Dimša ir Jonušas pražudė „Lietuvos rytą“ Pasvalyje (video, trenerių komentarai, statistika)

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2014-04-15 17:05
Nuotr.:
Per lemiamą ketvirtį 9 taškus į „Lietuvos ryto“ krepšį įmetęs Žygimantas Jonušas atvedė Pasvalio klubą į pergalę prieš vienus LKL favoritų
Per lemiamą ketvirtį 9 taškus į „Lietuvos ryto“ krepšį įmetęs Žygimantas Jonušas atvedė Pasvalio klubą į pergalę prieš vienus LKL favoritų
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys

Antrąjį pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) patyrė pirmenybių lyderė Vilniaus „Lietuvos ryto“ (15-2) ekipa. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje 68:75 (16:15, 14:19, 13:19, 25:22) neprilygo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (19-12) komandai.

Tai buvo antrasis Lietuvos vicečempionų pralaimėjimas LKL per pastaruosius keturis mačus ir antrasis iš eilės išvykoje. Balandžio 5 d. „Lietuvos ryto“ krepšininkai išvykoje turėjo pripažinti „Šiaulių“ pranašumą.

Beveik visas rungtynes pirmavę pasvaliečiai po trijų kėlinių buvo susikrovę dviženklį pranašumą (53:43), tačiau sostinės klubas rankų nenuleido. Ketvirtąjį kėlinį pradėję galingu spurtu 16:0 jie išsiveržė į priekį ir įgijo 6 taškų pranašumą. 

Nors atrodė, kad Pasvalio klubo krepšininkai sutriko ir „Lietuvos rytas“ pasieks pergalę, lemiamomis minutėmis prabilo „Pieno žvaigždžių“ puolėjai Egidijus Dimša ir Žygimantas Jonušas, per paskutines šešias mačo minutes kartu pelnę net 16 taškų.

Iš pradžių Dimša ir Jonušas pataikė po tritaškį, dar vieną tolimą šūvį pridėjo Rolandas Alijevas ir „Pieno žvaigždės“ išlygino rezultatą. Netrukus Dimša išvedė šeimininkus į priekį, o per paskutinę susitikimo minutę „Lietuvos rytas“ nesėkmingai bandė gelbėtis pražangomis. 

„Pieno žvaigždžių“ krepšininkai pavyzdingai jas metė pavyzdingai, o „Lietuvos ryto“ snaiperių tritaškiai skriejo pro šalį. Kur kas prasčiau mesti dvitaškiai ir tritaškiai neleido vilniečiams išnaudoti net 21 aikštės šeimininkų prarasto kamuolio. 

Sostinės komandai itin trūko taiklių Martyno Gecevičiaus metimų. Vienas „Lietuvos ryto“ lyderių prametė 4 dvitaškius, vienintelį tritaškį ir nepelnė nė taško. 

Pasvalio klubas namie iškovojo keturioliktąją pergalę per 15 žaistų susitikimų. Vienintelį kartą savo aikštėje pasvaliečiai nusileido LKL čempionams Kauno „Žalgirio“ krepšininkams.

„Pieno žvaigždės“: Žygimantas Jonušas 18 (9 atk. kam.), Egidijus Dimša 13 (8 atk. kam.), Dovydas Redikas 11, Rolandas Alijevas 9.

„Lietuvos rytas“: Darius Songaila 16, Renaldas Seibutis 15, Juanas Palaciosas 9, Steponas Babrauskas 7.

