Paskutiniai akordai: Bryantas po šio sezono baigs savo karjerą

2015-11-30 06:31
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Los Andželo „Lakers“ klubo simbolis Kobe Bryantas pasirodžiusiame atvirame laiške patvirtino ilgai sklandžiusią informaciją – šis sezonas ilgametei NBA žvaigždei bus paskutinis.

Gynėjas pripažino, jog smarkiai kritusią sportinę formą nulėmė krūvio nebeatlaikantis kūnas.

„Išpildėte šešerių metų berniuko svajonę žaisti „Lakers“ komandoje ir aš visada jus už tai mylėsiu, tačiau tai negali tęstis amžinai. Šis sezonas yra tai, ką aš dar galiu atiduoti. Mano širdis ir mintys gali tai atlaikyti, tačiau kūnas verčia sakyti sudie. Viskas gerai, aš esu pasirengęs jus paleisti“, – atvirame savo laiške rašė Bryantas.

Krepšininko kelias NBA prasidėjo kuomet jis 13-uoju šaukimu buvo pakviestas Šarlotės „Hornets“ ekipos, tačiau ši netrukus nusprendė Bryantą iškeisti į Vlade Divacą.

37-erių metų veteranas pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje rungtyniauja nuo pat 1996 metų ir visą karjerą buvo ištikimas tik „Lakers“ ekipai. Per šį laikotarpį su Kalifornijos klubu gynėjas lygoje triumfavo 5 kartus.

Negana to, jis du kartus buvo išrinktas geriausiu finalo serijos žaidėju bei po du – naudingiausiu ir rezultatyviausiu reguliariojo sezono krepšininku. Gynėjas net 17 kartų žaidė NBA visų žvaigždžių rungtynėse ir keturis kartus tapo naudingiausiu jų žaidėju.

Su JAV rinktine Bryantas iškovojo du olimpinius ir vieną FIBA Amerikos čempionato aukso medalį.

Iki šios dienos „Lakers“ ikona NBA lygoje yra sužaidusi 1292 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 25,3 taškus, atkovojo po 5,3 kamuolio bei atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šis sezonas Bryantui nesuklosto taip sklandžiai. Krepšininkas vidutiniškai pelno po 15,7 taško, atkovoja po 4,1 kamuolio bei atlieka po 3,4 rezultatyvaus perdavimo komandos draugams.



Komentarai:

as
Kobe Rodmanui neprilygsta nu dar tokio klauno tai nemates
2015-12-01
-10
Atsakyti
SilainisNu nusipezi kaip reta. Laikas praleistas be profesionalaus krepsinio taip pat labai paveikia, taip gerai apie dilimus snekedamas, turetum zinoti ir apie sportine forma. :) Be to per pirmus jo pasitraukimus jis sportavo - beisbola zaide, tai apkrovos taip pat buvo.Man tai juokinga, kai zmogus tiesiog negali pripazinti argumentu, kurie aiskiai sako, kad vienas zaidejas zaide geriau uz kita, pasieke daugiau uz kita. Kobe per 20 savo sezonu taip ir nesugebejo ziedais aplenkti MJ. tas pats MVP ir t.t. :) Neverta sios diskusijos.Bet kaip ir pats MJ sake: "Kobe vertas buti lyginams su juo", bet ne daugiau :)


Tu turbut juokauji, kad beisbola lygini su krepsiniu :DDD Gal dar golfa sulygink :DDD Jei domiesi nba, tai paskutiniais 3 metais turetum zinoti ir net matyti video, kaip gale sezono begdami savo aksteleje puseje BE JOKIU ivykusiu kontaktu - krenta ant zemes ir raitosi is skausmo... O kita diena pranesa, jog zaidejui plyso kryzminiai kelio raisciai. Ateinantis visas sezonas palaidotas. Daug pavardziu galima galima isvardinti... Jordano laikais mazas buvo gyneju aktyvumas, tai tokiu traumu labai reta budavo, o dabar labai didele konkurencija, tai savo kojas nudylina ne tiek per rungtynes, kiek treniruodamiesi, kad butu super zvaigzdemis rungtynemis. Apskritai ilgai zaidzia nba tik centrai, nes jie nedaro tokiu judesiu kaip Rose, Wade, Kobe, Irving ir t.t. arba tokie gynejai, kurie irgi nezaidzia krepsinio kaip isvardint zaidejai, tai yra Kidd, Nash, Stocktonas.

