Kaip Irvingas dar kartą įrodė, kad jam patogu būti nepatogiam

2021-10-13 17:43
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Antradienį Bruklino „Nets“ paskelbė, kad skiepytis atsisakantis Kyrie Irvingas bus atskirtas nuo komandos, kol nebus vakcinuotas arba kol Niujorko miesto valdžia nepakeis nustatytos tvarkos. Tai nebe pirmas kartas, kai Irvingas yra įsitikinęs, jog jis kovoja dėl kažko svarbesnio nei tik krepšinis, rašo „The Athletic“.

Galima sugrįžti į 2014 m. vasarą, kai Irvingas prisidėjo prie JAV rinktinės, kuri laimėjo pasaulio čempionato auksą Ispanijoje. Vieną čempionato dieną Kyrie akivaizdžiai atsisakė vykdyti savo įsipareigojimus žiniasklaidai. Po rungtynių Kyrie praėjo pro žiniasklaidos zoną, kurioje turėjo sustoti ir pasikalbėti su žurnalistais prie plakato su savo vardu.

„Tai nesikeičia. Tai tiesiog nesikeičia“, – šypsodamasis ir gūžtelėjęs pečiais jis praėjo pro komentarus dalijančius komandos draugus ir nuėjo į rūbinę.

„The Athletic“ žurnalisto Samo Amicko nuomone, metai iš metų, situacija po situacijos Irvingas įrodinėja, kad jam patogu būti nepatogiam.

Krepšininkas 2017 m. atliko netikėtą sprendimą, palikdamas LeBroną Jamesą ir Klivlando „Cavaliers“, o išvykęs į Bostoną turėjo konfliktų kupiną atkarpą „Celtics“ komandoje.

Be to, Kyrie laikėsi griežtos pozicijos prieš NBA sprendimą tęsti 2019-2020 sezoną Orlando burbule. Tuo metu Irvingas savo poziciją argumentavo socialinio teisingumo principu. O dabar jis atsisako skiepytis su vakcina, kuri, pasak JAV medicinos asociacijos, yra vienintelis saugus ir patikimas ginklas kovoje su mirtinu virusu.

Anot žurnalisto Amicko, kai kurios Irvingo pozicijos buvo suprantamesnės nei kitos, bet viską atidėjus į šalį, negalima pamiršti ir jo atliktų prasmingų darbų bendruomenės labui. Vienas tokių – Irvingas po George‘o Floydo nužudymo jo šeimai nupirko namus.

Tačiau vienas dalykas išlieka aiškus: apsisprendęs dėl kažko, jis paprastai nesitrauks. Išskyrus plokščios žemės atvejį, mat dėl šios minties NBA žaidėjas viešai atsiprašė.

Taigi, kaip šioje situacijoje turėtų pasielgti „Nets“? Tai yra labai sudėtingas sprendimas.

Galimi trys scenarijai: jie perkalbės Irvingą, komanda sulauks, kol pasikeis vietiniai įstatymai, kas, vietinių politikų teigimu, artimiausiu metu yra mažai tikėtina, arba klubo savininkas Joe Tsai paskatins „Nets“ generalinį direktorių Seaną Marksą pasiimti telefoną ir išsiaiškinti, ką jie šiuo metu rinkoje galėtų gauti už Kyrie.

Nors Irvingo ir Beno Simmonso mainai su „76ers“ yra lengvas abiejų komandų sprendimas, „Nets“ įžaidėjas nėra suinteresuotas keltis į Filadelfiją.

„76ers“ iki šiol dar viešai neatsisakė mainų galimybės. Tačiau yra manoma, kad Filadelfijos krepšinio operacijų prezidentas Darylas Morey siekia gauti iš „Trail Blazers“ Damianą Lillardą arba Bradley Bealą iš Vašingtono „Wizards“.

Kad ir kaip būtų, dabar Irvingas vis dar priklauso „Nets“. Spėjama, kad sprendimas atitraukti jį nuo komandos turėjo būti aptartas su Kevinu Durantu, Jamesu Hardenu, treneriu Steve‘u Nashu ir kitais „Nets“ suinteresuotais asmenimis.

„Visi mūsų žaidėjai buvo informuoti, kad tai yra kryptis, kuria mes einame, ir tai atsitiks. Leisiu Kevinui, Jamesui, Joe Harrisui, Blake'ui Griffinui – visiems žaidėjams tinkamu metu pasidalinti savo mintimis šiuo klausimu“, – sakė „Nets“ vadovas Marksas.

„The Athletic“ šaltinių teigimu, Irvingas nėra antivakseris ir jo pozicija nėra nukreipta prieš mokslą. Jis priėmė tokį sprendimą, nes žmonės praranda savo darbus dėl skiepų. Kyrie mato didelę prasmę kovojant prieš visuomenės gyvenimo kontrolę. Šia pozicija jis pasidalijo su artimiausias komandos draugais.

„Kyrie nori būti balsu neturintiems balso“, – sakė vienas iš šaltinių.

Irvingas NBA uždirbo daugiau nei 160 milijonų JAV dolerių ir su „Nike“ turi didžiulės vertės sandorį. Tie, kurie gerai pažįsta jį, supranta, kad Kyrie šiuo metu nesuviliosi pinigais. Irvingui nerūpi didesni turtai, jo tikslas yra stengtis spręsti didesnes problemas, kurioms, jo supratimu, reikia paramos.