Dainius Adomaitis („Lietuvos ryto“ ekipos vyr. treneris): „Pirmoje rungtynių dalyje tikrai labai gerai tvarkėmės gynyboje – darėme tai, ką buvome susitarę. O puolime pritrūko taiklumo, prametėme daug tokių metimų, kokius įprastai pataikome. O antroje pusėje atvirkščiai – kai dar truputį pagerinome gynybą, sugebėjome persverti rezultatą ir ėmėme kontroliuoti situaciją, drausmė gynyboje pašlijo. Kelis kartus suklydome, o „Pieno žvaigždės“ pajuto tinkamą momentą, grįžo į rungtynes, išsiveržė į priekį, o pabaigoje jau buvo kaip loterija – pataikysi ar ne. Turime suprasti, kad tokios bus tipinės atkrintamųjų varžybų rungtynės, kurias žaisime visiškai greitu metu. Taigi turime pasimokyti, padaryti išvadas ir nekartoti tų klaidų, kurias kartojame.“

Adomaičio komentaras:

Mantas Šernius („Pieno žvaigždžių“ ekipos treneris): „Pasirengti šioms rungtynėms turėjome dešimt dienų, o tai mums išėjo į naudą. Jautėsi, kad komanda susikaupusi, todėl šiandien „Lietuvos rytui“ tikrai nebuvo lengva. Aišku, vilniečių ekipa yra arti Eurolygos, todėl ketvirtajame kėlinyje matėme, kaip ji gali susikaupti ir panaikinti 10-ies taškų skirtumą. Tai buvo psichologinis momentas – pajutome, kad galime laimėti, bet kelios minutės pertraukėlės padėjo viską sustatyti į vietas. Kelis kartus suklydome, leidome varžovams pabėgti į greitas atakas ir pelnyti lengvus taškus.  Malonu, kad vyrai parodė širdį ir padovanojo savo žiūrovams pergalę. Žinome stipriąsias ir silpnąsias varžovų vietas, o Gecevičių dengęs krepšininkas savo užduotį atliko visu 100 proc.“



Komentarai:

http://www.fendi.us.com

http://www.cheap-jordans.us.com

http://www.givenchy.us.com

http://www.cheap-jordans.us.com

http://www.canada-goose-jackets.com

http://www.michaelkors-outletsale.us.com

http://www.celine-outlet.us

http://www.cheap--nfljerseys.us

http://www.fitflops.org

http://www.northfacejacketsoutlet.us.com

http://www.juicy-couture.us

http://www.burberry-outlet.us.com

http://www.coach-factory-outlet.us.com

http://www.oakleysunglasses.us.com

http://www.cheapjerseys.eu.com

http://www.ugg-boots.eu.com

http://www.coachoutletstoreonline.eu.com

http://www.burberrys-outlet.net

http://www.p90xworkouts.us

http://www.redbottom-shoes.us

http://www.hermes-belts.org

http://www.the-northface.us.com

http://www.true-religion-outlet.us

http://www.thenorthfaceoutlet.eu.com

http://www.michaelkors-outletonline.eu

http://www.canada-goose.cc

http://www.coachoutletstore-online.us.co...

http://www.montblanc-pens.name

http://lululemon.suleymanaltun.com

http://www.hollisterclothing.us

http://www.nike-outletstores.com

http://www.rayban-sunglasses.name

http://www.guessoutlet.org

http://www.michaelkorsoutletonline.eu.co...

http://www.uggbootssale.eu.com

http://www.authenticlouisvuittonhandbags...

http://www.toms-shoes.cc

http://www.monclerjacketsoutlet.us.com

http://www.ugg-boots.in.net

http://www.coach-factoryoutlet.eu.com

http://www.belstaff.name

http://www.abercrombieoutlet.name

http://michaelkors.aphidsymposium.org

http://www.coach-factoryonline.eu

http://www.michael-korsoutlet.us.com

http://www.guccioutlet-handbags.com

http://www.jordan-shoes.us.com

http://coachoutlet.hollandjames.com

http://www.abercrombie-fitch.cc

http://www.redbottomchristian.com

http://www.tory-burch-outlet.eu.com

http://www.ray--bans.net

http://www.cheaplouisvuittonhandbags.org

http://www.ralph-lauren-outlet.us

http://www.ugg-boots.eu

http://www.marc--jacobs.com

http://www.officialkatespade-outlet.com

http://www.alexander-wang.us

http://www.louisvuitton-outlet.us.com

http://www.louisvuitton.name

http://www.timberlandboots.cc

http://www.christianlouboutinsaleoutlet....

