Veličkos trigubas dublis vainikuotas patekimu tarp keturių stipriausių Europoje

2017-08-04 18:00

Pagrindinėse statistikos grafose spindėjęs Arnas Velička surinko trigubą dublį, o toks puikus įžaidėjo pasirodymas leido Lietuvos rinktinei žengti į Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato pusfinalį.

Gedimino Petrausko vadovaujama ekipa penktadienį ketvirtfinalyje 72:60 (23:14, 19:16, 14:18, 16:12) atlaikė Italijos krepšininkų šturmą ir pratęsė žygį medalių link.

Mūsiškiai dėl teisės žaisti finale šeštadienį susikaus su Serbijos bei Bosnijos ir Hercegovinos poros laimėtojais. Pusfinalio mačas prasidės 21.15 val.

Foto galerija

Velička įspūdingą pasiekimą užfiksavo per 33 minutes. Jis pelnė 12 taškų (5/8 dvitaškiai, 0/5 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo net 13 kamuolių, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, tačiau 6 sykius suklydo ir surinko 20 naudingumo balų.

Beveik visas rungtynes pirmavę lietuviai po pirmųjų dviejų kėlinių turėjo dviženklę persvarą – 42:30, tačiau trečiojo ketvirčio pradžioje sugrįžo stipriai išsiderinę.

Puolime strigę aštuoniolikmečiai per penkias minutes pelnė vos 5 taškus, o net 16 surinkę varžovai sumažino atsilikimą iki minimalaus ir pradėjo kvėpuoti lietuviams į nugaras – 46:47.

Lietuvos rinktinei susigrąžinus didesnę persvarą, likus žaisti dvi minutes iki rungtynių pabaigos, bendraamžiai iš Italijos vėl buvo per metimą nuo Petrausko treniruojamos komandos – 60:62.

Visgi tada rezultatyviausią mačą sužaidęs Erikas Venskus pelnė šešis taškus paeiliui, Velička pridėjo du ir lietuviai iniciatyvos iš savo rankų nebeišleido – 70:60.

Iššovęs Venskus per 21 minutę pelnė 17 taškų (7/10 dvitaškiai, 3/5 baudos), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

Italija: Michele'as Ebelingas 13, Federico Bonacini 12, Alessandro Pojala 10 (10 rez. perd.), Guglielmo Caruso 10.

Lietuva: Ignas Sargiūnas 18, Erikas Venskus 17, Arnas Velička 12 (13 atk. kam., 11 rez. perd.).



Komentarai:

