„Cavaliers“ Irvingą išsiuntė į „Celtics“ mainais už Thomasą

2017-08-23 07:05
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Kyrie Irvingo mainai buvo laukti, tačiau tai, kokie jie buvo, sudrebino visą NBA. Klivlando „Cavaliers“ išsiuntė savo įžaidėją į Bostono „Celtics“, mainais gaudami Isaiah Thomasą, Jae Crowderį, Antę Žižičių ir kitų metų Bruklino „Nets“ pirmojo rato NBA naujokų biržos šaukimą.

Tokie mainai itin netikėti dėl to, kad „Cavaliers“ ir „Celtics“ pastarąjį sezoną kovėsi Rytų konferencijos finale, o dvi taip stipriai konkuruojančios komandos žvaigždėmis nebuvo pasikeitusios paskutinius tris dešimtmečius.

25 metų Irvingas mainų pareikalavo liepos mėnesį, per susitikimą su „Cavaliers“ savininku Danu Gilbertu. Įžaidėjas šį norą motyvavo siekimu būti svarbesne komandos dalimi puolime. Netrukus toks jo prašymas tapo žinomas viešai.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
111,4
Pelno taškų: 111,4
Taiklumas: 47,4%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 140
Blogiausias pasiekimas: 74
Daugiausia pelno: LeBron James

Vos paskelbus apie šiuos mainus, LeBronas Jamesas socialiniame tinkle „Twitter“ padėkojo Irvingui už trejus kartu praleistus metus.

„Tai ypatingas talentas ir žmogus. Jaučiu tik pagarbą. Paskutinius 3 metus kartu turėjome nuostabių pasiekimų“, – rašė Jamesas.

Tuo metu „Celtics“ krepšinio operacijų prezidentas Danny Ainge'as prisipažino, kad atsisakyti Bostono fanų numylėtiniu tapusio Isaiah Thomaso buvo itin sudėtinga.

„Be abejonės, mums ši diena buvo lyg važinėjimasis amerikietiškais kalneliais. Isaiah ir Jae buvo svarbi mūsų komandos dalis, svarbūs komandos kultūrai ir tikri lyderiai. Tai labai labai sunki diena. Tuo pačiu tai ir labai jaudinanti diena, nes įsigijome vieną geriausiai puolančių žaidėjų lygoje“, – sakė Ainge'as.

„Celtics“ vadovas prisipažino, kad jam buvo labai sunku paskambinti Thomasui ir pranešti tokią žinią. Šis krepšininkas tapo Bostono komandos veidu nuo 2015 metų vasario, kai papildė komandą po mainų su Fynikso „Suns“.

Ainge'as taip pat sakė padaręs namų darbus, aiškindamasis Irvingo situaciją Klivlande ir jo santykius su Jamesu. Anot Bostono klubo vadovo, Irvingas džiaugiasi prisijungdamas prie „Celtics“.

„Kaina, kurią sumokėjome už šį krepšininką, yra labai aukšta. Tačiau tam, kad gautumei 25 metų lygos žvaigždę, kuri savo amžiumi mums puikiai tinka, fantastišką žaidėją puolime, turi sumokėti aukštą kainą“, – sakė Ainge'as.

Irvingas turi dar trejus metus galiosiantį kontraktą, pagal kurį uždirbs 60 mln. JAV dolerių. Po dvejų metų jis sutartį gali nutraukti.

Tuo metu 28 metų Thomasas turi dar metus galiojančią sutartį ir anksčiau yra prisipažinęs, kad jaučiasi esąs vertas maksimalaus kontrakto.

Thomasas šią vasarą gydosi klubo traumą, kuri neleido jam pabaigti praėjusio sezono – jis nežaidė paskutinėse trejose Rytų konferencijos finalo rungtynėse. Pasak Ainge'o, ši trauma taip pat prisidėjo prie sprendimo išsiųsti Thomasą.

„Cavaliers“ vadovai kol kas nežino, ar naujasis komandos įžaidėjas spės pasveikti iki treniruočių stovyklos pradžios.

27 metų Crowderis taip pat buvo vienas pagrindinių „Celtics“ ginklų. Pastarąjį sezoną jis per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 13,9 taško ir atkovodavo po 5,8 kamuolio. Šis krepšininkas turi itin palankų kontraktą, pagal kurį per artėjančius trejus metus uždirbs kiek mažiau nei 22 mln. JAV dolerių.

Per šiuos mainus „Cavaliers“ sutaupys maždaug 29 mln. JAV dolerių – jų mokestis už viršytą algų kepurę sumažėjo nuo 78,4 mln. iki 49,3 mln. JAV dolerių.