http://www.poloralphlauren-outlet.us

http://www.ghdhair-straighteners.us

http://www.versaceinc.us

http://www.louisvuitton-outletstores.org

http://rayban.letterpresskids.com

http://www.uggaustralia.de.com

http://www.uggsoutlet.in.net
2014-10-10
-15
Atsakyti
Fantastiskos paskutines savaites. Vainausku gandonini projekta is pradziu visi dare Eurolygoje, paskui kibire i komuniagu raudona skudura visi valesi kojas, is visur gaidzio spalvos projekteli ismete tai dabar visi is eiles ir lkle pradejo tyciotis is Eurolygos atliekos.
2014-04-16
-11
Atsakyti
sloikasGerai,kad Jomanto nebuvo todel gavosi lygios rungtynes,o jei butu buves tai Rytas butu sutriuskintas.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Butent :)
2014-04-16
+24
Atsakyti
Mldc ppz.
2014-04-16
-2
Atsakyti
taip ir reikia :)
2014-04-16
+5
Atsakyti
Gerai,kad Jomanto nebuvo todel gavosi lygios rungtynes,o jei butu buves tai Rytas butu sutriuskintas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-04-16
-1
Atsakyti
lietuva123Ir vėl.Visą sezoną Rytas gerai žaidžia. Atrodo ,kad galės prilygt Žalgiriui. Bet sezono pabaigoj viskas susitvarko. Šiais metai again nebus jokios intrigos


Paimkim du, ar tris paskutinius sezonus. Žalgiris skolon paėmęs daug pajėgių žaidėjų visa galva buvo pranašesnis už Lietuvos Rytą, tad logiška, kad ir laimėjo, nebuvo intrigos. Šiais metais kita situacija. Intriga bus, jei Žalgiris 1/4 užsiraus ant kokių Šiaulių, kurie "ant popieriaus" labai panašaus pajėgumo su Žalgiriu.
2014-04-16
+20
Atsakyti
Tiesiog nuostabu :)) Jei rimtai, tai pirmojo šešeto komandų dvikovos ir AV bus nemažiau įdomios, nes pagaliau sulaukėm to, ko absoliuti dauguma norėjo - konkurencingos LKL. Pavyzdžiui, jei reguliarusis sezonas baigtųsi dabar, kas galėtų 100% būti tikras, kaip baigsis serija tarp 4-5 ir 3-6 vietų komandų?
2014-04-16
-5
Atsakyti
lietuva123Ir vėl.Visą sezoną Rytas gerai žaidžia. Atrodo ,kad galės prilygt Žalgiriui. Bet sezono pabaigoj viskas susitvarko. Šiais metai again nebus jokios intrigos


:DD

pagal ka cia sprendi? pagal tai, kad rytas 1 vt, zalgiris 4vt

pagal tai, kad pirmame mace rytas svelniai tariant ''laimejo'' 32pts

ar pagal tai, kad zalgiris real nugalejo? :D

ar pagal ka cia?

vienas dalykas, jei tokios pozicijos islieka to tradicinio finalo gali net nebuti, kitas dalykas, reikia buti durnam jog nematyti, kad grandaii siemet nera visa galva auksciau uz kitas komandas, ir tokios kaip siauliai, neptunas, prienai, dabar netgi tas pats pasvalys irode, kad nesiskaitant su jais, gaus malku.

zalgirio zaidimas =dentmono zaidimas, to tik kvailys nepastebetu. Jeigu amerikietis suzaidzia labai naudingai, gerina savo asmeninus rodiklius pergale, arba rimta kova su visom komandom. Bet uzdengsi ji, kaip kad siemense buvo ir kas tada los? Senukas saras, kuris ne tik kad jau nebepasidengia, bet jau ir vos pabega. Cizas su lekavicium traumas gave, taip kad visiskai nera kas pakeistu.
2014-04-16
+28
Atsakyti
Ir vėl.

