Adomaitis: apie neraminančią statistiką, JV bei Sabonio duetą ir papildomą galvos skausmą dėl dvyliktuko

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Belgrado (Serbija)
2019-08-11 01:08
Nuotr.: BNS

Bene visas rungtynes priekyje buvusi Lietuvos rinktinė galų gale prieš Serbijos žvaigždyną neatsilaikė ir krito 68:72.

Lietuviai šiame susitikime prarado 16 kamuolių, o po rungtynių vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis teigė, kad jį šis statistikos rodiklis pradeda neraminti.

„Didžiausia problema, kurios nesugebame eliminuoti – klaidų kiekis, kuris po truputį pradeda neraminti. Tą akcentavome prieš rungtynes, bet per kiek daugiau nei minutę padarėme dvi klaidas. Taip pat akcentavome, kad serbai klaidas verčia greitais taškais. Tai tokie paprasti skaičiai, kurie viską parodo. Antroje pusėje padarėme 10 klaidų, jie įmetė 20 taškų“, – po rungtynių sakė Adomaitis.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
18
Atkovoti kamuoliai
6
Dvitaškiai
57%
4/7

„Iki 35 minutės rungtynes gerai kontroliavome tiek gynyboje, tiek puolime. Atsiradus nuovargiui pabaigoje ir serbams padarius žingsnį su agresija mūsų sprendimai buvo blogi. Pasipylė klaidos ir jų lengvi taškai“, – pratęsė strategas.

– Ketvirtojo kėlinio viduryje vietoje Kalniečio įleidote Lekavičių. Ar Kalnietis pasiprašė pats keitimo?
– Paprasčiausiai reikėjo (atlikti keitimą), Kalnietis turėjo problemų. Mes taip pat negalime su juo žaisti 10 minučių iš eilės, turime žiūrėti į dalykus pasiruošime, kad turime duoti atsikvėpti. 

– Dvi ankstyvos pražangos Saboniui ir Valančiūnui. Kiek tai keitė žaidimo planą?
– Planavome daugiau žaisti su JV ir Domu kartu, bet kaip sakė asistentai neišėjo nė 10 minučių. Norėjosi turėti daugiau medžiagos jų žaidimui, bet nieko. Laukiame artėjančių rungtynių.

– Ar per tas 10 minučių galima padaryti kažkokias išvadas, kaip jiems sekėsi?
– Gerai. Turėjome persvaras ir jas neblogai išnaudojome tiek su Domu, tiek su JV. Prie jų taikoma gynyba, nes serbai stengėsi spaustis baudos aikštelėje ir sprendimai buvo neblogi. Trūksta greičio išpildyme ir greitesnių sprendimų, bet tai turi ateiti.

– Bene po kiekvieno švilpuko Domantas turėjo priekaištų teisėjams. Ar tai buvo pagrįsta kritika, ar labiau emocijos?
– Faktas, kad turėjome galimybę atitrūkti trečiajame kėlinyje ir tie švilpukai buvo kaip išvykoje žaidžiant. Bet manau, kad pasiruošime tai yra gerai, nes su tokia agresyvia serbų gynyba susidursime ir pasaulio čempionate. Kanada, Australija, tas pats Senegalas ginasi tokia gynyba. Mums tai yra gerai ir reikia žiūrėti savęs.

– Trečiojo kėlinio viduryje Džordževičius atsisuko į jus, kažką sakė, skėsčiojo rankomis. Ar tai buvo kažkokie priekaištai?
– Ne. Tai buvo situacija dėl į užribį išlėkusio kamuolio. Jis galvojo, kad nuo jų, aš, kad – nuo mūsų. Pasijuokėme ir viskas.

– Domui su Jonu kovojant dėl tų pražangų, šansą gavo Gebenas. Kaip jis atrodė?
– Gerai. Priešininkai turi ūgio baudos aikštelėje, žaidžia dviem dideliais. Mums taip pat reikėjo išsibandyti tą žaidimą dviem dideliais, kai yra Martinas. Manau, kad pasirodė gerai, dirbo maksimaliai, pats prašėsi keitimų. Faktas, kad kažkokių klaidelių buvo, bet apskritai – gerai.

