Aiškus Lietuvos rinktinės šešioliktukas Europos čempionatui

2022-07-15 15:15
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis paskelbė 16 žaidėjų sąrašą, kuris jau nuo liepos 25 d. pradės pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui Vokietijoje ir FIBA 2023 m. pasaulio taurės atrankos langui.

„Sąrašas nėra toks, kokį įsivaizdavau sezono eigoje. Visgi, manau, jog jis neblogas – kai kas atsisakė, kai kas negali dėl traumų, bet pagrindine surinkome neblogą sudėtį“, – mintimis dalijosi Maksvytis.

Šešioliktuke neišvysime „Monaco“ klube rungtyniaujančio Donato Motiejūno. Visgi, esant būtinybei aukštaūgis pasirengęs padėti rinktinei.

Šį sezoną metami tritaškiai

33%
7,5
Pataiko: 7,5
Taiklumas: 32,6%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 11
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Gytis Masiulis

„Turėjau pokalbį su Motiejūnu – jis paprašė praleisti čempionatą dėl asmeninių priežasčių. Jeigu rinktinei to reikės, jeigu kažkas iš mūsų aukštaūgių gaus traumą, jis bus pasiruošęs prisijungti ir padėti“, – situaciją komentavo Maksvytis.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, rinktinėje šią vasarą nežais Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis ir Eimantas Bendžius. Prie šių žaidėjų taip pat jungiasi Tadas Sedekerskis, norintis skirti didesnį dėmesį klubinio sezono pasiruošimui.

„Viena opiausių problemų yra, kas žais ketvirtojoje pozicijoje. Akimirkomis aikštelėje žais mūsų abu aukštaūgiai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis , tačiau bus laiko, kai jie žais po vieną. Šioje pozicijoje nelikus Sedekerskio, į šią vietą labiausiai Mindaugas Kuzminskas ir Gediminas Orelikas. Kaip sakoma – šventa vieta tuščia nebūna, kažkas ją užpildys“, – kalbėjo Maksvytis.

Valančiūnas ir Sabonis prie rinktinės prisijungs rugpjūčio 5-6 dienomis, prabėgus keletai pirmųjų pasirengimo stovyklos dienų. Pagal NBA taisykles, pradinėje stadijoje NBA žaidėjai gali treniruotis tik individualiai, o vėliau sportuoti kartu su rinktine 28 dienas.

Išplėstinis rinktinės sąrašas:

Lukas Lekavičius PG Kauno „Žalgiris“
Kristupas Žemaitis PG „Wolves“
Rokas Jokubaitis PG „Barcelona“ (Ispanija)
Marius Grigonis SG Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija)
Tomas Dimša SG Trevizo „NutriBullet“ (Italija)
Arnas Butkevičius SF Kauno „Žalgiris“
Rokas Giedraitis SG/SF Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija)
Ignas Brazdeikis SF Orlando „Magic“ (NBA)
Eigirdas Žukauskas SF/PF Bursos „Tofaš“ (Turkija)
Mindaugas Kuzminskas SF/PF  
Gytis Masiulis PF Vilniaus „Rytas“
Gediminas Orelikas PF Panevėžio „Lietkabelis“
Domantas Sabonis PF/C Sakramento „Kings“ (NBA)
Jonas Valančiūnas C Naujojo Orleano „Pelicans“ (NBA)
Laurynas Birutis C Kauno „Žalgiris“
Martynas Echodas C Vilniaus „Rytas“

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks 7 kontrolinės rungtynės – rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) ir rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija, rugpjūčio 10 d. (Kaune) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija, rugpjūčio 16 d. (išvykoje) ir rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija, rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).



