Mudiay progresu džiaugęsis Schilleris: „Turėsime apie daug ką pasikalbėti“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-09-20 21:35

Kauno „Žalgiris“ pergale Jonavoje pradėjo oficialų sezoną, o po rungtynių Lietuvos čempionų vairininkas Martinas Schilleris žavėjosi sausakimšai užpildyta arena.

„Esu laimingas dėl pergale pradėto sezono, tai mums yra labai svarbu. Taip pat džiaugiuosi dėl susirinkusių entuziastų Jonavoje, jautėme ir savo fanų palaikymą. Manau, kad mums visiems būti tokioje atmosferoje yra daug smagiau“, – kalbėjo austras.

Kauniečiai po pertraukos buvo įgavę 17 taškų pranašumą, tačiau Jonavos „CBet“ rado kelių grįžti į rungtynes – Virginijus Šeškus į aikštę išleido žemą penketą, kuris dvikovoje atkūrė intrigą.

Schilleris pripažįsta, jog jo auklėtiniai neatliko gero darbo prižiūrint varžovų snaiperius, nors tai akcentavo prieš rungtynes.

„Jie tiesiog pataikė daug tolimų metimų, išmetė iš viso 36 tritaškius, kas yra įspūdinga. Sakiau prieš rungtynes, kad tai yra gerai pataikanti komanda. Pirmoje pusėje mūsų kova negalėjo būti geresnė, bet po pertraukos leidome jiems susikurti metimų, todėl turėsime apie daug ką pasikalbėti“, – teigė Schilleris.

Į aikštę grįžo Achilo skausmus turnyre Turkijoje pajutęs Mantas Kalnietis, tačiau jo žaidimo laikas buvo ribojamas – vos 7 minutės ant parketo.

„Jis vis dar grįžinėja po Achilo sausgyslės skausmų, taip pat čiurnos traumos, kurią buvo patyręs vasarą. Manau, kad mūsų personalas dirba puikiai, Mantui sekasi gerai ir jis kovoja nepaisant sunkumų“, – tikino „Žalgirio“ vairininkas.

Pasiruošime „Žalgiris“ pralaimėjo visus penkis kartus ir čia buvo pirmoji kauniečių pergalė. Schilleris pripažįsta, jog psichologiškai tai buvo labai svarbu, o kalbant apie žaidimo detales – taisytinų dalykų netrūksta.

„Negaliu išskirti vieno taisytino žaidimo aspekto. Abiejose aikštės pusėse yra taisytinų dalykų, dar labai ankstyva sezono stadija, todėl daug kur turime tobulėti. Yra daug naujų žaidėjų, kuriems lygoje tai yra pirma patirtis, tiesiog turime daug dirbti“, – aiškino Schilleris.

Šiose rungtynėse taip pat į aikštę grįžo Emmanuelis Mudiay, kuriam projektuojamas vieno pagrindinių komandos žaidėjų vaidmuo. Per 25 minutes įžaidėjas pelnė 8 taškus, bet pataikė tik 2 metimus iš 9.

„Žalgirio“ strategas pripažįsta, jog Mudiay prisitaikymas prie Europos krepšinio užtruks, tačiau mato ryškų progresą.

„Po mūsų kelionės į Turkiją Mudiay atlieka gerą darbą prisitaikant prie Europos krepšinio. Jis žiūri į atskiras situacijas ir jas analizuoja. Dabar dar jam reikia taikytis ir prie sirgalių tribūnose. Galvoju, kad prisitaikymas užtruks ilgiau, bet galiu pasakyti, jog per pastarąją savaitę jis padarė didelį šuolį į viršų. Toliau dirbame ir bandome prisitaikyti“, – gynėjo situaciją nušvietė treneris.



Komentarai:

na ziuresim, as tokios pergales pergale nepavadinciau nebent Jonavos komanda top 3 LKL komanda siemet.
2021-09-21
-5
Atsakyti
vargo vakariene,nejaugi Motiejunas nieko Shileriui nepasako apie jo rotacijas ar derinius,tiksliau apie ju nebuvima,gunyba ziauri,dabar kiekvienas eurolygos treneris gali ruostis varzybom su Shileriu nereik jokio skautingo uztenka paziuret praaitu metu graju,pasiziures ka su jonava leido i starta ir kas kuria minute juos keite,vsio skautingas baigtas ir iki lemputes ar zaidejas sumes visus metimus ir per 4 min pelnys 20 tasku vistiek suzaidus kazkur 5min 40sek ses ar viska prames ir praras 3kamuolius jai neprasizenks atlos savo minutes ir antro kelinio prabegus 2min vel mins i aikste,o Marekai garantuotai sedes ir plos...
2021-09-20
-5
Atsakyti
vargo vakariene nusimato el. tik naivuoliai gali tiket kad pergaliu bus daugiau nei pralaimejimu
2021-09-20
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.