to Tomui
Taip gal metikas ir ne patsgeriausias, bet tu paziurek ir i kitus rodiklis juk jis - pg.
2017-08-05
+4
Atsakyti
Tomui
Jei kas cia durniukas, tai tik tamsta. Sakai metimas ziauriai geras, tik kad neikrito :) neikrist gali 1 ar 2, na tebunie 3 rungtynese. Bet atzaide jau 5, ir pataikymas is troico 16%! Cia yra ziauru, negana to jis net nemoka mest is vidutinio - stumia viena ranka kamuoli link kashes. O tu cia dar vapalioji apie ziauriai gera metima :) jam ikrist gali tik nesamoningi metimai is 8 metru, kurie yra jo vizitine kortele, bet tai yra ne pagrindinis elementas norint zaist aukstam lygyje. Tai tik priedas prie svarbiausiu dalyku
2017-08-05
-22
Atsakyti
TO To nesvaikit
Girdziunas palyginus su tavo Vwlycka , pries siuos italiukscius buu 40m tasku sumetes ir 20 perdavimu padares net nesuprakaitaves ,nelygink vaiku lygio su suaugusiu greiciais.
2017-08-05
+5
Atsakyti
to tomas
Baambali tu bambali ,kad jis visiskai laisvas pries graikus gal tris kartus nepataike , ka jau kalbeti pries kitas rinktines.
2017-08-05
+8
Atsakyti
modestas
Su kai kuriais cia sutinku kad kad ir kaip Velicka gerai zaidzia dar per anksti kelti ji iki padangiu su pacukais niekados nezinosi paziuresim kaip jis zais pries vurys gal Barcelona jauniu komanda paskolins ji i antra Ispanijos Diviziona.
2017-08-05
-3
Atsakyti
tomas
durniukai jus durniukai:Dd sako jis metimo neturi. Jo metimas yra ziauriai geras tiesiog neikrito , laisvas jis meta idealiai nera kalbos net puikus metimas, ka jau kalbet apie jo sudetingus tritaskius is driblingo? prasiverzimai, zaidimo skaitymas puikus , jo vienintelis minusas buvo baudu metimai kuriuos pagerino zenkliai, as net neabejoju kad bus vienas geriausiu pg europoje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-05
-5
Atsakyti
lostu pries USA rinktine. gautu ant 50 sitie.
2017-08-05
+10
Atsakyti
..
Reikia keist rinktinese ta tvarka kad kaip 11-12 zaidejai pastoviai paimami kokie pensininkai ar siaip vidutiniai zaidejai kurie gauna zaist kai viskas aisku. Vietoj to imt 2 zaidejus is jauniu rinktiniu kaip siuo atveju Velicka Kulboka Sedkerskis ar Echodas ir geriau jiem duot laiko ir tai jiem bus didele praktika ir paspirtis ateiciai nei laikyt zaidejus kuriem yra dzin kiek ir kaip jie zais. Ypac europos cempuose kai zaidzia su visokiais vengrais makedonais romunais ir po 2 keliniu jau buna viskas aisku bei duoda zaist tiem... Vietoj to geriau jaunimas mokytusi.
2017-08-05
-7
Atsakyti
labai
Tikiuosi jog kazkas bus gero is Velickos, Kulbokos, Sedekerskio ir Echodo, o ypac is Velickos jog bus ateiti pagrindinis pg rinktines ir bus geras pg labai geras

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-04
-3
Atsakyti
To nesvaikit
Idiotiski paistalai. Vwlicka uz girdziunajau dabar geresnis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-04
+8
Atsakyti
NesvaikitRinktine nera treniruociu poligonas ,treniruojamasi klube ir treniruotese


ispanai Rubio nuo 15 ar 16 metu i rinktine kviete,uztai dabar turi nba lygio zaideja,nors tuomet kai jis tik pradejo zaist,tikrai nebuvo kazkuo super ispudingas,geresniu tam momentui jie tikrai turejo.bet kazkodel sansa dave jaunam,o ne vidutiniokams kaip visokie musu girdziunai.neturime mes tiek daug talentu kad galetume pudyt juos ant suolo laukiant kol ateis ju laikas tuo tarpu leidziant zaist visokioms vidutinybems
2017-08-04
+4
Atsakyti
Nesvaikit
Rinktine nera treniruociu poligonas ,treniruojamasi klube ir treniruotese
2017-08-04
+13
Atsakyti
Nesvaikit
Nesvaikit apie rinktine ,Velickai dar iki Girdziuno lygio ilgus metus sudais plaukti , tas pats Kalnietis 18 metu po 5 klaidas per rungtynes dare ir rinktineje gerai zaide nes Sireika viska leido ,bet kai baigesi "viska leido" laikai tai ir baigesi visas mandrumas ,liko tik kamuolio varymas auksciau peties ir kliuvimai uz vidurio linijos ir metimai belekur kai ateina svarbus momentai.
2017-08-04
-10
Atsakyti
Anonimas
O jeigu rimtai, tai kur Balciunas dinges?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-04
-1
Atsakyti
Sireika nebutu kalno 18likinio i rinktine prikabines tikriausiai aplamai jokio kazkiek valdancio kamuoli po siai dienai neturetume.taip kad pritariu velicka vertas jau mint rinktines slensti.metimas po driblinga yra prasiverzima turi,o tritaskiai ateis nenorekit visko is karto