Komentarai:

Koks tikslas važiuoti Motiejūnui, kaip trečiam centrui? akivaizdu, jog Sabas ir JV dalinsis, jei ne 40min centro pozicijoje, tai 35 tikrai. Motiejūnui svarbiau šiame tarpsezonyje padirbėti individualiai fiziškai ir psichologiškai, nei žaisti po 5 minutes EČ.
2022-07-18
+15
Atsakyti
n u
eigirdas zaisti nemoka ap[soliuciai ,tik paleisti metima-zemas lygis .yra rinktines vertas Arunas Mikalauskas is bundeslygos 2004 cm ugio nunestu du eigirdus is karto.
2022-07-16
+9
Atsakyti
Kurtinaitis: Tu privalai ateiti į rinktinę ir aukotis už dyką. Mes tai darėme nuo 1990 metų. Nors čia neuždirbi pinigų, privalai Lietuvai atiduoti viską, ką gali, nes Lietuva tau davė tai, kas dabar esi“,
2022-07-16
+16
Atsakyti
Na Birutį , Echodą, Masiulį arba Oreliką reikia iš karto atkabinti, o iš gynėjų pats susižeidęs per draugiškas rungtynes atsikabins.
2022-07-16
+13
Atsakyti
Kleiza
Galutinė LT rinktinės sudėtis- C- VALANČIŪNAS, C- SABONIS*, C- BIRUTIS, PF- KUZMINSKAS*, PF- ŽUKAUSKAS, SF- BRAZDEIKIS*, SF- BUTKEVIČIUS*, SG- GRIGONIS, SG- GIEDRAITIS*, PG- JOKŪBAITIS* PG- LEKAVIČIUS, PG- ŽEMAITIS. * žaidėjas gali žaisti keliose pozicijose * combo.
2022-07-16
-16
Atsakyti
Motiejunas maladec
31m jau, pora vasaru dar butu naudingas palakstyt uz rinktine, ir garbingai baigtu karjera, dabar viskas aisku su juo, turbut mieliau uz Kinija palaktytu, zodziu balvonas
2022-07-16
+6
Atsakyti
Anonimas
apė medalius net galvoti neverta geriausiu atveju del 5 arba 6 vietos pakovosim bet cia geriausiu atveju
2022-07-16
+11
Atsakyti
Anonimas
nu kaip gi be dimsos ir eigirdo - keista kad ciZo nera
2022-07-15
+12
Atsakyti
Anonimas
Atsarginiai reikalingi. Galimos traumos.
2022-07-16
-7
Atsakyti
x
Kas sakote kad ims Exotą ar Birutį o ne Masiulį klystate. Masiulis per langą keitė šiuos centrus ir žaidė net lemiamas minutes. tai kodėl jis neturėtų būti tas 10-12 PF - C ?? kai pagrindiniai veikėjai bus Sabonis ir JV. o daugiau tik du klaustukai Žemaitis ar Dimša ir Orelikas ar Žukauskas.
2022-07-15
-6
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
atstovauti rinktinei yra garbe ir pareiga. Bet ziuriu dabar jau netgi atsisako del tokiu priezasciu kaip "noriu geriau pasiryosti klubiniam sezonui" Pries 20 metu net meisivaizduojqmi tokie dalykai butu
2022-07-15
+18
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
kazka painioji, kaip dabar atsimenu pvz kiek macijauskas pries 20 metu tau ceramikoj uzdirbinejo. Visi kiti panasiai. Ivertinys infliacija tai ne tik ne centus bet gal net ir ne maziau nei dabar uzdirbdavo pries 20m. Cia pirma. O antra tai nelabai i tema apie garbe ir pareiga.
2022-07-16
-11
Atsakyti
Štai
Jums visiems ir aišku kas yra Motiejūnas!
2022-07-15
-11
Atsakyti
Imciau
C JV, Sabas PF Kuze, Masiulis, Žukauskas SF Brazdeikis, Butkevičius SG Grigonis, Giedraitis PG Jokubaitis, Lukas, Žemaitis
2022-07-15
+5
Atsakyti
Arvydas
