Gandus apie norą palikti Portlandą paneigęs Lillardas pasiuntė žinutę vadovybei

2021-07-17 08:06
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

Olimpinėms žaidynėms su JAV rinktine besiruošiantis Damianas Lillardas paneigė gandus, jog nori palikti Portlando „Trail Blazers“.

Vis dėlto visą karjerą Portlande žaidžiantis 31-erių gynėjas nori ryžtingesnių „Blazers“ vadovybės veiksmų.

„Šiuo metu nežinau, ką darysiu ateityje, bet mano širdis sako, kad noriu vilkėti „Blazers“ aprangą visą karjerą, – po JAV rinktinės treniruotės Las Vegase kalbėjo Lillardas. – Bet po kurio laiko pradedi galvoti, jog nori laimėti, nori laimėti viską. Ir tai noriu padaryti su „Blazers“ marškinėliais. Kad tai padarytume, turime žengti žingsnius.“

Damian Lillard

Damian  Lillard
Pozicija: PG
Amžius: 31
Ūgis: 191 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Oakland, JAV

NBA žvaigždės kontraktas su „Blazers“ galioja iki 2024-ųjų, o jo atstovaujama komanda aštuonerius metus paeiliui patenka į atkrintamąsias. Vis dėlto per pastaruosius penkis sezonus Portlando ekipai tik sykį pavyko peržengti pirmąjį atkrintamųjų etapą.

„Geriausias būdas tobulėti – skubiai atlikti veiksmą, su kuriuo žengtume į priekį. Mes nesame bloga komanda, esame laiminti, bet dabar pasiekėme tą stadiją, kada to neužtenka. Ar mes norime laimėti viską? Turime atlikti dalykus, kad tai įrodytume“, – žinutę vadovams siuntė Lillardas.

Nuo 2012-ųjų Portlande rungtyniaujantis 188 cm ūgio gynėjas yra laikomas vienu geriausių krepšininkų, kada nors žaidusių „Trail Blazers“ klube, ir daugelyje statistinių kategorijų nusileidžia tik kitai šios ekipos legendai Clyde'ui Drexleriui.

Per karjerą Portlande Lillardas sužaidė 682 rungtynes, pelnė 16815 taškų (vid. 24,7), atliko 4514 rezultatyvių perdavimų ir pataikė 2051 tritaškį. Pastarasis rodiklis – geriausias franšizės istorijoje.

Vedami Lillardo, Portlando krepšininkai daugiausiai buvo nukeliavę iki Vakarų konferencijos finalo 2019-aisiais, tačiau 0-4 krito prieš „Golden State Warriors“ ekipą, o praėjusiame sezone savo žygį baigė pirmajame etape 2-4 nusileisdami Denverio „Nuggets“.

Po dar vieno ankstyvo pralaimėjimo atkrintamosiose, „Trail Blazers“ atleido ilgametį komandos trenerį Terry Stottsą ir į jo vietą pasamdė Chauncey Billupsą.



Komentarai:

Anonimas
jo morda turi psich.ine negalia
2021-07-17
-1
Atsakyti
Anonimas
Lilardai, gal tu geriau zaisk ne tik sezone bet ir atkrintamosiose ir tada laimesi kazka. O purvo pilimas ant komandos draugu, tikrai nieko nepades.
2021-07-17
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.