Grandiozinės permainos Bostone: Stevensas traukiasi iš vyr. trenerio posto ir perima vadovavimą organizacijai

2021-06-02 17:09
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Bostono ekipai neperlipus pirmojo NBA atkrintamųjų barjero, „Celtics“ organizacijoje papūtė grandiozinių permainų vėjai.

Nuo 2013-ųjų metų klubui vyr. trenerio pareigose vadovavęs Bradas Stevensas palieka šį postą ir stoja vadovauti visai „Celtics“ organizacijai, skelbia „The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania.

Stevensas pakeis nuo 2003 m. klube dirbusią legendą Danny Ainge'ą, kuris ėjo generalinio direktoriaus ir prezidento krepšinio operacijoms pareigas.

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
13,6
Pataiko: 13,6
Taiklumas: 37,2%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Jayson Tatum

„Celtics“ artimiausiu metu turėtų patvirtinti apie permainas klube, o tada Stevensas jau pradės ieškoti naujojo vyr. trenerio.

62-ejų Ainge'as 2003-aisiais buvo paskirtas krepšinio operacijų vykdančiuoju direktoriumi, o 2008-aisiais „Celtics“ paskutinį kartą laimėjus NBA, specialistas buvo paaukštintas į prezidento krepšinio operacijoms pareigas. Tais pačiais metais jis tapo NBA metų vadybininku.

Danny Ainge'as
Danny Ainge'as
Nuotr. AFP – Scanpix

„Spors Illustrated“ atstovas Chrisas Mannixas pažymi, jog Ainge'as apie pasitraukimą apskritai iš krepšinio negalvoja. Jis greičiausiai ieškos naujų karjeros iššūkių.

Ainge'as per 14 metų trukusią krepšininko karjerą aštuonerius metus atstovavo „Celtics“, kuri 1981-aisiais pasirinko jį 31-u šaukimu. 

1984 ir 1986 metais Ainge'as kartu su „Celtics“ tapo NBA čempionu.

Bostono klubas šį sezoną Rytų konferencijoje liko septintas, o į ketvirtfinalį žengė be karjeros sezoną žaidusio Jayleno Browno, kuriam lūžo riešas.

Stevenso kariauna serijoje su „Nets“ krito 1-4 ir buvo eliminuota iš tolimesnių kovų. 

„Celtics“ pasitikėjimą Stevensu 2013-aisiais parodė jam neturint vyr. trenerio darbo patirties NBA pirmenybėse – jis persikėlė iš Butlerio universiteto.



Komentarai:

Anonimas
Po to kai ainge paleido haywarda uz nieka jau pasibaige celticsam kantrybe su juo.
2021-06-03
-1
Atsakyti
Anonimas
kyrie žinutė celtics fanam
2021-06-02
-2
Atsakyti
ANON
Dar prie to paties. Sklando rimti gandai, kad Valanciunas yra sios vasaros Celtics prioritetas. Kalbama, kad iki NBA naujoku birzos Celtics bandys istraukti Jona is Memfio ir taip uzpildyti jiems pacia opiausia problema po krepsiu. Tas pats Stevensas sake, kad jiem truksto zaidejo poste, o Valanciunas siuo metu Top3 lygoje pagal zaidima nugara i krepsi.
2021-06-02
+3
Atsakyti
Petras
Labai keista. Laikomas vienu geriausiu treneriu ir dar jaunas. Spėju, kad pamatė, jog jo treniravimo stilius NBA nelabai tinka. Taktikos čia nėra svarbiausias dalykas (skirtingai nei NCAA), NBA - žaidėjų lyga. Matyt nėra itin geras psichologas, kas, turbūt, svarbiausia būnant NBA treneriu (palaikyti, motyvuoti ir pan.). Todėl ir Šarui NBA netiktų.
2021-06-02
-4
Atsakyti
Mar
Dar nesenai Stevensas buvo laikomas jaunu talentingu treneriu, o cia jau ziurek jis valdo visa Celtics organizacija :D
2021-06-02
+9
Atsakyti
nu
Netikėta naujiena😳
2021-06-02
+4
Atsakyti
tomygun
Kosmosas kazkoks, tai suprask Stevens geresnis GM negu treneris? Nesuprantu
2021-06-02
+7
Atsakyti
.
Puikios naujienos, tik į gerą Celtics ateičiai
2021-06-02
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.