Vilniaus meras reiškia palaikymą Gudeliui ir abejoja Guogos indėliu

2017-10-12 16:55
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Mačiulskytė
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Mačiulskytė
  • Vilniaus meras Šimašius reiškia palaikymą Guogos kaltinamam Gudeliui
  • Išsiaiškinta, kad rėmimo sutartis su „MG Baltic“ sudaryta klubą valdant dar seniesiems vadovams
  • Sutarties suma – 150 tūkst. eurų
  • Klubo dalininkai prašys leidimo paviešinti ir Guogos sutartį su „Lietuvos rytu“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovų kabinetuose kilusį gaisrą puolė gesinti Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. 

Miesto vadovas šiandien popiet reaguodamas į klubo prezidento Antano Guogos pareiškimus, nedelsiant sušaukė komandos dalininkų susirinkimą aptarti susidariusią situaciją. Tiesa, susirinkime nebuvo paties Guogos, kuris šiuo metu yra Australijoje.

Jo metu meras Šimašius ir „Lietuvos ryto“ viceprezidentas Linas Kleiza išreiškė palaikymą klubo generaliniam direktoriui Dariui Gudeliui, kuris, anot Guogos, sudarė sutartį su skandalingai pagarsėjusiu koncernu „MG Baltic“.

Dalininkų posėdyje patikslinta, kad rėmimo sutartis su „MG Baltic“ buvo sudaryta dar gegužės 22-ąją. Tai yra tuomet, kai komandai dar vadovavo senoji jos valdžia. Rėmimo suma dvejų metų laikotarpiui – 150 tūkst. eurų. Atskleista ir tai, kad Guoga apie šią sutartį žinojo.

„Šiandien pasirodė informacija, taigi sušaukiau dalininkų susirinkimą. Pabrėžiu, kad tai yra tik pasitarimas, o ne posėdis. Dar iki susitikimo parašiau laišką Guogai, kurio esmė yra paprasta. Jei jis, kaip klubo prezidentas, mato kažką ne taip, tai gal gali tai paaiškinti, nes kol kas tai primena politinį šou, o ne vadovavimą klubui“, – spaudos konferencijoje po susitikimo sakė sostinės meras Šimašius.

„Dalininkų dauguma reiškia pasitikėjimą Dariumi, džiaugiamės klubo veikla. Visa tai neatsispindi aikštelėje, bet klube viskas yra skaidru. Norime, kad Darius liktų klube ir jis liks“, – savivaldybės vadovui antrino Kleiza.

Dar kartą peržiūrėję klubo sudarytas sutartis su rėmėjais ir kitais klubo partneriais, dalininkai nenustatė Gudelio veiksmuose jokių pažeidimų, todėl išreiškė visišką pasitikėjimą, teigiamai įvertino jo jau nuveiktus darbus ir palaiko jį tolimesnėje veikloje.

Maža to, Šimašius spaudos konferencijoje išreiškė nepasitikėjimą pačiu Guoga. Artimiausiu metu bus svarstoma paviešinti ne tik „MG Balic“ rėmimo, bet ir paties Guogos sutartį su klubu.

„Man labai įdomu, kaip Antanui sekasi realizuoti įsipareigojimus, kuriuos jis ne kartą deklaravo. Kol kas neturiu žinių, kad savo įsipareigojimus jis būtų realizavęs“, – sakė Šimašius.



Komentarai:

Labiausiai rankomis trina
Vainauskas, komanda nieko nekainuoja, o laikraštį už dyką reklamuoja, o vargšui pastumdeliui #Shimashiui yra pasakyta bet kokia kaina išskalbti MG triusikus, tuo labiau, kad komandai vadovauja senio statytinis Gudelis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
+6
Atsakyti
Nesuprantu Guogos veiksmu, jeigu kisa politika i kluba jam laikas trauktis! Panaseja i dramini seriala viskas! Manau ir LK dings is ten, jeigu toliau tesis tokios nesamones :)
2017-10-13
+23
Atsakyti
Schmitt Trigger
JD kartu su arturiuku didziausi asilai sitam saite. Facht.
2017-10-13
-17
Atsakyti
to JDvargseli, gaila man taves


