„Juventus“ pasiliko Vytautą Šulskį ir ieško dar trijų legionierių

2021-08-04 08:53
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Trečius metus iš eilės Vytautas Šulskis gins Utenos „Juventus“ klubo garbę. 32 metų 198 cm ūgio krepšininkas su Aukštaitijos klubu pasirašė naują vienerių metų sutartį, skelbiama pranešime spaudai.

Praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone puolėjas per vidutiniškai 25 aikštelėje praleistas minutes pelnė po 8,5 taško (56,1 proc. dvitaškių, 32,1 proc. tritaškių, 82,3 proc. baudų.), atkovojo po 3,8 kamuolio, atliko po 2,2 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 9,4 naudingumo balo.

„Vytas yra patyręs žaidėjas, jau daug metų praleidęs mūsų klube, o tos patirties labai reiks sezono pradžioje žaidžiant FIBA Čempionų lygos atrankos rungtynes, – kalbėjo „Juventus“ klubo direktorius Eimantas Skersis. – Kad žino, kaip žaisti svarbias rungtynes, Vytas įrodė ir praėjusį sezoną, kai atkrintamosiose varžybose tik tris kartus surinko vienženklį naudingumo balų skaičių. Be to, Vytas šią vasarą atstovavo mūsų komandai 3x3 turnyre, tad jau nuo sezono pradžios bus tikrai geros sportinės formos.“

Vytautas Šulskis

Vytautas  Šulskis
Pozicija: PF
Amžius: 32
Ūgis: 198 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Šulskiui tai bus jau ketvirtasis sezonas Utenos klube. Puolėjas „Juventus“ marškinėlius taip pat vilkėjo 2016-2017, 2019-2020 ir 2020-2021 metų sezonuose.

„Smagu bus dar vienerius metus praleisti „Juventus“ klube. Džiaugiuosi, kad pavyko susitarti dėl jau ketvirtojo mano sezono šioje komandoje. Be galo laukiu artėjančio sezono bei susitikimo su karštai komandą palaikančiais „Raudonaisiais velniais“, – džiaugėsi Šulskis.

Atstovaujant „Juventus“ komandai Šulskis yra sužaidęs jau 134 oficialias rungtynes bei pelnęs 1366 taškus. Pagal abu šiuos rodiklius krepšininkas Utenos klubo istorijoje užima šeštąsias pozicijas.

Iki pilnos komplektacijos Utenos komandai trūksta dar trijų krepšininkų – dviejų įžaidėjų bei vieno sunkio krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujančio žaidėjo. Visi jie turėtų būti legionieriai.

„Niekada negali spjauti į šulinį, tačiau panašu, jog mūsų darbai lietuvių vasaros rinkoje jau baigėsi, – teigė Skersis. – Mus dominančių žaidėjų iš Lietuvos į pirmą ir ketvirtą pozicijas pasikviesti nepavyko, tad dabar renkamės iš legionierių. Turime numatę kriterijus, žinome, kokių žaidėjų norime, esame atrinkę mus dominančius kandidatus, tad dabar reikia pasiekti susitarimus. Tikimės, kad per 7-10 artimiausių dienų pavyks pasirašyti sutartis.“

„Juventus“ sudėtis:

Utenos „Juventus“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG/SG Martynas Žvirblis 18 188
SG Martynas Gecevičius (naujiena) 33 193
SG/SF Ignas Vaitkus (naujiena) 28 197
SF Gintautas Matulis (naujiena) 34 197
SF/PF Tomas Lekūnas (naujiena) 28 198
PF Vytautas Šulskis (naujiena) 32 198
C/PF Norbertas Giga (naujiena) 26 208
C Rokas Gustys (naujiena) 26 206
C Redas Šukšta 17 209
Treneris Žydrūnas Urbonas
Sutartys
baigėsi:
Bryantas Crawfordas (negrįš), Marius Runkauskas (negrįš), Vytautas Šulskis, Žygimantas Skučas (negrįš), Mindaugas Kupšas, Aurimas Urbonas, Martynas Paliukėnas, Vaidas Čepukaitis, Vaidas Kariniauskas (negrįš)
Domina:  


Komentarai:

Anonimas
vycka maladiec
2021-08-04
Atsakyti
Anonimas
djgaffer Visai neblogai sudėtis žiūrisi,o dar pridėjus legioną,tai komanda vėl bus konkurencinga.Tik va įdomu,kokie tie legionieriai pasitaikys.Reik tikėtis,jog pasimokė iš Rice'o situacijos ir daugiau žiūrės į žaidėjo charakterį,o ne vien į statistiką.Nuo jų pasirinkimo daug priklausys.
2021-08-04
+1
Atsakyti
Anonimas
Čia visi kalba apie Juventus susilpnėjimą, pasižiūrim: PG - dar nėra, pernai buvo tikrai stipri pozicija - Kariniauskas ir Crawford. Tikėtina, kad šioje pozicijoje susilpnės. SG: Vaitkus, Gecevičius - lieka tie patys, tik Vaitkus po traumelės, o Gecevičius metais vyresnis. Išvyksta prastai žaidęs Runkauskas. Pozicijos lygis panašus arba vos silpnesnis. SF: Lekūnas, Matulis - pernai šioje vienas nominalus SF - Matulis, jį dažniausiai keitė per dvi pozicijas žaidęs Vaitkus. Šią poziciją laikyčiau sustiprėjusia PF: Šulskis, legionirius - Šulskis lieka, o vietoje Skučo dar neaišku kas ateis, tikėtina, jog šiek tiek mažiau patirties turintis legionierius. Ši pozicija veikiausiai bus silpnesnė. C: Kupšas, Jucikas/Čepukaitis - Kupšą keičia Gustys, sakyčiau labai panašaus pajėgumo krepšininkai. Vietoj Juciko/Čepukaičio ateina Giga - už Čepukaitį Giga puolime geriau, gynyboj vos vos blogiau. Jei lygintume su sezoną Juventus pradėjusiu Juciku, tai Jucikas už Gigą blogiau. Bet, mano akimis, reikėtų Gigą lyginti su Čepukaičiu, nes būtent Čepukaitis žaidė svarbiausiose sezono kovose. Taigi C poziciją laikyčiau vienodo lygio su praeitais metais arba vos vos susilpnėjusia. Aurimo Urbono, Martyno Paliukėno bei abiejų jaunuolių (Žvirblio ir Šukštos) nevertinu, nes vieni atėjo tik sezono gale traumų spragoms užkamšyti, arba išvis buvo epizodiniai žaidėjai. Apibendrinant: PG - greičiausiai bus susilpnėjusi, bet, kad galutinai nuspręsti, reikia pažiūrėti kokie žaidėjai ateis. SG - panašaus pajėgumo arba vos vos susilpnėjusi. SF - sustiprėjusi. PF - greičiausiai bus susilpnėjusi, bet, kad galutinai nuspręsti, reikia pažiūrėti kokie žaidėjai ateis. C - panašaus pajėgumo arba vos vos susilpnėjusi. Lietkabelis irgi atrodo silpniau, o pvz Pieno žvaigždės ir Neptūnas atrodo, kad stiprės. Galima nuspėti, kad 3-6 komandos (Lietkabelis, Juventus, Pieno žvaigždės, Neptūnas) bus daugmaž panašaus lygio. Juventus ir Lietkabelio susilpnėjimą galima iš dalies pateisinti išaugusiomis žaidėjų kainomis dėl vienuolikto klubo atėjimo į LKL. Lietkabeliui prisideda dar ir neaiškumas dėl FIBA bano, nors vieną ar du žaidėjus iš užsienio ir pasirašė, turbūt tikisi baną dar nusiimti iki sezono pabaigos.
2021-08-04
Atsakyti
Anonimas
juventus siemet labai silpni
2021-08-04
-3
Atsakyti
Anonimas
Po vasaros lygos galės Sirvydžiui sutartį pasiūlyti...
2021-08-04
-4
Atsakyti
kilimas
Šašlykų ir alaus mėgėjas be darbo neliko. Ot ir LKL lygis su tookiais šulskiais :DD
2021-08-04
+10
Atsakyti
Anonimas
Vel su 10 zideju Urbonas pasitiks sezona (Suksta, Zvirblis LKL zidzia kai rezultatas arba +25 arba -25) ir verks kai kurie 2 ar 3 gaus traumas, kad neturi net su kuo pilnai treniruotis ir rotuoja rungtynese su 8 krepsiniankais is kuriu 4 centrai :D Ir taip eile metu, jokiu isvadu nedaroma. Nepamenu sezono, kada Juventuse traumu epidemijos nebutu. O jei dar europinis turnyras nusimato, tai isvis liudna bus, nes padaugejus rungtyniu padauges ir traumu rizika.
2021-08-04
+5
Atsakyti
Anonimas
Mano ir nuomone, kad Utena šiais metais ryškiai bus silpnesnė komanda nei praėjusiais metais. LKL prognozuoju 6 -7 vietą, Čempionų lygos atrankoj kris po pirmų arba antrų varžybų. Įdomu kodėl Rapolo Ivanausko nepirko Urbonas? ar pas jį per maži kiaušai iš perspektyvaus žaidėjo padaryt rimtą krepšininką.
2021-08-04
+7
Atsakyti
Anonimas
Kulvietis galetu bandyti i 4 pozicija kalbinti.
2021-08-04
+3
Atsakyti
Anonimas
Lkl dar pajudes, bet fiba atrankoj nera sansu, net jei ketvirtas ir pirmas butu super atletiski. Bet uz Juventus pinigus atletiski tik begalviai gali iseit.
2021-08-04
+1
Atsakyti
Anonimas
Mires jau tas Sulskis, jokio stabilmo jo zaidime, zodziu pirko, kad tik pirkt lietuvi
2021-08-04
-4
Atsakyti
Anonimas
Juventus šiemet labai prastai.
2021-08-04
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.