Nesulaikomą Ulanovą gyręs Cavanaugh: „Esame laimingi, kad pergalių serija tęsiasi“

Giorgos Kyriakidis
BasketNews žurnalistas iš Atėnų (Graikija)
2022-03-02 00:22

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą OAKA arenoje surengė puolimo benefisą. Kauniečiai surinko 96 taškus, iš žaidimo metė pavydėtinu 54 procentų taiklumu, o tokie skaičiai buvo svariausias argumentas prieš Atėnų „Panathinaikos“ klubą (96:83).

Tai buvo jau trečioji Kauno ekipos pergalė paeiliui Eurolygoje. Tokios pergalių serijos Jure Zdovco auklėtiniai šį sezoną dar neturėjo ir padarė dar vieną dalyką, ko iki šiol nebuvo pavykę – pakilo iš turnyrinės lentelės dugno.

Vienas pagrindinių pergalės kalvių buvo Tyleris Cavanaugh. Amerikietis šiandien darė viską: sėkmingai žaidė po krepšiu tiek nugara į krepšį, tiek rinkdamas kamuolius bei taip pat sėkmingai naudojosi savo tritaškių ginklu.

Puolėjas per 27 minutes surinko 15 taškų (4/4 dvit., 2/3 trit., 1/1 baud.), 9 atkovotus bei 1 prarastą kamuolį, 2 rezultatyvius perdavimus ir 22 naudingumo balus.

„Rungtynes pradėjome greitai, pataikėme daug metimų, kamuolys judėjo gerai, gynėmės puikiai nuo pat pirmojo kėlinio,  – po mačo kalbėjo Cavanaugh. – Susikūrėme persvarą, kurią išlaikėme. Varžovai taip pat turėjo savo atkarpų, Nedovičius užsidegė trečiajame kėlinyje. Tai buvo komandinė pergalė ir esame laimingi, kad pergalių serija tęsiasi.“

Praėjusios savaitės rungtynes prieš Madrido „Real“ kauniečiai laimėjo gynyba, priversdami karališkąjį klubą prie asmeninio Eurolygos antirekordo ir leisdami įmesti vos 47 taškus.

Prieš PAO viskas buvo kardinaliai kitaip. „Žalgiris“ metė tritaškius, bėgo į greitą puolimą, o 96 taškai tapo antru rezultatyviausiu pasirodymu šį sezoną. Tik prieš „Monaco“ kauniečiai įmetė daugiau – 98.

Cavanaugh įvardino to priežastis. Viena jų – rezultatyviausią karjeros mačą sužaidęs Edgaras Ulanovas, kuris sukratė 22 taškus ir surinko 29 naudingumo balus.

„Komandoje turime daug metikų. Kamuolys šiandien judėjo, radome metikus. Joffrey po krepšiu buvo labai efektyvus, o Ulanovas šį vakarą buvo puikus. Tiek po krepšiu, tiek už perimetro jis buvo mūsų komandos variklis. Šiandien labiau bėgome į greitas atakas nei įprastai. Tai taip pat buvo kertinis aspektas“, – kalbėjo Cavanaugh.

Ketvirtadienį kauniečių išvykoje laukia dar vienas barjeras – Berlyno ALBA – buvusi Cavanaugh komanda, kuriai amerikietis atstovavo 2019-2020 m.

„Laukiau šių rungtynių, – prisipažino žalgirietis. – Prieš juos visuomet smagu žaisti, nes jie žaidžia greitą krepšinį. Bus smagu prieš juos kovoti.“



Komentarai:

Prisimenant sezono paradžią,tai Cavanaugh buvo tiesiog maišomas su š,dauguma jį mesti norėjo,gynyboje jis niekas.Bet dabar tapo vienu pagrindinių žaidėjų ir net gynyboje gerai pastovi.Štai kaip transformavosi ne tik jo,bet ir visos komandos žaidimas.
2022-03-02
-3
Atsakyti
as atsimenu kai zalgirio debiutinio sezono tikslas eurolygoj buvo neiskrist is lygos, bet tada matesi, kaip laisvai jie zaide, su gera gynyba ir bowie/stombergo/edney ispudingo zaidimo deka EL laimet sugebejo. gal ir gerai psichologiskai toks pareiskimas komandoms, nes tada absoliuciai jokio spaudimo gali nejausti ir tiesiog zaidzia krepsini.
2022-03-02
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.