Mačiulis: „Atvažiavome su dideliu noru kažką įrodyti“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Donguano (Kinija)
2019-09-04 17:09
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Jonas Mačiulis per savo karjerą nacionalinėje rinktinėje matė visokių situacijų ir įvairių trenerių. Nuo Ramūno Butauto ir Kęstučio Kemzūros iki Jono Kazlausko ir Dainiaus Adomaičio. Nuo triumfo akimirkų laimėjus medalius iki skaudžių pralaimėjimų, užkirtusių kelius toliau.

Jis buvo 2016 m. olimpinėse žaidynėse, kurios baigėsi triuškinama nesėkme Australijai ketvirtfinalyje (64:90) ir 2017 m. Europos čempionate kur kelionė nutrūko ašttuntfinalyje 64:77 nusileidus Graikijai.

Tokie du finišai, tikina vienas labiausiai patyrusių rinktinės narių, kaip reikiant užgavo komandos ambicijas.

Jonas Mačiulis

Jonas  Mačiulis
Komanda: Lietuvos rinktinė
Pozicija: SF
Amžius: 34
Ūgis: 200 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Visi atvažiavome susikaupę ir yra tas noras po kelių nesėkmingų metų. Atvažiavome su dideliu noru kažką vėl įrodyti, bet ne kaip individai, o kaip komanda. Tas labiausiai džiugina. Ir jeigu taip ir toliau, manau, kad galime kažką ir nuveikti“, – po trečiadienio vakarinės treniruotės kalbėjo Mačiulis.

Nuo 2007 metų jis tik vieną vasarą nebuvo su rinktine – 2011 m. Europos čempionate, kai gydėsi kelio traumą.

Visomis kitomis vasaromis Mačiulis vilkosi žalius marškinėlius ir dabar yra daugiausiai rungtynių (85) sužaidęs krepšininkas tarp šių metų rinktinės atstovų.

Tai, ką jis pamatė į rinktinę šią vasarą, kiek skiriasi nuo to, ką matydavo kelias paskutines vasaras.

„Gal po medalių atvažiuodavome į kitus čempionatus labiau atsipalaidavę, – sakė Mačiulis. – Gal labiau atsipalaidavimas, o ne noras pasirodyti aukščiau kitų ar žaisti dėl kontraktų. Lietuvos rinktinėje to niekada nebūdavo. Gal toks labiau atsipalaidavimas. 

2016 m. buvo nelabai sėkmingi švelniai tariant, 2017 metai irgi tokie… Dabar atvažiavome visi susikaupę ir darome savo darbą, kas kam paskirta.“

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo dviem įtikinamais laimėjimais, iškovodama pergales vidutine 38,5 taško persvara, o tokie rezultatai, anot Mačiulio, yra susikaupimo rezultatas.

Visgi svarbiausias testas laukia ketvirtadienį, kai bus kovojama su Australijos rinktine. Šią dvikovą laimėsianti komanda ne tik užims pirmąją vietą H grupėje, bet ir į kitą grupę atsineš maksimalų pergalių skaičių.

„Kovojame dėl tikrai vertingos pergalės ne tik kad būtume pirmi grupėje, bet ir ta pergalė suteiktų pranašumo kitoje grupėje. Tai – pagrindinis akcentas. Tada – taktika, kurią pasikartojome šiandien ir bandysime ryt išpildyti“, – sakė Mačiulis.



Komentarai:

Jonas
senas kaimo japas, jau laikas suprast paciam kad naudos nulis liko tik mediniai bairiai ir pastovi debiliska sypsena
2019-09-05
+4
Atsakyti
jo
kai nemoka zaisti ,tai tokie aiksteleje daugiausia kovoja su savais .
2019-09-05
-22
Atsakyti
Antanas
tai ryt ir parodysit juoda porno
2019-09-04
+1
Atsakyti
58-108
\'\'atsipalaidavo\'\'. tikiuosi jonukas neatsipalaiduos pries australus taip pat, juk galingieji kanadieciai jau krito po kojomis :))
2019-09-04
+8
Atsakyti
Fpiz-2
Atsipalaidavimas olimpiadoj?... Kazlauskas minejo, kad prastai apskaiciuotas fizinis pasiruosimas, suprask - per anksti pasiekus auksta fizine forma (ko reikejo norint praeiti sunkia grupe, paliekant uz borto seimininkus brazilus , atletiskuosius nigeriecius ir nustumt argentiniecius i 4 vieta valstijoms) ,veliau seka smukimas (to paties bijau ir dabar, antra vertus turim lygiaverte sudeti ir gerai rotuojam gan). Dar girdejau paaiskinima, kad privalgyta pietu Amerikos virtuves maisto, prie kurio lietuviu organizmai nera prate. Bet "atsipalaidave" ? Rimtai? Apdejes brazus, Nigerija ir Argentina tu staiga pradedi prapi*inet po ~40 tasku nuo kiekvieno varzovo ir cia tipo atsipalaidavimas...Olimpiadoj ! atsipalaidavimas... Nu ne...cia buvo anomalija kazkokia ir toks paaiskinimas, kaip "atsipalaidavimas" manes kazkaip neitikina...
2019-09-04
-14
Atsakyti
Karteris
Tokie kaip Maciulis Seibutis ir Jankunas turetu baigt karjera po 2020 olimpiniu jeigu Lietuva ten pateks
2019-09-04
-4
Atsakyti
che
Brazdeikis kitais metais jau pakeis Mačiulį.
2019-09-04
-15
Atsakyti
Kl
Jonai, neskriausk Luko :)
2019-09-04
+29
Atsakyti
Piktas
Lekavičiu aprėkavo kai 5 pražanga gavo prieš kanada.. senas vilkas nesitramdo aromaičiui dar i snuki duos
2019-09-04
-4
Atsakyti
djgaffer
Patyręs vilkas Mačiulis.Net ir po traumos vis dar reikalingas rinktinei ir rodo puikų žaidimą.Kovingumas niekur nedingęs,gynyboje taip pat atstovi.Tikras pavyzdys jaunimui.
2019-09-04
+11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.