„Žalgirį“ papildė solidžiai NBA rungtyniavęs Andersonas (video)

2014-08-05 09:56
Nuotr.:

Jamesas Andersonas – naujausias „Žalgirio“ pirkinys
Jamesas Andersonas – naujausias „Žalgirio“ pirkinys
Nuotr. AP – Scanpix
Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą šį sezoną papildys dar vienas naujokas. Lietuvos čempionų klubas sudarė vienerių metų sutartį su Jamesu Andersonu.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti 198 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną rungtyniavo Filadelfijos „76ers“ ekipoje. Net 62 iš 80 rungtynių Andersonas pradėjo starto penkete. Vidutiniškai per mačą 25 metų amerikietis pelnydavo po 10,1 taško ir atkovodavo po 3,8 kamuolio.

„Labai džiaugiamės, kad į „Žalgirį“ pavyko prisivilioti dar vieną pakankamai jauną, bet kartu ir daug žaidybinės patirties turintį krepšininką. „Žalgiris“ žaidėjams iš JAV yra vartai į Eurolygą ir aukščiausio lygio krepšinį už NBA ribų. Džiugu, kad mūsų pageidaujami krepšininkai tai supranta ir pasinaudoja šiomis galimybėmis“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Būtent apie tai kalbėjo ir naujasis „Žalgirio“ komandos žaidėjas.

„Esu patenkintas savo pasirinkimu. „Žalgiris“ yra vienas Europos krepšinio lyderių. Ši komanda kiekvienais metais patenka tarp Eurolygos geriausiųjų. Skaičiau, kad ji pastoviai dominuoja ir nacionalinėse pirmenybėse. Be to, „Žalgiryje“ žais ir Maalikas Waynsas, todėl turėtume būti gera komanda ir šį sezoną“, – iškart po sutarties sudarymo „Žalgiris.lt“ interneto svetainei sakė Andersonas.

Nors tiek Waynsas, tiek Andersonas skirtingu metu žaidė Filadelfijoje, jie nėra daug bendravę ir tikisi pažintį sutvirtinti Kaune.

„Maalikas yra porą metų jaunesnis. Jei ir esame susidūrę aikštelėje, jo gerai nepažįstu. Nesame draugai, bet turime tą patį agentą ir, manau, greitai rasime bendrą kalbą tiek aikštėje, tiek už jos ribų“, – neabejojo ketverius metus NBA žaidęs gynėjas.

Andersonui iššūkiai nėra svetimi. Žaisti krepšinį jis pradėjo Junction City miestelyje, turinčiame vos 700 gyventojų. Nepaisant to Andersonas buvo pastebėtas Oklahomos universiteto skautų ir puikiai įsiliejo į NCAA komandą.

Jau pirmosiose NCAA rungtynėse jis pelnė 29 taškus, o iš viso per 3 metus jis pasiekė 17,9 taško per rungtynes vidurkį. Tai antras geriausias rezultatas visoje Oklahomos universiteto istorijoje.

2010 m. NBA naujokų biržoje Andersoną 20 numeriu į savo gretas pašaukė San Antonijaus „Spurs“ komanda. Ten jis praleido pustrečių metų, o 2012-2013 m. sezoną užbaigė Hjustono „Rockets“ komandoje.

Praėjusiais metais Andersonas prisijungė prie Filadelfijos „76ers“ ir netruko įrodyti savo vertės. Gan greitai jis išsikovojo vietą startiniame penkete ir sužaidė savo geriausią sezoną karjeroje.

„Praėjęs sezonas man buvo tikrai geras, bet aš esu pasiruošęs priimti naują iššūkį. Europoje yra žaidžiamas kiek kitoks, tačiau geras krepšinis. Todėl tikiuosi, kad tai man padės dar labiau tobulėti ir tapti dar geresniu krepšininku“, – sakė Andersonas.

Pokalbio metu jis taip pat pasiteiravo, kiek gerbėjų susirenka stebėti rungtynes į „Žalgirio“ areną.

„Žinau, kad Europoje krepšinio aistruoliai labai garsiai palaiko savo komandas. Džiugu girdėti, kad „Žalgirio“ arenoje už mus sirgs tiek daug žiūrovų. Man labai patinka žaisti triukšmingoje atmosferoje, kai tave palaiko tūkstančiai krepšiniui neabejingų žmonių. Pažadu jiems, kad atiduosiu visas jėgas ir sieksiu iškovoti kuo daugiau pergalių“, – pokalbį užbaigė naujasis „Žalgirio“ gynėjas Andersonas.

