Septyniolikmečiai dėl kelialapio į ketvirtfinalį kausis su Argentina (foto, 3 video, komentarai, statistika)

2012-07-03 20:03

Kaune vykstančiame pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų krepšinio čempionate Lietuvos krepšininkams nepavyko iškovoti antrosios pergalės ir priartėti prie kelialapio į ketvirtfinalį. Pauliaus Juodžio auklėtiniai 78:82 (17:21, 20:17, 14:20, 24:27) nusileido Europos čempionams Kroatijos krepšininkams ir patyrė trečiąją nesėkmę per ketvirtas rungtynes. 

Norėdami iškopti į ketvirtfinalį lietuviai rytoj per paskutines B grupės rungtynes turi bent minimaliu skirtumu įveikti bendraamžius iš Argentinos. Jeigu iki šiol be pergalių žengianti Korėjos komanda per paskutines grupės rungtynes nugalės Kanados krepšininkus, kelią į ketvirtfinalį lietuviams atvertų tik pergalė dviejų arba didesniu taškų skirtumu. 

Mače su kroatais lietuviai pirmavo tik pirmosiomis minutėmis. Vėliau iniciatyvą perėmė ir nedideliu skirtumu priekyje beveik visas rungtynes buvo kroatai. Prasidėjus lemiamam ketvirčiui jie padidino savo pranašumą iki 9 taškų (63:54) ir pergalės iš rankų neišleido. 

Kroatijos rinktinė: Karlo Zgarnecas 20 (19 atk. kam.), Tomislavas Gabričius 18, Marko Arapovičius 13, Domagojus Bosnjakas 11.

Lietuvos rinktinė: Haroldas Saprykinas 23 (6/12 tritaškių), Edvinas Šeškus 14, Lukas Motiejūnas 12, Ernestas Serkevičius 11.

Lemiamos B grupės rungtynės tarp Lietuvos ir Argentinos rinktinių vyks trečiadienį 18.10 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Haroldas Saprykinas (Lietuvos rinktinės gynėjas): „Iš pradžių norėčiau padėkoti komandai. Visi stengėmės iki paskutinių sekundžių. Sunku žaisti visą laiką atsiliekant, stengėmės iškovoti pergalę, bet nepavyko.“

Paulius Juodis (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Susitikome su tikrai stipria komanda, ne veltui ji Europos čempionė. Stebint Kroatijos rinktinės žaidimo įrašus buvo sunku rasti silpną vietą. Karlo Zganecas ir Marko Arapovičius yra labai pajėgūs aukštaūgiai, be to, jie turi ir talentingiausią Europos žaidėją Mario Hezonją. Manau, kad gerai atlikome namų darbus, kaitaliojome gynybos sistemas, norėjome išmušti juos iš vėžių, bet pritrūko jėgų. Vyrų kovingumu esu patenkintas, galiu tik padėkoti jiems už darbą. Rungtynėse su Argentina psichologiniu aspektu mums bus sunkiau. Patys pamenate trijų pratęsimų istoriją. Galiu pažadėti: kiek turėsime jėgų, tiek kausimės. Atiduosime visą širdį.“



Ante Nazoras (Kroatijos rinktinės vyr. treneris): „Noriu pasveikinti savo žaidėjus, nes mums tai buvo sunkios varžybos. Lietuviai žaidė gerai, kaitaliojo gynybos sistemas. Mums reikėjo prisitaikyti prie tokio krepšinio stiliaus. Sveikinu gerai sužaidusią Lietuvos komandą. Kodėl prašiau minutės pertraukėlės iki rungtynių pabaigos likus žaisti 0,1 sekundės? Norėjau, kad auklėtiniai paskutinę ataką baigtų „alley-oop“ dėjimu.“

Ivanas Jukičius (Kroatijos rinktinės žaidėjas): „Tai buvo visiškai kitokios rungtynės nei trys praėję mačai. Jas stebėjo nemažai žiūrovų, todėl jautėme spaudimą ir pradėjome rungtynes nekaip. Jie metė daug tritaškių ir gerai pataikė, tačiau pagerinome gynybą ir užbaigėme darbą.“



Komentarai:

tiesa , bet gera tiesa , giareu tokia tiesa , niaigu kitokia , bukim biedni , bet tiaisyngi , giareu dar gaut , nes no ameryconu gausim + \ - 50 , nes americonai laukia
2012-07-04
+2
Atsakyti
Cha
Parasyta kad Saprykinas gynejas.Ar kas nors matet kad jis gyntusi.Pataiko trajaka ir bega galva iskeles,kol grizta atgal trajaka gauna.
2012-07-04
+1
Atsakyti
Seskau
Seskau, pasitikek savo jegom. zaisk vienas nusibodo man ziuret i tuos kelmus, kurie isauna tik netycia...
2012-07-04
Atsakyti
Sirgalius
Nu bus grupeje ketvirti iseis ant Amerikonu ir AMEN
2012-07-04
+1
Atsakyti
Aistruolis
Nera komandinio zaidimo. Zaidzia ant savo asmenines statistikos. Sesku tiek stumia per reklamas, net ugi parase 194 cm - cha. Seskui is reklamos gavosi snipstas. Zaiskit kaip komanda. Sekmes.
2012-07-04
-4
Atsakyti
xxl
Dar karta parodo kad sioje amziaus grupeje apie 20 vaikinu yra vienodo lygio,uzlosti gali ir vienas ir kitas,tik ne stabiliai!!!
2012-07-03
-8
Atsakyti
Saprykinui tris kart valio. Labai patinka ir Serkevicius. Visokiu gudrybiu zino. Zalali, gerai issimiegokit, ryt reikes taves. Giga, saunuolis, nors vienas piktas :) Smagu PAGALIAU matyti Mykolaicio gera gynyba. Seskau, na, nebuk toks nusimines, pailsek, pasaulis nesugrius, kad ir pralosit. Grabauskai, pailsek, susikaupk ir rytoj taip laikyk kaip su kanada. Jurguti, susikaupk, gerai varai. Motiejunai, gerai mini, greitas esi. Rozukai, Sakini, drasiau, nagliau. Kumeli, susikaupk ir iseis gerai. Sekmes. Palaikom jus.
2012-07-03
+7
Atsakyti
2 anonimmas (senelis?)
"Haroldas Saprykinas molis jis vistiek vienos rungtynes pasiseke"

