Kavaliausko metimas nustūmė „Žalgirį“ į ketvirtą vietą (5 video, komentarai, foto, statistika)

2014-04-26 17:30

Kovingumą pademonstravę Vilniaus „Lietuvos ryto“ (18-2) krepšininkai panaikino triuškinamą deficitą, o paskutinės atakos smaigalyje atsidūręs Antanas Kavaliauskas pataikė iš po krepšio bei išplėšė pergalę sostinės klubui. 

Rungtynių žaidėjas
Renaldas  Seibutis
PTS 14 | REB 1 | AS 4 | ST 1
Dainiaus Adomaičio treniruojami Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono nugalėtojai svečiuose tik po atkaklios kovos 86:84 (13:23, 21:25, 23:16, 29:20) parklupdė pirmenybių čempionus Kauno „Žalgirio“ (14-6) žaidėjus.

Sostinės klubas ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių susikaus su paskutinę minutę į atkrintamųjų traukinį įšokusiais Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais, tuo metu žalgiriečiai dėl vietos pusfinalyje grumsis su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Atkrintamosios varžybos prasidės balandžio 30 dieną.

Jeigu „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“ pavyks peržengti ketvirtfinalio barjerą, tada šių komandų keliai susikirs jau LKL čempionato pusfinalyje.

Mačo lūžis įvyko ketvirtojo kėlinio pabaigoje – po Roberto Javtoko taškų iš po krepšio „Žalgiris“ turėjo septynių taškų persvarą (81:74). Tada Renaldas Seibutis pelnė dvitaškį, o į greitą puolimą pasileidęs Zabianas Dowdellas pataikė iš po krepšio su Šarūno Jasikevičiaus pražanga.

Pastarasis su tokiu teisėjo sprendimu nesutiko, nesuvaldė emocijų bei buvo nubaustas dar ir technine pražanga. Tris baudų metimus realizavęs Dowdellas išlygino rezultatą, o po minutės pertraukėlės taikliu dvitaškiu ir pirmą kartą išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį (83:81).

Mesdamas iš trijų taškų zonos Seibučio pražangą išprovokavęs Justinas Dentmonas galėjo persverti rezultatą aikštės šeimininkų naudai, tačiau tuo nepasinaudojo – „Žalgirio“ lyderis pataikė dvi baudas iš trijų, o puolime kamuolį atkovojęs Dentmonas suklydo bei suteikė šansą svečiams (84:84).

Į greitą puolimą pasileidęs Dowdellas atliko perdavimą į baudos aikštelę įkirtinėjančiam Kavaliauskui bei pastarasis metimu iš po krepšio išplėšė pergalę savo komandai (86:84).

Antrajame kėlinyje po Kavaliausko dviejų taškų „Lietuvos ryto“ deficitas buvo sumažėjęs iki vienuolikos taškų (40:29), tačiau tada aikštėje dominavę žalgiriečiai spurtavo 8:2 bei įgijo triuškinamą – septyniolikos taškų persvarą (48:31), kurios iki rungtynių pabaigos aikštės šeimininkai išlaikyti nepavyko.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 22 (11 atk. kam., 8 išpr. praž.), Justinas Dentmonas 16 (3/9 trit., 6 kld.), Robertas Javtokas 11 (5/13 dvit.), Šarūnas Jasikevičius 10, Martynas Pocius 9.

„Lietuvos rytas“: Zabianas Dowdellas 18, Stevanas Jelovacas 14, Renaldas Seibutis 14, Juanas Palaciosas 10, Antanas Kavaliauskas 9.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Pergalinga „Lietuvos ryto“ ataka:

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Norėčiau pasveikinti priešininkų komandą su pergale, kurią jie šiandien pasiekė. Nors pradžioje jiems nelabai sekėsi, antroje rungtynių pusėje žaidė galingiau ir galiausiai palaužė mus. Nors jie buvo užsitikrinę reguliaraus sezono vardą, žaidė kupini ryžto, su tuo juos ir sveikinu.

Šarūnas po rungtynių atsiprašė ir komandos, ir trenerio už neapgalvotą žodį, bet dabar mes tos situacijos atgal negrąžinsime.

Be abejo bus keista, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ nežais finale. Dėl to daug ir kalba apie LKL, nes šiemet yra ne kaip visada. 