„Žalgirio“ sudėtis:

 

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Maalikas Waynsas (naujiena) 23 185
PG Kasparas Vecvagaras 20 193 
SG Jamesas Andersonas (naujiena) 25 198
SG Tomas Dimša 20 195 
SG Artūras Milaknis 28 195 
SF Edgaras Ulanovas 22 197
SF Siimas Sanderis Vene 23 203 
SF Vytenis Lipkevičius 25 198 
PF Paulius Jankūnas 30 205 
PF Darius Songaila (naujiena) 36 206
C Robertas Javtokas 34 211 
C Artūras Gudaitis 21 208 
C Mindaugas Kupšas 23 215 
Treneris Gintaras Krapikas (naujiena)

Andersono karjeros rungtynės:



Komentarai:

www.krepsinis24.eu

Aprašymas: Unikalus WAP žaidimas krepšinio tema. Užsiregistruok ir pasirink viena iš europos komandų, ir ja tobulink, kelk bendra komandos pajėguma ir kil aukštyn topose, nuolatos vyksta turnyrai Eurolygos Ecup Nba ir kiti. Žaidime yra tikras totalizatorius, su tikrais koficientais, taip pat galima smagiai praleisti laika pokalbiuose, ir dar begalės idomiu dalyku, užsukite ir liksite nepasigailėja ;)
2014-08-07
+18
Atsakyti
PriestStabilo2Heat | NationKa tik grizau is LRyto forumo su dvejopa nuomone. Visu pirma labai skaniai pasijuokiau is rytfaniu komentaru kaip jie jau dabar prideje i kelnes del J.Anderson'o bet veliau skaitant atsirado ir tokiu lavonu kurie eme lyginti Andersona su Leslie ir teigti tai kad Leslie ne tik kad ne prastesnis uz NBA zaidusi Jamesa bet ir tai kad jis niekuo nenusileidzia pastarajam cia buvo kazkas tokio "fuck the logic" Zinoma rytfaniam Leslie geresnis kuris LKL mete po 15 tasku negu Anderson kuris NBA mete po 10 tasku juk cia normalu :DNumesk linka forumo to:Dhttp://bc.lrytas.lt/forumas/viewtopic.ph...Ten reikia uzsiregistruoti, bet verta kad paskaityti visa ta masine isterija bei pasijuokti is atmatu. Smugis konkretus visiems, neveltui cia siandien ir lasara uztilo lyg gaves per snuki:DDD


gryzau is to forumo :D kiek zvengo jie mano kad turi 5 metu kontrakta su jonu valanciunu :D
2014-08-06
-6
Atsakyti
BecauseOfBlackZaidejas atrodo idomus, bus smalsu paziureti kaip jam seksis europoje,sekmes Zalgiriui. cia siek tiek ne i tema , bet zmones... Ar jums neatsibodo lyginti Zalgiri su Rytu po faktiskai kiekviena atraste. Jauciama tokia neapykanta, noras vienas kitam ikasti, apdergti... Tai yra taip slykstu sita internetine kova, kuri visiskai nieko nereiskia. Jus tikkeiksmazodziais plieketes, juk fanaiman atrodo yra krepsinio sirgaliaikurie stipriai palaiko savo komanda.Ir sugeba po pralaimejimo pasveikintipriesininkus, bet toliau skanduotisavo mylimos komandos varda.Tiesiog nustokit, nes siaip ar taipmes po menesio vel busim 1kumstis. #2014 Spain--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Priešprieša tarp šių dviejų komandų didina jų biudžetus. Tas pats sh vyksta tarp grandų Ispanijoje, Graikijoje...
2014-08-06
+2
Atsakyti
Atrodo turim galutine sudėtį:

PG:Wayns, Vecvagars.

SG: Anderson, Milaknis, Dimša.

SF: Lipkevičius, Vene, Ulanovas.

PF: Jankūnas, Songaila.

C: Javtokas, Gudaitis
2014-08-06
Atsakyti
Zaidejas atrodo idomus, bus smalsu paziureti kaip jam seksis europoje,

sekmes Zalgiriui. cia siek tiek ne i tema , bet zmones... Ar jums neatsibodo lyginti Zalgiri su Rytu po faktiskai kiekviena atraste. Jauciama tokia neapykanta, noras vienas kitam ikasti, apdergti... Tai yra taip slykstu sita internetine kova, kuri visiskai nieko nereiskia. Jus tik

keiksmazodziais plieketes, juk fanai

man atrodo yra krepsinio sirgaliai

kurie stipriai palaiko savo komanda.

Ir sugeba po pralaimejimo pasveikinti

priesininkus, bet toliau skanduoti

savo mylimos komandos varda.

