Sąlygomis Kaune nustebintas Blaževičius – apie ankstesnį „Žalgirio“ pasiūlymą ir incidentą su Jankūnu

2020-06-30 09:39

Kauno „Žalgirio“ išpirktas Marekas Blaževičius apsilankė Nemuno saloje, kur su Lietuvos čempionų ekipa savo ateitį susiejo trejų metų kontraktu. 18-metis per vizitą taip pat apžiūrėjo „Žalgirio“ ekipos sąlygas arenoje ir išmėgino treniruočių salės lankus.

„Įspūdinga, tik tiek galiu pasakyti“, – šypsodamasis komentavo Blaževičius. 

Vilniaus „Ryto“ piramidėje išaugęs talentas sostinę paliko „Žalgiriui“ sumokėjus išpirką. Kauniečiai jaunąjį vidurio puolėją pas save kvietė prieš dvejus metus, tačiau tuomet vilnietis pasirinko tobulėjimą tęsti Vilniuje.

Marek Blaževič

Marek  Blaževič
Komanda: Vilniaus Rytas
Pozicija: C
Amžius: 18
Ūgis: 207 cm
Svoris: 96 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

„Manau, buvau per daug jaunas, turėjau pabaigti mokyklą, nešiau atsakomybę šeimoje, – tuometį apsisprendimą „Žalgiris TV“ komentavo Blaževičius. – Tėvai prašė, kad tvarkingai pabaigčiau mokyklą, tai buvo vienas jų prašymų. Aš tai įvykdžiau ir „Žalgiris“ toliau manimi domėjosi.“ 

Blaževičius atskleidė, jog šį tarpsezonį jau beveik buvo apsisprendęs karjerą perkelti į užsienį, tačiau susitikimas su „Žalgirio“ atstovais jį privertė persigalvoti. Krepšininkas neslėpė, jog labiausiai jį sužavėjo Šarūno Jasikevičiaus atvirumas.

„Įspūdį paliko žmogaus savybės, – sakė Blaževičius. – Visų pirma, atvirumas, tada, kaip jis nerealiai supranta krepšinį, ir trečia, koks jis yra paprastas žmogus. Šalia aikštelės galbūt atrodo baisus, kad rėkia ant visų, bet yra paprastas, nuoširdus žmogus. Man labai patiko jo atvirumas.“

Pastarąjį sezoną savo šansais „Ryte“ pasinaudojęs puolėjas ryškiai išsiskirdavo Lietuvos derbiuose tarp vilniečių ir kauniečių. Įsisukęs į aistrų sūkurį, Blaževičius žaisdavo energingai ir trykšdavo emocijomis. 

Praėjusiais metais per vieną iš susitikimų įvyko incidentas tarp Blaževičiaus ir Pauliaus Jankūno, kuris besigrumdamas dėl kamuolio varžovui alkūne trinktelėjo į kaklą. LKL už tai „Žalgirio“ kapitonui skyrė griežtą įspėjimą.

„Kovojau dėl kamuolio ir gavau alkūnę už tai, kad prieš tai elgiausi gana aštriai, – epizodą prisiminė Blaževičius. – Viskas normalu, žaidybinis epizodas. Manau, su tuo bus viskas gerai. Aš niekada nenusileisiu savo varžovui ir visada paliksiu širdį aikštelėje.“

Su kokiais lūkesčiais Blaževičius atvyksta į Kauną?

„Eurolyga – laiptelis arčiau mano pagrindinio Amerikos tikslo. Man bus lengviau prie to adaptuotis. Visa tai – vienas didelis iššūkis. Subrendau, tikslai išaugo, padidėjo meilė krepšiniui.“



Komentarai:

alen
Birutis tryne suola,o dabar Mareko eile visgi Gebenas bent man atrodo geresnis atsarginis centras.
2020-07-01
+2
Atsakyti
Linkėjimai iš Kauno
gaila perspektyvaus vaikio, kaip parodė praeitis - talentai neišsiugdė žalgiryje pastaruosius keleta metu, tik sužlugdė Valinska, Biruti. tai nėra ta komanda, kurioje jaunimas įgautu patirties ir kiltu aukštyn
2020-06-30
-2
Atsakyti
Jūs
Tik pažiūrėkit kaip plytfaniai save gydo. Tipo Marekas nieko rimto, kažkokį gusti mini kurio niekas nežino ir pan. Jei Marekas toks būtų nesvarbus kaip jus čia bandote pavaizduoti, tai jūs apie jo perėjimą išvis nekalbetumete.
2020-06-30
-5
Atsakyti
Petras
ateitis parodys ar grras sprendimas, kol kas visus jaunikpius žaidėjus per pataruosius 5 metus sunaikino. kad žalgiris geresnė komamda faktas, bet manau padarė klaida, nes tokiam amžiui reik kuo daugiau minučiu, onje suolo
2020-06-30
-20
Atsakyti
Liolek i Bolek
dzien dobre panowie!
2020-06-30
-9
Atsakyti
dadu
o sitas Marek Blazevski sneka Lietuviskai ar tik Lenkiskai?
2020-06-30
-2
Atsakyti
djgaffer
Šaunuolis Marels,suprato,kad geriausia jam bus geriausioj Europos organizacijoje.Siekia savo tikslų palaipsniui ir galvoja apie ateitį.Dar jaunas,bet mąsto kaip subrendęs vyras.Ir patinka,kad visada kovoja,trykšta energija.Tikrai stengsis save parodyti kuo geriau,o nuo to bus taip pat gerai tiek jam,tiek komandai.
2020-06-30
+4
Atsakyti
Biudzetas Mazeja
Jis Nori Weemso Sau Kinijoi zaidzia
2020-06-30
+6
Atsakyti
Lol
Kada weemsas jr. į Žalgirį?
2020-06-30
-8
Atsakyti
Antanas
Stai ka reiskia ilgalaikes nar.kotiku vartojimo pasekmes. Pats matyt net nesupranta i kokia parodija atejo ir kaip db is jo ir jo naujos komandeles ty.ciosis visos eurolygos komandos.
2020-06-30
-10
Atsakyti
As
Prastas pasirinkimas. Zalgiryje turi rodyti rezultata. Nieks ten chaliavai minuciu Eurolygoje nedalins. Kad ir koks talentingas, Blazeviciui tik 19 ir jis neprilygsta EL zaidejams nei jega nei greiciu. Manau jei tikslas NBA, daug geriau losti CL, ir tureti ten solidzia statistika, bei gauti zaidimo praktikos, nei sedet EL varzybose ant suolo. Matem, kas nutiko Delasui ir Hartenstainui Zalgiry, nors abu buvo vieni geriausiu savo metuose.
2020-06-30
-4
Atsakyti
delfi
Vilniaus krepsinio atstovai nujaute Blazeviciaus pasirinkima is zalgirio tiesesnis kelias i aukstumas
2020-06-30
+4
Atsakyti
Wilno
Jei Jasikevicius liks Zalgiryje, tai lenkas gaus tiek psipalki, kad visi kurortai pasibaigs :D
2020-06-30
+3
Atsakyti
Žalgiris
Minusuokit minusuokit raudonkurviai. 😂😂 Vargšeliai agonijoj tai kas beliko tik minusuot iš nevilties. 😂😂 Kai visi jauni talentai bėga net neatsigręždami į wilno parodiją, nes mato kad su kiekviena diena degraduoja vis labiau :)
2020-06-30
Atsakyti
Žalgiris
Wilenskai juokinki esat prieš kelis mėnesius aiškinot, kad Blaževič geriausias jūsų žaidėjas, o dabar su š..u maišot 😂😂 Tai kodėl taip staiga patapo nevykėliu aa? 😂😂
2020-06-30
-1
Atsakyti
Anonimas
Gavau alkune,nes pries tai elgiausi astriai 😃😃 toks jausmas,kad desra jankuno jau rytu.Man tai dapizdi butu tie jankunai,zalgiriai visokie.Eini ir kovoji uz savo kiema.Nesvarbu pries ka.Del to tokie blazevic niekad ir netaps:Siskauskais,ar Macijauskais.
2020-06-30
+5
Atsakyti
PULKOVSKIS
Šaras tepa slides, Žalgiris šūdas.
2020-06-30
+5
Atsakyti
UrBonusas
Jonas Kazlauskas keičia Žalgiri Šarūną Jasikevičių trenerio poste!!!
2020-06-30
-8
Atsakyti
PULKOVSKIS
Butkevičius jau dabar gali žaisti aukštu lygiu starto penkete, o Blaževičius spenys dar tik suolo žaidėjas 18 m. neaišku kas iš jo bus ateityje, be to Ryte Mareko netektis visai nepasijus dėl monstro Gusčio įsigyjimo kaip atsarginis žaidėjas nuo suolo, o kur dar atvyksiantis naujas pagrindinis centras legionierius atletiškas su metimu. Dar RYTUI liko pratesti sutarti su Bendžiumi, įsigyta pagrindinį centra legionieriu, antra PF Masiulį (jei nepavyktu tada atletiška legionierių) ir pagrindinį įžaidėja legionieriu. RYTAS VILNIUS sudėtis: C- pagr. legionierius (atletiškas su metimu), C- Gustys, PF- Bendžius, PF- Masiulis (arba legionieirus), SF- Butkevičius, SF- Radzevičius, SG- Uleckas, SG- Girdžiūnas, SG- Giedraitis, PG- pagr. legionierius (tikras arba combo), PG- Bičkauskis, PG- Marčiulionis. 13- Perlas ? 14- Perlas ? SG- legionierius ? (jei silpnai atrodytu Giedraitis).
2020-06-30
-2
Atsakyti
..
As nesuprantu tos b tribunos isvadina mareka klounu lyg koks zaidejas is oly perejo i pao. Atsigaukit jus jau nebe tie laikai kai rytas galejo kautis su zalgiriu. Dabar su juventusu kovoja kaip lygios komandos tai ka cia kalbet apie zalgiri
2020-06-30
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 63

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.