Sezono metu įstūmėme save į tokią situaciją. Turėjome unikalią galimybę užimti antrą vietą, To nepadarėme, reikės eiti sunkesniu keliu, kad pasiektume savo tikslą, o jis išlieka vienas – apginti čempionų vardus.“

Išsamesnis Krapiko komentaras:

Dainius Adomaitis („Lietuvos ryto“ treneris): „Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Gal iš pradžių truputį nustebome dėl agresyvumo, kurį demonstravo „Žalgiris“, viskas buvo ant pražangos ribos. Tačiau keletas korekcijų, kurias padarėme pertraukos metu, pavyko ir džiugu, kad žaidėjai, net pralaiminėdami keturiolika taškų, nepalūžo. Turėjome savo planą, jo laikėmės ir stengėmės žaisti su didele rotacija, intensyviai ir tai davė rezultatą.

Tos kalbos, kad mes galėjome pralaimėti, kaip ir žeidžia. Kaip jūs įsivaizduojate, pasako treneris prieš rungtynes, kad reikia pralaimėti? Ne, eini ir žaidi.

Dabar žinau tiek, kad turime žaisti su „Nevėžiu“. Man nėra nieko svarbesnio, nei pasiruošti rungtynėms su „Nevėžiu“.“



Komentarai:

http://www.nike-jordanshoes.com/

http://www.shophandbagsonline.com/

http://www.bestcustomsonline.com/

http://www.ralphlaurentshirts.com/

http://www.burberry-factory.com/

http://www.kate-spades.com/

http://www.barbour-factory.com/

http://www.coachlosangeles.com/

http://www.official-coachoutlet.com/

http://www.louisvuittonas.com/

http://www.burberryoutlet2014.com/

http://www.official-mkoutlet.com/

http://www.official-pradaoutlet.com/

http://www.beatsbydreoutlet.net/

http://www.michaelkorsonlineusa.com/

http://www.northsclearance.com/

http://www.abercrombiee.com/

http://www.ralph-laurens.com/

http://www.guccishoes-uk.com/

http://www.michael-korsusa.net/

http://www.polo-outlets.com/

http://www.hermes-outletonline.com/

http://www.ralphslauren.co.uk/

http://www.marcjacobsonsale.com/

http://www.mcmworldwides.com/

http://www.warmbootssale.com/

http://www.salongchamppairs.com/

http://www.canada-gooser.com/

http://www.michaelkors.so/

http://www.oakley-sunglassoutlet.com/

http://www.north-faceoutlets.net/

http://www.moncler-clearance.com/

http://www.woolrich-clearance.com/

http://www.barbour-jacketsoutlet.com/

http://www.moncler-jacketsoutletonline.c...

http://www.monsterbeatsbydres.net/

http://www.lv-guccishoesfactory.com/

http://www.clothes-mall.com/

http://www.coach-factorysoutlet.com/

http://www.coach-blackfriday2014.com/

http://www.coach-clearance.com/

http://www.coach.mischristmas.com/

http://www.coachccoachoutlet.com/

http://www.coach-factories.net/

http://www.coach-pursesoutlets.com/

http://www.coachoutletstates.com/

http://www.zxcoachoutlet.com/

http://www.mischristmas.com/

http://www.misblackfriday.com/

http://www.newoutletonlinemall.com/

http://www.ralphlaurenepolo.com/

http://michaelkorsoutlet.mischristmas.co...

http://mcmbackpack.mischristmas.com/

http://monsterbeats.mischristmas.com/

http://northfaceoutlet.mischristmas.com/

http://mk.misblackfriday.com/

http://coachoutlet.misblackfriday.com/

http://coachfactory.misblackfriday.com/

http://uggaustralia.misblackfriday.com/

http://coachpurses.misblackfriday.com/

http://coachusa.misblackfriday.com/

http://coach.misblackfriday.com/

http://michaelkorss.misblackfriday.com/

http://michaelkors.misblackfriday.com/

http://airmax.misblackfriday.com/

http://michael-kors.misblackfriday.com/

https://twitter.com/CoachOutlet2014

https://www.facebook.com/coachoutletstor...

