Bryanto ir „Nike“ eros pabaiga: tarp galimų ateities planų – nauja Kobes sportinių batelių kompanija

2021-04-22 11:28
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

18 metų trukęs JAV sporto prekių giganto „Nike“ ir Kobe Bryanto bendradarbiavimas baigėsi.

Per šį laikotarpį buvo išleista apie 20 vardinių Bryanto krepšinio batelių, kurie leido uždirbti šimtus milijonų JAV dolerių tiek „Nike“, tiek pačiam Bryantui. Taigi, kas laukia toliau?

„Nike“ krepšinio batelius dėvi beveik 70 proc. NBA krepšininkų, rašoma „Huddle Up“ straipsnyje. Galbūt spėsite, jog didžioji dalis žaidžia su vardiniais LeBrono Jameso, Kevino Duranto ar Kyrie Irvingo bateliais, tačiau realybė yra kiek kitokia.

Praėjusį sezoną kiek daugiau nei 100 žaidėjų avėjo vardinius Kobe Bryanto batelius ir beveik dvigubai lenkė antroje vietoje esantį Irvingą (57).

Pasibaigus Bryanto ir „Nike“ bendradarbiavimo sutarčiai, buvusio krepšininko žmona Vanessa Bryant šiuo klausimu publikavo pranešimą.

„Kobe kartu su „Nike“ išleido vienus gražiausių visų laikų krepšinio batelių, kuriuos avėjo ir dievino krepšinio gerbėjai bei patys krepšininkai visame pasaulyje. 

Mano viltis – kad Kobes gerbėjai galėtų ir toliau nešioti jo produktus. Tęsiu kovą dėl to. Su „Nike“ tikėjausi užmegzti ilgalaikę partnerystę, kuri įprasmintų mano vyro palikimą krepšiniui. Visada darysime viską, jog pagerbtume Kobę ir Gigi“, – rašoma minėtajame pranešime.

Iš šio pranešimo „Huddle Up“ išskyrė šią eilutę: „Mano viltis – kad Kobes gerbėjai galėtų ir toliau nešioti jo produktus. Tęsiu kovą dėl to.“

To priežastis – kalbos apie Vanessos Bryant nusivylimą „Nike“ dėl Kobes vardu paženklintų prekių riboto leidimo tiek po jo karjeros pabaigos, tiek po tragiškos žūties. Taip pat neatmetama, jog velionio žmona gali įsteigti naują kompaniją.

Nuo 2020 m. gegužės Bryanto atstovai užpatentavo 13 žodžių junginių, tarp kurių yra:

  • Kobe Bryant;
  • Mamba;
  • Mambacita;
  • Mamba and Mambacita;
  • Play Gigi‘s Way;

Verslininkas bei investuotojas Shervinas Pishevaras taip pat atskleidė, kad 2019 m. gruodį buvo susitikęs su Kobe, su kuriuo aptarė galimybę įkurti naują sportinių batelių kompaniją. Planuotas pavadinimas buvo „Mamba“, o pati kompanija būtų priklausiusi žaidėjams.

Kokį tiksliai žingsnį priims Bryant kol kas nežino niekas. Vis tik pabrėžiama, jog naujokams sportinių batelių rinkoje nėra lengva – 75 proc. rinkos kontroliuoja trys didžiosios kompanijos.



Komentarai:

Mister_81
Turejau apie 5 poras Kobes vardiniu bateliu, dabar jau noreciau pirkt Donciciaus.
2021-04-22
+7
Atsakyti
Anonimas
visi nori šita karve pamelžt
2021-04-22
-2
Atsakyti
Jam jau
jam jau vienodai sodai dėl to žydi... vis dar sunku patikėti, kad nebėra legendos.
2021-04-22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.