O Jordanas garantuoju is bet ko sporindamas, kad siuolaikiniame krepsinyje noredamas buti geriausiu - turetu taip pat zaisti kaip Kobe ir dar daugiau alinti savo kuna... Toks pats jo likimas kunui butu... Kas per debilizmas sudievinti Jordana sakant, kad Jordanas keliai nesudiltu po 15 sezonu, jei VISU IKI VIENO tokio stiliaus krepsininko keliai velniop nueina...
2015-11-30
+2
Atsakyti
Juokutis
Pagaliau TDay nebesirodys jokiame portale :D Cia geriausia naujiena
2015-11-30
Atsakyti
Koks skirtumas kas kada buvo geras nesuprantu :) Aš tai džiaugiuosi kad galėjau pamatyt nors ir labai mažai bet kaip žaidė MJ, Malone, Stockton, Miller didžiaja dalį Kobes, Shaq, J.Oneal (Pacers kai zaide), Garnett, R.Allen, Pierce, Carter, McGrady ir kitu nuostabiu NBA all star žaidėjų karjeras. Bet viskas ateina ir praeina, o nepakeičiamų nėra, dabar džiaugiuosi kad matau ką išdarinėja GSW ir Curry, A.Davis, James, Wade, Duncan ir kiti kurie dar žaidžia ar tik kylą jų žvaigždė. Nematau prasmės ginčytis kas buvo geriausias, vieni lygos veidai, kiti mažiau žinomi bet man smagu stebėt jų žaidimą o ne lygint kas geresnis :) Žmonės kam jūs bandot įrodinėt kam kuris geresnis, tiesiog mėgaukitės krepšiniu :)
2015-11-30
+2
Atsakyti
KorsarasO kas del Jordano. Tai vaikai jus, susipraskite, ne zmogaus metus reikia lyginti, o ne suzaistus sezonus... Aisku kad Jordanas 40 metu budamas zaide gerai, nes jam tai buvo vos 13 sezonas. Dabar sulyginkite kaip 13 sezona zaide Kobe, kaip 13ta sezona zais James kitais metais ir kaip zaide Jordanas. O vat paziuretume i nustekenta Jordana, jei jis butu 20 sezonu atzaides. Ar galvojate 20ta sezona Jordanas butu su sveikais keliais ir ciurnomis? :DDDD ot vaikai net nezino kaip krepsinis isdylina kelio rascius ir kremzles. Jordanas nepaeitu aiksteleje jau po 18 sezonu.


Nu nusipezi kaip reta. Laikas praleistas be profesionalaus krepsinio taip pat labai paveikia, taip gerai apie dilimus snekedamas, turetum zinoti ir apie sportine forma. :) Be to per pirmus jo pasitraukimus jis sportavo - beisbola zaide, tai apkrovos taip pat buvo.

Man tai juokinga, kai zmogus tiesiog negali pripazinti argumentu, kurie aiskiai sako, kad vienas zaidejas zaide geriau uz kita, pasieke daugiau uz kita. Kobe per 20 savo sezonu taip ir nesugebejo ziedais aplenkti MJ. tas pats MVP ir t.t. :) Neverta sios diskusijos.

Bet kaip ir pats MJ sake: "Kobe vertas buti lyginams su juo", bet ne daugiau :)
2015-11-30
-4
Atsakyti
MAMBANei Kobe nei Lebronas niekada neprilyks tokiom žvaigždem kaip Jordan, Rodman, Magic ir t.t. Kobe nebent suo Dancanu gali gincytis kuris geresnis arba Kidu


Rodman??? :D :D :D galetum but anekdotu karalius. :D
2015-11-30
+13
Atsakyti
UzurpatoriusNežinau kas Nr. 1 GOAT, bet kad Kobe yra ne žemiau antro, tai faktas.