gailek saves, padugne
2017-10-13
+12
Atsakyti
vau pakeretas
kokios zveriskos sumos... net ner ko lygint su savivaldybes dotacijomis.. ka ten milionas euru... kai MG Baltic 2 metams duoda 150 milionu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-13
-14
Atsakyti
kad ir koks guoga keistuolis atrodytu,bet mg baltic smarve is tolo nesa.o dar kai ta pacia giesmele gieda viskio dezuciu nesiotoju partija vaizdelis atrodo isvis nykiai..panasu kad tas klubas istiesu mazai kam rupi,visi tik ziuri kaip juo pasinaudoti(interesai skirtingi) todel naturalu kad apie joki atgimima cia ir kalbos negali but,apie lkl finala vilnieciams belieka tik pasvajot
2017-10-13
+5
Atsakyti
Trobotas
Ar tik nebus čia patį Guogą išdūrę šitie veikėjai.. Taip jis "čiudakas" nerealus, bet kai pagalvoji.. Kleiza Europos čempionatą su Mocka žiūrėjo baruose, Šimašius + MG Baltic... m? :)
2017-10-13
-20
Atsakyti
to JD
vargseli, gaila man taves
2017-10-12
-11
Atsakyti
ble tai nebus milijardnio biudzeto ir eurolygos??? whatafak,rytfaniai jau svaigo apie tai o cia bac..
2017-10-12
+34
Atsakyti
La Vash Ball
nera ko myzt i bata, treneriu ir zaideju tai neliecia, jie turi visas salygas zaist ir laimet. del vadybos tai manau jei guoga iseis pasibaigs ir tos nesamones. keistas tipas tas guoga. iki siol buvau neutralus jo atzvilgiu, bet sita situacija absurdiska. pats pinigu klubui neduoda, o tik skolina, is kitu imti irgi neleidzia. arba cia kazkas liko nepasakyta, arba pats guoga s... mala. greiciausiai jis net neplanavo pasilikt ilgam. neva isgelbejo kluba, o dabar skaidruolis bega nuo nesvariu pinigu, tegul sako daugiau jei ka zino arba tegu mina is komandos nebesvaiges.
2017-10-12
+12
Atsakyti
Andre
Oi hebryte susirinkusi. MG mafukas+liberalu kysiu emeju sajungos vadukas+viesuju rysiu aferiuga ir dar pokerio meistras..., nereali situaciaja, kuo tai primena laukinius vakarus sauso istaymo metu :)
2017-10-12
Atsakyti
Swechias
Jus ka, rimtai? Taigi spec padarytas piaras.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-12
-13
Atsakyti
JD
Specialiai suradau vasaros naujiena apie Guogos atejima ir kokie ten buvo bnews rytfaniu debilu komentarai:DDD:

https://www.basketnews.lt/news-110716-an...

2017-06-19 22:52

Artiom

Panasu, kad zalgiris darys viska, kad turetu kuo didesni biudzeta ir principo, ims paskolas, paramas, nes Rytas manau duos kovos, duos aistros, manau turesime zvaigzdyna greitu metu :) (Fredette, Grigonis, Orelikas, D-Mo)

2017-06-19 21:00

arturas97

Zaliu biudzetas 8mln ir tai antras nuo gali eurolygoj, ryto planuojamas apie 4mln, iki zaliu toloka bet visokie kabeliai su neptunais jau bus nebevarzovai

2017-06-19 20:52

arturas97

Tai reiskia kad gali sugrizti seni laikai kai rytas vos ne nuolat zaide eurocup top4 ir finalai budavo atkaklus ir idomus?

:DDDDDDDDDDDD
2017-10-12
-23
Atsakyti
seni tuoj atgal grazins - kad galutinai i dugna nuvarytu komanda :D
2017-10-12
+1
Atsakyti
esme
kai near pergaliu , reikia skandalu
2017-10-12
-1
Atsakyti
UKVGuogai realybės šou nepaėjo. Jeigu klube neliktų tokio nežinia ko viešaisiais ryšiais siekiančio veikėjo nuo to rytui bus tik geriau.


Nejuokink. Cia tik tesinys galutinio kracho.
2017-10-12
-8
Atsakyti
UKV
Guogai realybės šou nepaėjo. Jeigu klube neliktų tokio nežinia ko viešaisiais ryšiais siekiančio veikėjo nuo to rytui bus tik geriau.
2017-10-12
+11
Atsakyti
Rytfaniai vis dar daro jokes iš Romkos Žalgiryje... Straubliasnukiai, slėpkitės po lapais. Man 54 metai ir aš kaunietis bet visada norėjau, Kad Sostinėj vėl atgimtų "Statyba", bet atrodo, kad su šifa kompanija nieko nebus. Jokios konkurencijos Žalgiriui. Vargšai vilniokai. Juma tik negyvą Vilniaus Žalgirį lieka paalaikyti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-12
+11
Atsakyti
Teisus
Antanas Guoga yra visiškai teisus, kad sutartis su korupciniu koncernu MG baltic yra kenkimas ir visiškai kenksmingas klubui ir Šimašius to dalis korupcinio nusikaltimo.
2017-10-12
-5
Atsakyti
ka
visi jie geri. dabar paaiskes greitu laiku, kad guoga nei vieno euro neikiso. tik liezuviu mala. visi vienodi kai pradeda eit kalba apie pinigus.
2017-10-12
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.