Na kažkur vidury busim su tokia sudėtim,kitais atvejais bus kaip su Bulgarija, tasysimės dugne
2022-07-16
+15
Atsakyti
Obuoliukai
ten tu kur lt ar eu zaidzia jau neskaiciuokit,lieka sabas ir jonas,bus kaip buvo,ateis luka ir sumes viska arba gobertas pastums kamuoli pirstu ant lanko paskutine sekunde,lietuviskas krepsinis uzstriges 20 metu atgal,neisivaizduoju kaip dar laikosi 8 vietoj fiba
2022-07-15
+12
Atsakyti
Arvydas
Čia kalba daugiau apie pernai kai Dončičius vos ne vienas mūsų aikštelėje apžaidė rinktinę.O visai neseniai kažkoks bulgaras būtų apžaides, nesvarbu kad antra sudėtis,bet vienas žaidėjas negali apžaisti rinktinės.Na ir gliausiai Storanskis vos nedvidešimt taškų užmetė vėlgi vos ne vienas.Tai kokia čia rinktinė kad vienas žaidėjas gali visus apžaisti,čia gi RINKTINĖ , 12 žaidėjų
2022-07-16
+5
Atsakyti
A.
100 tukas irgi butu idomu, 16tukas mazokai.
2022-07-15
+3
Atsakyti
Leiskit motiejunui pailseti, zmogus dabar siluteje ilsisi.. Vakar maciau
2022-07-15
+4
Atsakyti
Ne pirmas kartas
Su Motejunu buvo nesenai ganetai podcast ar intervas. Tai del rinktines jis atsake, jai kvies visada pasiruošias ir žaisiu? Dabar matosi jai reiks, nes rolė maža o zviozda nenori antram plane begioti. Nu nebereikalo primadona vadina.
2022-07-15
+12
Atsakyti
kawns
Nesupratau Motiejūno tai negali bet jeigu reikia gali? wtf :D Toks jau pašnekesių princas prieš kameras o kai reikia nėra... Neveltui jo ir nekviesdavo, tikro veido nepaslėpsi.
2022-07-15
+12
Atsakyti
To Piktc
Taip... bet atsisakyti susižaisti su rinktine ir paskui kaip iš kosmoso būt įmestam jeigu prieš pat čempionatą trauma? Jeigu pvz. jau už poros dienų čempionatas, tai tada logiškai lieka Birutį arba Echodą pasilikt, kuri bent visą pasiruošimą kartu su komanda susižaidinėjo ir moka derinius, o ne savarankiškai kosmosus žais, atskirai nuo komandos
2022-07-16
+7
Atsakyti
Anonimas
Nieko gero is to Motiejaus,Gudaitis tai jau antra karta atsisako
2022-07-15
+5
Atsakyti
Dar ne taip senai turėjom bėdų dėl įžaidėjų,jų jau atsirado,tai dabar yra kita bėda-sunkių kraštų trūkumas.Motiejūno atsisakymas labai sujaukia visas kortas,dabar teks dar labiau žaidėjus stumdyti per pozicijas.Sedekerskis galėjo PF pažaisti,bet nutarė kitais reikalais užsiimti.Tai Sabas ars už du,tada teks būtinai dar vieną centrą imti,greičiausiai Birutį.Ir dabar tikrai labai padėtų Ąžuolas Tubelis,kuris tikras PF.Bet ir tas traumą gydosi.Kulboką irgi galėjo imti,bet ir tas ten turi tų traumelių.Tai reikės kažkaip Maksvyčiui suktis iš padėties.
2022-07-15
-2
Atsakyti
x
Motiejunas yra centras ir PF nebežaidžia senai. Sabas sunkaus krašto pozicijoje žais maksimum 10 min. likęs laikas Žukauskas (Orelikas) Kuzminskas, Butkevičius , Masiulis, nėra taip blogai kai pagalvoji.
2022-07-15
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 89

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.