Ribojimai prieš pasaulio čempionatą – ne tik NBA žaidėjams

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-07-23 13:33
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Jonas Valančiūnas galėjo tęsti atostogas ir prie Lietuvos rinktinės prisijungti tada, kai jam tai leis NBA taisyklės – nuo rugpjūčio 1-osios. Vietoje to, jis pasirinko galimybę būti šalia komandos draugų nuo pirmosios treniruočių stovyklos dienos, nors kartu sportuoti ir negalės.

Netrukus jo pavyzdžiu paseks ir kitas NBA lietuvis, Domantas Sabonis.

BasketNews.lt“ žiniomis, 23 metų Indianos „Pacers“ lietuvis į Palangą atvyks rytoj, liepos 24 dieną. Kaip ir Valančiūnas, jis sportuos individualiai, tačiau tuo pačiu iš arti stebės, kaip dirba kiti rinktinės kandidatai.

Anksčiau nei rugpjūčio 1-ąją Sabonis ir Valančiūnas sportuoti su komanda negali dėl FIBA ir NBA susitarimų. Dar 2010 metais dvi stipriausios krepšinio pasaulio organizacijos suderėjo, kad NBA krepšininkai į rinktinės stovyklas negali atvykti anksčiau nei likus 5 savaitėms iki čempionato.

Susitarime taip pat buvo apibrėžti dar keli apribojimai – pavyzdžiui, draudžiama treniruotis ant nelygaus paviršiaus, t.y. bėgioti kalnuose, arba per dieną turėti daugiau nei 2 valandas pilno kontakto treniruočių.

Prieš porą metų šis susitarimas buvo pakoreguotas ir terminas, kada NBA žaidėjai gali prisijungti prie rinktinės, dabar priklauso nuo kiekvienos komandos atskirai.

Lietuvos krepšinio federacija NBA klubams, Memfio „Grizzlies“ ir Indianos „Pacers“, turėjo nusiųsti išsamius treniruočių stovyklos planus, kuriuose nurodoma, kada pradedama sportuoti, kiek skrydžių iki čempionato turės rinktinė, kaip dažnai vyks treniruotės, kada suplanuotos žiniasklaidos dienos ir t.t.

Įvertinę gautą informaciją, NBA klubai Valančiūnui ir Saboniui leido prisijungti prie rinktinės treniruočių nuo rugpjūčio 1 dienos.

Iki tol abu aukštaūgiai dirbs individualiai. Pavyzdžiui vakar, pirmąją rinktinės stovyklos dieną, vos visiems žaidėjams susirinkus viešbutyje ir įsikūrus kambariuose, Valančiūnas su treneriu išvyko sportuoti vienas, o likę krepšininkai vakare treniravosi atskirai.

Panašiai veiksmas atrodys iki pat kito mėnesio pradžios.

„Galbūt neatliksiu kažkokių taktinių veiksmų, bet galiu stebėti, kalbėtis su treneriais, dalyvauti treniruotėse už šoninės linijos, – apie savo vaidmenį rinktinėje iki rugpjūčio 1 dienos kalbėjo Valančiūnas. – Dabar individualus darbas – be komandinių veiksmų, o kai jau laikas leis, prisijungsiu prie komandos visu tempu.“

Tiek JV, tiek Sabonis praleis pirmąsias nacionalinės komandos draugiškas rungtynes rugpjūčio 2 dieną Pamplonoje su Ispanijos rinktine. Abejotina, ar jie išbėgs į aikštę ir antrajame draugiškame mače rugpjūčio 4 dieną, kai Klaipėdoje rinktinė žais su Suomijos krepšininkais.

Savo didžiausių žvaigždžių ant parketo rinktinė turėtų sulaukti dvikovose su Serbijos rinktine (rugpjūčio 10 dieną Belgrade ir 12 dieną Kaune).

NBA ir FIBA susitarimas nėra vienintelis, ribojantis krepšininkų galimybes treniruotis su nacionaline komanda. Siekdami apriboti treniruočių stovyklų trukmę, FIBA vadovai įvedė 28 dienų limitą, kada prieš čempionatą apdraudžiama krepšininkų sveikata.

Taip teoriškai neuždraudžiama susirinkti sportuoti anksčiau, tačiau praktiškai tai reiškia didesnes išlaidas federacijoms.

Pavyzdžiui, Lietuvos krepšinio federacija nuo liepos 22 iki rugpjūčio 3 dienos iš savo kišenės turėjo apdrausti kiekvieno žaidėjo sveikatą. Nuo rugpjūčio 3 dienos, t.y. likus lygiai keturioms savaitėms iki pasaulio čempionato, įsigalios FIBA sveikatos draudimas.

Ši tvarka galioja tik ne NBA žaidėjams.

Iki pasaulio čempionato Lietuvos rinktinė sužais devynerias draugiškas rungtynes, o antrąsias ir paskutines namuose – rugpjūčio 12 d. Kaune, kai priims Serbijos rinktinę.

Rugpjūčio 21 d. baigę stovyklą Kaune, lietuviai išskris į Pietų Korėją, kur prieš pasaulio čempionatą lauks keturių komandų draugiškas turnyras.



Komentarai:

Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-04
-11
Atsakyti
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-02
+2
Atsakyti
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-13
Atsakyti
klausimas
Kam dar ribojimai? nes 2x skaiciau straipsni ir nesupratau... kam dar bus ribojimai, kokiems zaidejams?

galbut verta keisti antraste?
2019-07-23
-13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.