėją, ar ir tą pačią Lenkiją, kurią žiauriai praretinta Rusijos rinktinė ką tik draugiškose į pavėsi padėjo. Jeigu to neužteks - tada lemiamom rungtynem šniot nuskausminamus ir sužaist rotacijoje. O jei matosi jau prieš langą, kad su Kalnu tikrai nieko nebus - pabandyti iš lovos išridenti Kariniauską. Tas bent ūgio turi ir bus tinkamesnis kai kurio situacijom prieš Slovėniją nei Jokubaitis ir Lekavičius.
2021-06-18
-4
Atsakyti
Manau praradimas, bet su visa derama pagarba, Kalniečiui.. Bet manau nesugriūtume ir be jo. Yra tų žaidėjų pas mus. Tuo labiau, kad prieš Slovėniją su išsikvėpusiu Dončičiu bus easy. Išbauduosim, pradės nervuotis ir ginčai su teisėjais prisidės ir wuolia blembački.
2021-06-18
+2
Atsakyti
Anonimas
Mums reikia naujo vado!
2021-06-17
-5
Atsakyti
Arnas
Tai Kariniauskas irgi ka tik po traumos butuz nebutu gerai. Uzteks ir Jokubaicio su Lekaviciumi. Gal dar verta butu Saruna Vasiliauska pasikviesti, bet nezinau...
2021-06-17
+1
Atsakyti
x
svarstyti reikia ne kariniausko , bet Dimšos kaip kombo ( prisiminkim sekmingą juškevičiaus pavadavimą to paties kalniečio.) taip pat variantai yra Normantas . Bičkauskas matyt ribotas šioje situacijoje.
2021-06-17
+2
Atsakyti
fgf
Redikas?
2021-06-17
Atsakyti
Jokubaitis gali pavaduot Kalnieti, nereik daryt tragedijos.
2021-06-17
+4
Atsakyti
lol
Tai yra Rokas ir Lukas, pasidalins jie po 20min. Visgi Jie zaide auksciausiam lygi, o ne Mantas, kuriam teko zaist pries nemotyvuotus geresnius arba tiesiog mazo lygio zaidejus
2021-06-17
-1
Atsakyti
txi
Nu Kalnietis gera forma ir gera statistika rode sitame sezone, tikrai padetu jis rinktinei, ne viena vasara jau atzaides, tai ir susizaidima lengviau rasti su zaidejais ar su tuo paciu Kuzminsku lokomotive zaidzia, tai rinktinei lengva susizaist jiems butu. Jei del traumos Kalnietis nebegales padeti, tai tada tiesiog aciu jam. Daug metu praleista rinktinei be atostogu, 2012m Saro paskutiniai metai rinktinei buvo, nuo to laiko isvis vienas buvo iki kokiu 2019m pasaulio cempionato, keisdavo vis koks seibutis, nes paprasciausiai nebuvo pasirinkimu jokiu is pg. Kiekvienais metais vis kazka bandai tai vasiliauska, tai kariniauska ir nieko nesigauna, 2013 delininkaiti buvom paeme, tai dar taip vaizdo negadino, o kiti metai nu kalnietis vargdavo po 30minuciu. Nu siaip patriotizma nebloga turi, tas pats maciulis kiek atzaides ar tai imkim koki Valanciuna jau galim irgi priskirti prie rinktines veteranu, irgi varo be pertrauku pacanas. Cia siaip zmones jei jie neskirtu vasaros rinktinei, o skirtu tarkim individualiam krepsiniui, tai gali but, kad kur kas geresni zaidejai butu ir su ilgesnem karjerom, turetu laiko issilaizyti traumas. Tai realiai kiekvienam zaidejui aciu, kad atstovauja lietuva. Aisku cia ju tokios nesamones paklausk, tai faktas,kad vasara atsovauti rinktinei nera jiems kazkoks darbas, manau chebrai malonumas yra zaisti uz lietuva ir siaip tarpusavyje pasibuti.
2021-06-17
+8
Atsakyti
nu tai jokubaitis su lekavicium uzims tas pareigas, ka cia daugiau galvot? arba ant keliu prasyt juskeviciaus sugryzt, bet sabonis gi baisiai isdidus ir nesiteiks normaliai pakalbet su adu. na is bedos dar normanta reiktu bandyt
2021-06-17
Atsakyti
Maskoliunas
Koks dar Kariniauskas? Kas jis toks? As Brazdeikio nei vienu rungtyniu nemates, o j us apie kazkoki Kariniauska kalbat.
2021-06-17
-2
Atsakyti
Anonimas
Ir taip mistika kiek metu Kalnietis sugebejo suzaisti rinktineje. Iki siol neturime normaliu izaideju, pagr. priezastis kodel daugiau nieko nelaimime po 2015 metu sidabro.
2021-06-17
+7
Atsakyti
Anonimas
ble ble
2021-06-17
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 25

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.