https://www.facebook.com/ralphlaurenoutl...
2014-11-14
+1
Atsakyti
NerosasRealiai tai ir zalgiriui ir rytui naudingiau susitikti pusfinalyje: zalgiriui del to, kad zaidziant finale pries ryta laimetu max 2 kartus, nes zalgirio atsarginiai niekam tike, tai jei kiek ir patems, tai tik veteranai, o rytui naudinga del to, kad po pusfinaliu bus vtb rungtynes, o finalus tektu zaisti tik po ju, kai zalgiris tuo metu butu pailsejes. Vienintelis minusas tik finansinis ir tai, kad vienai is komandu siemet gali tekti tik bronza. Manau, kad pusfinali laimes ta komanda, kuri laimes pirmas pusfinalio rungtynes. O del vakarykscio teisejavimo, tai sutinku, kad pries dowdell turejo buti paprasta prazanga ir taskai, o pries dentmon prazangos nebuvo.


tai ir buvo gi paprasta prazanga tiesiog saras technine iskart gavo poto.
2014-04-27
+12
Atsakyti
Saunuoliai vyrai atrado jegu atsitiesti po tragiskos pradzios. Dziugu kad komanda laimejo pries gan stipru varzovai nors nesuzaide net keli pagrindiniai zaidejai - gecas songaila ir cookas. Tai rodo kad komanda nera priklausoma nuo 1-2 zaideju, saunuolis Adomaitis kad taip pasitiki visais zaidejais.
2014-04-27
-4
Atsakyti
sdfshannon_brownsdfsiaip zalgiriui jokio skirtumo ar pusfinali ar finale zaist su rytu jei pralostu pusfinali tai ir finale reiskia butu praloses o ar 2 vieta ar 3 visiskai dzin lkl'e, bet va jei rytas pusfinali pralos matys eurolyga kai savo ausis ;DDtai kad ne kaip savo ausis... antra vieta EL atrankoj dalyvauja.. kavenske prakeiktas. Jei taip megsti stumt ant ryto, stumk taip, kad pats kvailai nepasirodytumtaborini jei pusfinali rytas pralos zais del 3 vietos ir 2 vieta matys kaip savo ausis ;DD failas


būtent
2014-04-27
-4
Atsakyti
sdf
Ovidijus15Gal kas paaiškins, Jasikevičius gavo techninę pražanga, o kodėl L. Rytas gavo mesti du baudos metimus? O neturėjo skirti vieno už technine pražangą?


lkl dar ne tokios pat teisykles kaip El ..
2014-04-27
+7
Atsakyti
Puiku - visgi klydau. Krepšinis Lietuvoj dar krepšinis, ne puvėsiai.
2014-04-27
+4
Atsakyti
Gal kas paaiškins, Jasikevičius gavo techninę pražanga, o kodėl L. Rytas gavo mesti du baudos metimus? O neturėjo skirti vieno už technine pražangą?
2014-04-27
+7
Atsakyti
Realiai tai ir zalgiriui ir rytui naudingiau susitikti pusfinalyje: zalgiriui del to, kad zaidziant finale pries ryta laimetu max 2 kartus, nes zalgirio atsarginiai niekam tike, tai jei kiek ir patems, tai tik veteranai, o rytui naudinga del to, kad po pusfinaliu bus vtb rungtynes, o finalus tektu zaisti tik po ju, kai zalgiris tuo metu butu pailsejes. Vienintelis minusas tik finansinis ir tai, kad vienai is komandu siemet gali tekti tik bronza. Manau, kad pusfinali laimes ta komanda, kuri laimes pirmas pusfinalio rungtynes. O del vakarykscio teisejavimo, tai sutinku, kad pries dowdell turejo buti paprasta prazanga ir taskai, o pries dentmon prazangos nebuvo.
2014-04-27
-7
Atsakyti
shannon_brownsdfsiaip zalgiriui jokio skirtumo ar pusfinali ar finale zaist su rytu jei pralostu pusfinali tai ir finale reiskia butu praloses o ar 2 vieta ar 3 visiskai dzin lkl'e, bet va jei rytas pusfinali pralos matys eurolyga kai savo ausis ;DDtai kad ne kaip savo ausis... antra vieta EL atrankoj dalyvauja.. kavenske prakeiktas. Jei taip megsti stumt ant ryto, stumk taip, kad pats kvailai nepasirodytum
Prie ko stumimai? Kalba eina apie pralosima pusfinalyje, o prie ko cia tavo antra ikista vieta? Jus rimtai rytfaniai tokia neissilavine ar jums tai naturaliai gaunasi? Toks protingas bandai pasirodyti, o susivartai lygioje vietoje, beje jau nebe pirma karta kaip pastebejau.
2014-04-27
-10
Atsakyti
sdf
shannon_brownsdfsiaip zalgiriui jokio skirtumo ar pusfinali ar finale zaist su rytu jei pralostu pusfinali tai ir finale reiskia butu praloses o ar 2 vieta ar 3 visiskai dzin lkl'e, bet va jei rytas pusfinali pralos matys eurolyga kai savo ausis ;DDtai kad ne kaip savo ausis... antra vieta EL atrankoj dalyvauja.. kavenske prakeiktas. Jei taip megsti stumt ant ryto, stumk taip, kad pats kvailai nepasirodytum


