Motiejūnas: „Rinktinėje noriu žaisti, o ne sėdėti ant suolo“

2012-06-09 12:17
Nuotr.:
Donatas Motiejūnas nenori sėdėti ant suolo
Donatas Motiejūnas nenori sėdėti ant suolo
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Neseniai „iškeptas“ Lenkijos čempionas Donatas Motiejūnas apie šį titulą ilgai galvoti neketina ir jau turi nemažai planų.

Kitą sezoną jis ketina praverti NBA duris ir atstovauti Hiustono „Rockets“ komandai, tad artimiausiu metu sieks tvarkyti reikalus su Trevizo „Benetton“ komanda dėl kontrakto išpirkimo.

Tiesa, svarbiausias klausimas susijęs su Lietuvos nacionaline rinktine, kuri labai laukia atvykstant Motiejūno į stovyklą. Ilgą laiką pagrindine kliūtimi buvo įvardijamas kontrakto draudimas, tačiau LKF net ir sutvarkius visus šiuos reikalus Motiejūno rinktinėje dar nėra.

Aiškėja, kad kliūtis buvo ne tik kontrakto apdraudimas. Pats krepšininkas dar nėra priėmęs sprendimo, mat nori rungtyniauti, o ne sėdėti ant suolo.

„Atstovauti savo šaliai yra didžiulė garbė kiekvienam krepšininkui, tačiau mano tikslas yra žaisti. Nenoriu būti tik vienu iš vaikinų, kurie tiesiog sėdi ant suolo“, – savo motyvus JAV žiniasklaidai dėstė Motiejūnas.

Daug abejonių dėl Motiejūno atvykimo kelia ir faktas, kad „Rockets“ komandos vadovai nori puolėją matyti žaidžiantį NBA vasaros lygoje. Pasak Hiustono ekipos generalinio direktoriaus Darylo Morey, toks krepšininko poelgis leistų jam patobulėti daugiausiai.

„Bandau išsiaiškinti, kas vyksta su nacionaline komanda. Jei to padaryti nepavyks, tuomet dalyvausiu vasaros lygoje“, – sakė lietuvis.


Komentarai:

geras
kogero kad po tokiu jo pareiskimu geles ilgam eit na........i!
2012-06-11
-7
Atsakyti
Anonimas
visas video kaip JAV ziniasklaida kalbejosi su Motiejunu http://www.samp.fragai.lt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-06-10
-3
Atsakyti
Praleido gera proga pakelti ne tik savo taciau ir komandos reitingus. Gales NBA sildyti suoliuka ir padavineti ranksluoscius. Ten tikrai daug nezais. 2013 metais matau kaip Donatas vel zaisi Europos komandoje.
2012-06-10
+16
Atsakyti
ilgausko
As is vis nesuprantu kaip galima ant Ilgausko stumt, visa savo karjera garsino Lietuva, na ir kas, kad tai dare nezaisdamas rinktineje.

