Kyrie Irvingo istorija: kaip tėčio skatintas įžaidėjas išpildė jo svajones

2017-06-27 19:36
Karolis Skužinskas
Nuotr.:

TIKSLAS: ŽAISTI NBA. Tokius žodžius Kyrie Irvingas ketvirtoje klasėje užsirašė ant lapelio ir visada nešiojosi su savimi tam, kad kiekviename žingsnyje sau primintų užsibrėžtą tikslą. Kaip teigia pats Irvingas, vidurinėje mokykloje krepšinį jis žaisdavo kas dieną bent po šešias valandas. Tokią darbo etiką išsiugdyti jam padėjo jo tėvas Drederickas Irvingas.

„Aštuntoje klasėje, mano tėvas prižadėjo man, kad būsiu geriausias gynėjas visoje Niujorko valstijoje, paskutiniaisiais mokyklos metais jis man žadėjo, kad būsiu aukščiausiai reitinguojamas savo metų krepšininkas visoje šalyje, o kai buvau koledže, jis sakė, kad būsiu pirmas NBA naujokų biržos šaukimas“, – ESPN žurnalistui pasakojo dabartinis „Cavaliers“ gynėjas.

Pats Drederickas Irvingas taip pat buvo profesionalus krepšininkas ir turėjo tokią pačią svajonę kaip ir Kyrie – žaisti NBA lygoje. Deja, Dredericko svajonė užsibaigė ties Bostono „Celtics“ treniruočių stovykla. Nepaisant nesėkmės bandant patekti į NBA, Kyrie tėvas profesionaliai rungtyniavo Australijoje, o tuo laikotarpiu Melburne ir gimė pats Kyrie.

Kyrie Irving

Kyrie  Irving
Kyrie  Irving
MIN: 35.31
PTS: 25.36 (55.27%)
REB: 3.08
AS: 5.71
ST: 1.19
BS: 0.36
TO: 2.51
GM: 90

Kyrie būnant vos ketverių metų Irvingų šeimą ištiko tragedija – nuo ligos mirė jo mama Elizabeth. Pats Kyrie savo mamos gerai neprisimena, bet saugo jos nuotraukas bei prisiminimus: „Ji visada su manimi širdyje“, – kalbėjo atletas.

Sunkiausiai ši netektis paveikė Kyrie tėvą, kuriam vienam teko auginti Kyrie bei jo vyresniąją sesę Asia. Tai jam reikėjo suderinti su profesionalaus krepšininko dienotvarke: „Jie būdavo atsarginių suolelio gale savo vežimėliuose, kai jiems buvo vos vieneri ir dveji. Kai jie buvo vyresni, jie sėdėdavo ant atsarginių suolelio ir stebėdavo mano rungtynes, jie buvo labai gerai išauklėti ir stengdavosi man netrukdyti. Jei jiems ko nors reikėdavo, paprašydavau minutinės pertraukėlės ir jais pasirūpindavau, bet taip nutikdavo labai retai“, – kalbėjo Kyrie tėvas Drederickas.

Vėliau visa Irvingų šeima grįžo į Jungtines Amerikos Valstijas ir apsigyveno Naujajame Džersyje, kur Kyrie Irvingas pradėjo savo kelią link profesionalaus krepšinio. Savo krepšinio karjerą vidurinėje atletas pradėjo Montclair Kimberley akademijoje, tačiau vėliau persikėlė į Šv. Patriko vidurinę mokyklą. Žaisdamas vidurinėje, Kyrie tuo pat metu vis dar treniruodavosi su savo tėvu. Kyrie teigia, kad šios treniruotės jam padėjo išsiugdyti „žudiko instinktą“.

„Esu vienas iš labiausiai užsispyrusių laimėti žmonių. Eidamas rungtyniauti, visada noriu tiesiog sunaikinti savo priešininką, o visa tai paveldėjau iš savo tėvo“, – kalbėjo dabartinė „Cavaliers“ žvaigždė. Šį Kyrie pasisakymą geriausiai iliustruoja momentas, kai Kyrie būdamas 16 metų amžiaus kelis kartus sausai nugalėjo savo tėvą žaisdamas vienas prieš vieną.