taborini jei pusfinali rytas pralos zais del 3 vietos ir 2 vieta matys kaip savo ausis ;DD failas
2014-04-27
+4
Atsakyti
sdfsiaip zalgiriui jokio skirtumo ar pusfinali ar finale zaist su rytu jei pralostu pusfinali tai ir finale reiskia butu praloses o ar 2 vieta ar 3 visiskai dzin lkl'e, bet va jei rytas pusfinali pralos matys eurolyga kai savo ausis ;DD


tai kad ne kaip savo ausis... antra vieta EL atrankoj dalyvauja.. kavenske prakeiktas. Jei taip megsti stumt ant ryto, stumk taip, kad pats kvailai nepasirodytum
2014-04-27
-1
Atsakyti
is krapiko treneris irgi ... jam asistentu but tai max,gal kaip zmogus ir geras bet...

lieka 2:30 min iki galo leidzia cizauska kuris kamuolio net persivaryt per centra negali ,du kart ateme, prasileido per ji trajaka, ir pats laisvas nepataike... nezinau ar cia pagal lapukus jau motiejuno turi zaist kad butinai laiko jam turi duot.netempia jis net lkl lygio.
2014-04-27
+9
Atsakyti
sdf
Kiskisoj ruri ruri ruriraaa :D


lashara nesiautek su savo klonais cia
2014-04-27
-7
Atsakyti
sdf
RonBurgundysdfRonBurgundyPirmas video, 22sekunde. Parodomas tikras zalgirio fanas :)))tavo logo parodo kaip tu atrodysi kai nebusi vaikas ;) ne kazka ane?na situ komentaru tik pats apsijuokei. geriau apie "vaikus"net nekalbek daugiau :DDDRonas Burgundis visa laika atrodys kaip Ronas Burgundis:)))


pasiskaityk savo komentarus burgundi
2014-04-27
+6
Atsakyti
oj ruri ruri ruriraaa :D
2014-04-27
+5
Atsakyti
RonBurgundyPirmas video, 22sekunde. Parodomas tikras zalgirio fanas :)))


Nesuprantu vieno,jis arenoje visus apdalino izeidzianciais zenklais,o "subrende" vyrai ir moterys i tai nesureagavo,avinu sindromas?
2014-04-27
-11
Atsakyti
sdfRonBurgundyPirmas video, 22sekunde. Parodomas tikras zalgirio fanas :)))tavo logo parodo kaip tu atrodysi kai nebusi vaikas ;) ne kazka ane?


na situ komentaru tik pats apsijuokei. geriau apie "vaikus"net nekalbek daugiau :DDD

Ronas Burgundis visa laika atrodys kaip Ronas Burgundis:)))
2014-04-27
-4
Atsakyti
87687Gia_souna... ką, zuikiai ža;i, pirmą kartą BE FINALO???!!!:D:D:D:DO jus ka, raudonos komjaunimo laikrascio nuokrusos, jau finale? Ar pagaliau nuo 2010 metu nors kazkoki titula pagaliau sugebesite isbezdeti?


prie ko cia titulai ? gavo tavo zalgiris nes lavonai ten losia kurie fuxus tik pamete laiminejo ir viskas .
2014-04-27
+25
Atsakyti
sdf
RonBurgundyPirmas video, 22sekunde. Parodomas tikras zalgirio fanas :)))


tavo logo parodo kaip tu atrodysi kai nebusi vaikas ;) ne kazka ane?
2014-04-27
-6
Atsakyti
sdf
siaip zalgiriui jokio skirtumo ar pusfinali ar finale zaist su rytu jei pralostu pusfinali tai ir finale reiskia butu praloses o ar 2 vieta ar 3 visiskai dzin lkl'e, bet va jei rytas pusfinali pralos matys eurolyga kai savo ausis ;DD
2014-04-27
+5
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.