Nuotr. AP – Scanpix

Septynis kartus „Visu žvaigždžių“ rungtynių dalyvis, dukart geriausių NBA žaidėjų penketuko narys ir buvęs metų naujokas praras daugiau nei 200 milijonų JAV dolerių, nusprendęs išreikšti savo palaikymą pozicijai, kad kiekvienas žmogus galėtų pats nuspręsti dėl vakcinacijos ir tai neturėtų daryti įtakos darbo statusui.

Iš šios sumos 186 mln. JAV dolerių yra sutarties pratęsimas ir 16 milijonų JAV dolerių šio sezono priedas.

„Nets“ siekė, kad Irvingas įsipareigotų komandai arba liktų nuošalyje, nes jis organizacijoje liko vienintelis nepaskiepytas iš žaidėjų, trenerių ir administracijos darbuotojų. Sprendimą atskirti Kyrie didžiąja dalimi nulėmė visiškai aiškus savininko Tsai požiūris į vakcinas. Treniruočių stovykloje San Diege bendraudamas su žurnalistu Alexu Schifferu jis nekalbėjo apie Irvingą, bet išreiškė poziciją vakcinacijos klausimu.

„Noriu, kad žmonės žinotų, kad aš skiepijausi, – sakė Tsai. – Saugoju save ir aplinkinius žmones. Saugoju savo šeimą, saugoju sutiktus žmones, saugoju visus kitus. Kai pagalvoji, tai yra socialinė atsakomybė, darai socialiai atsakingą pareigą. Suprantu, kad yra daug scenarijų, kai kyla konfliktas tarp asmeninio pasirinkimo ir to, kas naudinga didesniam tikslui.“

Po šio pokalbio praėjus dviem savaitėms, „Nets“ generalinio direktoriaus Markso pranešimas buvo panašus.

„Būtina, kad mes ir toliau kurtume komandinę atmosferą ir liktume ištikimi savo seniai nusistovėjusioms bendrystės ir pasiaukojimo vertybėms, – sakė Marksas. – Mūsų tikslai šiam čempionato sezonui nepasikeitė, ir norint pasiekti šiuos tikslus, kiekvienas mūsų organizacijos narys turi žiūrėti ta pačia kryptimi.“

Po spaudos konferencijos „Nets“ generalinis direktorius pasidalijo savo asmenine makroekonomine įžvalga apie pandemiją.

„Yra daug žmonių, kuriuos ši pandemija paveikė daug blogiau nei „Nets“, – savo kalbą pradėjo Marksas. – Ir aš manau, kad turime būti labai atsargūs kalbėdami apie tai. Žinote, yra nesuskaičiuojamas kiekis darbuotojų, kurie dėl pandemijos neteko darbo, yra žmonių, kurie neteko artimųjų. Ir kaip jau anksčiau minėjau – tai yra rimta. O mes žaidžiame krepšinį.“

„Ir nors krepšinis yra rimta ir į savo darbą žiūrime labai rimtai, tai yra įgaliojimai, kurių šiuo metu mes nekontroliuojame, – sakė Marksas. – Viskas, ką galime padaryti, tai jų laikytis ir galvoti, kad mokslas ir valdantieji – nesvarbu, ar tai mūsų miestas, ar mūsų valstija, ar mūsų šalis – priima teisingus sprendimus, kurie mums padės sugrįžti į sveikesnę, saugesnę aplinką.“



Komentarai:

tik fasistai ir komunistai kalbejo apie "didesni tiksla" darydami nusikaltimus
2021-10-14
-2
Atsakyti
Anonimas
Juokas ima kai raso Mirtinas virusas..Beveik 99proc pasveiksta be jokiu skiepu ir be vaistu nes ju nera..Mirtinas virusas;D juokdariai...Eilinis gripas,kad tik truputi kitoks..va ir viskas..O kas del skiepu..as asmeniskai nematau del ko ir nuo ko skiepytis..o kas nori prasom skiepykites kiekvieno asmeninis reikalas ir jokiu vertimu negali buti.
2021-10-13
+4
Atsakyti
Radoslavas
o tas Irvingas pasirodo protingesnis nei maniau ir turi geležinius kiaušus. Varyk, Irvingai, nepasiduok! tegu avys mekena, ne joms suprast, kai žmogus kovoja ir nepasiduoda.
2021-10-13
-9
Atsakyti
Kk
maladiec irvingas. jis ne jobanas vakseris!!!
2021-10-13
+10
Atsakyti
LOL
Nu kas liecia badymasi tai as su juo sutinku. Ir taip kiek aviu prisibade, kad koktu.
2021-10-13
Atsakyti
lol
true goat
2021-10-13
+5
Atsakyti
T
Jei sitas ploksiazemininkas atsisakytu 200mln, as tikrai buciau suglumintas ar jis vyras su dideliais kiausiais ar kvailys.
2021-10-13
-2
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
kaip jus galite sakyti, kad neteks 200 milijonu? juk tai keliu metu alga. Tikrai uz kazkiek pqsirasys vietoj sitos surarties, tad praradimqs bus tik skirtumas, jei jis bus apskritai (kyla dabar nba algos)
2021-10-13
-6
Atsakyti
Kk
šaunuolis irvingas, kad neleidžia saves žudyti kazkokiu neaiskiu šudu. PAGARBA!!!
2021-10-13
-3
Atsakyti
Anonimas
Užsispyręs kaip ožys 🐐🐐🐐
2021-10-13
+3
Atsakyti
Blindness
jei Kyrie tikrai tai daro iš principo, tai maladiec. jis gali sau leisti daryt bet ką ir nemyžčiodamas tai daro. šaunuolis
2021-10-13
-6
Atsakyti
Nu ir
malačius.
2021-10-13
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.