Jankūnas: „Jei matysime, kad yra menkiausia galimybė kažkur patekti, tada bus daromi veiksmai“

2022-12-27 13:43

Kauno „Žalgiris“ imsis papildomų sprendimų, jeigu komandai atsivers realios galimybės žengti tolyn Eurolygoje.

Nuotr.:

Šią vasarą Kauno „Žalgirio“ klubo administracijos gretas papildęs Paulius Jankūnas jau spėjo priprasti prie naujos gyvenimo rutinos, padėjus tašką profesionalaus krepšininko karjeroje.

Buvęs ilgametis „Žalgirio“ komandos kapitonas apsilankė „Žalgiris TV“ studijoje bei apie savo pirmąjį pusmetį naujose pareigose ir komandos žaidimą mintimis dalijosi pirmoje tinklalaidės #ŽalgirisOnAir dalyje.

Antroje tik „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams skirtoje pokalbio dalyje buvęs krepšininkas atsakė į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Pozicija: PF, C
Amžius: 38
Ūgis: 205 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Iš tiesų jau praėjo nemažai laiko, – apie kojų apšilimą „Žalgirio“ biure kalbėjo Jankūnas. – Labai gerai jaučiuosi, labai viskas patinka. Vaikštau dažnai su švarkais, ko anksčiau neteko taip dažnai daryti. Tikrai patinka užsidėti švarką, tada reikia būti pasitempusiam.

Kaip bebūtų, esu patenkintas darbu administracijoje, visi stengiasi padėti. Turime ir paskaitas, mokausi tų dalykų, kurie nėra susiję su sporto puse. Tikrai labai smagu ir stengiuosi sugerti, kaip įmanoma daugiau informacijos.“

Dešiniąja Pauliaus Motiejūno ranka tapęs Jankūnas yra aktyviai įsitraukęs į kasdieninį komandos gyvenimą – dalyvauja treniruotėse, keliauja kartu su žalgiriečiais į išvykos rungtynes bei stebi Kaune vykstančius susitikimus. Tiesa, buvęs krepšininkas nesistengia dirbtinai įlįsti į komandos rūbinės gyvenimą, kurio neatsiejama dalis neseniai dar buvo pats.

„Tikrai nesistengiu parodyti rūbinėje, kad ateina žmogus „iš viršaus“ ir dabar klausykitės manęs. Mano ne toks būdas. Patirties turiu visokios. Žinau, kaip bendrauti su žaidėjais, su treneriais. Dalyvauju kasdieniniame komandos procese – kelionėse, treniruotėse. Rūbinėje galbūt ir rečiau tenka pabūti, bet iš ten manęs tikrai niekas neveja lauk.

Be abejo, tas mano bendravimas yra didžiausias su buvusiais komandos draugais, tačiau neturiu jokių problemų bendrauti su jaunimu ir legionieriais. Manau, kad tas bendravimas yra toks, koks jis ir turi būti, o jo dirbtinai sukelti nereikia“, – aiškino Pankūnas.

Pradėjęs darbus klubo administracijoje Jankūnas su kitais kolegomis džiaugiasi pozityviu žalgiriečių startu Eurolygoje – komanda jau dar nepasibaigus pirmajam reguliariojo sezono ratui yra iškovojusi tiek pat pergalių, kiek per visą praėjusį sezoną.

Tiesa, puikiai Eurolygos turnyro pajėgumą suvokiantis Jankūnas labiausiai džiaugiasi, kad iškovotos pergalės leido laisviau pasijausti Kazio Maksvyčio vadovaujamam trenerių štabui.

„Esame ta komanda, kuria esame, – Eurolygoje turime būti geresni už savo varžovą gynyboje, nes puolime nesame talentingiausia komanda, dėl visiems suprantamų priežasčių. Mums reikia gynyboje vienas kitą papildančių žaidėjų, kad gerai jaustumės puolime. Ar tikėjausi tokio pergalių ir pralaimėjimų balanso Eurolygoje? Nežinau, pradžia yra gera, to neslepiame.

Džiaugiamės, kad nuo sezono pradžios pavyko iškovoti keletą pergalių ir tai nuėmė didžiulį spaudimą nuo trenerio, kuris buvo likęs po vasaros ir praėjusio sezono. Manau, kad trenerių štabas truputį atsipalaidavo ir jiems buvo lengviau tobulėti“, – aiškino kaunietis.