Tritaskiai su ispanais 4/7, su koreja 2/3

bet ka cia su tokiais gincytis
2012-07-03
-5
Atsakyti
LeBronss
Zaidejas dekoja komandai, treneris dekoja uz darba - cia vadinasi jaunimo komanda... Kalba kaip seniai kokie tai. Kasis pirmoje eileje yra zaidimas. O jei tokiame amziuje jau darbas tai kazkas su treniruociu procesu ir trenerio bei zaideju tarpusavio santykiais ne taip.
2012-07-03
+2
Atsakyti
anonimmas
Haroldas Saprykinas molis jis vistiek vienos rungtynes pasiseke, ta savo maike kilnoja kaip koks su dzius
2012-07-03
-3
Atsakyti
Minde
asdasd

:D prajuokinai,sakai stengiasi taskas i taska??? Ar tu tikrai zlibas,ar tu cia apsimeti tokiu? :D kad jie vos laimi pries tokius balvonus,ka noreti pries ispanus,ir kroatus,cia ir taip aisku buvo,kad gaus,ir ryt gaus nuo argentinos,nes siauraakiai,gaus nuos kanados,ir bus viskas aisku,o jai iseis,tai jau gales gauti pries USA,cia toks ir krepsinis bus jiems.
2012-07-03
-5
Atsakyti
Minde
abc ka tu cia nusisneki talento krepsinyje nera,kresinyje reik tureti charakteri kautis,krepsinis tas pats kai eini i bokso ringa kautis,ir sieki rezultatu,tiesiog paziurek i ju zaidima skuba lekia,meta bet kokius metimus,net paziurek kiek zmoniu kalba apie juos,jai neturi noro kautis,tegul nelosia vapse,nes baisu ziureti i ju zaidima net,Pries kanada gavo cia ziauru yra paziurek kaip jie losia,vapse nepalosia jie,pries siauraakius vos laimejo,tad pries argentina nera sansu cia laimeti,jai nesikaus 40min gali atsisveikinti,+ namuose zaidzia,zodziu geriau ziuresim kaip vyru rinktine los siandien.
2012-07-03
+5
Atsakyti
abc
noro siai rinktinei netruksta,truksta talento.
2012-07-03
Atsakyti
abc
si lietuvaiciu rinktine nera pajegi kautis del medaliu,daug ko truksta.nro netruksta,truksta talento.manau,kad 16-eciai su 20-eciais tikrai gales pakovoti del apdovanojimu.
2012-07-03
-1
Atsakyti
sita rinktine prasta visai o seskus tai patyliu is tiek straipsniu apie ji galvojau kad jau nerealus zaidejas is jo auga bet pasirodo ne
2012-07-03
-2
Atsakyti
sekmadieni teko stebet gyvai, tai pas dali grajoku rankos medines, neskaitant keliu gyneju kamuolio valdymas pas daugeli isvis nera lavintas, aukstesni zmones visiski drapokai, nors ir kudi, bet vos kruta, kamuoli meta kaip karsta bulve.. klaidu, nesamoningu sprendimu galybe, komandinio krepsinio praktiskai nera, nebent jei komandiniu krepsiniu kazkas vadinat ta laiko gaisinima, kai be jokios idejos vieni kitiems pasuojas kamuoli ir paskutinis meta.

Tikrai, kad nesistebeciau, jei cia butu surinkti uz teveliu pinigus, arba kitu atveju klausimas: ka isvis moko musu krepsinio mokyklose?
2012-07-03
+7
Atsakyti
traskis
*gera
2012-07-03
-3
Atsakyti
traskis
Gal si komanda ir yra geriau taciau ziurint is sono neatrodo kad jie is viso kokiu deriniu daro, zaidzia individualiai, meta tritaskius nes nezino ka daugiau daryt, jei neisena prasiverzt. Zodziu reikia kazka keisti, nes galime net is grupes neiset.
2012-07-03
+6
Atsakyti
to leiberis
zodziu esi matau pavyduolis, nevykelis lochas, kiaune.
2012-07-03
-2
Atsakyti
aršusis Rytfanis
Lodarių komanda! Invalidai nedadaryti su savo legendine gynyba, su savo kiekvienose rungtynėse pramestu milijonu kamuolių iš po krepšio! Liko vienos rungtynės šitiem grėbliarankiam ir tikiuos daugiau šitų rožų nepamatysim!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-03
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 30

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.