o kiek geru kasioriu isvis zinai? 3-4? :D faktas kad 1-2 vietos yra MJ ir Wilt, cia net diskusijos negali but. totalus dominavimas savo laiku, nesveiki skaiciai ir rekordai, kuriuos kazin, ar kas nors kada pamus. toliau manau eitu Magic, ne veltui Magic'o varda gavo. del visu tu Bird, Russell, Jabbar, Robertson nezinau, nesu mates per daug ju zaidimo, kad galeciau kazka sakyt kategoriskai, nors dauguma kasi ismananciu vyresnios kartos zmoniu juos drasiai stato i top10. Shaqas... viena vertus taip, kita vertus neturejo konkurencijos, tai buvo lengva dominuot. bet asmeniskai dar tikrai auksciau statyciau Olajuwona ir be abejo Duncana. girdejai tokius? :)
2015-11-30
-11
Atsakyti
MAMBA
Nei Kobe nei Lebronas niekada neprilyks tokiom žvaigždem kaip Jordan, Rodman, Magic ir t.t. Kobe nebent suo Dancanu gali gincytis kuris geresnis arba Kidu
2015-11-30
-2
Atsakyti
MAMBA
Jis man nekelia jokių jausmų, tiesiok yra niekas. Priešingai nei Jordan, Rodman, Saquil, Sabas
2015-11-30
-10
Atsakyti
KorsarasO kas del Jordano. Tai vaikai jus, susipraskite, ne zmogaus metus reikia lyginti, o ne suzaistus sezonus... Aisku kad Jordanas 40 metu budamas zaide gerai, nes jam tai buvo vos 13 sezonas. Dabar sulyginkite kaip 13 sezona zaide Kobe, kaip 13ta sezona zais James kitais metais ir kaip zaide Jordanas. O vat paziuretume i nustekenta Jordana, jei jis butu 20 sezonu atzaides. Ar galvojate 20ta sezona Jordanas butu su sveikais keliais ir ciurnomis? :DDDD ot vaikai net nezino kaip krepsinis isdylina kelio rascius ir kremzles. Jordanas nepaeitu aiksteleje jau po 18 sezonu.


o tu debilas kokiu reta. :) jei tau atrodo nesvarbu, ar zaidejui 30, ar 40 - svarbu sezonas 13-as, tai net ner ka sakyt. :D
2015-11-30
+11
Atsakyti
Nežinau kas Nr. 1 GOAT, bet kad Kobe yra ne žemiau antro, tai faktas.
2015-11-30
+6
Atsakyti
aa
Verkt norisi. Nebebus jokio idomumo to NBA ziureti su dirbtinem zvaigzdutem, flopais ir t.t. Belieka pasimegauti paskutiniais metais KREPSINIU. Aciu Kobe uz viska
2015-11-30
-7
Atsakyti
O kas del Jordano. Tai vaikai jus, susipraskite, ne zmogaus metus reikia lyginti, o ne suzaistus sezonus... Aisku kad Jordanas 40 metu budamas zaide gerai, nes jam tai buvo vos 13 sezonas. Dabar sulyginkite kaip 13 sezona zaide Kobe, kaip 13ta sezona zais James kitais metais ir kaip zaide Jordanas. O vat paziuretume i nustekenta Jordana, jei jis butu 20 sezonu atzaides. Ar galvojate 20ta sezona Jordanas butu su sveikais keliais ir ciurnomis? :DDDD ot vaikai net nezino kaip krepsinis isdylina kelio rascius ir kremzles. Jordanas nepaeitu aiksteleje jau po 18 sezonu.
2015-11-30
-9
Atsakyti
Sitam klisarankiui kobei, kad bent susilygintu su karaliumi Jamesu, reiketu visos lietuvos pievas apsitikti... Ir gal net tris kartus... Karalius savo zaidimu sita klisaranki aplenke jau budamas 23 metu.
2015-11-30
+1
Atsakyti
FlamboyantVienintelis žaidėjas kuris asmeniškai man, iš ne mėgstamiausių visoje lygoje tapo numeris vienas. Man jis yra top dešimt geriausių žaidėjų kokius esu matęs, mėgęs, neapkentes bet lenkiantis galva prieš tokį talentą. Vienintelis žmogus kuriam kitose arenose skanduodavo " MVP ". Lenkesi įškiliausi ir intelektualiausieji krepšinio mėgėjai, žinovai ir specialistai. Turėjau garbės stebėti visą jo karjera!Kasioguru - o kaip MJ būtų atrodęs washingtone po achilo, keleno ir peties traumų " padriad ". ?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Nesu koks orakulas, kuris galetu tau atsakyt, kas butu, jeigu butu. :) bet MJ juk irgi grizo po poros metu be krepsinio, gerokai senstelejes ir priauges svorio. nepamirsk dar to, kad karjeros pabaigoje MJ buvo 40, o ne 37 - tai didziulis skirtumas zaidejui.