Butent del Ilgausko Cavs pakviete Andriuskeviciu, nes klubas jau zinojo ko galima tiketis is lietuviu, tas pats ir su kitom komandom, is vis stumdami ant Ilgausko jus tik smukdot Lietuvos krepsini, nes, bijau suklyst, taciau girdejau, kad jis dabar yra NBA scout, kuris manau, jog jei butu gerbiamas rinktineje tikrai galetu koki lietuvi pasiulyt klubui..
2012-06-10
+1
Atsakyti
Anonimas
ilgauskas antroju laipsniu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-06-10
+1
Atsakyti
klp
ha lenkijos lygio zvaigzde tegu varo i nba suolo trint ir ranksluosciu padavinet gal dar i galva kas trinktels kaip reikiant nes nereik galvos sedejimui ant suolo.....balerina.........minuciu uzsimane:D
2012-06-10
+14
Atsakyti
to abc
Matosi, kad rasai purtomas nervu traukuliuko :) tu cia kliedi apie Ilgauska, kad jis nebuvo reikalingas rinktineje, nors istikruju butum apsiseilejes lekes jo paraso prasyti, jei debiutuotu rinktineje :) Big Z buvo labai reikalingas ir pergaliu butu buve puikiu, bet susikloste taip, kaip susikloste.
2012-06-10
-9
Atsakyti
nebejuokinkit
Isterikai nebesvaikit :) Gerai daro jis... jeigu Kemzuros prioritetas komandoje tureti kuo daugiau pencininku, tai tada nera jokio tikslo trenktis i ta rinktines stovykla. Jau praeiti metai parode, kad draugiskose rungtynese kartu su Valanciunu zaide labai gerai, bet Kemzura jo nepaeme. Jam geresnis zaidejas Songaila, kuris tik "Palangos Nagliui" betinkamas. Duodu 100%, kad Europos cempionate ir Valanciunas nebutu zaides, jeigu ne mulziniskas sirgaliu spaudimas ir ispudingai suzaistos dvi draugiskos rungtynes. O galiausiai gavosi taip, kad be patirties rinktineje, jis suzaide bene geriausiai :) Jau tada reikejo jauninti komanda, o ne tempti guma su tais seniai ir neva "patirtim". Valanciunui bepigu varyt sovykla, kai zino, kad gaus daug laiko rinktineje, bet jeigu nebutu garantuotas irgi pasirinktu NBA vasaros stovykla
2012-06-10
-4
Atsakyti
Nori Donatai zaist, o ne sedet, tai kelk subine ir vaziuok i stovykla. Yra zaideju, kurie jau garantuotai bus 12-tuke, bet garantuotu minuciu neturi ne vienas. Parodyk ka sugebi dirbdamas per treniruotes, per draugiskas ir gausi laika aiksteleje. Cia gi ne klubas, kur minutes gali but kontrakte irasytos. Juo labiau, kad pagrindinis konkurentas Songaila, kurio, kaip sakoma, saulele vakarop, ir Jankunas, su kuriuo ir tektu laika dalintis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-06-10
-18
Atsakyti
bee
piktas uz praejusias vasaras ir kelis nesekmingus bandymus prasimusti i rinktine??? jobsikmat... jam 21 metai! nei ypatingai auksto lygio varzybu zaides pakankamai buvo nei ka! tikrai zvaigzde jo,bana! nenori sedet ant suolo tai atvaziuok ir irodyk kad esi vertas zaisti o ne sedeti! iskart matesi kad pasiputelis paskutinis. eik geriau nuo howardo begiot kaip pats issireiskei.. superstar..
2012-06-10
+9
Atsakyti
abc
motiejunas kaip visada savame stiliuje,ir tai ne kiek nestebina.paprasciausiai,jis ne tik kad dabar nereikalingas rinktinei,jo apskritai nereikia nei kitais,nei po keleriu metu,nei po desimties..pasiputelis,ir tiek.pasijaute alla gviazda..taciau,pernelyg daug nori - nenori sedeti rinktineje ant suolelio,taciau,motiejunas dar niekad ir neparode,kad yra stiprus.svystelejo netaikliu tritaskiu,strikinejo aiksteleje,blaskesi,vatir visas vaizdasjam zaidziantuz rinktine.manau,kad jis nereikalingas rinktinei.jokio praradimo.sekmes jam nba,tegul ten parodo,kokia zvaigzde yra,tegul..kemzurai jau dabar reiketu pasakyti,kad mtiejunas laisvas nuo rinktines,tegul tvarko savo reikalus,ir daugiau nieko.as netikiu,kad motiejunas suzibes nba,ten jis taip nepastrikines kaip lenkijoje,ar trevize.savo pozicijoje,jam reikes oj kiek daug dirbti,kad bent kazkiek pavytu nba esancius krepsininkus.antrasis ilgauskas.nei ilgauskas buvo reikalingas rinktinei,nei motiejunas.tad viskas aisku ir galutinai aisku del motiejuno.
2012-06-10
-16
Atsakyti
praeivis
visi nori zaisti, o ne sedeti ant suoliuko ir padavineti ranksluoscius, bet, noredamas zaisti, turi irodyti, kad gali, o kur geriau tai galima padaryti jei ne rinktines stovyklose
2012-06-10
+2
Atsakyti
nu jo
kazkaip nesitikejau tokio atsakymo is jo...parode mat pricipus vaikis kaip reikalas
2012-06-10
+12
Atsakyti
Nu vat prasideda pasiputimas zvaigzde jobana kelia jau cia kazkokius ultimatumus vos ne Donateli mielasis prisimink kur uzaugai, pradejai zaist krepsini kiek tau dave lietuva ir jos treneriai o po to cia kelk kazkokias salygas slykstynė susikisk ta nba i sikna ir nereikia cia mum tokiu zvaigzdziu jobanu tik gadintu atmosfera :I
2012-06-10
-13
Atsakyti
VytskaLoxai komentatoriai jus ka jus suprantat. Jis tiesiog nezais rinktinei kol treniruos sitas nevykelis kemzura ir tiek. Motiejunas ant jo piktas uz praitas vasaras ir siemet nenori su juo vel prasidet.