Visą sezoną Rytas gerai žaidžia. Atrodo ,kad galės prilygt Žalgiriui. Bet sezono pabaigoj viskas susitvarko. Šiais metai again nebus jokios intrigos
2014-04-16
-21
Atsakyti
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD SVEIKINAM LENKUS
2014-04-16
-7
Atsakyti
Tu kaip matau biškį trenktas esi su kokiu tai vėzdu per pakaušį ? Visi žino, kad Žalgiris šiemet Eurolygoj atrodė labai nekaip lyginant su praėjusiais metais. Dabar pasikeitė treneris, komanda gal pradėjo kitaip jaustis, ne karta esam matę, kad komandoje po tam tikro sukrėtimo, rezultatai pagerėja, gal taip atsitiko ir Žalgiriui šiuo metu ? Gal taip vadinama "sportinė forma" pradėjo gerėti. Žodžiu taip: šį sezoną, mano nuomone, Rytas - buvo daug žadanti komanda, Žalgiris - mažai žadanti komanda, tačiau Eurolygoje Žalgiris pasirodė žymei geriau lyginant su Rytu, pralošta daug rungtynių paskutinėmis sekundėmis, jeigu viskas "būtų" pasisukę kiek kitaip, galbut tų pergalių TOP16 būtų buvę daugiau, dabar turim 2 pergales, bet laisvai Žalgiris galėjo turėti ir kokias 6 drasiai, nes galybe rungtynių pabaigų sužaista klaikiai. Gal kiek nuvažiavau į šoną, bet tikiuosi LKL finalo Rytas - Žalgiris, kitaip negali būti, o jei bus kitaip, nebus tikslo žiūrėti varžybas, pergalė nebus tokia saldi.[/quote]

sakai pralosta daug paskutinemis sekundemis, bet sekasi tik stipriausiams :)
2014-04-16
+8
Atsakyti
shannon_brownaš patylėsiu, o patyliukais labai stipriai lauksiu atkrintamųjų :) va ten tai linksma bus, kai Lietuvos leGENDA susitiks su nuo sausio nepralaiminčiais Šiauliais arba su tuo pačiu Pasvaliu, net nežinau ko labiau žalgiriui reikia vengti :)Rytas kad ir pralaimėjo jau yra užsitikrinę pirmą vietą, aišku tai nepateisina šio pralaimėjimo, bet kaip sakoma tikslas pasiektas jau anksčiau kaip ir turėjo būti ir dabar nereikia nervuotis ir kapotis dėl aukštesnkių vietų kaip kai kam.Ir keista kad žalfaniai tokie pasitikintys savimi, gavę LKL'e net 5 kartus ir dar ne galutinis skaičius čia, na bet nespėliokim kaip ten bus :)Realą nugalėjot sakot? tai kur tada tos pergalės buvo kai jų tikrai reikėjo, jei jūs tokie galingi, kad net Realą sutriuškinot? Kodėl iš karto taip nelošėt jei tokie jau geri esat? atsakymą sau atsakykit patys tik bent jau savęs neapgaudinėdami.