Įdomu tai, kad „Cavaliers“ ir „Celtics“ susitiks jau pirmąją naujojo NBA sezono naktį, spalio 17-ąją.



Komentarai:

Celtics
Manau padarė didelę klaidą, visgi Thomas buvo ir fanų numylėtinis ir komandos lyderis, o Irvingas gali būti lyderiu tik silpnos komandos.
2017-08-24
+4
Atsakyti
Spectre
Thomasa butinai turi iskeist.

Cia buvo pirmas ir paskutinis sezonas kada thomasui leido siautet(ta manau mate ir ainge ir dar pridejo pr treido 2zaidejus!). Gal tiesiog nieks neprisitaike prie mazylio puolimo ir viskas. Per playofus pasimate kad jau buvo isstudijave jo zaidima. Bet tada mirtis seimoje.. tai ir priesininkai nusileido.

Tas pats bus su RW ateinanti sez. neberinks jis 3 dubliu. Ir tikrai esu isitikines kad nerinktu 3gubu, jeigu ir nebutu pasistiprine Paulu Georgu.
2017-08-23
-7
Atsakyti
idomucha
Dievaiciui Korsarui Tomaso verte didele...... bet jis traumuotas, Crowderio norejo atsikratyt... o Zizicius kaip antras centras gerai ar trecias Nets saukimas? nes gali pakliut i atkrintamasias... rusas tvirtas ir dar pg ir sg geri zaidejai Rusellas ir Lin....
2017-08-23
-5
Atsakyti
Zzz
Kieta Cavs gynieju grandis Isaiah kuris grynai fiziskai negali uzdengti savo varzovo ir Rose kuris ir gynyboj ir puolime save saugo kad trauma negauti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
-2
Atsakyti
Algis
Win win situacija ,su minimalia rizika abiem komandom.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
-3
Atsakyti
To tekotekaCavs sustiprejo, o tu sakai cavs i finala ne pateks? Gal durnelis esi?Kas sustabdys cavs rytuose? Celtics? Irwing ir harward nieko dviese nepadarys. Del tatumo dar neaisku kaip jis zais, horford letapedis (geras zaidejas, bet jis visiskai netinka zaidziant pries cavs) kas liko? Smart? Amzinai perspektyvus, progreso 0.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Pistons su bad boys saika ispis jumis per visas skyles, Thomas nei 15ppg vidurki netures per Bradley defense playoffuose
2017-08-23
-1
Atsakyti
....
na nezinau debilu galit mane isvadinti, bet cavsai tik paskutini sezona pateks i nba finala jei isvis pateks. aisku ten nuo vakaru gautu net jei kokiu stebuklingu budu wariorsai nepatektu. daugiau james 90 procentu iseis i vakarus kita tarpsezoni ir viskas. celticks era. auga labai gresmingi 76ers bet visi zinom ta ju augima. ismeto po nx nesulauke augimo. o ka daugiau. bucks kazkiek bando bet nematau gresmes, buliai nesamones daro, hawks nenustebciau jei ir paskutiniai liktu, knickai susidirbe dar bus si sezona ir lieka wizardsai bei kokie heat kurie dar kovos gali duoti. dabar persimeskim i dabar. thomaso sveikatos bukle nezinoma iki galo. dabar traumuotas. gydytojai siule operacija, tas nesutiko ir sako atsigaus. gal kiek ir atsigaus bet priezastis nepraeis. tai su juo cia rizika. nepades poilsis kris ilgam. dar dalykas cia visi galvoja kad netsai bus tarp 3 blogiausiu. as kazkodel taip nemanau. bus tarp 10, bet tik kokie 6-10 nuo galo, nes na sakykit ka norit, bet jie kad ir kokius avinus gavo vistiek sustiprejo.
2017-08-23
Atsakyti
Kaip tai skambėtų Lietuvoje:

