Adomaitis po pralaimėjimo baksnojo į auklėtinių gynybą, Rinkevičius džiaugėsi Williamsono pasirodymu

2019-11-24 21:00

Klaipėdos „Neptūnas“ į Vilniaus „Ryto“ krepšį įmetė 91 tašką ir iškovojo pergalę namuose, o po dvikovos savo auklėtinių gynyba itin nepatenkintas buvo Dainius Adomaitis.

„Neįmanoma laimėti rungtynių, praleidžiant 91 tašką ir žaidžiant taip minkštai, – po mačo sakė Adomaitis. – Faktas, kad žaidėme labai minkštai gynyboje. Daug situacijų leidome varžovams pelnyti taškus, nesugebėdami laiku padaryti pražangos, praleisdami individualiai stipriąsias rankas. Tai yra neatleistina.“

„Puolime prametėme 11 baudos metimų ir nuo to momento, kai pirmaudami pradėjome prametinėti baudas, mums kirto per psichologiją ir jie išlygino rezultatą“, – pratęsė Adomaitis.

Vilniečių strategas po rungtynių negalėjo paaiškinti, kodėl jo auklėtiniams trūko agresyvumo gynyboje.

„Sunku pasakyti. Kai kuriose situacijose mes neturime dydžio, bet svarbiausia buvo tai, kad nepadarome vieno žingsnio ir tai, kokia yra žaidėjo atsakomybė padaryti. Vienoje situacijoje vienas, kitoje – kitas ir taip išeina, jog priešininkai pabaigoje pelno 12 lengvų taškų“, – baigė Adomaitis.

Tuo metu nugalėtojų ekipos strategas Tomas Rinkevičius buvo patenkintas auklėtinių atsidavimu.

„Atsakingai ruošėmės rungtynėms tiek puolime, tiek gynyboje. Startavome nelabai gerai, galbūt iš didelio noro, bet nuo antro ketvirčio esu patenkintas atsidavimu. Dėl to kaip treneris labai džiaugiuosi ir noriu juos pasveikinti su sunkia ir labai reikalinga pergale“, – po mačo teigė Rinkevičius.

Sezono pasirodymą prieš „Rytą“ surengė Andre Williamsonas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių, o jam komplimentų po dvikovos negailėjo ir Rinkevičius.

„Ne kartą minėjau, kad jis (Williamsonas) yra šaunus vyrukas, kuris kiekvienoje treniruotėje atiduoda 100 procentų. Žinoma, jam sunku įsivažiuoti Lietuvos krepšinio lygoje, nes tai yra gero krepšinio lyga. Jam nėra paprasta ateiti ir iškart demonstruoti solidų žaidimą tarp vienų geriausių Europos krepšininkų. Jis kantriai dirbo ir jo žaidimo kreivė kyla į viršų bei tai, kaip dabar jis žaidžia pastarąsias porą rungtynių, teikia vilčių“, – auklėtinį gyrė Rinkevičius.



Komentarai:

R
Ablomaiti , taigi zaidzia biudzetai. Kiek ten plytu biudzetas uZ Neptuna didesni? Tris kartus?
2019-11-25
+10
Atsakyti
Saulius
Kada ateis ta laiminga diena? Kada RYTAS bus be ADOMAITI,KAIRY,BAIRSTOV.Svente bus visiem VILNIECIAM!
2019-11-25
-5
Atsakyti
Ceska
nx tikiuosi LKL vel machinaciju nesuks kad suvest Ryta su Zal i finala nes jau atsibodo
2019-11-25
+7
Atsakyti
Visai be stuburo žurnalistai. Kodėl viešai bijoma užduoti klausimą ablomaičui kada jis liausis visus o ypač savę apgaudinėti kad neva yra treneris? Štombergui prireikė ~ 2 mėnesių ir garbingai pasitraukė dabar namus stato klaipėdoje. Aš neesu chirurgas ir to nedarau bet Adomaitis vaidina trenerį kodel?
2019-11-24
+14
Atsakyti
Jonas
Adomai klaunas tu net jau gaila taves. dar bandai primest protinga imi is Jackos frazes, bet tu nebuvai nesi ir.nebusi geru treneriu. negi tu to pats nesupranti ?? cia ir blogiausia.
2019-11-24
-1
Atsakyti
Dilmah
gal laikas sukūrt kokią peticiją, kad atsikratyt šito nevykėlio!!! Jau bloga nuo tos mordos!
2019-11-24
+8
Atsakyti
Dilmah
laukiu tik vieno. Kada tą apuoką išmes! Visiškas fiasko su šitu bomžu! Vieni atmazai.....
2019-11-24
Atsakyti
Antanas
ko jis kriokia kaip skerdžiama kiaule?
2019-11-24
+1
Atsakyti
15
Sveiki, atsisiuskite Monese programele, registruodamiesi iveskite pakvietimo koda EDGAR453 , uzsisakykite nemokama kortele ir gaukite 15 Euru dykai atlike pirma atsiskaityma su sia kortele ( pinigai ikris per 48 val.) .
2019-11-24
+13
Atsakyti
djgaffer
Sako Adomaitis,kad ūgio kai kur neturi.Nu Neptūnas taip pat ne milžinai,tai čia nepasiteisinimas.Ir baudas tegul aukšti mėtosi mokintis,tada nereikės liūdėti.
2019-11-24
+14
Atsakyti
R
Ablomaiti , o gal vistik viska lemia pinigai?
2019-11-24
+15
Atsakyti
lvl
komanda surinkta begt ir mest trajakus, kiaurutele gynyboj, ir vietoj to, kad lostu puolime kaip jiem priklauso, isnaudotu savo stiprybes, pablo nuolat akcentuoja tai ko si komanda tiesiog negali padaryt. kaip tu gali reikalaut is vistos lot, ji turi det kiausinius.
2019-11-24
+10
Atsakyti
Anonimas
Bet kaip nusišneka Adomaitis pats nemoka valdit komandos cruzas ir holidai jau vos paena galą ir laiko jos eiksteleje derinių jokių o kaltina gini a pipec
2019-11-24
+22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.