Tiesiog nustokit, nes siaip ar taip

mes po menesio vel busim 1

kumstis. #2014 Spain

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-06
+1
Atsakyti
Stabilo2Heat | NationKa tik grizau is LRyto forumo su dvejopa nuomone. Visu pirma labai skaniai pasijuokiau is rytfaniu komentaru kaip jie jau dabar prideje i kelnes del J.Anderson'o bet veliau skaitant atsirado ir tokiu lavonu kurie eme lyginti Andersona su Leslie ir teigti tai kad Leslie ne tik kad ne prastesnis uz NBA zaidusi Jamesa bet ir tai kad jis niekuo nenusileidzia pastarajam cia buvo kazkas tokio "fuck the logic" Zinoma rytfaniam Leslie geresnis kuris LKL mete po 15 tasku negu Anderson kuris NBA mete po 10 tasku juk cia normalu :DNumesk linka forumo to:D


http://bc.lrytas.lt/forumas/viewtopic.ph...

Ten reikia uzsiregistruoti, bet verta kad paskaityti visa ta masine isterija bei pasijuokti is atmatu. Smugis konkretus visiems, neveltui cia siandien ir lasara uztilo lyg gaves per snuki:DDD
2014-08-05
-12
Atsakyti
"Anderson's deal is for just $200,000 annually, which is over $1 million less than Anderson would get from a minimum contract in the NBA based on his tenure."
2014-08-05
+4
Atsakyti
Gera naujiena, dar tegu pasiema Ulanova i Zalgiri o nebeskolina ir bus viskas super...
2014-08-05
-16
Atsakyti
Heat | NationKa tik grizau is LRyto forumo su dvejopa nuomone. Visu pirma labai skaniai pasijuokiau is rytfaniu komentaru kaip jie jau dabar prideje i kelnes del J.Anderson'o bet veliau skaitant atsirado ir tokiu lavonu kurie eme lyginti Andersona su Leslie ir teigti tai kad Leslie ne tik kad ne prastesnis uz NBA zaidusi Jamesa bet ir tai kad jis niekuo nenusileidzia pastarajam cia buvo kazkas tokio "fuck the logic" Zinoma rytfaniam Leslie geresnis kuris LKL mete po 15 tasku negu Anderson kuris NBA mete po 10 tasku juk cia normalu :D


Numesk linka forumo to:D
2014-08-05
+12
Atsakyti
PociusVos perskaičius antraštę šiek tiek nustebau, nes ne taip jau dažnai Kauno komanda prisivilioja solidžiai rungtyniavusius naujokus iš NBA. Bet geriau pagalvojus, vėl einama ta pačia linkme- artėjant naujiems sezonams perkant naujus žaidėjus, kiti krepšininkai, ar senbuviai vis iš naujo turi taikytis prie naujųjų pirkinių, tai kliudo susižaidimui sezono metu, o daugiau ar mažiau susižaidžiama tik jo pabaigoje. Kas ne aklas, tai puikiausiai šitą mato, dėl tokios strategijos ir kyla visos problemos. Taigi, laukia dar vienas prastas sezonas Eurolygoje, nes tik 2-4 aukštesnio lygio žaidėjų geram sezonui tarptautinėje arenoje nepakanka, turbūt kaip ir visada žalfaniai pasitenkins laimėtu LKL finalu (ar bent jau tuo kad į tą finalą pakliuvo) ir po to skęs euforijoje lyg laimėję Eurolygą.. Nieko naujo.


cia yra neprofesonalumas pas daugeli zaideju ir tiek. Po vasaros jie grista ir buna toks vaizdas, kad vienas kito gyvenime nemate nors pries tai kartu prazaide metu metus.. poto ir prasideda atmazkes, visokie aiskinimai, kad dar nesusizaide ir pan. ir jei pastebejai, tai tas "susizaidimas" ateina, kai belieka LKL kovos su rytu, tada jau jie atsigauna, aiskina, kaip viskas nuostabu, nors realiai ten tik formalumai buna, o ne varzybos.

Nereikia tiketi, ka jie sako, nes cia jau ju liga siti aiskinimai, del sito jiem net nepatogu, kai komandoje yra pajegus uzsienietis, nes tikrai durnai atrodo, kai vieni tik plepalais uzsiema, o kiti profesonaliai zaidzia uz Zalgiri
2014-08-05
+12
Atsakyti
AndrasBandei protingai parašyt, bet parašei visišką briedą


