Savojo šanso tykantis Hartensteinas dvikovos su Lietuva nesureikšmina

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ iš Tel Avivo (Izraelis)
2017-09-06 08:37
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Jam tai buvo dar vienos rungtynės praleistos ant atsarginių suolelio. Isaiah Hartensteinas antradienio vakarą iš šalies stebėjo, kaip jo komandos draugas Dennisas Schroderis veda Vokietijos rinktinę į trečiąją pergalę prieš Italiją. Nedaug kas to tikėjosi, tačiau šiandien juodai balti su Lietuvos rinktine kausis dėl pirmosios vietos B grupėje.

„Mes visada pasitikėjome savo jėgomis“, – Lietuvos žurnalistams Tel Avive rėžė Hartensteinas, tarsi sakydamas, kad vokiečių išsišokimas neturėtų būti staigmena.

Chriso Flemingo kariauna nukovė Ukrainą (75:63), Gruziją (67:57) bei Italiją (61:55), nusileisdama tik grupės šeimininkams Izraelio krepšininkams (80:82).

Dar sėkmingiau Vokietija atrodo pažvelgus į jos pasiekimus gynyboje. Vidutiniškai per rungtynes savo varžovams ši komanda leidžia įmesti tik po 64,3 taško.

„Manau, kad tai remiasi į psichologiją. Vokietija visada pasižymėjo, kad gynyba yra mūsų psichologijoje. Dabar mūsų žaidime matome ir daugiau talento puolime, taip pat ir aukštaūgių grandyje su Danieliu Theisu.

Mums kiekvienos rungtynėse pavyksta vis geriau, o dabar kišenėje jau turime bilietą į Stambulą. Šiandien vėlgi žaidėme pasitikėdami savo jėgomis, kūrėmės geras progas, taigi nuveikėme gerą darbą.  Galbūt iškart susibūrę žaidėme prasčiau, kai trūko Theiso, bet dabar matome, kad viskas gerai“, – pasidžiaugė devyniolikmetis puolėjas.

Hartensteino indėlis į šią Vokietijos sėkmę iki šiol sužaistose rungtynėse buvo minimalus. Kauno „Žalgiriui“ priklausantis vokietis ant parketo žengė tik dvejose iš ketverių rungtynių, ant parketo vidutiniškai praleisdamas po 10 minučių. Per šį laiką puolėjas pelnė po 3,5 taško, sugriebė po 3,5 taško bei rinko po 5 naudingumo balus.

Tiesa, dėl kuklaus asmeninio vaidmens vokietis teigia nesikremtantis. Jam šie metai rinktinėje dar tik debiutiniai.

„Viskas gerai, išnaudoju galimybes, kurias turiu. Pavyzdžiui, tokia buvo rungtynėse su Gruzija. Darau viską, ko reikalauja treneris – dirbti gynyboje, kovoti dėl kamuolių. Jei reikia pulti, tai ir pulsiu. Tik stengiuosi atiduoti viską komandai“, – mintimis dalijosi Hartensteinas.

Kol kas jis Vokietijos rinktinėje užima tik statisto vaidmenį. Kitaip tariant, vyruko, kuris patirties semiasi iš kiekvienos treniruotės. O Hartensteinas Vokietijos rinktinėje turi, ką stebėti. Danielis Theisas, Johannesas Voigtmannas, Dennisas Schroderis. Tai žaidėjai, kurie solidžiai rungtyniauja Eurolygoje ir NBA, o Hartensteinas išskyrė pastarąjį. Pagrindinę komandos superžvaigždę, tempiančią Vokietiją į pergales.

„Dennisas yra labai geras žmogus, kuris išties rūpinasi komanda. Jis yra kukli asmenybė. Smagu, kad jis su mumis“, – puikiai apie Atlantos „Hawks“ įžaidėją atsiliepė Hartensteinas.

Didesnis vaidmuo Vokietijos rinktinėje šiuo metu jam būtų itin naudingas. Šių metų NBA naujokų biržoje Isaiah buvo pašauktas 43-iuoju šaukimu, o tai – ryškiai žemiau, nei tikėjosi pats 213 cm ūgio krepšininkas.