„Žalgirio“ arenoje gegužės 19-21 dienomis vyks Eurolygos finalo ketvertas. Jankūno teigimu, klubo vadovybė situaciją vertina realistiškai – „Žalgiris“ nėra favoritas patekti ne tik į finalinį ketvertą, bet ir Eurolygos atkrintamąsias. Tiesa, klubas, anot buvusio žaidėjo, daro viską, kad išspaustų maksimalų rezultatą.

„Suprantame, kad mes nesame favoritai ne tik patekti į finalo ketvertą, bet ir į „Top 8“ etapą. Tai yra be galo sunku, nes visos komandos kaunasi su visomis. Žinome, kad antrame reguliariojo sezono rate didžiosios komandos pradeda gerinti žaidimą. Žinome, kokį pajėgumą tada pasiekia Eurolyga.

Tada toms antro aštuoneto ar lentelės vidurio komandoms pasidaro labai sunku įkąsti aukščiau esantiems klubams ar iškovoti pergalę. Realiai suprantame situaciją. Jeigu matysime, kad yra bent nors menkiausia galimybė kažkur patekti ar iškovoti, tada bus daromi tam tikri veiksmai ir to siekiama. Šiai dienai rinka yra stebima. Tikrai nėra vieno žaidėjo, kurio atėjimas garantuotų vietą finalo ketverte, bet esame gyvi – stebime, žiūrime ir analizuojame“, – aiškino Jankūnas.



Komentarai:

Ta reiskiasi sitas veikejas
netiki komanda,o sneka kokias nesamones!sirgaliai kreditu soldoutus daro ,ositas su motiejum "laukia kol pajaus kazka uzpakaly".
2022-12-28
-18
Atsakyti
bimbom
Tai jau pasistenge su komplektavimu, perpildyta lietuviais, kuriu dalis tegali zaisti karta is penkiu rungtyniu ir dar visiskai unikaliais atvejais, kur turbut nekencia sporto, bet gal tevai vercia zaist? Lukosiunas per vasara visiskai nieko nepakeite zaidime, Birutis yra uz suvokimo ribu, kaip jis isvis gali gauti alga uz krepsnio zaidima, jei net imoniu lygos dvimetriniai turi geresne judejimo motorika..
2022-12-27
-8
Atsakyti
dabar yra galimybė patekti, ir ji kas savaitė mažėja
2022-12-27
+36
Atsakyti
exactly:)
2022-12-27
-6
Atsakyti
Egidijus2
Nera tu skolu ka tu gali zinot negalvok kas buvo per pandemini laikotarpi jau cia tu metu gal viskas sutvarkyta Kokiais dar pinigais taskytis jei buvo Motiejuno sakyta kad vienam zaidejui pastiprint sezono eigoi Rasai nepaklauses Jankuno interviu
2022-12-27
+10
Atsakyti
Dažnai kai kurie pamiršta,kiek daug pinigų Žalgiris prarado per covidą,kai arenos buvo tuščios.Tai tik šiemet ir pavyksta iš tų išpardavimų bilietų pagaliau uždirbti,nors reikės dar ir paskolą grąžinti,kuri buvo būtent paimta per pandeminį laikotarpį.Todėl ir nesinori taškytis pinigais,kai reikia dar grąžinti buvusias skolas.Žiūriu greit žmonės pamiršta kelių metų senumo įvykius ir prašo papildymo,nors dar ne taip senai arena buvo tuščia.Tai galvas pagaliau pakasykit ir prisiminkit,nes kai įlysim į skolas,tai gerų rezultatų teks vėl ilgai laukti.
2022-12-27
+1
Atsakyti
Zalias
tubis kur cia toks visazinis?gal Zakgirio "obscyaka"laikai:)))
2022-12-27
-8
Atsakyti
Vejas23
Koks paprastas pastiprinimas kur tau 15 daugiau paklausyk Jankuno interviu nepagauni minties
2022-12-27
-6
Atsakyti
Jonis
Paulius vis dar bando mokytis, viska sugerti 😄 Kazka panasaus ir pries puse metu pasakojo O ko nesimokinti, jei uz tai bele kokios bapkes eina. Ir po 2 m ta pati filosofuos, su pm varkes suks, savivaldybes bapkes taskys. Juk gi faina.
2022-12-27
-12
Atsakyti
8
Kad ta didesne galimybe jau butu patekti i top8 2 rate ir Namie laimeti kam buvom pralaimeje nereikia laukti tu veiksmu
2022-12-27
+7
Atsakyti
koks dar pastiprinimas kai komandoj 15 zaideju? vasara reikejo galvot kam kontraktus siule, tada dabar 100% turetume papildomas kelias pergales ir kovotume del top8, o nusipirkus gera centra galetume svajot ir apie F4
2022-12-27
-11
Atsakyti
xebra supraskit, kad PM nėra Žiemelis, Gudelis ar koks Vainauskėlis...tt kurie turi babkių ne iš kašės. PM tėra tik sėkmingai prasisukęs, įsisukęs studentas į elitinę komandą ir priėjęs prie lovio. Tai dabar žmogus ir stengias užsikalt babkių( prasiplaut) savo gražiai ateičiai per tą patį Jankūną, Kalnietį ir kitas panašias nusenusias zviozdas. o LT kaimiečiai nesuprantantys kašės ir nelabai žinantys jos taisyklių net ir yra apie 70% areną užpildančio balasto. Kiti kokie 27% yra sponsorių ir fanų vietos. Bei kokie 3 % procentai , tokie kaip aš ar jūs, kur šarinat ir parinatės dėl Eurolygos:) , bet mes nesam didelis svoris PM, todėl kol yra ir bus kaimiečių tuntai su selfėm, darantys sold out- us, PM investuot į naudingus komandai žaidėjus neplanuos:)
2022-12-27
-10
Atsakyti
Pozityvu
2 ratui reikia papildymo sausio men manau butu neblogu variantu
2022-12-27
+1
Atsakyti
Pozityvu
Jankunas daugiau prasivere uzmines misle del papildymo Kad stebi rinka pozityvu Žalgiris turi patekti i 8 kam dar laukti ko aisku jei yra geru variantu Rinkoje
2022-12-27
-4
Atsakyti
Blyn
fantazuotojas , ir tiek
2022-12-27
-21
Atsakyti
Gizmo
paulius stengiasi viska sugert,tai gal noretu sugert mano smūgį desine i kepenis ir triuskinanti kaire i straublį.
2022-12-27
-15
Atsakyti
Niekas jam niekur nesigauna, net ir negali
2022-12-27
-8
Atsakyti
baisu, kai toks naujas vadovas priima ir išsako demotyvuojancius sprendimus, naujai atejes SAKO- mes manome kad zalgiris nepateks i top8, tai nereik ir pastiprinino- tai del ko zaisti??? del vienu kitu graziu rungtyniu, TIKSLAS visu komandu turi buti top8, o ne pasizaisti...o gal uztenka arenos sold out😀😀😀👍👍👍👍toks mentalitetas ir supratimas, pasakoti kaip jauciasi su svarku👍👍🙂😀
2022-12-27
+24
Atsakyti
Anonimas
O jus galvojat,kad tuos pinigus kazkur renka i taupykle,gal pajamos is bilietu dar pries sezona itraukta i biudzeta,tai ten ne kazkiek laisvu pinigu ir lieka
2022-12-27
+3
Atsakyti
Anonimas
Su tokia taktika zalgiris niekada nieko nelaimes kai komandoje turi buti ne daugiau negu 3 juodaodziai ir geriau visiskai zioplas ar nusenes- pensijinio amziaus lietuvis negu uzsienietis
2022-12-27
-5
Atsakyti
Gizmo
tai Žalgiryje tik keturi uzsienieciai.O paziurek barsos sudeti, tenai aplamai du ar trys ispanai ir tai tik vienas tezaidzia, kiti tik del vaizdo.
2022-12-27
+7
Atsakyti
Steponas
pasvajok pauliau
2022-12-27
-8
Atsakyti
Anonimas
motiejaus buvo paklausta ar pilna arena pildo nors truputi komandos biudziuta motiejus atsake ne tai neduoda apciopemu vaisiu tad jūs viska ka darot tik is biudzeto stengetes prasukti saibu kaip ir su tavo paskutiniu kontraktu graziai su motiejum per puse šaibas pasidalinot vagys supisti
2022-12-27
-18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.