Su lietuviais žaisianti Suomija paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą

2022-07-27 15:51

Per pasiruošimo ciklą Lietuvoje apsilankysianti Suomija paskelbė rinktinės kandidatų išplėstinį sąrašą.

Vyr. treneris Lassi Tuovi į stovyklą sukvietė net 23 krepšininkus, tarp kurių – ir ryškiausia šalies žvaigždė Lauri Markkanenas, NBA atstovaujantis Klivlando „Cavaliers“.

Stovykloje taip pat plušės FIBA Čempionų lygos nugalėtojas, Tenerifės „Lenovo“ atstovas Sasu Salinas, laisvieji agentai Shawnas Huffas ir Petteri Koponenas.

Suomiai Lietuvoje lankysis įsibėgėjus rugpjūčiui. Rugpjūčio 10 dieną Kaune numatytos draugiškos rungtynės su Kazio Maksvyčio auklėtiniais.

Rugpjūčio 11 dieną rinktinės antrąsyk susitiks Vilniuje.

Suomija pasiruošime taip pat sužais su Belgija ir Ukraina, o per atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą langą susitiks su Izraeliu ir Estija.

Europos čempionate jie kovos D grupėje kartu su Čekija, Izraeliu, Lenkija, Nyderlandais ir Serbija.

Suomijos rinktinė kandidatai:

Gynėjai: Sasu Salinas, Petteri Koponenas, Perttu Blomgrenas, Shawnas Hopkinsas, Henri Kantonenas, Severi Kaukiainenas, Miro Little'as, Edonas Maxhuni, Lassi Nikkarinenas, Olivier Nkamhoua, Ilari Seppala.

Puolėjai: Lauri Markkanenas, Maxas Besselinkas, Shawnas Huffas, Mikaelis Jantunenas, Carlas Lindbomas, Juho Nenonenas, Topiasas Palmi, Remu Raitanenas.

Centrai: Alexanderis Madsenas, Hannesas Polla, Luukas Vaara.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

UspasPsichas
Tai Raikoneno nebus?
2022-07-27
+17
Atsakyti
Geras,į sąrašą dar įtrauktas Koponenas.Daugelis turbūt jau jį ir pamiršti spėjo,tačiau kaip matom,jis vis dar reikalingas suomiams.Ir tai galima suprasti,nes nors ir veteranas,karjera eina link pabaigos,tačiau savo tritaškių jis dar gali primėtyti.O ir jauniems žaidėjams bus geras mentorius.
2022-07-27
-2
Atsakyti
prieš tai tokioje padėtyje buvo Rannikko
2022-07-30
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.