Dėl ko piktas? tode kad neprieme y galutine sudeti? :D, neperdaug jau nori vaikas? tegul irodo savo verte ir lietuvos rinktinei, o ne tik savo toi lenkijos lygoi ir tegul rodo tai žaidimu o ne kalbom , kad nenori sedet ant suolo... lievai žaisi ir sedėsi, atsiras geresniu..
2012-06-10
+6
Atsakyti
Hmm... Krc net nesuprantu aš šeip ko ta visa federacija taip triedė ir čia dėl jo taip viska dare nera jis jau tas rinktines nei lyderis nei koks komandos jau toks ir stebūklingas žaidėjas, o juolab kaip ir pats yra toks pasikeles ir nežino ko nori... ai nu krc jei nežais nuostolis nedidelis nebijokit..
2012-06-09
Atsakyti
klp
primadona.............
2012-06-09
-23
Atsakyti
Atvirai
Jus nejuokinkit su savo komentarais juokdariai, sakydami jog Donatas daro geda ir panasiai, as nemeluosiu, man labai liudna , jog vienas is 3 musu geriausiu zaideju nepades rinktinej, taciau gerbiu ir suprantu jo sprendima.

Visu pirma, Motiejuno negalima lyginti su Valanciunu, tikriausiai nei vienas 5 saukimu pakviestas NBA naujokas negavo kontrakto is pasaukusios komandos, tiesiog tokiu naujoku verte per didele, kad atsisakytu ju paslaugu net nepabande, ko negalima pasakyt apie 20 numeriu pakviestus sportininkus, juos saukdamos NBA komandos zaidzia loterija - pasiseks ir gaus bent vidutinioka, ar paliks zaideja zaisti D league arba Europoje.

Visu antra, begales komentatoriu cia pasakoja, kad del pinigu cia atsisako, geda ir pan,... Burna uzdarykit ir nekalbekit tokiu nesamoniu! Blemba, jei jus per metus galetumete uzdirbti kad ir 1 miliona litu, taciau turetumete atsisakyti rinktines, 99 % is jusu taip ir padarytu, ypac jeigu tai butu jusu pirmas tokio dydzio uzdarbis, cia galit sakyt Nowitski ir pan. sumoka uz draudimus savo ir pan. taciau ar nepagakvojate, jog Dirkas ir kiti pan. lygio zaidejai jau turi tiek turtu, kad tas puse milijono jiems per skrandi nepasijaus,,,,...
2012-06-09
+1
Atsakyti
TT
Du kart buvo pakviestas ir ismestas, tai siemet, kai dar ir svari priezastis prisedejo pasake Kemzurai kaip tu su manim taip as su tavim.
2012-06-09
+2
Atsakyti
liau liau
nenori sedet rinktinej ant suolo,o nba vistiek sedes asilas,zvaigzde atsirado matai
2012-06-09
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 236

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.