Tu kaip matau biškį trenktas esi su kokiu tai vėzdu per pakaušį ? Visi žino, kad Žalgiris šiemet Eurolygoj atrodė labai nekaip lyginant su praėjusiais metais. Dabar pasikeitė treneris, komanda gal pradėjo kitaip jaustis, ne karta esam matę, kad komandoje po tam tikro sukrėtimo, rezultatai pagerėja, gal taip atsitiko ir Žalgiriui šiuo metu ? Gal taip vadinama "sportinė forma" pradėjo gerėti. Žodžiu taip: šį sezoną, mano nuomone, Rytas - buvo daug žadanti komanda, Žalgiris - mažai žadanti komanda, tačiau Eurolygoje Žalgiris pasirodė žymei geriau lyginant su Rytu, pralošta daug rungtynių paskutinėmis sekundėmis, jeigu viskas "būtų" pasisukę kiek kitaip, galbut tų pergalių TOP16 būtų buvę daugiau, dabar turim 2 pergales, bet laisvai Žalgiris galėjo turėti ir kokias 6 drasiai, nes galybe rungtynių pabaigų sužaista klaikiai. Gal kiek nuvažiavau į šoną, bet tikiuosi LKL finalo Rytas - Žalgiris, kitaip negali būti, o jei bus kitaip, nebus tikslo žiūrėti varžybas, pergalė nebus tokia saldi.
2014-04-16
-25
Atsakyti
ElAminasjamesmvpElAminasO žalfaniai, ko čia taip džiaugiatės? :DD Ketvirti sėdit tai ir sėdėkit tyliai būdami, atsirado čia nepralaiminti komanda, aplošė Realą tai nežino kas darosi jiem antra savaite.rytui aplost reala toki neimanoma misisja butu is 100 graju laimet bent karta..zalgiris pasvaliui bent nepralaimi..Atsipimpalavę tas Realas lošė, bl čia dešimtmečio pergale gal iškovojot? :D


o jus ka sikovoja esta?patekot i top 16 ?si sez?ana sez?kiek pergaliu eurolygoj per pastaruosius 2 sez iskovojot?2?caha cha cha
2014-04-16
+7
Atsakyti
Siauliai isgelbejo ryta su zalgiriu, nukaldami neptuna. Adomaiciui tapus treneriu, sakiau, kad Rytui dar negarantuota 1 vieta LKL.
2014-04-16
-13
Atsakyti
gyvuliai tie rytai
2014-04-16
-11
Atsakyti
shannon_brownaš patylėsiu, o patyliukais labai stipriai lauksiu atkrintamųjų :) va ten tai linksma bus, kai Lietuvos leGENDA susitiks su nuo sausio nepralaiminčiais Šiauliais arba su tuo pačiu Pasvaliu, net nežinau ko labiau žalgiriui reikia vengti :)Rytas kad ir pralaimėjo jau yra užsitikrinę pirmą vietą, aišku tai nepateisina šio pralaimėjimo, bet kaip sakoma tikslas pasiektas jau anksčiau kaip ir turėjo būti ir dabar nereikia nervuotis ir kapotis dėl aukštesnkių vietų kaip kai kam.Ir keista kad žalfaniai tokie pasitikintys savimi, gavę LKL'e net 5 kartus ir dar ne galutinis skaičius čia, na bet nespėliokim kaip ten bus :)Realą nugalėjot sakot? tai kur tada tos pergalės buvo kai jų tikrai reikėjo, jei jūs tokie galingi, kad net Realą sutriuškinot? Kodėl iš karto taip nelošėt jei tokie jau geri esat? atsakymą sau atsakykit patys tik bent jau savęs neapgaudinėdami.


O jums sake, kad nebusit patranku mesa eurolygoje....
2014-04-15
+22
Atsakyti
BC_LithuaniaIdomu kas yra su Kavaliausku nes kazkaip keista kai taip buvo laukiama vidurio puolejo, o kolkas gaunasi visiskai tuscia vieta..


O ka tu galvojai kad cia kazkoks mesijas atejo, tas kavaliauskas eilinis zaidejas aka lideka, tai ko tu is jo nori?
2014-04-15
+11
Atsakyti
ElAminasjamesmvpElAminasO žalfaniai, ko čia taip džiaugiatės? :DD Ketvirti sėdit tai ir sėdėkit tyliai būdami, atsirado čia nepralaiminti komanda, aplošė Realą tai nežino kas darosi jiem antra savaite.rytui aplost reala toki neimanoma misisja butu is 100 graju laimet bent karta..zalgiris pasvaliui bent nepralaimi..Atsipimpalavę tas Realas lošė, bl čia dešimtmečio pergale gal iškovojot? :D


Tai kad pas jus amziaus pergale buvo pries pao, o paskui, paskui...
2014-04-15
+4
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.