Du finalus išgyvenęs „Zenit“: „Mes dar nebaigėme“

2021-04-13 13:58
Nuotr.: Zuma press – Scanpix

Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje du išlikimo mačus laimėjusi ir į ketvirtfinalį patekusi Sankt Peterburgo „Zenit“ nežada sustoti.

Paskutinėse dvejose rungtynėse Xavi Pascualio auklėtiniai namuose privalėjo įveikti Tel Avivo „Maccabi“ ir Atėnų „Panathinaikos“ bei užtikrintai susitvarkė su abiem klubais.

„Zenit“ reguliariajame sezone liko aštuntoje vietoje ir ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių žais su pirmąją poziciją užėmusia „Barcelona“.

„Žinome, jog „Barcelona“ Eurolygoje yra aukščiausio lygio klubas, todėl bus sudėtinga, – kalbėjo Willas Thomasas. – Turime tinkamai pasiruošti rungtynėms ir vykdyti savo žaidimo planą. Mes dar nebaigėme.“

„Mes nesijaučiame viską baigę, norime ir toliau tai tęsti, – sakė Kevinas Pangosas, kuris prieš tai žaidė būtent „Barcos“ gretose. – Mums labai patinka mūsų komanda ir personalas, visi, kurie čia yra, tad norime žaisti kaip įmanoma ilgiau.“

Būtent Pangosas lemiamose rungtynėse buvo svarbiausias krepšininkas. Pirmadienį dvikovoje su „Pao“ kanadietis surinko 33 taškus, 11 rezultatyvių perdavimų ir 41 naudingumo balą, o „Zenit“ namie triumfavo 112:83.

„Noriu pasveikinti savo žaidėjus, visą organizaciją, personalą, savo asistentus ir mūsų sirgalius. Manau, kad nusipelnėme būti atkrintamosiose, – kalbėjo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis. – 2021-ieji mums buvo sudėtingi metai. Turėjome daug traumų, bet žingsnis po žingsnio vėl įgavome formą. Su tokiu mentalitetu dirbome visą sezoną. Sezono pradžioje iš mūsų to niekas nesitikėjo, bet toks tas krepšinis. Žaidėjai visą sezoną neįtikėtinai dirbo. Dabar turime pasimėgauti ir toliau tai tęsti.“

Reguliariajame sezone „Zenit“ ir „Barcelona“ tarpusavio dvikovose iškovojo po vieną pergalę namuose.

„Būsime tokia pati komanda, kokia esame visą sezoną, – apie ketvirtfinalį su „Barca“ pridėjo Pascualis. – Pasiruošime ir gerai nusiteiksime rungtynėms. Žinoma, žaisime su geriausia Eurolygos komanda, kuri yra visų atkrintamųjų favoritė. Visgi stengsimės rasti savo šansų, būdų, kaip sužaisti puolime ir gynyboje. Visose situacijose žaisime rimtai, taip gerai, kaip tik galime.“

„Zenit“ ir „Barcelonos“ serija prasidės balandžio 21 dieną, trečiadienį. Pirmosios dvejos rungtynės vyks Katalonijoje, trečiasis mačas – Sankt Peterburge. Jeigu prireiks, ketvirtasis susitikimas įvyks Rusijoje, o penktasis – Ispanijoje.



Komentarai:

Laba diena koks dar zenitas? Bc Gazprom projektas
2021-04-13
-2
Atsakyti
super
Va cia tai komanda, ne kaip koks Zalgrybis.
2021-04-13
+8
Atsakyti
djgaffer
Komanda,kuri su Bayern šiemet maloniai nustebino.Ir viskas trenerio Pasqualio dėka,kuris net ir turėdamas mažą rotaciją,viestiek sugebėjo išeiti į PO.Ten šansų nėra daug,bet kovą galim pamatyti.Ką parodė ir reguliaraus sezono abu susitikimai,kur viename iš jų ir pergalę rusai pasiekė.
2021-04-13
+2
Atsakyti
Abc
Kai baigsit, nepamirskit vandens nuleist.
2021-04-13
+1
Atsakyti
Jau
baigete
2021-04-13
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.