Ilgai lauktas sugrįžimas: Wigginsas po šešerių metų pertraukos apsivilks Kanados marškinėlius

2021-05-25 13:32
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Dėl vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse kovosianti Kanados rinktinė sulauks savo ryškiausios žvaigždės Andrew Wigginso.

Krepšininkas savo instagramo paskyroje pasidalijo nuotrauka vilkint Kanados uniformą bei paliko komentarą „Team Canada 2021“, duodamas suprasti, kad šią vasarą jis padės savo šaliai.

26-erių Wigginsas paskutinį kartą su Kanados rinktine žaidė 2015-ųjų Amerikos žemynų čempionate. Tąkart kanadiečiai liko treti.

Andrew Wiggins

Andrew  Wiggins
Komanda: Golden State Warriors
Pozicija: SF, SG
Amžius: 26
Ūgis: 203 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Torontas, Kanada

Iš Toronto kilusio krepšininko sezonas jau yra baigtas. „Golden State Warriors“ ekipai atstovavęs Wigginsas fiksavo 18,6 taško, 4,9 atkovoto kamuolio ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Oficialiai paskelbta nėra, tačiau tikimasi, kad kanadiečiai sulauks ir atsiskleidusio Oklahomos „Thunder“ krepšininko Luguentzo Dorto pagalbos. Vis dar nėra aišku ir dėl Shai Gilgeous-Alexanderio galimybių, kuris nebaigė sezono dėl traumos.

„Išsigydyti traumą visu 100 proc. yra pirmenybė, – baigiamojoje sezono spaudos konferencijoje teigė Gilgeous-Alexanderis. – Taigi, tai nėra „ne“, bet nėra ir „taip“. Turime sulaukti, kol būsiu visiškai sveikas ir tada priimsime atitinkamus sprendimus.“

Jau yra aišku, kad Kanada tikrai nesulauks vieno iš Denverio „Nuggets“ lyderių Jamalo Murray. 24-erių gynėjui plyšo kryžminis kelio raištis ir jis šį sezoną nebežais.

Kanadiečiai kelialapio į olimpines žaidynes sieks namuose. Viktorijos mieste įvyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre Kanada žais A grupėje, kur susitiks su Graikijos bei Kinijos rinktinėmis.

Šiame olimpiniame atrankos turnyre taip pat žais Čekija, Turkija ir Urugvajus. Vienintelį kelialapį į žaidynes iškovos atrankos turnyrą laimėjusi rinktinė.



Komentarai:

Anonimas
Motiejūno žinutė rinktinės treneriams po negauto kvietimo
2021-05-25
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.