Jį pakvietė Hjustono „Rockets“ tačiau panašu, kad Teksaso klubas savo planuose bent jau artimiausioje ateityje nelaiko. Nors naujokų biržos pasirodė gandų, kad Hartensteinas stažuosis Plėtojimosi lygoje, kol kas jis teigia apie tai nieko nežinantis. 

„Dėl šio klausimo dar niekas neaišku. Žinoma, kad tai gali būti vienas iš variantų, bet pamatysime. Norėčiau atstovauti Hjustono komandai ir žaisti NBA, bet jei jie mane išsiųs į Plėtojimosi lygą, ką gi, važiuosiu ten. Mano prioritetas – kaip įmanoma tiesesnis kelias į NBA“, – atviravo žaidėjas.

Tačiau kol kas Hartensteinas yra Europos pirmenybių kovų sukūryje ir šiandien jis ir jo kompanija stos į kovą su Lietuvos rinktine. Į kovą kuri lems, kas B grupėje Tel Avive finišuos pirmieji.

Atrodytų, kad ši akistata turėtų būti ypatinga ir pačiam Hartensteinui. Čia jis sutiks du bičiulius iš sezono „Žalgiryje“, Artūrą Milaknį ir Edgarą Ulanovą, o į rungtynes akis nukreipę lietuvių sirgaliai tikrai prisimins Vokietijos talentą.

Tačiau kalbėdamas apie būsimą akistatą, Hartensteinas nemano, kad trečiadienio popietė jam bus kažkuo išskirtinė.

„Lietuva yra labai talentinga ir aukšta komanda. Jie turi gerus aukštaūgius, o puikiai žaidžia ir lengvasis kraštas Mindaugas Kuzminskas. Tai labai gera komanda. Visos rungtynės ypatingos ir prieš visas jas šiek tiek jaudinuosi.

Tačiau kol kas tai nebus pačios svarbiausios rungtynės čempionate, juk kol kas žaisime tik dėl pirmosios vietos grupėje. Turėjome užsitikrinti vietą kitame etape, kas mums yra didelis žingsnis. Taip pat geras pasiekimas būtų ir užimti pirmąją vietą grupėje“, – svarstė Isaiah.



Komentarai:

Na
Tikrai man nekelia susizavejimo jo zaidimas, na bet zemiau rasantiems "ekspertams" noreciau pasakyt jog tas pats Porzingis budamas ~19m( tokio paties amziaus kaip dabar vokietukas ) ispanu acb silpnoj komandoj tikrai nedemonstravo gero zaidimo, sakyciau buvo vidutiniokas. Markanenas yra metais vyresnis ir pries metus tikrai prasciau atrode nei kad dabar. Taip kad siulyciau prikast liezuvi ir palaukt metus ar du. Vat po poros metu jau bus aiskiau kokiam lygyje jis zais. Be to nereiktu pamirst jog Zalgiryje jis buvo gerokai nusodintas, ir norint pradet jaust zaidima ir kazka stabilesnio demosntruot, reik siek tiek laiko
2017-09-06
-2
Atsakyti
...
Nieko is jo nebus, jau 19metu o dar is vis nieko neirode. Va Doncic 18 jau rinktinej siauteja ir klube, Markanen 20m o rinktines lyderis lemiamus metimus meto ir jau kitamet NBA zais. O sitas tai amzinai perspektvus ir liks. Jau praejo jo amzius, turejo rodyt rezultatus. Pas musu filisofoja krepsinio prasta, 21-22m dar laikomi perspektyviais kai uzsieny tokiu metu jau arba tu zvaigzde arba vidutiniokas o ne perspektyvus kaip Milaknis koks iki 29m perspektyvus po to iskart i pensininkus.
2017-09-06
-1
Atsakyti
Sddgh
Cia atmata visiska. Pliusas tik kad aukstas daugiau kaip krepsininkas jis nieko nesugeba silpnas kamuolio nepasivaro desine ranka vokietijoj namie spintoj palikes metimas nera stabilus judesiu po krepsiu nerasta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-06
-2
Atsakyti
Hartensteinas tai čia tas NBA super talentas? Kuris žagins NBA komandas? Žalgirio mokykla

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-06
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.