Perskaičiau, sudėliojau ir ką? Žinau kad rašau protingai ir moku tai daryti. Tokia strategija, kaip rašiau anksčiau, tikrai nelabai veiksminga. Jei tau akivaizdžiai matomi dalykai yra briedas, tai pats normaliu išsilavinimu nė iš tolo nekvepi. Nematęs kaip tie amerikiečiai žais Europoje, iš karto sakai kad jie puikūs, o tokius ir panašius epitetus reikia nusipelnyti. Dar kažkokį auklėjimą sugebama prikišti, bet ristis žemyn ir eiti prie asmeniškumų net neketinu.
2014-08-05
-7
Atsakyti
ka tik su Anderson'o naujiena per TV3 zinias buvo paskelbta Motiejuno zodziai jog Zalgirio komplektacija tikrai yra baigta :) dabar galit diskutuot jau tvirtai
2014-08-05
+25
Atsakyti
DzekesasČia Žalgirio vienas geriausiu pirkinių, nuo to laiko kai isigijo Weemsa--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


na ir dentmona galima priskirt pire lb geru ir su kaupu pasitesinusiu pirkiniu
2014-08-05
-3
Atsakyti
Koks jis jum SG, jis NBA daugiausiai SF losdavo tai europoj tikrai SF bus. Manyciau dabar gerai butu koki combo guard paimt, kad galetu pg/SG palost kai reikia
2014-08-05
+13
Atsakyti
CizasDabar betruksta tik solidaus SF ir sudetis jau sukomplektuota, kaip manot? Ch.Eyenga galėjo juo but bet jau nugvelbe


o ka juo domejos zalgiris?
2014-08-05
-43
Atsakyti
kaip jauciates rytfaniukai?
2014-08-05
-1
Atsakyti
TakoRyuzakiTakoĮdomu ar Žalgiris atskleis iš kur pas jį pinigai. Juk vis tiek už dyka jis nesikeltų į Europą. Į ukrainietišą lizingą gal jau lenda :PAle kaip rytfaniam parūpo iš kur pas žalgiri pinigai :D Kad kyla nervai rytfaniam, kad kyla, nusiraminkit dar kokia kraujagyslė smegenyse trūks :DAš pastebėjau, kad kai rytas ką nusiperka žalgiriečių sirgaliams nė vienas net neklausia iš kur pinigai, bet tik žalgiriui ką nupirkus iškart išlenda "buhalteriai" susidomėja žalgirio finansais :DSiaip idomu , nes Weemsas irgi panasiai mesdavo tu tasku , o kaina buvo Weemso tikrai gera tuo metu, o sitas gal net geresnis uz Weemsa, tai ir nepigumelis. tad issigydik tu, visur priesus matydamas :D


Nematau priešu, bet ryto fanai pastoviai bamba apie "lizinga".. Kažkodėl žalgirio fanai neprimena jums apie skolas (beje tokio didumo, kad net iš siemens kuriam laikui turėjot kraustytis) o galetumėm. Tad ir patys pabaikit apie tuos lizingus ir priešų nereiks ieškot :)
2014-08-05
+8
Atsakyti
Padariau highlightsus normalesnius truputi, nes pastebejau nelabai yra rast youtube:

https://www.youtube.com/watch?feature=pl...
2014-08-05
+2
Atsakyti
RyuzakiTakoĮdomu ar Žalgiris atskleis iš kur pas jį pinigai. Juk vis tiek už dyka jis nesikeltų į Europą. Į ukrainietišą lizingą gal jau lenda :PAle kaip rytfaniam parūpo iš kur pas žalgiri pinigai :D Kad kyla nervai rytfaniam, kad kyla, nusiraminkit dar kokia kraujagyslė smegenyse trūks :DAš pastebėjau, kad kai rytas ką nusiperka žalgiriečių sirgaliams nė vienas net neklausia iš kur pinigai, bet tik žalgiriui ką nupirkus iškart išlenda "buhalteriai" susidomėja žalgirio finansais :D


Siaip idomu , nes Weemsas irgi panasiai mesdavo tu tasku , o kaina buvo Weemso tikrai gera tuo metu, o sitas gal net geresnis uz Weemsa, tai ir nepigumelis. tad issigydik tu, visur priesus matydamas :D
2014-08-05
+5
Atsakyti
Heat | NationKa tik grizau is LRyto forumo su dvejopa nuomone. Visu pirma labai skaniai pasijuokiau is rytfaniu komentaru kaip jie jau dabar prideje i kelnes del J.Anderson'o bet veliau skaitant atsirado ir tokiu lavonu kurie eme lyginti Andersona su Leslie ir teigti tai kad Leslie ne tik kad ne prastesnis uz NBA zaidusi Jamesa bet ir tai kad jis niekuo nenusileidzia pastarajam cia buvo kazkas tokio "fuck the logic" Zinoma rytfaniam Leslie geresnis kuris LKL mete po 15 tasku negu Anderson kuris NBA mete po 10 tasku juk cia normalu :D


Uzsiciaups visi ryto fanai kaip ir kiekvienais metais, tik po lkl finalo, aisku jaigu jie ten pateks :)
2014-08-05
+9
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.