„Jis galvojo, kad aš dėl to supyksiu ant jo, bet aš pasakiau jam: „Ky, štai taip turėtum sudoroti 42 metų vyruką“. Jis tiesiog nužudė mane aikštelėje, nugalėjo mane 15-0 ir aš net nesugebėjau jam pasipriešinti. Man patiko, kad jis nenusileido ir nesigailėjo manęs, vien dėl to, kad aš jo tėvas. Šis nutikimas užtikrino mane, kad Kyrie turi dar aukštesnę pavarą, ir yra pasiruošęs tolimesniam žingsniui“, – prisiminimais dalinosi Drederickas Irvingas.

Kyrie patvirtino tėvo žodžius, kai baigęs vidurinę mokyklą sėkmingai pradėjo rungtyniauti Djuko universitete. Tiesa, Irvingas sėkme NCAA pasidžiaugti galėjo neilgai, vos po 8 sužaistų rungtynių jis patyrė sunkią kojos traumą ir buvo priverstas praleisti beveik visą likusį NCAA sezoną. Ši atleto trauma neatbaidė NBA komandų, kurios įžvelgė Kyrie talentą ir 2011 metais jis pirmuoju numeriu buvo pašauktas „Cavaliers“ komandos.

NBA Irvingui adaptuotis daug laiko neprireikė. Savo pirmaisiais metai gynėjas laimėjo geriausio NBA naujoko titulą. Vėliau Kyrie kelis kartus tapo NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio rungtynių dalyviu ir viena kartą iškovojo šių prestižinių rungtynių MVP titulą. 2015-2016 metų sezone Irvingas pasiekė pagrindinį savo tikslą, tapdamas NBA čempionu, užimdamas itin svarbų vaidmenį „Cavaliers“ komandoje.

Tai pat „Cavaliers“ gynėjas tapo vienu populiariausių žaidėjų NBA po to, kai nusifilmavo „Pepsi“ reklamų serijoje, kurioje jis atliko senuko Dėdės Drew, visus stebinusio savo krepšinio įgūdžiais, vaidmenį.

Už visą sėkmę krepšinyje bei gyvenime Kyrie Irvingas yra labiausiai dėkingas savo tėvui. „Aš net nežinau, kaip jam tinkamai už viską atsidėkoti. Kiekviena tėvo diena man reiškia labai daug, nes mes su tėvu esame be galo artimi. Nors jis yra mano tėvas, kartu jis man – ir geriausias draugas“, – atviravo atletas.  

Kyrie rado ir būdą, kaip atsidėkoti tėvui – jis renovavo Dredericko Irvingo namus jam nežinant.



Komentarai:

hoop
Australijoje.
2017-06-28
Atsakyti
smushas
Prie zaidejo profilio nurodyta:

Gimimo vieta: Elizabeta, JAV

O straipsnyje rasoma: "Kyrie tėvas profesionaliai rungtyniavo Australijoje, o tuo laikotarpiu Melburne ir gimė pats Kyrie."

Tai apsisspreskit gime JAV ar Australijoje. :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-28
+11
Atsakyti
djgaffer
Graži istorija,verta dėmesio.Matos,kad Kyrie gerai auklėtas,nes aikštelėje niekad nesivelia į konfliktus ir viską sprendžia žaidimu,o ne kalbom.Už aikštelės taip pat stengiasi padėti tiek,kiek gali.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-28
+7
Atsakyti
Tiek krepšinyje, tiek už jo ribu Kyrie yra nuostabus žmogus su savo vertybėmis. :) Sėkmės jam ateityje, tegul pasiekia to ko nori nes jam užsispyrimo netrūksta. Pagarba.
2017-06-28
+3
Atsakyti
petras
pritariu
2017-06-27
-6
Atsakyti
Lt
Pamaciau, kad Irvingas ne tik geras zaidejas, bet ir puikus zmogus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-27
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.