Kauno sporto halė bus rekonstruojama ir taps daugiafunkciniu centru (foto)

2015-09-04 12:07
Nuotr.: Facebook
Nuotr. Facebook

Kitų metų vasarą Kaune prasidės daugiafunkcinio sporto ir laisvalaikio centro „Ažuolynas“ projekto įgyvendinimas.

Vienas svarbiausių projekto planų – Kauno sporto halės rekonstrukcija, paverčiant legendinę krepšinio areną daugiafunkciniu centru.

Rekonstruojamas taip pat bus Dariaus ir Girėno stadionas, išplečiant žiūrovų vietų skaičių iki 20 tūkstančių. Be to, bus statomas naujas lengvosios atletikos maniežas, o taip pat sutvarkyta ir apšviesta teritorija tarp stadionų, halės, Lietuvos sporto universiteto bei pėsčiųjų ir bėgimo takų.

Projektas kainuos apie 40 milijonų eurų. 16 milijonų eurų padengs Europos Sąjungos lėšos, bent 7 milijonus pridės Kauno savivaldybė. Solidžią sumą Vyriausybės sprendimu turėtų skirti ir valstybės investicijų programa.

Ateinančių metų vasarą prasidėsiančius projekto įgyvendinimo darbus tikimasi pabaigti iki 2017 metų.

Nuotr. Facebook

Nuotr. Facebook

Nuotr. Facebook

Nuotr. Facebook



Komentarai:

tnttu bent 10klasiu baiges??Pvz:Petras gauna atlyginima 1000litu,bet is ju mokesciam sumoka 700lt,Jonas gauna 800lt atlyginima,bet mokesciu sumoka 400litu maziau negu petras.Kurisgeriau gyvena ar petras ar Jonas??:))Klaipeda su procentaliai mazesniu biudetu sau gali leisti daugiau-Nes miestas mazesnis.Paskutini karta idiotam atrasneju..Tik visiskas mazarastis gali nesuprasti,kad Klaipeda vienam gyventojui daugiau surenka pajamu negu kaunas..


na tu tikras kaušas :-). dar kartą tokiems kaip tu: KNS biudžetas 253 mln, gyventojų 300 000, santykis ~0.85, KLP biudžetas 138 mln, gyventojų 157 000, santykis ~0,87, tai kur tu čia matai milžiniškus skirtumus??? dar jei pridėsi išskirtinumą, kad tai yra vienintelis LT uostas, kas natūraliai turi generuoti didesnes pajamas, tai jokio gyventojų "turtingumo" nebematau, nes didžiausi pinigai iš miesto yra išpumpuojami, kaip tų įmonių pelnas, o ne paskirstomi gyventojams. apie gyventojų turtingumą geriausiai byloja tai, kad per paskutinius 10 metų Kaune pastatoma tiek pat nuosavų gyvenamųjų namų, kiek VLN+KLP+PNV+SIAUL kartu paėmus. tiek žinių šios dienos evangelijoje :-)
2015-09-05
+3
Atsakyti
Viskas bus gerai
Grazus projektas, ir nera toks brangus, as dirbu Univeristy of Bedfordshire, Lutone, cia universitetas stato biblioteka uz £46mln tai eurais apie 64 mln butu, o cia toki centra padaryt galima uz kur kas mazesnius pinigus. taip kad Lietuvoj dar toli iki UK saibu plovimo lygio.
2015-09-05
+17
Atsakyti
kam tu dideli olimpiniais stadionai??? Lietuvai mazai šalelei? Vilnius zada testi naciionalkes statybas 25 000 attendance minimum, kaunas irgi zada renovuot ir baikt statybas 20 000 attendance. Abu su olimpiniu taku. Ir vistiek bus tušti. Nėra susikalbėjimo visai. Tai tegu Kaunas stato renovuoja DirG nes iš jo fules stadiko nepadarysi, o Vilnius tegu stato nediduka 12-15 000 tikra fules stadika SU UŽDAROMU STOGU , kaip kažkada senai Varanavicius yra kalbejes, tikrai butu daug protingaiu. nes vistiek 25 000 nevaiksios i ta stadika nebent Lietuva-Anglija tarkim rungtnyes bet vistiek abejoju ar Lietuvoj susirinktu tiek, Kaune 20 000 gal nes vidurys Lietuvos iš kitu miestu suvaziuotu. Žodz Vln už ta suma su uždarumu stogu statyt nes mumsšiaurieciams reikia tokiu kad velyva rudeni zaist nrml arba ankstyva pavasari. už tapacia suma ka nacionalkiais skirs 100 mln euru galima 15 000 stadika su uzradormu stogu. Bet ant nacionalkes griauciu turbut nebepastatysi tikro fules stadiko nes perplatus nebent pse griauciu griaut, bet kaip suprantu logiska ant tu paciu statyt nes ten jau daug darbo ideta ir dar geri grauciai. Žodž du olimpiniai stadionai butu.. Nlb racionalu nlb. Gal Klaipeda kada nediduka uždaromu stogu paasistatys.
2015-09-05
+13
Atsakyti
KasAtsitiko
Kazin kas atsitiko kai kuriems, aiskiai pavaizduota stadionas ir kt. sporto objektai, o jiems akropoliai vaidenasi :)
2015-09-04
+16
Atsakyti
doberna va kaip smagu..ir Vilnius tures stadiona uz 100 mln :) nu gal Lietuvoje tikrai futbolas atsigaus ...nes ta 109 vieta..kazkaip...nesiziuri :)


