Dominavęs Valančiūnas: „Man patinka pavyzdį rodyti darbais, o ne žodžiais“

2021-05-20 09:43

Išlikimo mače įspūdingai startavę Jonas Valančiūnas ir Memfio „Grizzlies“ kompanija jau po pirmojo kėlinio pirmavo net dvigubai (38:19), tačiau lietuvis ramino jaunuosius bendražygius ir neleido galingai pradžiai jų užliūliuoti. 

Pats uteniškis siekė išlikti šalto proto, kuris yra reikalingas tokios svarbos rungtynėse.

„Įkrintamosios – kiek kitoks etapas nei atkrintamosios. Dabar tu arba laimi, arba vyksti namo, – dvikovos svarbą komentavo Valančiūnas. – Nėra taip, jog pirmąsias rungtynes pralaimėjus, gali atsitiesti trimis pergalėmis. Jeigu nori žengti tolyn, turi laimėti šį vakarą, todėl buvo labai svarbu sumesti savo metimus, atsikovoti kamuolius ir žaisti gerai. Tai buvo „mirk arba gyvenk“.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
EFF
39
Jonas Valančiūnas
Taškai 23
Taiklumas 10-16
Atkovoti kamuoliai 23
Rezultatyvūs perdavimai 1

Nepaisant to, mums sekasi ar ne, sakiau, jog turime išlikti kaip vienas kumštis ir žaisti savąjį žaidimą. Pradžioje pirmavome, bet sakiau: „Neišprotėkime, vykdykime planą ir pildykime detales.“ Geros komandos būtent tuo ir išsiskiria, o mes tą ir padarėme. 

Taip, „Spurs“ sugrįžo, jie – puiki komanda ir verti pagarbos. Bet mes laikėmės plano, o treneriai atliko puikų darbą.“

Įspūdingai pasirodęs Valančiūnas dominavo po krepšiais bei surinko 23 taškus (10/15 dvit., 0/1 trit., 3/6 baud.) ir net 23 kamuolius.

„Valančiūnas buvo neįtikėtinas su šiais skaičiais ir 3 blokuotais metimais, – lietuvį gyrė vyr. treneris Tayloras Jenkinsas. – Jo darbas aplink baudos aikštelę – fenomenalus.“

„Jonas gerai atitvėrė varžovus nuo mūsų krepšio, o „Spurs“ – gerai dėl kamuolių kovojanti komanda, – sakė Ja Morantas. – Valančiūnas mums sutvarkė reikalus baudos aikštelėje.“

Toks JV žaidimas priartino „Grizzlies“ prie pagrindinio tikslo – atkrintamųjų, nuo kurių dabar komandą skiria viena pergalė. 

Šis etapas didžiajai daliai „Grizzlies“ jaunuolių – dar karjeroje nepasiektas etapas. Tuo metu Valančiūnas atkrintamųjų patirties sukaupęs atvyko iš Toronto „Raptors“ ekipos, kur praleido pirmuosius pusseptintų NBA karjeros metų.

„Tokia patirtis visada yra gerai, ypatingai tokiose rungtynėse, – sakė Valančiūnas. – Būtent dabar mūsų komanda kaupia patirtį. Savo patirtį stengiuosi perteikti tiek, kiek galiu, ir bandau padėti kitiems. Man patinka pavyzdį rodyti darbais, o ne žodžiais. Į aikštę turi žengti pasiruošęs ir būti žingsniu priekyje, jog būtum sėkmingas. Mūsų komanda – jauna, bet tuo pačiu ir su skirtinga patirtimi.“

Memfio komandai iki atkrintamųjų likęs barjeras – „Golden State Warriors“, su kuria naktį iš penktadienio į šeštadienį 4 val. Lietuvos laiku susitiks San Fransiske. Nugalėjusi ekipa užims paskutinę vietą Vakarų konferencijos atkrintamosiose.

Praėjusios savaitės pabaigoje šios abi komandos kovojo dėl aštuntosios pozicijos reguliariajame sezone ir „Warriors“ namuose laimėjo 113:101.



Komentarai:

lol
balkis kamuoliu magnetas, 23 reboundus paimti cia yra ka veikti
2021-05-20
+5
Atsakyti
..
debiliukas zalias ir tiek
2021-05-20
-4
Atsakyti
Vatnikas Artiomas
Nu nieko pikto, krepsininkas turbūt top 2 Lietuvoje, bet po jo interviu nebesugebu batų užsirišti..
2021-05-20
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.