Lietuvos krepšinio treneriai iškėlė Gedvilo kandidatūrą į LKF prezidento postą

2021-05-14 17:47
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Penktadienį vykusiame išplėstiniame Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTrA) narių vykdomojo komiteto posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl LKTrA kandidato į šiais metais vyksiančius Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimus, rašoma pranešime spaudai.

Kandidatūras galėjo teikti visi 444 Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos nariai. Svarstymui buvo pasiūlytas vienintelis kandidatas – LKTrA prezidentas Vydas Gedvilas.

Atvirame posėdyje, kuriame buvo kviečiami dalyvauti ir pasisakyti visi LKTrA nariai, kalbėjo žinomi krepšinio specialistai – olimpinis čempionas Valdas Chomičius, Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinių treneris Algirdas Milonas, profesorius Rūtenis Paulauskas ir kiti, vienbalsiai pabrėžė, jog šiuo metu geresnio kandidato į Lietuvos krepšinio federacijos prezidentus nei Europos krepšinio čempionas Vydas Gedvilas nėra.

Gausiausia savo nariais Lietuvos krepšinio organizacija – Krepšinio trenerių asociacija, vieningai parėmė jo kandidatūrą į LKF prezidento postą.

Vydas Gedvilas pristatys Lietuvos krepšinio vystymo strategiją bei jos įgyvendinimo komandą kitą savaitę vyksiančios spaudos konferencijos metu, kurią numatyta surengti gegužės mėn. 21 d. Kaune.

61-erių Gedvilas 1997-aisiais, būdamas vyr. treneriu, laimėjo Europos čempionato auksą su Lietuvos moterų rinktine.

Nuo 2004 iki 2016 metų Gedvilas buvo Seimo narys.

Kiek anksčiau buvo paskelbta, jog į LKF prezidento poziciją taip pat kandidatuos Robertas Javtokas.



Komentarai:

Keista
Na ziauru. Negi nera normalaus kandidato?
2021-05-15
-2
Atsakyti
Komon
nu tai krepsinis i 1960\'s gris. well done, well done
2021-05-15
+1
Atsakyti
Anonimas
Vo vo labai reikia seimo nario kuris darbavosi vyktaro darba parcijoj y patom piarejo pas karbauskio kalchoznikus...cia jau butu karves pyrago puosmena. Panasu dar teks sporto fanam palaukti 10-20 metu kol sitie visi seniai iseis i pensija su savo pasenusom svogerinem "paniatkem". Galbut naujoji karta, uzaugusi jau nepriklausomoje valstybeje bus inovatyvesne ir jai rupes krepsinis, o ne kaip gerai atlauzt pinigu sau ir visiems draugeliams.
2021-05-15
Atsakyti
Tadas
jei ten bus gedvilas, tai tas pats kas švinius futbole. yra Javtokas, kol kas geriau nieko nėr.
2021-05-15
-2
Atsakyti
Apakes
Tai krepsiniui nusimato Lietuvos futbolo ateitis, jei toks funkcionierius prades vadovaut. Jokios itakos, nei vietiniam, nei uzsienio fronte.
2021-05-15
-2
Atsakyti
Baisu
nu tai jau persikvalifkuoti gali portalas i futbolnews.lt :D nebeturesim krepsinio jei politikai pudrins galvas. treneriai iskele ar pats vydas? treneriai turi galvas ir nebutu tokios nesMones sugalvoje. macijauska î prezidentus!
2021-05-14
+3
Atsakyti
Vėjas Nupustas
Na jei tokia susitepusi asmenybe kaip Vydas ir plius dar Balciunas tai korupantams galo nera Lietuvoje
2021-05-14
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.