"Žalgiris Jankūną išsiuntė į Lietuvos Rytą, mainais gaudami Jomantą, Aistį Pilauską, Adamą Lapetą ir teises į Margirį Normantą nuo kitų metų"
2017-08-23
-4
Atsakyti
Jurgis
Aš irgi manau, kad Irvingas tiesiog aukštesnio lygio. Bet ir taip akivaizdu kai 3 assetai prie Thomaso pridedami. Kaip amerikonai sako, Irwingas yra generational talent. Puolime, būtent. Bet svarbu ir tai, kad jei jis norės, gali būti ir 2-way superstar
2017-08-23
+9
Atsakyti
Dievaitis Korsaras
Mane dar vienas dalykas prajuokino ;))) Thomas daug kalbėjo, kad jis superžvaigždė ir kad jis vertas maximalaus kontrakto. Kasmet po 40 mln. Bet Celtics parodė tikrąją Thomas kainą ;))) Ar kas nors iš tikro maximalaus kontrakto žaidėja keistų pridėje 2 gerus pagalbiniud nuo suolo ir praktiškai Top3 šaukimą? ;))) Tai skirtingų lygių žaidėjai. Irving tikrai vertas maximumo ir jam tas bus pasiūlyta. Beje, daug kas rašo apie Irvingo gynybą, tai kaip visi nba analitikai rašo, jog Irving gan gera gynyba. Tiesiog sezono metu kaip ir dauguma Cavs žaidėju žaidžia puse kojos. Niekam per daug nerūpėjo rezultatai sezone. Bet atėjus PO tiek Irving, tiek Smith pradeda stengtis gynyboje. O dabar Irving žaisdamas Celtics ir ten turėdamas būti pagrindiniu žaidėju, manau, norės net ir sezone stengtis gintis ir visiems įrodyti, kad jis vertas gal net būti pretendentu į MVP. O Cavs žaisdamas jis niekada ir nebūtų tokiu pretendentu. MVP visi laikė tik Jamesą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
-8
Atsakyti
Pukis
Bostonas nusedo. Apie koki finala kalbat? Zek nuo vaiku sixeriu i skudurus gaus o ne apie finalus svajokit

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
Atsakyti
kasioguru
cia kai kurie vaikai visai ziopli ziuriu, rasineja jog Thomas beveik lygu Irvingui. :D tai Celtics vadyba iseina tokie durni, kad dar 2 zaidejus su saukimu pridejo? :D zaidejai yra skirtingu klasiu, net ner ka lygint.

o mainai tik darkart patvirtino, kad isskyrus kelias lygos zvaigzdes visi like yra tiesiog preke. Thomasui turetu but labai nesmagu, buvo spejes tapt Celtics centrine asimi, nors kita vertus eina lost su Lebronu, tai labai liudet neturetu.

galiausiai koks skirtumas, kas ten ka maino ir kas islose/pralose - ateinantis sezonas bus gryn statistinis. vienintele intriguojanti kova jame bus GSW vs traumos. :)
2017-08-23
+5
Atsakyti
@To as
Tai gi Bagley reclassify'ino, jis ir bus pirmas pickas turbut.
2017-08-23
-3
Atsakyti
As
Nematau kuo jis geresnis, vienas jau vyru krepsinyje spindi kitas dar tik su vaikais zaidzia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
-2
Atsakyti
To as
Porter geriau nei doncic

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
-4
Atsakyti
As
Cavs paima donciciu ir turi ateities mega zvaigzde

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
+4
Atsakyti
TekotekaCavs galim sakyt, viso gero nba finalai.


Pagal kuria cia logika? Jie gavo praktiskai ta pati zaideja - tasku masina su 0 gynybos + Jae Crowderi.

Jie praktiskai jau finaluose. Aisku vel nuo Warriors pasikraus bet cia gali daryt ka nori, nieko nepakeisi.

Celticsai ziuri i ateiti - jie dabar niekaip nelaimes ir net iki finalu nedasimus. Jeigu pasiseke su Tatumu tai Irvingui bunant kokiu 28 visa NBA bus labai pasikeitus ir galima bus draskytis del ziedu.

Abiem komandom logiski mainai, Celticsam minusas didziausias tik del Nets saukimo.
2017-08-23
+11
Atsakyti
b
gaila, kad celtics atidave crowderi
2017-08-23
-2
Atsakyti
Dievaitis Korsaras
To voodo.

Skaitei anksčiau spaudą? Pagrindinės Cavs sąlygos buvo aukštas pirmo rato šaukimas, nes jie nori kitąmet nelikti be nieko išėjus Jamesui, ir dar gauti bent metams labai gera krepšininką, nes Jamesui metams lieka ir turi galimybę kovoti dėl žiedų. Šių dalykų neatidavę - celtics būtų tik pasvajoje apie Irving. Galima diskutuoti dėl tų pagalbinių krepšininkų... bet kažką peidėti jie privalėjo, nes vienas Irving gauna 23 mln, o visi gauti 3 krepšininkai sumoje 14 mln. Thomas atrodo išvis vos 6-7 mln gauna. Dėl to jis taip nori kitąmet maximumo, nes per karjerą nėra rimtų sumų uždirbęs.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-23
-3
Atsakyti
deivux
tas Nets pick nera garantuotas top 3 pick...jei nets bus prasciausia komanda kita sezona :

Brooklyn Nets (20-61): -- Chance for No. 1 overall pick: 25 percent. Chance for top-three pick: 64.2 percent

O tarkim jei Nets aplenks kelias ekipas ir bus 3 pagal bloguma komanda tai tures tik 46.9% gauti top 3 pick
2017-08-23
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 59

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.