Jasikevičius atsakė į Calatheso komentarą

Miguel Lois Vidal
BasketNews žurnalistas
2022-10-06 18:09

Šaras nedaugžodžiavo, bet pasiuntė žinutę.

Nuotr.: Barca

Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ ruošiasi pirmosioms Eurolygos rungtynėms su Pirėjo „Olympiakos“ ir lietuvis pasidalino mintimis apie artėjančias rungtynes bei išsakė nuomonę apie Nicko Calatheso komentarą.

„Kaip žaidėjas tu nori šiek tiek laisvės. Žinant, kad man nebe 20-imt, kaip žaisti aš suprantu, – pasakojo Calathes. – Barselonoje buvo daugiau sistemos, Šaras labiau visus kontroliavo. Manau, kad Itoudis duoda žaidėjams daugiau laisvės, leidžia daryti, ką nori, tuo pačiu labai tavimi tiki, leidžia pačiam kontroliuoti žaidimą. 

Žinoma, būna, kad jis tave sustabdo ir liepia daryti tai, ko nori jis. Itoudis supranta, kad dauguma čia yra veteranai ir žino, ką mes sugebame. Iš žaidėjo gauni daugiausiai tada, kai leidi jam žaisti laisvai.“ 

Priminus Calatheso žodžius, Jasikevičius ironiškai pakomentavo.

„Džiaugiamės, kad gyvename demokratinėje valstybėje, jog kiekvienas gali kalbėti, ką nori“, – teigė Šaras.

Kalbėdamas apie artėjant mačą su „Oly“, Šaras pabrėžė, kokia pajėgi yra Eurolyga.

„Naujo sezono pradžia, todėl visada jaudinuosi, – sakė Jasikevičius. – Tai labai ilga kelionė. Galime daug kalbėti apie sezoną, sudėtis ir komandas, bet viskas tik popieriuje. Po penkių ar šešių mėnesių komandos bus kitokios. Eurolyga yra labai konkurencinga.

Visada norėčiau pradėti nuo mažiau galingo varžovo, nes „Olympiakos“ yra finalo ketverto komanda. Jie išsaugojo trenerį ir daugumą žaidėjų. Tai komanda, kuri žaidžia širdimi.

Graikijos Supertaurėje jie aiškiai dominavo prieš „Panathinaikos“. Jie turi chemiją ir labai aiškiai apibrėžtus vaidmenis. Varžovai turi patyrusių žaidėjų, kurie gali pakeisti rungtynes“, – teigė Jasikevičius.

Jasikevičius taip pat sakė, kad yra patenkintas savo komanda, o realybė tokia, kad šiame sezono etape iš savo žaidėjų daug reikalauti negali.

„Esame geros formos. Žmonės su mumis treniravosi šešias ar septynias savaites, o kiti žaidėjai atvyko po sunkaus Europos čempionato. Mums trūksta treniruočių, trūksta žmonių, reikia daugiau laiko praleisti kartu.

Turime šešis naujus žaidėjus, o tai visada sunku. Tai yra labai normalu. Negalime prašyti, kad mūsų vaikinai būtų labai pastovūs. Jie trumpai kartu, tai yra nauja komanda, mums trūksta žmonių. Truputį sunku kažko reikalauti“, – komentavo Jasikevičius.

Tačiau Šaras taip pat pridūrė, kad savo komandoje įžvelgė keletą teigiamų dalykų.

„Trečias ir paskutinis kėlinys prieš „Baskonia“ yra sektinas pavyzdys. Matote, kad galime tai padaryti, o dabar tikslas tai daryti pastoviai, ilgesnį laiką ir po truputį“, – užbaigė treneris.



Komentarai:

Nu jo, su Biru, tai čia manau nereikia turėti iliuzijų. Kaip daug kas sakė, taip ir bus. Ulė, akivaizdu, kad keičia savo žaidimo stilių į daugiau priekiu žaidžiantį, kuriuo bandė jį Feneryje daryti. Nepaisant to, kad momentais tikrai gerai atrodo, jam turi Kazys aiškiai pasakyti, kad tritaškiai greitame puolime ne jam. Dar suprasčiau iš statinės padėties. Bet kai atsivaro pats ir paleidžia, nu tai sorry. Kuo tu Ule save laikai. Dėl Brazdeikio debiuto - patys per daug vilčių dėjot sezono startui, tad nereikia sakyti, kad "prisvilęs". Nei prisvilęs, nei ką. +/- to ir galima buvo tikėtis, iš jauno ir Europos klubinio krepšinio nežaidusio žaidėjo.
2022-10-07
+3
Atsakyti
Susitvarkykit tą šokinėjimą per naujienas jofana. Matau, ne vieno komentarai patenka ne po tomis naujienomis, nes iš lempos peršoka.
2022-10-07
-15
Atsakyti
Idomu kur Krivas, galetu tam jaunuoliui duoti pradzioje pasibandyti LKL o poto gal ir eurolygoje siek tiek, jeigu abiem neis tai tikrai megint ieskoti kito auksto zmogaus.
2022-10-07
+6
Atsakyti
...
„Esame geros formos. Žmonės su mumis treniravosi šešias ar septynias savaites, o kiti žaidėjai atvyko po sunkaus Europos čempionato. Mums trūksta treniruočių, trūksta žmonių, reikia daugiau laiko praleisti kartu. Tai gal norėjo pasakyt, kad nėra geros formos?
2022-10-07
-27
Atsakyti
aha
Nei vienas treneris taip neisidirbineja prie aiksteles kaip Saras ir ka jis tuo nori parodyt?Antras Obradovicius,Zagadinas?
2022-10-06
-26
Atsakyti
nu tai ir gerai atsake. o ka turejo veltis i zodziu kara medioj kaip dabar madoj? :))) savo reikalais rupinas bicas.
2022-10-06
+41
Atsakyti
Trumpai tariant,
du nevykeliai ,apsisaukeliai asareles spaudzia:)))
2022-10-06
-20
Atsakyti
Anonimas
Labiausiai pervertintas treneris visoje Europoje, man tau jau uzkniso jo slovinimas visoj Lietuvoj. Turi talentingiausius zaidejus Europoje ir ispraudes visus i tokius remus, kur visi atrodo kaip vidutiniokai vos ne. kreatyviniai gynejai zusta visiskai pas sita treneri. Gerai kai underdogus treniruoja kaip Zalgiri, bet kai turi tikrai elitine sudeti, sitas treniravimas yra nesamone. Ne sutapimas kad Atamanas laimi titulus ir pas ji gynejai atsiskleidzia ispudingiausiomis spalvomis, nes jie turi laisves ir trenerio pasitikejima aiskteje, o Saras galvoja visi turi zaist su jo pavadeliu, taip ir nusizudo karjera gynejai pas Sara, pas ji tik off ball shooteriai zaidzia gerai.
2022-10-06
-15
Atsakyti
Anonimas
man juokinga kaip Europiueciai vis dar garbina overcoachinima, kai dabar tokie talentingi zaidejai zaidzia europoj. Jei treneris overcoachina, tai dar nereiskia, kad jis gerai coachina, labai daznai undercoaching yra daug daugiau naudos nesantis budas sitoje sferoje. Bet ir toliau tikekit treneriais kurie kiekvienoj pozecijoj turi savo zaidejus uz pavadelio vedzioti, kaip budavo pries 40 metu, kai zaidejai tikrai nemokejo Europoje zaisti individualiai visiskai. Atamano as negarbinu, bet cant argue with results, losers. Tik paziurekit i minusa mano komentaro, haha, uzkniso juodai visas Viasat kolektyvas, kurie taip garbina ta Barcelona, tik del fakto, kad Lietuviai joje. Taip, as palaikau savus daznai, bet jei as netikiu, kad jie is tikro geri yra, as nebusiu hypokritiskas fanatikas. Yra priezastis kodel visi Zaidejai sako kaip jie nekencia ziureti barcos rungtyniu, nes ju krepsinis yra individualumo zudymas. Jasikevicius yra zaidejas, kuris netiki savo aukletiniais, ir tai yra nesekmes receptas 101.
2022-10-06
-4
Atsakyti
tai, kad neatake nieko, tik pasake, kad gali laisvai kalbeti. Cia net meina interpretiluoti, kad tarkim tai kygu, kad netiesa jo manymu
2022-10-06
+13
Atsakyti
Jj
gaus malku nuo olympiacos cia ir taip aisku.Skystas treneris.
2022-10-06
-24
Atsakyti
O tu
nuo savo vyro
2022-10-06
+7
Atsakyti
bc
Saras eilinis treneris , kuriam sis sesonas paskutinis Barcoje
2022-10-06
-30
Atsakyti
Tai toks blatnas,
toks blatnas jaska,tai reikejo normaliai ta plytnika pasiust,nuleist ant zemes ar panasiai....O cia tik pyrst ir viskas
2022-10-06
-3
Atsakyti
MVP
Pritariu
2022-10-06
-15
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.