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-04
-11
Atsakyti
NaIr ka ta Barsa stebuklingo padaro su tuo jaunimu? Prisirenka vaiku is viso pasaulio belekiek ir ziuri kas is ju prasimus. Buvo dar vienas talentas Balciunas paimtas berods.i Barsa ar Reala,.na ir ka? Po metu buvo pramestas ir dabar net i sita u18 rinktine nepaeme, aisku jis metais jaunesnis, bet anksciau imdavo. Zodziu noriu pasakyt kad dar nieko.nereiskia jei vaikas 16m paimamas i Barsa ar dar kur, nes ten pasiima belekiek talentu ir ziuri kuris is juprasimus, o prasimusa vienetai--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


na taip,lebronas ar kobe irgi tik vienas.bet cizausko nepaeme(o gal jis del savo kvailumo tiesiog neisvaziavo).o su jaunimu barsa ir kitos ispanu komandos moka puikiai dirbti kadangi jie sugeba uzsiauginti auksciausio lygio zaidejus,pas mus gi geriausiu atveju vidutiniokai neskaitant keliu isimciu.anyway,turint zaideja kuris puikiai valdo kamuoli ir mato aikste kaip velicka,nuodeme jo nebandyt rinktineje kai is esmes pasirinkimas tikrai skurdus.net tas kalnietis per visa savo karjera taip ir netapo rimtu izaideju.sabonio ar jasikeviciaus rinktineje jis sedetu suolo gale,ir iseitu tik epizodiskai kaip koks maskoliunas ar krapikas bet kadangi dabar visiskas izaideju deficitas,tai toks kalnietis pas mus pagrindinis izaidejas
2017-08-04
Atsakyti
Na
Ir ka ta Barsa stebuklingo padaro su tuo jaunimu? Prisirenka vaiku is viso pasaulio belekiek ir ziuri kas is ju prasimus. Buvo dar vienas talentas Balciunas paimtas berods.i Barsa ar Reala,.na ir ka? Po metu buvo pramestas ir dabar net i sita u18 rinktine nepaeme, aisku jis metais jaunesnis, bet anksciau imdavo. Zodziu noriu pasakyt kad dar nieko.nereiskia jei vaikas 16m paimamas i Barsa ar dar kur, nes ten pasiima belekiek talentu ir ziuri kuris is juprasimus, o prasimusa vienetai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-04
-3
Atsakyti
NaKa jus cia kliedit apie kazkoki tai Velickos kvietima i rinktine :) ar bent matet nors vienas rungtynes? Absoliutus klisarankis, didziaja dali tasku pelno savo ankstyvo brendimo( del tvirto kuno ) deka prasiverzdamas link kashes. Sitas pranasumas vyru krepsiny momentaliai dings. Man jis toks siek tiek geresne Cizausko versija. Tas ir visose jaunimo rinktinese siaute


na taip,tu tikrai stipresnis specas uz barcos skautus,ten vieni neismaneliai susirinke :) siusk jiems savo cv,galesi vien apzvalgas rasydamas mojitas gerti siltuose krastuose :)
2017-08-04
-7
Atsakyti
Na
Ka jus cia kliedit apie kazkoki tai Velickos kvietima i rinktine :) ar bent matet nors vienas rungtynes? Absoliutus klisarankis, didziaja dali tasku pelno savo ankstyvo brendimo( del tvirto kuno ) deka prasiverzdamas link kashes. Sitas pranasumas vyru krepsiny momentaliai dings. Man jis toks siek tiek geresne Cizausko versija. Tas ir visose jaunimo rinktinese siaute
2017-08-04
+6
Atsakyti
IPUDINGA MLIA
Ispudingas pasiekimas su ispudingu tritaskiu taiklumu ,jauciu bus blogiausiai tritaskiu metantis Lietuvos zaidejas imant visas rinktines.
2017-08-04
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 42

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.