Neisiskaitej, ne stadiona statys o daugiafunkcinį centra, nu akropoli žodziu
2015-09-04
-10
Atsakyti
Jen_Psakihttp://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lie...


Ha ha nacionalinis stadionas bus paverstas i verslo baze, galima sakyt akropolis praples savo ribas uz euro S pinigus. Versluipinigu atsirado sportui ne. Va taip. Kas kam rupi. Mires Vilniaus sportas.
2015-09-04
-5
Atsakyti
AnboSuper :) Jeigu pavyks įgyvendinti, bus geriausia sporto bazė Lietuvoje


Pritariu.
2015-09-04
-6
Atsakyti
Go
Nu butu tikrai super,pagaliau Lietuva turetu padoresni sdadijona.Nes dabar zaidzia ant kilimo kiseniniam stadijone.
2015-09-04
+9
Atsakyti
tnttu bent 10klasiu baiges??Pvz:Petras gauna atlyginima 1000litu,bet is ju mokesciam sumoka 700lt,Jonas gauna 800lt atlyginima,bet mokesciu sumoka 400litu maziau negu petras.Kurisgeriau gyvena ar petras ar Jonas??:))Klaipeda su procentaliai mazesniu biudetu sau gali leisti daugiau-Nes miestas mazesnis.Paskutini karta idiotam atrasneju..Tik visiskas mazarastis gali nesuprasti,kad Klaipeda vienam gyventojui daugiau surenka pajamu negu kaunas..


Taip..jei kas ir idiotas..tai Tu...istraukei tema ne i tema.

TEMA buvo...kieno didesnis BIUDZETAS , o ne kas geriau dabar gyvena....ir Tavo geriausias turbut draugas Kestas sake..kad Klaipedos biudzetas dvigubai didesnis...net skaicius pateike...bet taip suprantu..kad norit but nors kazkuo kieti :)...gerai...sutinku...Jus pagaunat daugiau..zuvies juroje..negu mes Kaune mariose...nu ka padarysi...turit ta jura gamtos dovana...ji siaip ne Jusu nuopelnas...bet paprasciausiai..Jums pasiseke :)..Patenkinti?...ar nori dar kalbet kaip Jus dvigubai geriau...gyvenat? :)...jei taip...pateik nors kokius skaicius....o ne tusciai irodinek..kad Kaune sildymas dvigubai brangesnis...ir vanduo dvigubai...
2015-09-04
Atsakyti
tnt
tu bent 10klasiu baiges??Pvz:Petras gauna atlyginima 1000litu,bet is ju mokesciam sumoka 700lt,Jonas gauna 800lt atlyginima,bet mokesciu sumoka 400litu maziau negu petras.Kuris

geriau gyvena ar petras ar Jonas??:))Klaipeda su procentaliai mazesniu biudetu sau gali leisti daugiau-Nes miestas mazesnis.Paskutini karta idiotam atrasneju..Tik visiskas mazarastis gali nesuprasti,kad Klaipeda vienam gyventojui daugiau surenka pajamu negu kaunas..
2015-09-04
-1
Atsakyti
Jen_Psakihttp://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lie...


na va kaip smagu..ir Vilnius tures stadiona uz 100 mln :) nu gal Lietuvoje tikrai futbolas atsigaus ...nes ta 109 vieta..kazkaip...nesiziuri :)
2015-09-04
+4
Atsakyti
tntKauno runkeliai nelabai gaudosi pajemose..Klaipedos miestas daugiau pinigu turi skaiciuojant pagal vienam gyventojui skiriama mokesti.Kaunas pagal gyventoju skaiciu surenka is ju daugiau pinigu,betKaune brangesnis vanduo,sildymas imonems,ir gyventojams(automatisaki is sito sektoriaus Kaunas gauna is gyventoju daugiau pinigu)Kalipeda is imoniu daugiau surenka mokesciu negu kaunas.