Del Kobes aukstinimo - nieks nepaneigs, kad tai vienas geriausiu ever, bet nieks ir nepaneigs, kad tai vienas arogantiskiausiu ir ko gero savanaudiskiausias zaidejas ever. niekad jo nemegau butent del siu savybiu. netgi dabar, budamas senas, toliau be saiko meto savo sudetingus metimus, daznai netgi nepataikydamas i lanka. o daugiausiai pramestu metimu per visa NBA istorija antirekordas tik patvirtina, kad ne toks tas Kobe didis, kaip cia tu bandai nupiest. realiai zinant, kad tai jau pabaiga, galiu drasiai leist pasakyt, kad netgi savo eroje jis nebuvo geriausias. Timis ji lenkia daugeliu krepsinio aspektu.
2015-11-30
-15
Atsakyti
Vienintelis žaidėjas kuris asmeniškai man, iš ne mėgstamiausių visoje lygoje tapo numeris vienas. Man jis yra top dešimt geriausių žaidėjų kokius esu matęs, mėgęs, neapkentes bet lenkiantis galva prieš tokį talentą. Vienintelis žmogus kuriam kitose arenose skanduodavo " MVP ". Lenkesi įškiliausi ir intelektualiausieji krepšinio mėgėjai, žinovai ir specialistai. Turėjau garbės stebėti visą jo karjera!

Kasioguru - o kaip MJ būtų atrodęs washingtone po achilo, keleno ir peties traumų " padriad ". ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-30
+35
Atsakyti
muhahahabus ir 18 allstar geimas :) dbr tikrai bus vote leaderis


o cia bus geras testas pamatyt, kokie ispruse yra krepsinio megejai. nenustebciau, kad pabalsuotu uz sena kuina, nes kaip jau rasiau - durniu pasauly milijonai, ypac tokioj Kinijoj. :)
2015-11-30
+16
Atsakyti
Jaj
Kaip gaila, verkt norisi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-30
Atsakyti
muhahaha
bus ir 18 allstar geimas :) dbr tikrai bus vote leaderis
2015-11-30
+3
Atsakyti
Siaip tai gletu baigt jau dabar, nelaukdamas sezono galo, jei tik sutartis nedraudzia. o manau nedraudzia, bet ziurkius nebutu ziurkium - kiekvienas varzybas juokindamas visa krepsinio pasauli savo airball'ais ramia sazine pasiims tuos 25 limonus. aisku, klubui jis atnesa kruva tu limonu, bet ziurint grynai is zaideju rinkos puses tai atrodo kaip didziausias nonsensas. ir dabar paskelbes apie pabaiga aisku dar uzkals klubui grazaus pinigelio, nes bilietai i Lakersu varzybas pabrango kelis kartus, maikuciu pardavimai irgi soktels, nes durniu pasauly milijonu milijonai. :D

na o siaip aisku zaidejas buvo neeilinis, bet su isejimu pavelavo. MJ net ir Wizardsu laikais buvo tope, nors manau nereikejo ten jam grizt, bet bent jau nebuvo lygos klounu, kaip dabar Kobe. ir su jo isejimu liks maziau to savanaudisko kasio, kuri MJ is esmes ir pasejo. po MJ prasidejo jo kopintoju era, kurie zaisdami 1x1 ir metydami "aka MJ" daznai darkydavo krepsinio kaip komandinio sporto pamatus. dabar jau lyga "sveiksta" nuo to - dauguma top zaideju ir pirmaujanciu komandu demonstruoja komandini krepsini. liko dar keli ballhogeriai, bet reiskinys nebe masinis ir nebe pavyzdinis.
2015-11-30
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.