FIBA pristatė tris taisyklių pakeitimus

2022-09-23 18:45

Nuo šių metų spalio 1-osios dienos FIBA varžybose atsiras „Iššūkio“ taisyklė ir bus leidžiama įrengti LED apšvietimą ant parketo. Taip pat pražanga prieš kamuolio išsimetimą iš užribio per paskutines dvi rungtynių minutes ir pratęsimą nebebus automatiškai nesportinė.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pristatė atnaujintas taisykles, kurios įsigalios nuo spalio 1-osios dienos.

Pagrindiniai FIBA taisyklių pakeitimai:

  • Trenerio iššūkis: strategai turės galimybę rungtynių metu teisėjų pareikalauti skubios vaizdo pakartojimo peržiūros.
  • Automatinė nesportinė pražanga: pražanga prieš kamuolio išsimetimą iš užribio per paskutines dvi rungtynių minutes ir pratęsimą nebebus automatiškai nesportinė;
  • Parketas su apšvietimu: FIBA varžybose bus galima įrengti LED apšvietimą ant aikštės parketo. Ši naujovė suteiks galimybę nubrėžti aikštės linijas bei daugiau komercinių galimybių.

Be to, buvo pakoreguotos nesportinės pražangos ir numušto besileidžiančio kamuolio formuluotės bei pristatyti nauji teisėjų gestai.

FIBA jau kurį laiką nuotoliniu būdu rengia seminarus teisėjams ir treneriams, kurie susipažįsta su naujovėmis.



Komentarai:

Kas tingi skaityt taisykles tokios: 1. Nefiskit proto teisejui nes bus dar daugiau techniniu. 2. Teisejai gali iseit parukyt kada nori, rungtynes stabdomos ir visi iseina perekurui. 3. Visos transliacijos tik su 97 metu kamerom ir negeresniu nei 140p video kokybe. Jokiu pakartojimu!
2022-09-24
Atsakyti
Tai jei linijad galima lrd pafsryti,kodel su reklamom to paties nedaro?
2022-09-24
-12
Atsakyti
Anonimas
Aiksteles matmenis reikia keisti prie NBA standartu pritaikyti,atsirastu daugiau laisves zaidejams
2022-09-24
+8
Atsakyti
?
Negana, kad slidineja ant lipduku, dar ir akins akis.
2022-09-23
+10
Atsakyti
Anonimas
Naturalizacija pakeiskit pirmiausiai
2022-09-23
+28
Atsakyti
Zombieland
Didziausias vezys, tai skiriamos nesportines prazangos rungtyniu gale, kur atsilikinejanti komanda bando stabdyt laika bauduodama. Padaro prazanga, tadastabdo rungtynes, eina prie monitoriaus, gaista laika... Ir taip tas krepsinis su tom minutes petraukelem ir pertraukom mazina malonuma, lygynant su futbolu.
2022-09-23
+35
Atsakyti
Darko
dar reiktų kaip nba draust numušinėt kamuolį nuo lanko. nebūtų tiek interpetaciju ir klaidu
2022-09-23
+22
Atsakyti
Klaida
Idomi ta Fiba. Tai kaip tik reikejo palikt nesportine kol laikas neprasidejo, bet leist laisviau prasizenginet ir neduot nesportiniu uz maziausia prisilietima per paskutines 2min kai specialiai yra bauduojama.
2022-09-23
+22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.