Tu..geriau argumentuok skaiciais nors ka, o ne snekek bele ka is dangaus...prie ko cia vandens kaina..visa laika buvo kalbama apie BIUDZETA...kuri savivaldybe turi didesni... o ne apie mokescius ir kokio velnio skirstai..is kur tie mokesciai suplaukia...?..ar yra skirtumas?..svarbu...galutine suma...Tu bent kazkokia analize darei?..ar vel..is lubu...kaip Tau atrodo
2015-09-04
+1
Atsakyti
geras
tokiam stadione turi atsirast rimta Kauno fules komanda
2015-09-04
+2
Atsakyti
tnt
Kauno runkeliai nelabai gaudosi pajemose..Klaipedos miestas daugiau pinigu turi skaiciuojant pagal vienam gyventojui skiriama mokesti.Kaunas pagal gyventoju skaiciu surenka is ju daugiau pinigu,bet

Kaune brangesnis vanduo,sildymas imonems,ir gyventojams(automatisaki is sito sektoriaus Kaunas gauna is gyventoju daugiau pinigu)Kalipeda is imoniu daugiau surenka mokesciu negu kaunas.
2015-09-04
+2
Atsakyti
woo
Va visa konferencija, viskas realu, tiek premjeras, tiek vidaus ministras uztikrina, 60 proc sumos jau gauta:

http://kaunas.kasvyksta.lt/2015/09/04/vi...

Taip, kad "duskitpavidolei" :D

O visiems normaliems lietuviams - puiku naujiena, toks kompleksas reikalingas salyje.
2015-09-04
-2
Atsakyti
Jonas
esu Kaunietis, bet pirmą kart girdžiu apie tai.. What can I say... Kaune gyventi nuostabu, yeah baby! :)
2015-09-04
-10
Atsakyti
abcde
kazkaip nlb tiketina man viskas. nu jeigu jau viskas is tiesu rimta ir jei viska padarys kas cia parasyta tai sitas meras bus MERU MERAS! :D bet man kazkaip mazai tiketina o neduok dieve jei prades statyt ir neuzbaigs del eur trukumo tai isvis bus be zodziu. jau Vilniuj stovi stadiono griauciai. butu ziauriai smagu ir malonu toki centra turet mieste. eiciau ir eiciau turbut kaip ir visi kaunieciai ir netik :D
2015-09-04
+3
Atsakyti
KunigundaNugriaus halę pastatyts silkių fabrika, Žalgirio arenoj irgi sumontuos Baltijos silkų linija ir galėsit vergaut kauniečiai už 99 eurus per menesi 12h per dieną. Garantuotai niekas to projekto nestatys, kam reikejo už projekta tas jau pinigus pasieme, pasireklamavo, dabar bus sugalvota priezastis delko nestatyt ir viskas tuo pasibaiks. Cia geriausiu atveju. O dar blogesniu gaus ES pinigus prades statyt išvoks milijonus ir paliks griovesius, kaip ir visur yra daroma pas laukinių žmonių. Garantuotai.


na..jei projektas butu Vilniuje...taip..sutinku taip ir butu...Kaune...ka zadejo ta pastate :)
2015-09-04
-1
Atsakyti
Omgka tu cia, snargly, pezi.. Visgi rugsejis jau, mokykloj nereik sede, pieniau? (viskas nurodyta snargliams sunkiai suprantamu terminu- 2015 m. pajamospalyginamosiomis sąlygomis), taigi: Vilnius 203511871 LTL, Kaunas - 138253006 LTL, Klaipeda - 65229525 LTL, tai visgi... kieno biudzetas didesnis, pieniau?


Atrodo..kad mokykla Taves laukia :)

Vilnius 203 511 871

Kaunas 138 253 006

Klaipeda 65 229 525

cia tarpus specialiai sudejau...kad moksleiviai geriau gaudytusi... :)...skaiciai siaip..Tavo :)
2015-09-04
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 51

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.