– Kiek sumaišties dėl galutinio dvyliktuko įneša tokia situacija, kai pagrindiniai centrai kovoja su pražangų problema ir reikia dar vieno aukštaūgio?
– Manau, kad tos visos draugiškos rungtynės atsakys į tą klausimą. Tam ir žaidžiame su tokiais priešininkais, kurie daug žaidžia ir turi ūgį po krepšiu. Šiandienos rungtynės parodė, kad to reikia (papildomo aukšto žmogaus).

– Ar į aikštelę išleisti Janavičiaus ir Bendžiaus nebuvo poreikio?
– Labai sunku išrotuoti 13 žaidėjų, kai taip vyksta rungtynės ir turime idėjų, kurias norime įgyvendinti. Trečio ketvirčio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje nesinorėjo mesti tų žaidėjų į ugnį.

– Šį vakarą nežaidė Mačiulis su Seibučiu. Ar Kaune vėl bus pataupyti kažkurie veteranai?
– Žiūrėsime. Per treniruotes įvyksta mikrotraumų ir Mačiulis su Seibučiu turėjo skausmų, nenorime, kad jie įsisenėtų ir norime, kad būtų visi pasiruošę.



Komentarai:

idomucha
eikia Jackos rykavimu..... antra jankunas ir Gabenas manau vyks... kas del seibucio, Janaviciaus, Bendziaus ir kitu neaisku.... dabar matosi tasku badas ir nera, kas imes kai blogai....
2019-08-11
+17
Atsakyti
Adomaitis
sitas buratinas tinkamas nebent vidurineje mokykloje penktoku komandai vadovauti
2019-08-11
-17
Atsakyti
Hahaha
visiškai mires Jankunas surinko net -4 eff, bet zinot ka - jis vaziuos i PČ, nes vieta jau parduota. Mačiulis irgi vaziuoja - nesvarbu kad kiti treti numeriai dvigubai geresni.

Kalnietis galutinai transformavosi i Klaidietį, saule leidzias sparčiai, bet spekit ar užleistu veteranai vieta jaunimui? Taip pat, kaip avino gabalas adomas uzleido vieta po fiasko haha.
2019-08-11
+11
Atsakyti
Kviečіu jus į privаtų seksо klubа - http://trim4.me/CPU
2019-08-11
+14
Atsakyti
Kviečіu jus į privаtų seksо klubа -
2019-08-11
-1
Atsakyti
zdareva
2019-08-11
+13
Atsakyti
Anonimas
Gebenas vietoj Jankuno turetu vaziuoti, bet taip zinoma nebus.. :)
2019-08-11
+15
Atsakyti
djgaffer
Klaidos tikrai neramina.Visada su jom bėdų buvo,bet reik tikėtis,jog su laiku mažės.Adomaitis davė suprast,kad Gebenas greičiausiai bus rinktinėje.Logiškas sprendimas būtų matant,kokios problemos atsiranda,kai pagrindiniai aukštaūgiai išsibauduoja.
2019-08-11
-8
Atsakyti
Vatnikas Artiomas
rýškiai trūko aukštų indelio. gerai kad visus geriausius susirinkom tai jeigu gausim, nebus kalbu kas būtų jeigu būtų. Gerb. Sabonis turbūt kaifuoja nuo darbo LKF, nežinau kaip jūs bet aš jaučiu pakylėjimą Lietuvos krepšinyje. Tiesiog gerėja viskas ant akių.
2019-08-11
-5
Atsakyti
Petras
Dzei Vyyyy , Dzei Vyyyy pz ar jus patys sau nejuokingi??kaimieciai
2019-08-11
+19
Atsakyti
Liudnas vaizdas
Niekada nebuvau iš tų, kurie labai į šuns dienas deda Adomaitį, bet detalės baisios. Bjelica tiesiog gavo mesti laisvą tritaškį be jokių mandrų derinių, tiesiog nieko prie jo nebuvo. Po klaidos puolime, visi spėjo grįžti iš puolimo, kiekybės yra, bet Jokičius visiškai laisvas darė dėjimą. Nu negali būti tokių jomarkų ginyboje...
2019-08-11
-4
Atsakyti
Dainius
Pasigedau kamuolio judejimo, metikams sukuriamu progu ir desperatiski Kalniecio du paskutiniai tritaskiai paskandine rinktine...
2019-08-11
+32
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.